2022-09-25 122 瀏覽
同事今日lunch想食burger,就揀左burger joy~餐廳唔係話好闊落,好彩我地lunch hour食得比較晏,2點黎到餐廳已經冇咩人,坐得比較鬆動。我地兩個分別叫左個beef burger同fish burger,on top再加多個炸甜蕃薯條share黎食。burger 睇落好似好細咁,但食落非常飽肚。beef burger個牛肉十分厚身,肉味濃厚,而且咬落相當juicy,食緊果陣係咁流出肉汁。至於fish burger個魚柳亦炸得香脆入味,麵包口感亦非常鬆軟,夾埋一齊食十分滋味。另外炸甜蕃薯條個份量比想像中多,兩個人share黎食都食唔哂。炸甜蕃薯條即叫即炸,口感酥脆,且味道香甜可口。

2022-09-25 234 瀏覽
許久以前,有朋友推薦我吃這家的漢堡。今日有時間,所以特地過來嚐嚐這裡的漢堡。這家漢堡店有不少外賣生意,燈光微醺,配合這一帶的酒吧風格。餐廳有數個座位,店員通英語和粵語,點餐不成問題。餐牌上有不少漢堡選擇,例如牛肉漢堡、雞肉漢堡、魚漢堡等。⭐️牛肉漢堡$100我喜歡漢堡的包裝,有一層包裝紙和一個紙盒。拿起來吃很方便,不怕弄髒手指。漢堡皮有烤過,夾層有酸瓜、洋蔥和漢堡。漢堡味道不俗,酸瓜、洋蔥味道很搭,漢堡的厚度也適中,肉味突出。另一款漢堡有芝士,相信口感會更濕潤。⭐️橙汁$40橙汁比汽水較健康。⭐️甜薯炸蕃薯切成一條條,炸得香糯,又甜又滋味。
許久以前,有朋友推薦我吃這家的漢堡。

今日有時間,所以特地過來嚐嚐這裡的漢堡。

餐牌上有不少漢堡選擇,例如牛肉漢堡、雞肉漢堡、魚漢堡等。

⭐️牛肉漢堡$100

牛肉漢堡

另一款漢堡有芝士,相信口感會更濕潤。

⭐️橙汁$40
橙汁

橙汁比汽水較健康。

⭐️甜薯
炸蕃薯切成一條條,炸得香糯,又甜又滋味。
2022-09-20 153 瀏覽
終於到星期六,可以放鬆一下行慢少少,一起身想食個快餐,就去咗灣仔附近食漢堡包薯條,知道有一間間酒吧附近成日好多明星去捧場就去試吓,入邊個環境好似美國嗰種感覺,座位唔太多但係環境氣氛好好,我同朋友點左魚柳包套餐同埋牛肉漢堡包,加埋甜薯條,漢堡包一到份量好足料而且加埋新鮮炸起嘅魚柳啖啖肉麵包外脆內軟加埋醬汁同埋配料一齊食簡直係冇得彈,而甜薯方面唔會炸得太過over,以我朋友個包牛肉煎得好香口而且配料咬出嚟個感覺都好新鮮同埋好夾,啖啖肉汁流晒出嚟,而呢度嘅麵包種類都有好多而且佢有套餐可以配埋,飲品方便我哋愛你點左汽水,希望下次可以再試其他種類嘅漢堡包。
2022-09-19 105 瀏覽
近排開始好鍾意食burger,可能係食開有條路嘅關係。所以今次要試一試我成日經過嘅呢一間burger。🍔🍟🥤芝士牛肉漢堡🍔 $110漢堡包質感軟熟唔係空氣包,上枱時候夠哂熱軟林林。牛肉味重,咬落啖啖肉,再加埋溶晒嘅芝士提升咗唔少漢堡嘅味道。另外唔少得嘅蔬菜類令到整個漢堡包唔會太油膩。👍COMBO 薯條🍟+汽水$42依次升級咗個combo都唔止,再加$22升級埋做黑松露薯條🍟。黑松露薯條確實係有驚喜,依間鋪用嘅黑松露同其他真係有啲唔同,上枱嘅時候超級香黑松露味👍👍👍,加$22絕對有需要。蒜香雞翼 6隻 $60蒜香味重,醬汁調校到恰到好處,非常嘢味。同埋雞翼亦做到有脆口感覺,唔會過林。

