2021-03-04
早起鳥兒有蟲吃之外仲可以唔洗排隊又有位「企」住嘆,你話早起幾好呢~話說 今日要去中環做野,完成後睇下食個early lunch, 行下行下行下行下,就行左去非常之美國風嘅butter。蛋糕種類非常多,種種都係平時食開唔會錯得去邊嘅口味,眾多多糕中突然眼前一閃 “Strawberry Short Cake” !!! 😱 OMG 自從絕跡露比星期二後,都無再見過(露比星二叫 tall cake 仲撈埋雪糕)。 以前 我係一個人食晒一杯架,係一杯 唔係一件😏。 講番 Butter 嘅 Strawberry short cake, D士多啤梨絕對唔吸引,瘦猛猛暗沉沉咁,不過 因為佢係short cake 所以都要試下,雖然成$80一件 因為佢係short cake 所以都試下。餐具一包包放係攞蛋糕側邊,都好衛生,仲有放口罩紙袋 同 濕紙巾, 加分。開動short cake,士多啤梨真心可以忘記佢,但係蛋糕個質感🥰,同露比星二係一樣架!遮係牛油蛋糕同戚風蛋糕中間嘅質地,有啲碎碎跌出黎但又唔會死死實實乾曾曾,而且好香蛋糕味,加埋D butter cream 一齊食,match~~~~ butter
開動short cake,士多啤梨真心可以忘記佢,但係蛋糕個質感🥰,同露比星二係一樣架!遮係牛油蛋糕同戚風蛋糕中間嘅質地,有啲碎碎跌出黎但又唔會死死實實乾曾曾,而且好香蛋糕味,加埋D butter cream 一齊食,match~~~~ butter cream 比 鮮忌廉厚身啲 但又唔會好膩仲唔會好甜,食完個口係有蛋糕味又唔會覺得比D cream沾住要飲野,整體係好食只係貴左D。
Strawberry Short Cake