2022-06-06 102 瀏覽
位於食肆臨立的街道~店鋪不大,座位就只有8個~主打即點即整漢堡🤤🤤 除了一般的牛/豬/雞/素堡外,還有蝦堡及墨魚堡~第一次來當然要試其經典堡☺️👉🏻經典牛肉漢堡 $60漢堡實物比照版靚仔😍😍好高身👍🏻 牛肉超厚~煎至美麗的粉紅色,一咬下去~肉汁流到滿手都是😋😋牛肉味濃夾住爽脆的生菜~口感同味道都好滿足💕 尤其喜歡其醬汁,不是單調的蕃茄醬,而是特調過,溫和了牛肉的油膩感👍🏻👍🏻 即點即整~熱辣辣,就是好味所在👍🏻👍🏻👉🏻蕃薯條+飲品 $25蕃薯條炸得乾身不油~蕃薯甜味也足,最怕吃到沒味道的蕃薯條,這份算是蠻高質的一份👍🏻🎈總歸一句: 整體不錯的店~下次想試蝦堡👍🏻👍🏻

👉🏻經典牛肉漢堡 $60

👉🏻蕃薯條+飲品 $25

🎈總歸一句:
整體不錯的店~下次想試蝦堡👍🏻👍🏻
2022-06-05 9 瀏覽
有幾次經過佐敦呢條內街都比呢間Burger小店吸引到🧡今日放假又去開果頭就同朋友入左去食🙋🏻‍♀️小店座位不多,價錢合理,Burger平均$60左右另外加$25有薯條/蕃薯條同飲品。朋友嗌左個經典牛肉漢堡配薯條🍟佢地嘅麵包係甜甜地嘅❤️表面烘過入邊都幾軟熟😉餡料有芝士、蕃茄、超級新鮮嘅生菜同牛肉漢堡扒牛肉漢堡扒非常Juicy🤩啲肉汁一邊食一道滴出黎🤤好彩店員有比膠手套🧤如果唔係都食到幾污糟🤣漢堡扒係煎到五成熟🤤幾香牛肉味🫶薯條係粗薯條黎😇炸得香脆唔油!我就揀左芝士鵝肝漢堡配番薯條🍟生菜好新鮮,鵝肝配窿邊嘅太陽蛋係絕配🥰番薯條有驚喜🥰炸到勁脆!番薯甜甜哋好好食😋出邊其他食Burger嘅店鋪嗌番薯條,要另外加錢😉😋如果大家都鍾意食番薯條~我十分好推介呀!食咗兩份餐買單都只係$180左右,兩個burger都好高質,呢間小店性價比好高👍🏻👍🏻👍🏻一定會再encore 🌟🌟🌟
有幾次經過佐敦呢條內街
都比呢間Burger小店吸引到🧡
今日放假又去開果頭就同朋友入左去食🙋🏻‍♀️
小店座位不多,價錢合理,
Burger平均$60左右
另外加$25有薯條/蕃薯條同飲品。
朋友嗌左個經典牛肉漢堡配薯條🍟
經典牛肉漢堡配薯條

佢地嘅麵包係甜甜地嘅❤️表面烘過入邊都幾軟熟😉
餡料有芝士、蕃茄、超級新鮮嘅生菜同牛肉漢堡扒
牛肉漢堡扒非常Juicy🤩
啲肉汁一邊食一道滴出黎🤤
好彩店員有比膠手套🧤
如果唔係都食到幾污糟🤣
漢堡扒係煎到五成熟🤤幾香牛肉味🫶
薯條係粗薯條黎😇炸得香脆唔油!
我就揀左芝士鵝肝漢堡配番薯條🍟
芝士鵝肝漢堡配番薯條

生菜好新鮮,鵝肝配窿邊嘅太陽蛋係絕配🥰

番薯條有驚喜🥰
炸到勁脆!番薯甜甜哋好好食😋
出邊其他食Burger嘅店鋪嗌番薯條,要另外加錢😉
😋如果大家都鍾意食番薯條~我十分好推介呀!