芝士牛肉漢堡🍔 $110

COMBO 薯條🍟+汽水$42

蒜香雞翼 6隻 $60

2022-09-17
  • 黑松露薯條
2022-09-18 146 瀏覽
今日去灣仔食漢堡包,Burger Joys,餐廳一向都非常有名氣,早年獲國際旅遊網Big 7 Travel 選為「全球最佳50 漢堡包店」,香港漢堡No.1。-Cheeseburger/ Double Cheeseburger Combo 雙層/芝士牛肉漢堡漢堡扒使用USDA 美國優質黑安格斯牛肉製成,並加入紅酒和牛油烹製。包就用上米芝蓮得獎主廚Michael Gillet 提供獨家配方炮製而成的法國牛油包Brioche Bun製作。牛肉即使只用上USDA Choice grade,但係牛味都非常香濃,滋味無比。特別欣賞既地方係漢堡扒既邊位煎得夠香脆,牛味更為突出。配上新鮮生菜及蕃茄,一個經典的芝士漢堡就此誕生,簡直係回味無窮。-Melted Cheese Fries 芝士薯條中文叫芝士薯條,我覺得英文更加貼切,Melted Cheese,即溶了的芝士,一聽名字已經十分吸引,芝士味香濃,薯條夠脆,薯條用上幼身薯條,可以更有效帶上大量芝士一齊食,非常滿足。-Sweet Potato Fries 甜薯薯條甜薯薯條比起馬鈴薯製成的薯條更多了甜味,感覺亦更為健康。 甜薯薯條份量不少,顏色帶自然
Melted Cheese Fries 芝士薯條
Sweet Potato Fries 甜薯薯條
甜薯薯條比起馬鈴薯製成的薯條更多了甜味,感覺亦更為健康。 甜薯薯條份量不少,顏色帶自然橙紅色,形狀偏長幼身,外層包一層超薄身脆漿,賣相吸引。
評分 : 8.5/10
2022-09-16 116 瀏覽
個個都話burger Joys好好食今日嚟灣仔做嘢就索性去試吓久仰大名嘅Burger JoysCheeseburger 芝士牛肉漢堡 由細到大都鍾意食漢堡包但呢個漢堡包嘅包皮係好特別好香嘅牛油味同埋好鬆化佢嘅牛肉係薄薄地嘅煎得好香👍🏻但最鍾意喺呢度嘅麵包又香又鬆軟芝士薯條佢呢個薯條係好特別個喎佢個面頭有其他嘅醬汁 我都唔記得嗰隻係咩汁嚟㗎啦🤣幼薯條配上番茄醬薯條重薯仔味
個個都話burger Joys好好食

