2023-05-14 61 瀏覽
放假放鬆一下系列,今次就去到位於灣仔朋友推介嘅漢堡店,話明放假食就緊係要食邪惡啲🤣💬 Fish Burger 🐟魚柳好大塊仲好厚身,食落好juicy👏,片裝芝士溶係魚柳炸皮面,邪惡地滿足,加上魚柳包專屬嘅他他醬,仲有新鮮生菜蕃茄同洋蔥,食完大滿足🤤🤤回頭食: ⓨⓔⓢ💬 Cheese Burger 🍔芝士愛好者就緊係要試下佢嘅cheese burger! 漢堡好香濃嘅牛肉同滲出油香🤤同芝士非常搭配!仲加埋蔬菜配料,同魚堡少少唔同就係 cheese burger 係有pickles 🥒,食落酸酸哋🤭 更帶出肉嘅香味!回頭食: ⓨⓔⓢ我哋叫咗套餐,包括薯條同飲品,薯條都有幾款,自由揀選經典款式薯條、扭扭、薯寶仲有洋蔥圈添,或者可以好似我加購熱溶芝士薯條🤤 而飲品都有幾款罐裝飲品選擇,除咗可樂、芬達,仲有薑啤、梳打水等等💬Melted Cheese Fries 🧀佢係熱嘅芝士醬,食落幾rich😍 而且醬嘅份量仲唔少,食到底都仲有!!回頭食: ⓨⓔⓢ💬Curly Fries 🍟帶有微微微香辣味嘅扭扭薯條😍我至愛,味道十分惹味之餘,相對仲較為酥脆🤩,沾上茄汁食就一流👍回頭食: ⓨⓔⓢ總結一下,地理

💬 Fish Burger 🐟

💬 Cheese Burger 🍔

💬Melted Cheese Fries 🧀

💬Curly Fries 🍟
回頭食: ⓨⓔⓢ

總結一下,地理位置上都幾方便,巴士同港鐵都近,而附近都多酒吧,如果週末去一定感受更多chill嘅氣氛~而食物方面不錯,價錢都合理,值得一試😍

❤️Burger Joys (君悅居)
❤️灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
❤️2787 1288
▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂
@hamm.eat.alot
ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ
  • cheeseburger
  • Curly Fries
2023-05-09 63 瀏覽
Menu上只有一款素burger, 就係mushroom cheese burger,我都好欣賞burger店有素食選擇,朋友可以食肉漢堡,我可以食素漢堡。我仲加錢轉套餐:要扭扭薯條(辣味-叫佢落少少辣)、梳打水。Burger & 薯條都係即制,新鮮同熱辣辣,mushroom餡係將mushroom挆碎加調味再搓成肉餅形狀再炸成形, 而非一隻大啡菇塞入個包度,很有誠意&水準。所以口感似真肉的漢堡。麵包係外脆內軟,而且配以溶溶地的芝士,極之好味。又脆又軟又有肉餅口感又有咸香,好食! 扭扭薯條用少少漿粉炸成,基本上即炸就一定好味!環境方面,店子唔算大,但冷氣略微細左d. 怕熱的人,最好帶定風扇仔。而且餐廳全是高檯高櫈,我呢啲腳短嘅,坐到吊哂腳,所以食完就走,唔想坐咁耐。
我仲加錢轉套餐:要扭扭薯條(辣味-叫佢落少少辣)、梳打水。
Mushroom    Cheese  burger
Mushroom    Cheese  burger
📍灣仔好chill嘅漢堡店‼️• 芝士牛堡要試下🧀 -- Burger Joys🍔•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_灣仔#pigfoodiexhk_包包======================Bookmark咗呢間好耐!最近發現原來得返灣仔同西營盤分店🙈上星期同朋友去開灣仔嗰頭係一於試下🥰------------------------------⭐️Cheeseburger $110 (4.2/5)鋪頭singnature burger!!牛肉幾重牛味,加埋芝士好有鹹香,個sauce酸酸地都好開胃!😆•⭐️Mushroom burger $90 (3.8/5)內餡係炸咗嘅蘑菇餅,幾有口感,如果菇香再香濃啲會更出色~·⭐️Buffalo wings $60 (4.3/5)雞翼外皮香脆,肉質juicy!!水牛城醬香辣惹味!😍·⭐️Cookies & Cream Milkshake $79 (4/5)超邪惡嘅milkshake!!飲落香滑,奶味好濃~------------------------------賣相:3.8/5味