一定會再encore 🌟🌟🌟
2022-06-05
經典牛肉漢堡配薯條
芝士鵝肝漢堡配番薯條
  • 芝士鵝肝漢堡
  • 番薯條
  • 薯條
2022-06-05 14 瀏覽
係咪每次叫漢堡,都係牛肉、雞扒或者豬扒餡?有無諗過可以偶爾食得健康啲?😌早兩日就試咗佐敦一間專賣漢堡嘅小店,估唔到漢堡嘅種類有咁多,仲有啲唔常見嘅款式~Menu:1️⃣ Veggie Green + Comb($55 + $35)呢款特色田園漢堡嘅餡料有牛油果、大啡菇、蕃茄 & 生菜~ 驟眼睇…係咪以為中間個塊係牛肉呢?其實係一塊事先已經用黑胡椒、鹽調好味嘅大啡菇🧂 當你一咬開,就會有超多「肉」汁流出黎🤣 而夾心嘅牛油果係比較熟嘅一款,質地軟軟的🥑+$35轉套餐就可以揀「薯格」或 「洋蔥圈」+飲品一款,咁我當然係毫無疑問地揀薯格🥔😍 因為係即叫即整嘅關係,所以要等一陣先有得食😌 但咬到新鮮炸起嘅薯格嘅嗰一刻,你就知係值得等待😏 店家無將薯格overlook,外殼脆口但內裏仍然保持一定濕潤🤤無論係堂食定係外賣,店家都好細心附上手套一對,咁就唔怕食漢堡or薯格嗰陣會整污糟手naaa🫶🏻

Menu:

2022-05-28
下午茶
  • Veggie Green
2022-06-04 1396 瀏覽
佐敦手工漢堡小店Burger ,漢堡愛好者不要錯過小店地利位置方便,佐敦地鐵站出口1分鐘就到店舖可以堂食亦可以外賣,店舖細細,漢堡種類有接近20款,材料由牛肉,豬肉,雞肉,海鮮,連素食漢堡都有,小食都好多選擇,雞翼,炸魚柳,洋蔥圈……..漢堡可以單點或者套餐,另外每款漢堡都可以額外加自己喜愛嘅嘅食材,材料選擇重非常之多,自創漢堡包新口味👍🏻🍔▪️鵝肝牛肉漢堡 $ 98分量十足,超級厚身,麵包搽咗牛油再煎過,特別香口,鵝肝大大件外脆內軟,手打漢堡扒超吸Juicy ,配上生菜,新鮮蕃茄,車打芝士,洋蔥千島醬,超級豐富,一口咬下去,記得要搵個盤墊住,唔係啲汁就會流到成身都係,太好食了🍔▪️經典牛肉漢堡 $ 68最原始嘅風味,非常Juicy 及厚身嘅漢堡扒,生熟程度剛好,肉嘅中間部份仍然帶小小粉紅,特別一提配菜嘅生菜同埋蕃茄非常新鮮,抵食又高質的漢堡🐟▪️炸脆魚柳 $ 42有驚喜,外皮超脆但魚肉好滑,味道帶少少鹹鹹香香,點沙律醬幾好食🍟🥤▪️薯條 + 椰青水 $ 25 薯條係粗薯條,質素唔錯,即炸一定好食🧅🥤▪️洋蔥圈 + 可樂 $ 35洋蔥圈脆槳厚薄適中,洋蔥好鮮甜,食得出係新鮮即叫即做,喜歡

