2004-04-18 19 瀏覽
位於soho 區, 都唔預會平得去邊, 但對於味道都有所期望. 但係有d 失望, 食物味道好普通, 雖不致難食, 但係真係好一般. 我地八個人叫左:東蔭功: 上枱時唔熱, 辣o既程度即刻降級. >_<Red curry duck/ green curry beef : 完全唔辣, 個duck 同beef 都唔"un", 如果唔食得辣會覺得幾好味.柚子salad.. 麻麻..柚子肉唔係咁fresh.泰式小食拼盤, 好普通.炸soft shell crab : 炸得太多油~什麼炸雞: 雞肉有少許鞋.Dirnk 就有驚喜, 我order 左個Coconut Daquiri $68 (類似咁串), 幾得意, 佢係用成個棷青上, 好青甜, 酒精唔太重. 女仔飲好咁.仲叫左幾碟, 有炒菜, desert, 不過味道一般.呢度dish size 幾細, 碟碟$68-1xx, 幾貴. 雖然環境唔錯, 幾好坐, service ok, 但係以呢個quality唔會有下次.當晚雖然係Thur, 但都有8 成客, 幾多外國人.
東蔭功: 上枱時唔熱, 辣o既程度即刻降級. >_<
柚子salad.. 麻麻..柚子肉唔係咁fresh.
泰式小食拼盤, 好普通.
炸soft shell crab : 炸得太多油~
什麼炸雞: 雞肉有少許鞋.
仲叫左幾碟, 有炒菜, desert, 不過味道一般.
當晚雖然係Thur, 但都有8 成客, 幾多外國人.
依過咁泰式豬頸肉,冇一間好過呢到0個d ,味到好好,份量岩岩好.另外泰式炸肉券椰菜仔都係好香,春卷都不俗.不過原個椰子焗飯雖然香但裹面d 雞肉太硬,檸檬蒸魚則普普通通,不過直我一提係泰式香草茶.好清香.......
2003-02-09 8 瀏覽
尋晚同朋友飲完野再搵地方食飯傾計聚舊,走出酒吧行經此處,見幾有情調又靜靜地,橫掂未試過就入去試下。叫了二人套餐,有串燒沙爹豬肉,青咖哩雞,菜和飯。菜色一般水準,談不上好好,亦不至於難食。其中青咖哩幾好味,但唔夠辣。可能因套餐關係份量不太大,好彩我們剛剛於斜對面Dublin Jack happy hour完不是太餓,如果唔係我諗要再叫野至夠食。另好處就係昨晚人客不多,而呢度環境唔錯可以舒舒服服傾下計。埋單兩百連加一,中等價錢。
埋單兩百連加一,中等價錢。
2001-12-23 7 瀏覽
主題應是很特別, 多了"凡" 字.
主題應是很特別, 多了"凡" 字.
2001-12-22 8 瀏覽
這間近SOHO 區的泰國餐廳, 都幾有特色。地方雖然不大, 但有梳化及cushion, 坐得很舒服。食物方面, 份量比一般餐廳多, 四人點了五個菜, 包括芋頭海鮮飯, 豬頸肉, 串燒沙耶, 芥蘭炒豬腩肉, 炒金邊粉包蛋, 埋單只是三百三十多元, 幾化算。蛋炒金邊粉最有特色, 以蛋包著金邊粉, 很特別呢! 不知是否這裡是近SOHO區的關係, 此店有很多外國人惠顧。晚上8 時已全店滿坐, 都是預約會好一點! 還有, 這裡會附送一籃蝦片小食, 都很大碟呢!
還有, 這裡會附送一籃蝦片小食, 都很大碟呢!