#pigfoodiexhk_灣仔
#pigfoodiexhk_包包
======================
⭐️Cheeseburger $110 (4.2/5)

⭐️Mushroom burger $90 (3.8/5)

內餡係炸咗嘅蘑菇餅,幾有口感,如果菇香再香濃啲會更出色~
⭐️Buffalo wings $60 (4.3/5)

雞翼外皮香脆,肉質juicy!!水牛城醬香辣惹味!😍

超邪惡嘅milkshake!!飲落香滑,奶味好濃~
賣相:3.8/5
名稱:Burger Joys
地址:灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
前往方法:灣仔站B出口
2023-05-06 81 瀏覽
經過灣仔心血來潮想吃漢堡包,見到駱克道依間Burger Joys,以前到訪過另外一間分店,都幾滿意,今次來灣仔店吃下先。店舖不算很大,大約有10張用餐餐枱,內部裝潢以紅色為主,簡約型格,牆上貼滿食客們的照片。而店面屬於半開放式,近門口的位置還可以看到街景,好有外國feel 。每款漢堡包都係即叫即做,+$42可配埋Combo 套餐~有埋薯條同埋飲品。🔶芝士牛肉漢堡 Combo$152全店選用USDA品質認證嘅安格斯牛肉👍🏼 牛味特別濃郁,且肉嫩多汁,餡料仲有半溶芝士丶蕃茄丶洋蔥丶生菜等等。飽很鬆軟 ,+$12轉了蕃薯條,蕃薯條熱辣辣,香甜脆身,秒殺。🔶 魚柳漢堡 Combo$132魚柳超厚一塊,香脆之餘啖啖肉💗肉質嫩滑有魚香~很不錯。

🔶芝士牛肉漢堡 Combo$152

🔶 魚柳漢堡 Combo$132
魚柳超厚一塊,香脆之餘啖啖肉💗肉質嫩滑有魚香~很不錯。

放工之後約左朋友食飯佢話想食漢堡包 所以我就推介佢黎呢間入圍咗全球最佳50嘅漢堡包店 灣仔呢間分店鋪頭吾算大 每張枱都係細細張,全部都係高枱,有美國快餐風。 加上有會播球賽,所以SETTING都會似返SPORT BAR。 🔸Mushroom Cheeseburger| $90因見到佢個蘑菇漢堡同出面既餐廳好吾同,所以專登叫左個黎試。佢地既做法係將蘑菇打碎先,再壓成餅煎香,菇香好明顯,完全唔覺得自己食緊素食漢堡,連平時鍾意食肉既朋友都大讚。另外仲有生菜、蕃茄、紫洋蔥、酸瓜包住,口感豐富。我地有升級Combo只係加$42,就包埋薯條同飲品。🔸Cheeseburger |$90用料有芝士、漢堡扒、蕃茄洋蔥🧅等,肉質好新鮮,漢堡扒牛肉味濃, 肉質不鬆散,充滿肉汁,邊位煎得香脆,仲有少少燶邊,令人驚喜, 焦香為整個漢堡增添香氣發及口感,半溶的芝士配搭漢堡扒,味道完美結合。特別值得一提既係,呢到到係用左由米芝連得獎主廚獨家配方炮製嘅法國牛油麵包,包身鬆軟香甜,再用牛油煎香 外脆 好食🔸Cookies and cream milkshake |+$32Cookies and cream口味嘅mil

🔸Mushroom Cheeseburger| $90

🔸Cheeseburger |$90

Cookies and cream口味嘅milkshake真係好好味,唔會太甜之外,入面啲曲奇碎仲好香,面頭都放左塊曲奇同唧左滿滿既CREAM,勁滿足!😍

🔸甜薯薯條| +$12
加$12就可以轉炸甜薯,食得健康少少,甜甜脆脆的,好好味!