佢個面頭有其他嘅醬汁 我都唔記得嗰隻係咩汁嚟㗎啦🤣
幼薯條配上番茄醬
薯條重薯仔味
2022-09-14 326 瀏覽
今更想吃邪惡一點的,便約了朋友來這間久仰大名的漢堡包店🤭店員熱情地招待我們入座,店內很有美式風格,我們急不及待馬上便點餐,雖款式不多,但每樣都很吸引,我們選了一牛一魚,食漢堡必須有飲品,所以加了兩個套餐,跟一個薯條及一個扭扭薯條,漢堡都是即點即製,我們便享受店內音樂喝著可樂聊聊天,不一會便上菜了。魚柳漢堡超級巨型的一個包,熱騰騰冒出白煙,香氣撲鼻,白白滑滑超厚實的炸魚柳,鮮味又多汁,外脆內軟,沒有魚腥及也沒有雪藏味,另外十分喜歡它的麵包,半烘乾,酥脆,有層次,少許甜甜的,再加上特製的醬汁,還有生菜,蕃茄,芝士,每一口清新而不膩。芝士牛肉漢堡牛肉配芝士是一個芝士控必食的,厚厚的牛肉口感紮實,牛肉味濃,肉質細膩多汁,夾著半溶的芝士,再加上配料生菜,蕃茄,特製醬汁,不但不會蓋過肉香之餘,而且提升整體味道層次,啖啖滋味,一食便知與眾不同。食完漢堡已經是大半飽,但薯條亦是重要的角式之一,滿滿金黃色的一盤,有著香脆口感與馬鈴薯的獨特香氣,新鮮炸起是最重要的一點,幼身薯條香脆不油膩,扭扭薯條的薯味更重,更香更惹味。滿足的一餐,果然是名不虛傳😋😋
今更想吃邪惡一點的,便約了朋友來這間久仰大名的漢堡包店🤭

魚柳漢堡

芝士牛肉漢堡

滿足的一餐,果然是名不虛傳😋😋
  • 魚柳漢堡
  • 芝士牛肉漢堡
今日去灣仔試咗超級多人推薦嘅Burger Joy,話晒全球頭50個推薦嘅burger,究竟好唔好食德國Honbo或者Five Guys呢?食完真係好後悔,質素好普通,又貴又唔係好食,真心有啲嬲點解咁多好評同打手🙃坐已經坐得唔舒服,餐廳非常之細,冇乜服務仲要收加一,想拎杯水飲下都冇呀🥲🍟 BLACK TRUFFLE FRIES COMBO + $42 +$22 (5/10)都炸得都脆嘅,薯條都偏幼身,薯仔味都幾出,黑松露味都幾香濃,覺得有少少蒜香味?還好,冇乜特別。🍗SOUTHERN FRIED CHICKEN NUGGETS (cheese) $60 (3/10)炸都幾香脆帶偏乾身,有啲似麥樂雞味道,有少少香辣嘅味道,但雞肉太乾身,口感比較紮實。芝士醬汁好香濃屬於比較鹹香嗰種。好麻麻,食完又乾又油重味精,勁口渴😅🍔SIGNATURE DOUBLE CHEESEBURGER $140 (7/10)個包超級鬆軟,好似唔使咬已經化左,好香濃嘅牛油,牛肉餅有兩層,好厚身,牛肉都幾香,但係牛味未算好香濃,煎得唔好Juicy都唔乾身,芝士味唔香,蕃茄生菜酸瓜正常,個醬汁似千島醬冇咩特別。食到個包

個包超級鬆軟,好似唔使咬已經化左,好香濃嘅牛油,牛肉餅有兩層,好厚身,牛肉都幾香,但係牛味未算好香濃,煎得唔好Juicy都唔乾身,芝士味唔香,蕃茄生菜酸瓜正常,個醬汁似千島醬冇咩特別。食到個包最後勁濕,真心好普通🙃🙃