佐敦手工漢堡小店Burger ,漢堡愛好者不要錯過
小店地利位置方便,佐敦地鐵站出口1分鐘就到

🍔▪️鵝肝牛肉漢堡 $ 98

🍔▪️經典牛肉漢堡 $ 68

🐟▪️炸脆魚柳 $ 42

🍟🥤▪️薯條 + 椰青水 $ 25
薯條係粗薯條,質素唔錯,即炸一定好食

🧅🥤▪️洋蔥圈 + 可樂 $ 35
洋蔥圈脆槳厚薄適中,洋蔥好鮮甜,食得出係新鮮即叫即做,喜歡

• 洋蔥圈
2022-06-02 10 瀏覽
「Burger Lab 🍔 佐敦即叫即製漢堡」本身想試下食佢特級牛肉漢堡見好大份好吸引🤤但係睇meun見到🦑芥末墨魚漢堡 覺得幾特別 決定臨時轉吠😋墨魚漢堡係用墨魚膠煎成一塊可以見到員工即叫即製!新鮮熱辣辣即刻食!👅墨魚非常彈牙 無令人失望!加上芥茉醬汁 令個包清新左好多食晒成個包都唔濟👍🏻加餐仲可以選薯條/蕃薯條同野飲🍟🥤亦會提供一對手套 乾乾淨淨食漢堡 唔會成手都係🥹🫧我見呢個包比較少人介紹如果成日食牛漢堡不妨試一試呢個墨魚漢堡💕
「Burger Lab 🍔 佐敦即叫即製漢堡」

本身想試下食佢特級牛肉漢堡
見好大份好吸引🤤

但係睇meun見到
🦑芥末墨魚漢堡 覺得幾特別
決定臨時轉吠😋

墨魚漢堡係用墨魚膠煎成一塊
可以見到員工即叫即製!
新鮮熱辣辣即刻食!👅

墨魚非常彈牙 無令人失望!
加上芥茉醬汁 令個包清新左好多
食晒成個包都唔濟👍🏻
加餐仲可以選薯條/蕃薯條同野飲🍟🥤
亦會提供一對手套 乾乾淨淨食漢堡
唔會成手都係🥹🫧

我見呢個包比較少人介紹
如果成日食牛漢堡不妨試一試呢個墨魚漢堡💕
今次去咗佐敦見到呢間自家製漢堡小店,位置都算幾方便,小店坐位唔算好多,中午假日去到好快就坐滿人,而且佢地burger嘅性價比都好高又多選擇,同朋友傾下計,食下嘢,都唔錯~ Burger上枱時仲會附上手套,唔怕整污糟對手,幾貼心!😌1. 🧀芝士鵝肝漢堡🍔 ($68)漢堡入面有兩塊煎到外面微微焦脆外軟的鵝肝,咬落去就散發住鵝油香氣,真係回味無窮! 加上芝士、流心太陽蛋、生菜,大啖一咬蛋漿溢出,滋果又滿足!😋👍2. 🐮經典牛肉漢堡🍔 ($60)包烘至表面微脆,有漢堡牛肉、熱溶芝士、蕃茄、洋蔥、大量生菜,非常豐富!😆,漢堡肉味幾濃,煎到八成熟,再加上千島醬,味道好夾,唔錯!😋👍 一啖都咬唔哂所有餡!😜3. 跟餐: 🍟薯條 配🥤飲品 (+$25)粗薯條新鮮即炸,好香脆!😋 會配埋茄汁俾大家點嚟食,飲品除咗有汽水之外,仲有椰子水!😍 平時買都唔平,我即刻叫咗嚟飲,好解渴!😌

1. 🧀芝士鵝肝漢堡🍔 ($68)

芝士鵝肝漢堡

2. 🐮經典牛肉漢堡🍔 ($60)

經典牛肉漢堡

3. 跟餐: 🍟薯條 配🥤飲品 (+$25)

2022-05-14
2 分鐘 (堂食)
2022-05-26 33 瀏覽
去咗朋友屋企附近覓食,朋友話呢間burger性價比唔錯,咁就一於試吓😆🍔經典牛肉漢堡($60)漢堡係一貫嘅配搭,內有芝士、蕃茄、生菜及牛肉漢堡,牛肉漢堡唔算好juicy,但味道都唔錯,蕃茄及生菜新鮮,麵包外脆內軟,呢個配搭係絕對無得輸😋🍔烤豬頸肉漢堡($63)豬頸肉烤得好香又入味,配搭菠蘿一齊食好夾,味道酸甜清新,食得好開胃,而且可中和膩感😋唯獨菠蘿太juicy及豬頸肉薄切成小塊,所以食得比較狼狽🙈🍟馬鈴薯條+飲品(轉套餐+$25)🧅洋蔥圈+飲品(轉套餐+$35)新鮮炸起嘅粗身馬鈴薯條口感較好,熱辣辣仲越食越滋味;洋蔥圈香脆熱辣,口感外脆內軟,又係食到停唔到口😋