📍BURGER JOY
  • 甜薯薯條
上個週末與儍爸去了灣仔逛逛,順便搵好吃的 ~~這日嚟到曾獲旅遊網站選為香港第一和亞洲第五名的漢堡店食個晏 ~~儍媽 ● 芝士牛肉漢堡 (HK$110)漢堡用上 USDA 黑安格斯牛肉手打而成口感扎實,肉汁豐富,牛肉味道濃郁帶點油脂香外層麵包都是店家自家製作的比平時的厚身,但是很鬆軟很有彈性有烘過帶點焦香和牛油香搭配半熔芝士、蕃茄、生菜、酸瓜、紫洋蔥和醬汁味道和口感都好豐富 ~~儍爸 ● 魚柳漢堡 (HK$90) + 煙肉 (+HK$14)魚柳很厚身,炸至外脆內嫩追加的煙肉大大片,煎至香脆搭配生菜、蕃茄、半熔芝士和醬汁,邪惡又好食 ~~+HK$42 轉套餐可配汽水 / 啤酒 + 薯條可以揀愛吃的扭扭薯條炸得金黃鬆脆,份量很足 ~~儍媽仲 +HK$22 升級了杯黑牛雪糕特飲睇住可樂倒入雪糕的『滋滋』聲好治療 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
上個週末與儍爸去了灣仔逛逛,順便搵好吃的 ~~
這日嚟到曾獲旅遊網站選為香港第一和
亞洲第五名的漢堡店食個晏 ~~
儍媽 ● 芝士牛肉漢堡 (HK$110)

漢堡用上 USDA 黑安格斯牛肉手打而成
口感扎實,肉汁豐富,牛肉味道濃郁帶點油脂香

外層麵包都是店家自家製作的
比平時的厚身,但是很鬆軟很有彈性
有烘過帶點焦香和牛油香

搭配半熔芝士、蕃茄、生菜、酸瓜、紫洋蔥和醬汁
味道和口感都好豐富 ~~

魚柳很厚身,炸至外脆內嫩
追加的煙肉大大片,煎至香脆
搭配生菜、蕃茄、半熔芝士和醬汁,邪惡又好食 ~~
+HK$42 轉套餐可配汽水 / 啤酒 + 薯條
可以揀愛吃的扭扭薯條
炸得金黃鬆脆,份量很足 ~~
儍媽仲 +HK$22 升級了杯黑牛雪糕特飲
睇住可樂倒入雪糕的『滋滋』聲好治療 ~~
2023-04-29
午餐
  • 魚柳漢堡
  • 扭扭薯條
2023-05-04 43 瀏覽
🍟灣仔高質漢堡小店🌭-喺碼頭附近行下行下嚟到呢間閒名不如見面嘅漢堡小店 burger款式貴精不貴多😌 用嘅麵包有特色 加$42仲可以轉套餐 包薯條加汽水/啤酒 亦都可以加錢轉特飲/奶昔同特色薯條🙌🏻 去開附近可以encore🤗-🍔 牛肉漢堡 $100呢度嘅burger用嘅麵包本身已經自帶牛油香 有少少似排包咁 質地軟熟而表面有少少甜 配上加乘嘅牛油同烘過 更加香☺️ Patty好有home-made嘅感覺 調味適中 唔會過油過膩 配埋爽脆嘅pickles同蕃茄 食落清新😋-🍔 芝士牛肉漢堡 $110加咗芝士嘅single burger多咗啲鹹香味🧀 食落味道更豐富 果然係餐廳推介😉-🥤 曲奇奶昔 +$32奶昔上面擠上滿滿幾圈嘅忌廉 望到店員整嗰陣已經覺得好治癒🥹 飲落香滑 份量啱啱好 一個人飲曬都唔會太邪惡🤭-🍟 芝士薯條 +$12幼薯配上芝士醬 係幸福肥嘅味道😂 食到後面加少少Tabasco又可以試到另一種風味 仲冇咁膩㖭😗-📍#BurgerJoys (君悅居)灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
🍟灣仔高質漢堡小店🌭