🥤MILK SHAKES STRAWBERRY +$32 (3/10)
好似食緊雪糕咁,士多啤梨味都唔係好香濃,剩係得個甜字,不了不了😅

推薦指數: 3/10
完全侮辱咗全球頭50名嘅burger,份量唔係好大同埋價錢太貴啦完全唔值呢個價,咁貴價錢冇咁嘅質素真係冇咩必要去食,大家去食five guy會開心好多🥴暫時Honbo都係我心目中全香港最好食嘅burger😎
2022-09-10 113 瀏覽
漢堡包看似是十分簡單的菜式,但不是每間也弄得好。今天和朋友去了這間在灣仔的漢堡包店,有點驚喜,原來漢堡包也可以弄得好好味!我叫了牛肉漢堡包,個包包不是普通麵包店的貨色,比較有份量,是厚身但軟绵綿的,淨係個麵包已跑贏很多店舖👍🏻👍🏻加上牛肉煎得很香,加丘自家製的醬汁,實在是完美的配搭🥰朋友叫的魚柳包也十分不錯,魚柳幾大塊,炸得很香,朋友食得很滋味🥰見佢好快變食完個魚柳包!洋蔥圈也炸得十分香脆,平時我不喜歡吃太熱氣的東西,但這個洋蔥圈我也忍不了,食了很多😂😂薯條也十分好味,脆到不得了食漢堡包餐,加上可樂簡直是很好的享受😎

薯條也十分好味,脆到不得了

食漢堡包餐,加上可樂簡直是很好的享受😎
從小開始已經好鍾意食漢堡包,人大咗...愈來愈追求質數,唔再喜歡食連鎖店舖嘅漢堡,要食到好質數,一定要即叫即製,選料新鮮。灣仔呢間漢堡嘅質數, 完全乎合我喜好。✨芝士牛肉漢堡即叫即製 熱辣辣,好有份量第一口已經感覺到同平日嘅漢堡好大分別牛肉煎得香口,加入醬汁更惹味漢堡包夠厚身,非常軟熟,非一般麵包。夾著新鮮紫洋蔥.蕃茄.酸瓜.生菜 非常爽口,加入芝士溶入在牛肉之中。✨黑松露薯條喜愛黑松露嘅味道,每條薯條都沾上黑松露嘅香味,仲有熱溶芝士都好吸引,下次一定要試✨士多啤梨奶昔幼滑嘅奶昔,滲出鮮甜嘅士多啤梨味面層滿佈厚厚嘅忌廉,好Creamy✨汽水食Burger點少得最佳配搭嘅汽水呢餐廳播放緊<製作漢堡>嘅過程好吸引,下次要再試其他口味

從小開始已經好鍾意食漢堡包,
人大咗...愈來愈追求質數,
唔再喜歡食連鎖店舖嘅漢堡,
要食到好質數,一定要即叫即製,選料新鮮。

灣仔呢間漢堡嘅質數, 完全乎合我喜好。

✨芝士牛肉漢堡

即叫即製 熱辣辣,好有份量
第一口已經感覺到同平日嘅漢堡好大分別

牛肉煎得香口,加入醬汁更惹味
漢堡包夠厚身,非常軟熟,非一般麵包。

夾著新鮮紫洋蔥.蕃茄.酸瓜.生菜 非常爽口,
加入芝士溶入在牛肉之中。

✨黑松露薯條

喜愛黑松露嘅味道,每條薯條都沾上黑松露嘅香味,
仲有熱溶芝士都好吸引,下次一定要試

✨士多啤梨奶昔

幼滑嘅奶昔,滲出鮮甜嘅士多啤梨味
面層滿佈厚厚嘅忌廉,好Creamy

✨汽水

食Burger點少得最佳配搭嘅汽水呢

餐廳播放緊<製作漢堡>嘅過程好吸引,下次要再試其他口味
2022-09-09
下午茶
  • 黑松露薯條
  • 芝士牛肉漢堡
  • Strawberry milkshake
2022-09-08 88 瀏覽
灣仔區有很多漢堡包店,這間在駱克道的漢堡包店屹立多年,相信應該不錯,所以今日便和朋友去試一試!午餐時候有套餐供應,有魚柳、蘑菇、鷄肉、牛肉漢堡包,芝士控可以食芝士牛肉或雙層芝士牛肉,件套餐二包小食有洋蔥圈薯條又有沙律,連薯條都分兩種有curly 和普通選,還有飲品我叫了魚柳包,賣相已經非常吸引,大大個,我相信這間漢堡包店的麵包是其賣點,麵包十分鬆軟,而且非常厚,食下去的時候感覺非常軟綿綿,牛油味適中但不會過重。塊魚柳炸得金黃香脆,熱辣辣👍🏻而且魚柳非常大塊,配以蔬菜和特製的醬汁,絕不是一般普通魚柳包的味道,估不到這間灣仔小店的魚柳包竟然咁好味😋牛肉漢堡也不錯,牛肉煎得很香,沒有太多雜質的感覺,結實的牛肉一啖一口,朋友也覺得🈵️足。他十分非常欣賞配搭的洋蔥圈,炸得非常香脆洋蔥味十分濃郁,「邪惡」但好味,增加卡路里都抵👍🏻😂薯條我叫了普通幼幼的,份量很多,雖然好味但我也吃不完!