🍔經典牛肉漢堡($60)

🍔烤豬頸肉漢堡($63)

🍟馬鈴薯條+飲品(轉套餐+$25)
🧅洋蔥圈+飲品(轉套餐+$35)
  • 烤豬頸肉漢堡
  • 馬鈴薯條
2022-05-24 19 瀏覽
最近朋友食左話好正所以我就來試下😌舖頭座位雖然唔多但係漢堡選擇非常多而且幾新穎😚連豬頸肉🐷、小龍蝦🦞都有!不過我第一次食梗係食最signature既🤣:🍴特級牛肉漢堡🥩🥓 $90賣相好震撼🤣兩塊漢堡扒好厚好足料🙌🏻煎到中間有少少medium粉紅色既狀態😙食落口感係比較有咬口🤓牛肉味幾濃郁🤩其他配料好豐富😋有好脆口既煙肉🥓蕃茄🍅同埋生菜🥬食多幾啖發覺仲有流心蛋🫣蛋汁同肉類配料都好夾😌成個漢堡既味道都好平衡👍🏻醬汁濃度份量恰到好處🤤加埋啲蔬菜令到個漢堡食落唔會膩😚🍴松露蝦餅漢堡🦐 $83蝦餅真係好足料😍可以見到粒粒分明既蝦肉🦐蝦餅唔係就咁炸咁簡單😏仲見到有一層蛋喺外面🍳好特別👍🏻食落都好滿足!蝦味非常濃郁😋不過略嫌松露味唔夠出同埋唔夠多醬🤣如果多番啲醬汁相信會更加滋味😝跟餐有埋薯條同埋野飲加$25😝洋蔥圈既話就+$35😀份量都好多!而且都炸得幾香脆😳洋蔥都清甜🧅會食唔停口😂岩晒澱粉控們😈整體來講,味道不錯😌非常足料誠意十足🤪全部都係即叫即整!環境都坐得舒服不過座位比較少😃所以一路食都見到好多人係叫外賣🤣鍾意食burger既大家真係值得一試!📍Burger Lab 佐敦庇利金街14-20號地

🍴特級牛肉漢堡🥩🥓 $90

🍴松露蝦餅漢堡🦐 $83

📍Burger Lab
佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
2022-05-17
2022-05-18 22 瀏覽
雖然店舖細細, 但漢堡包款式多達十三款, 小店還有小食提供, 全部即叫即做, 製作時間平均需時等候10分鐘我們點了經典牛肉漢堡漢堡扒厚身啖啖肉, 牛肉夠嫩又濃郁, 肉汁夠juicy, 非常滿足鵝肝牛肉漢堡邪惡之選, 喜歡食鵝肝的朋友不可錯過, 漢堡入面有三大塊厚身鵝肝, 口感嫩滑帶點油香, 配上牛肉漢堡非常夾, 絕對是必點推介轉套餐番薯薯條 + 罐裝可樂平時馬鈴薯條食得比較多, 今日來點不一樣, 點了番薯薯條, 濃濃番薯味, 感覺比薯條少了油膩感, 沾了芝士醬更加停不了口整體不錯, 用心製作、非常足料, 配料可以跟據自己喜好配搭, 店舖有bar檯可以堂食, 門外可以泊車, 亦方便揸車的朋友請注意小店只收現金