🍔 牛肉漢堡 $100

🍔 芝士牛肉漢堡 $110

🥤 曲奇奶昔 +$32

🍟 芝士薯條 +$12

📍#BurgerJoys (君悅居)
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖

因為朋友還未吃過 所以二訪@burgerjoys這次除了吃上朝思暮想的芝士漢堡外也試到了素菜版本的漢堡也是有意外驚喜!作為排名亞洲Top5和香港區的冠軍漢堡Burger joys在店的一街之隔已聞到漢堡香氣在週末下午到訪 下單5-10分鐘便有得食 非常快速ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧𓇢cheeseburger $110Patty 肉味濃郁 如果可以再juicy一點就好了牛肉和芝士的配搭經典美味 加上鬆軟麵包的牛油香還有醬汁和清爽的蔬菜吃完完全不會覺得膩( ੭˙ᗜ˙)੭𓇢 mushroom cheeseburger $90以蘑菇製成的素菜patty除了吃起來有蘑菇的香氣外 咬起來也有點像肉扒配上芝士醬汁和蔬菜對比牛肉版本完全不遜色𓇢 classic buffalo wings 6 pcs $60非常入味的水牛城雞翼即使是骨頭也一樣好味辣度適中 個人認為沾上ranch sauce 與否也一樣好吃整體非常滿足!ฅ˙Ⱉ˙ฅ喜歡他們恰到好處的調味 吃完也不會口渴 沒有加奶昔等特飲也已經夠飽和上一次到訪相比keep得住水準𖤐´-
因為朋友還未吃過 所以二訪@burgerjoys
這次除了吃上朝思暮想的芝士漢堡外
也試到了素菜版本的漢堡也是有意外驚喜!
作為排名亞洲Top5和香港區的冠軍漢堡

沒有加奶昔等特飲也已經夠飽
和上一次到訪相比keep得住水準𖤐´-
2023-04-23
2023-04-30 58 瀏覽
高枱高櫈🪑食Burger傾計成個感覺都好chill~🍟Fish n Chips Combo Onion Rings $108魚柳既大塊又厚😋炸完肉質嫩滑😆😆 配上洋蔥圈🧅外皮薄脆沾上醬汁,真係無得頂🍔Mushroom Burger "Cut Half" $90此蘑茹同坊間蘑菇大不同,餐廳係將菇切碎然後再整成塊扒拎去煎香,更脆之外又保持到菇的味道😍 包略帶微微焦香感,而且鬆軟 👍🏻同朋友share可以叫餐廳講幫手切開🫶🏻🥤Milkshake Chocolate + 🍟Garlic Fries $74奶昔香滑,而且朱古力味唔會過甜,再吱上厚厚嘅忌廉同朱古力醬,真係好creamy🫦👅係蒜香味道,聞到格黎枱嗌左蒜香薯條,就二話不說Order😋😋真係好香的蒜蓉香味😍🥤Float - Coke $50可樂加雪糕🍨黑牛😍真係好肥又好正😋😋😋
高枱高櫈🪑食Burger傾計成個感覺都好chill~

🥤Float - Coke $50
可樂加雪糕🍨黑牛😍真係好肥又好正😋😋😋
2023-04-27 45 瀏覽
同朋友傾開美味嘅Burger ,被介紹一款值100萬配方嘅Burger 店😱 聽到已經好心動😍 叫過一次外賣 又真係唔錯~ 今次同朋友去堂食都依然有質素👍🏻👍🏻👍🏻CHEESEBURGER芝士牛肉漢堡有酸瓜,芝士,洋蔥,蕃茄及生菜等~漢堡扒煎到外脆內軟,有肉汁,搭配芝士,味道好豐富✨配菜為漢堡帶來清爽嘅感覺,不愧係值100萬配方嘅burger ✨好正宗嘅漢堡😋😋😋CHICKEN BURGER雞堡有酸瓜、蕃茄、洋蔥、生菜等配菜,好豐富🥰雞扒已經炸過特別香脆✨就咁睇外表以為好乾,點知咬落就見到雞汁😍 包皮好鬆軟,就算有醬汁佢都唔會淋咗👍🏻 簡直係不敗之選✨TATER TOTS超脆嘅薯堡,香濃嘅薯仔味💕 感覺有啲似珍寶版嘅薯餅😆 外表香脆,咬落薯蓉細膩軟滑💕正🥰CURLY FRIES已經調味嘅扭扭薯條,比較幼身所以特別香脆,好香口🥰配burger 汽水一流😆好味😋
CHEESEBURGER
CHICKEN BURGER

TATER TOTS
CURLY FRIES
2023-04-27 70 瀏覽
餐廳門面好似酒吧🍻實際係人氣burger店曾經入選全球50間最佳漢堡店係香港唯一上榜嘅餐廳🥇🎖主打以紅酒同牛油烹製漢堡扒同埋超鬆軟嘅麵包🍔.🌟Chicken Burger $90呢個Burger有驚喜🤩攞起好聚手😂雞扒超厚 好大塊外皮炸過 好脆口雞肉肉質仲好嫩 好juicy❤️有番茄🍅酸瓜 洋蔥🧅等配菜食落爽口 酸酸地更解膩👍包好鬆軟好厚 索晒芥末醬😋.🌟Cheeseburger $110牛肉好厚 肉質唔鬆散 牛肉味濃郁邊位煎到微脆 更有口感芝士溶晒係漢堡上更match招牌漢堡嘅包亦好鬆軟餐廳請黎資深師傅研製法國牛油包加上秘製醬汁好吸引😍.🌟洋蔥圈+汽水 跟餐+$42洋蔥圈🧅好脆甜甜地好正💯.🌟番薯條 $50份量好大番薯條夠脆 入面粉🍠感覺比薯條🍟更健康👍.📍 Burger Joys (君悅居) (灣仔)灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
餐廳門面好似酒吧🍻

