2021-10-24
今日有事要去又一城,平時自己一個通常會上Food count食飯,今日因為食飯時要開notebook做嘢,所以決定幫襯Muji, 一來唔會搭枱,二來有較多空間及時間。午餐繁忙時間需要等位,大約20分鐘,到俾枱我時,店員的招呼幾好,留意到2人枱其中一張係梳化位,主動問我想要圓枱,2人無梳化定有梳化,呢點值得加分!食品方面都有幾多選擇,最後揀咗牛油雞肉雜菜咖哩飯。落單可以用QR code直接用Smart payment俾埋錢,都算方便。備餐時間亦算快,當然係因為已經一早整好保溫的原因。味道我個人認為適中,份量方面亦唔會太細,足夠我的胃口。本身Muji的堂食環境其實應該係幾好,可惜今日坐我隔離的係一枱3個女人,由揀食品至落order已經好嘈,食物到後一個又不停分來分去,但另一個又keep住話唔要咁多,真係好擾民!如果唔係因為佢地,環境我會俾4分。