我們點了

鵝肝牛肉漢堡

轉套餐
番薯薯條 + 罐裝可樂

請注意小店只收現金
  • 蕃薯條
2022-05-16 25 瀏覽
第一次到訪呢間位於佐敦既burger小店,地點超級方便之餘試咗兩款質素都幾好,可回頭🙆🏻‍♀️店舖面積唔大,有幾個對牆counter位,一個人去都唔怕尷尬。menu選擇超級多,傳統牛、雞、魚配搭唔同食材,甚至比較少見既小龍蝦、豬頸肉都有!🔸鵝肝牛肉漢堡唔怕卡路里可以揀呢個鵝肝版本,鵝肝煎香後有油脂出晒黎,配埋厚身牛肉patty同芝士,每一啖都會有油香同肉味,好食!!最鍾意burger上枱時會貼心附上手套,唔怕整污糟手仔😌🔸經典牛肉漢堡就算嗌返傳統burger一啲都唔失色!包烘至微脆,牛肉patty煎至medium rare鎖住肉汁,配上芝士蕃茄生菜同埋店家調配嘅醬汁,整體味道好夾好好味🥰另加$35可以配薯格同飲品、薯格炸得香脆份量都唔少,澱粉控必點🤤

🔸鵝肝牛肉漢堡

🔸經典牛肉漢堡
上瑜伽堂之前係油尖旺搵野食~ 問下住附近既朋友,佢話哩間burger 小店🍔性價比高,值得支持!朋友介紹得,梗係去幫襯下啦!果然係漢堡研究室,餐牌上burger 組合款式勁多,仲可以另加配料🥸 我睇咗10分鐘,再加埋熱情店員嘅意見,先至決定到食乜😆🍔經典牛肉漢堡 (加菠蘿🍍)漢堡製作完成嘅時候,我得一個諗法「食唔食得晒呢😆」真係好大個啊!我仲加左$25轉套餐添!套餐跟番薯薯條同飲品😎講返個漢堡先,漢堡扒煎得剛剛好,挺身得黎又Juicy😋 烘過既麵包外脆內鬆軟,配菜有蕃茄片、洋蔥、生菜、芝士等等,新鮮而且份量都幾多!菠蘿係新鮮菠蘿片,煎過後味道更甜😍 整體材料分量配合得好好,食到我好滿足!另外值得提嘅係店員非常親切,而且細心咁俾咗手套同埋紙巾,拎起個漢堡食就方便好多☺️☺️☺️ (雖然拎起後都係一啖食唔哂所有材料呀下🤣)

🍔經典牛肉漢堡 (加菠蘿🍍)

作為漢堡研究室🧑🏻‍🔬,已經成功研製出10幾款burger ‍ ‍,望住餐牌咁多選擇,三🧡兩意左好耐,最後決定忠於自己,就係㨂個最豐富既漢堡奬勵自己💓鵝肝牛肉漢堡🍔($98)超期待既burger ‼️佢亦冇令我失望🤩微脆既漢堡裡面搽左牛油已經好香🧈,裡面兩塊鵝肝微微煎過,有入口即溶既口感💓,充滿油香,成功將漢堡提升去左神級🧜‍♀️。牛肉都唔薄,偏鮮嫩紅色,微微肉汁,牛味都幾出,配有芝士、蕃茄、生菜、洋蔥🧅一齊食,完全冇油膩感,超滿足,又抵食,必試‼️辣雞肉漢堡🍔($68)香辣既雞扒係重點,雞扒好大塊香煎,炭燒過好惹味👍🏻。雞皮煎至微脆,肉質唔錯,保留到雞肉汁,辣味又香又有後勁🥵,配有田園沙律醬和辣味沙律醬豐富雞扒既味道層次,香辣中帶點清澀感,夾著椰菜、紫椰菜和炸洋蔥蓉一齊食,係惹味又帶點清新既漢堡➕Combo($25-$35)Combo包括一款小食及飲品,可以㨂馬鈴薯條🍟/蕃薯薯條🍠/薯格/洋蔥圈,好多選擇,我㨂左蕃薯薯條😋 。薯條脆薄,每條都有濃郁既蕃薯味🍠,同埋完全冇後悔+$5配左芝士醬,係好濃稠既芝士醬,芝士味勁香,一條接一條咁食哂😂