份量好大
番薯條夠脆 入面粉🍠
感覺比薯條🍟更健康👍
番薯條

📍 Burger Joys (君悅居) (灣仔)
Chicken  burger
洋蔥圈
番薯條
  • Chicken Burger
  • Chicken  Burger
  • 甜薯薯條
  • cheese burger
今日又去灣仔見客~收工就同老朋友去食漢堡要好好咁獎勵自己又努力工作左一日啊🥹🛎 $110 芝士牛肉漢堡係呢到既hot picks!!!先想講講個包好好食,充滿牛油香熱烘完超軟熟牛肉好濃味🫶🏻又有肉汁🤤🤤🤤芝士增添咸香,仲有洋蔥、生菜、蕃茄、同我最愛既酸瓜🥰一啖咬落去有多重口感🤪🛎 $90 雜菌蘑菇芝士漢堡之前未食過素食漢堡,今次第一次食原來都一樣咁惹味😳蘑菇扒係用切碎既蘑菇、雜菌、薯仔製成扒既形狀炸完之後望落好似漢堡扒🤣同樣好有水份!雖然唔係肉,但都好有滿足感~🛎 +$42 套餐飲品有啤酒/汽水揀小吃可以揀薯條/薯堡/薯餅/扭扭薯條我地揀左扭扭薯條,份量充足兩個女仔share岩岩好枱面會有茄汁&黃芥末,任擠唔嬲👍🏻🌐 環境/服務呢到既店員係外國人,所以用英文落單~之後佢地會送餐過黎醬料個啲就自助拎~成個裝修同氣氛都幾美式,又好多外國人食,感覺好似去左旅行咁🤣
今日又去灣仔見客~
收工就同老朋友去食漢堡
要好好咁獎勵自己又努力工作左一日啊🥹

🛎 $110 芝士牛肉漢堡
係呢到既hot picks!!!
先想講講個包好好食,充滿牛油香
熱烘完超軟熟
牛肉好濃味🫶🏻
又有肉汁🤤🤤🤤
芝士增添咸香,仲有洋蔥、生菜、蕃茄、同我最愛既酸瓜🥰
一啖咬落去有多重口感🤪

🛎 $90 雜菌蘑菇芝士漢堡
之前未食過素食漢堡,今次第一次食
原來都一樣咁惹味😳
蘑菇扒係用切碎既蘑菇、雜菌、薯仔製成扒既形狀
炸完之後望落好似漢堡扒🤣
同樣好有水份!
雖然唔係肉,但都好有滿足感~

🛎 +$42 套餐
飲品有啤酒/汽水揀
小吃可以揀薯條/薯堡/薯餅/扭扭薯條
我地揀左扭扭薯條,份量充足
兩個女仔share岩岩好
枱面會有茄汁&黃芥末,任擠唔嬲👍🏻

🌐 環境/服務
呢到既店員係外國人,所以用英文落單~
之後佢地會送餐過黎
醬料個啲就自助拎~
2023-04-25 75 瀏覽
位於灣仔酒吧街的 ʙᴜʀɢᴇʀ ᴊᴏʏs 在漢堡界素來收穫不少好評,除了採用法國米芝蓮麵包製作漢堡,更早於2020年已名列全球50間最佳漢堡店之一,聽起來大有來頭。店內裝修主要以紅黑色為主調,連門外的霓虹燈招牌也是同一色調,整體感覺十分型格搶眼。🍔ᴄʜᴇᴇsᴇʙᴜʀɢᴇʀ $𝟷𝟷𝟶 (ᴄᴏᴍʙᴏ +$𝟺𝟸)🍔ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙᴜʀɢᴇʀ $𝟿𝟶 (ᴄᴏᴍʙᴏ +$𝟺𝟸)包身好有咬口,唔會俾醬汁浸到濕晒淋晒。牛堡雞堡配料大致相同,同樣有生菜、蕃茄、紫洋蔥等。Patty有煎過後的焦香感又保留到肉汁,芝士剛好一片半溶狀態不會太膩,整體感覺就是恰到好處,吃完一份有剛剛好的滿足感🧡雞堡的炸雞沾上了醬汁還是有外脆內軟的感覺,不吃牛的話來一份雞肉漢堡也是很不錯🤙🏻跟餐配一杯飲品及一份薯條,另外都可以再加錢升級薯條口味。除咗正常薯條仲可以揀薯堡/洋蔥圈/扭扭薯條都唔使另外再補錢,飲品就可以揀汽水或啤酒💛扭扭薯條炸得比較脆身同香口,淨點茄汁已經一條接一條停唔到口。另一個餐就揀咗cajun fries有點辣粉調味同樣好惹味。

2023-04-23 143 瀏覽
二訪呢間入圍咗全球最佳50嘅漢堡包店🌟雖然食落冇想像中咁有驚喜 可能期望太高~但真心呢個價錢 性價比都算幾高👍🏻.📌Mushroom Cheeseburger $90上次食過一次 真係必食 仲正過佢地嘅招牌牛堡‼️漢堡包除左塊扒 出面嘅包都好重要🍞呢到係用左由米芝連得獎主廚獨家配方炮製嘅法國牛油麵包🇫🇷包身香甜又鬆軟 再搽埋牛油煎熱 更加香口 仲要脆卜卜 好食🧈雜菌蘑菇扒好出色😍坊間多數係用大啡菇/蘑菇片 而呢到係將啲菇切碎再整成一塊扒咁去炸 外脆內juicy🍄但個菇味唔夠濃香 可能因為有車打芝士同千島醬 所以蓋過左🙈內餡仲有番茄, 洋蔥,生菜🍅🥬另加左Black Truffle(+$32) 店員唔記得加入去 所以on side比左兜 份量十足🖤松露味超濃郁 不過味道偏鹹左少少🤏🏻Maytag Blue Cheese(+$14)似係蛋黃醬+酸忌廉+少少藍芝士 所以陣騷臭味唔重 但個鹹香味就好濃郁 再酸酸地咁 好開胃💙.📌Chicken Burger $90漢堡包配料同樣有番茄, 洋蔥,生菜 不過就冇芝士 個醬係蜜糖芥末醬🍯主角雞扒有驚喜喎🤩應該有炸過 雞皮超脆冇脂肪 啲邊邊位都好脆口 但

📌Mushroom Cheeseburger $90
上次食過一次 真係必食 仲正過佢地嘅招牌牛堡‼

📌Chicken Burger $90
Chicken Burger
應該有炸過 雞皮超脆冇脂肪 啲邊邊位都好脆口 但肉質又唔乾鞋 幾嫩🐔重點係冇雪藏味 配埋甜甜地嘅mustard 唔錯喎😚另加Maytag Blue Cheese(+$14) 同雞都一樣好夾🙌🏻

📌Caesar Salad $70
羅馬生菜夠爽脆🥬巴馬臣芝士碎係超級多 每一啖都食到🧀麵包糠炸得好脆口 不過有陣怪香草味🌿凱撒醬係on side 正正常常😛但份量唔多 都少貴🤑
Caesar Salad

📌Chicken Patty +$22
雞扒同漢堡包入面嗰塊一樣嘅 都係配蜜糖芥末醬 但估唔到20蚊左右都咁大塊咁厚肉🥳
Chicken Patty
Caesar Salad
Chicken Patty
2023-04-22 82 瀏覽
餐廳在灣仔的酒吧街附近,跟地鐵站只相差一條街左右的距離,挺方便的,而餐廳的食物全都是即點即製的,食物全都熱辣辣~蒜香雞翼~很香蒜香味道,紙盒底部還放滿了泰式辣醬,雞翼吃起來酸酸甜甜帶點微辣;雞翼肉質嫩滑肥嘟嘟,很好吃~芝士牛肉漢堡~除了內裡的餡料熱辣辣外,麵包也同樣是熱辣辣的,牛肉的牛味更是十分濃郁,油脂香溢~魚柳漢堡~魚柳比麵包還要大,厚度大慨有1吋厚,魚柳炸後仍能保持嫩滑有水份,還加了洋蔥、番茄、生菜及酸瓜等做配菜,口感豐富~