鵝肝牛肉漢堡🍔($98)

辣雞肉漢堡🍔($68)

➕Combo($25-$35)
2022-04-10 37 瀏覽
Surprisingly, unexpectedly good burger. Best ever had in HK. Juicy patty, good combination with veg and onion. Very good fries too! Definitely will come back.Taste: 10 out of 10!!!!
Taste: 10 out of 10!!!!
2022-04-10 27 瀏覽
好耐都冇食burger! 🍔最近路過見到附近有間burger 店裝修都幾靚, 成間舖頭全部都係返bar枱!外賣嘅話都好貼心咁會俾埋手套同紙巾😳用一個好似蛋糕盒咁裝住 都幾有趣😂漢堡選擇都幾豐富 另外都有素食選擇另外小食都有好多款🥰🥰-🥢classic burger($60)Burger用錫紙包住 能夠好好咁保存佢嘅熱力🔥食嗰時都唔會feel到好油burger份量十足 一大塊肉加埋芝士蕃茄同大量嘅生菜🥬令到Burger唔會容易食到膩肉扒充滿肉汁 同時又結實咬開會見到仲有少少紅色不過食落唔會覺得生 生熟度都啱啱好🔥-🥢芝士薯格($35)我呢個係散嗌既小食芝士薯格只係除咗茄汁之外俾多個芝士醬你薯格有啲淋左 (我翻去10分鐘路程左右)至於個芝士醬係比較硬身(?)🧀唔知係咪放喺雪櫃太耐🧐勝在芝士味都算濃同埋食得多好容易膩不過暑假份量都又多又大塊🥰-整體來講呢間burger店好有自己風格亦都食得出好用心做 但亦未算得上非常出色好多地方都比起其他美食連鎖店不同值得一試!
好耐都冇食burger! 🍔
最近路過見到附近有間burger 店
裝修都幾靚, 成間舖頭全部都係返bar枱!
外賣嘅話都好貼心咁會俾埋手套同紙巾😳
用一個好似蛋糕盒咁裝住 都幾有趣😂
漢堡選擇都幾豐富 另外都有素食選擇
另外小食都有好多款🥰🥰
🥢classic burger($60)
Burger用錫紙包住 能夠好好咁保存佢嘅熱力🔥
食嗰時都唔會feel到好油
burger份量十足 一大塊肉加埋芝士蕃茄同大量嘅生菜🥬
令到Burger唔會容易食到膩
肉扒充滿肉汁 同時又結實
咬開會見到仲有少少紅色
不過食落唔會覺得生 生熟度都啱啱好🔥
🥢芝士薯格($35)
我呢個係散嗌既小食
芝士薯格只係除咗茄汁之外俾多個芝士醬你
薯格有啲淋左 (我翻去10分鐘路程左右)
至於個芝士醬係比較硬身(?)🧀
好多地方都比起其他美食連鎖店不同
值得一試!
外賣自取
2022-03-28 59 瀏覽
Double Beef Burger🍔Words can’t speak louder than photos. Look at that! The meat juice🥩💦 was running out from the thick and juicy beef patties right after slicing it in half. Its size is not for normal human mouth 💀 Make sure you have a big enough mouth to handle this double burger! 🤥The moment you had a bite on the burger, the juice splashes out from the evil beef patties💦 😈 Now I know how good a burger can be. Pork Neck Burger My friend ordered the pork neck burger🐷 It was served with a slice
Double Beef Burger🍔

Pork Neck Burger

My friend ordered the pork neck burger🐷 It was served with a slice of pineapple. Not sure if it was fresh but together they make a good team. The pineapple slice 🍍 made the burger less greasy and more appetising

You can make it a set by adding $25, you will get a portion of fries and a can of soft drink/ tea ✅

🤩Overall, I highly recommend this restaurant for all those burger fans. NOT YOUR USUAL FIVE GUYS! 👻

P.s. they also provide disposable gloves 🧤so that you bit**ches dun hv to get ur beautiful nails dirty 💅
Double  Beef  Burger
Pork  Neck  Burger