薯條我叫了普通幼幼的,份量很多,雖然好味但我也吃不完!

2022-08-29 166 瀏覽
❖Burger Joys❖ 📍灣仔 久仰大名啦!!今日嚟灣仔政府大樓整野,喺附近搵餐廳嘅時候竟然見到係我waitlist好耐既Burger Joys! 😍終於可以試吓呢間喺世界排行榜上有名嘅Buger🙌🏻⋙ Cheeseburger 芝士牛肉漢堡 | 首先,我要講好後悔冇嗌到Double Cheeseburger😭 作為食肉獸我唔夠喉!佢嘅牛肉係薄薄嘅,少咗好多肉汁嘅感覺,不過煎得好香👍🏻我最鍾意喺呢度嘅麵包〰️又香又鬆軟⋙經典水牛雞翼|雞翼脆,醬汁調味啱啱好,仲要配埋藍芝士醬,不得了!平時嘅我絕對唔會掂藍芝士,但係佢配埋水牛雞翼個汁簡直係冇得彈🙌🏻⋙芝士薯條|熱辣辣幼薯條配上芝士醬😋薯條重薯仔味,芝士醬調味啱啱好唔會太鹹⋙朱古力奶昔|最後店員推介左我叫朱古力奶昔,不過不失啦!(唔算好濃朱古力味)總括而言,除咗burger其他嘢都唔錯既😋
❖Burger Joys❖ 📍灣仔

總括而言,除咗burger其他嘢都唔錯既😋
2022-08-27 116 瀏覽
Very good beef burger, juicy meat, non-salty pickles, fresh veggies and good-taste source, all in a nice little paper holder for easy grab. Nice mock tail too
Beef  cheese  burger
Sweet  potato fries
Virgin  sex  on  the  beach
Chocolate  milkshake
Truffle  fries
  • Signature Double Cheese Burger
  • 芝士牛肉汉堡
2022-08-04 359 瀏覽
Ordered Cajun wings, cheese burger and fish burger and curly fries. Wings were too salty with no chicken taste. Fish burger is absolutely tasteless and feels like a frozen patty. Cheese burger is just ok. Similar to McDonald but just more expensive. No ketchup on the table, had to ask for sachets, mustard bottle is completely empty, on the table. Chilli sauce bottle is very unhygienic so don’t even feel like using it. Overall is just very substandard place. Not recommended. Not sure how it got s
No ketchup on the table, had to ask for sachets, mustard bottle is completely empty, on the table. Chilli sauce bottle is very unhygienic so don’t even feel like using it. Overall is just very substandard place. Not recommended. Not sure how it got so many positive ratings so far. Please review and ask around before visiting.
2022-07-18 512 瀏覽
出黎灣仔做嘢唔知食咩好,上網睇下附近有咩好食,見好多好評就試下呢間burger, 2條友叫左2個burger 加$42轉餐多一罐可樂一兜仔薯條,另外一個水牛雞翼,承惠$350。水牛雞翼✍🏻咸到苦,又乾,唔好食🙁魚柳burger ✍🏻塊魚柳都ok 厚,唔會好乾柴,都ok,但我明明加左$12加墨西哥辣椒,忘記左,同佢講返佢畀返一兜仔我,但唔係我食開果隻味,又係得個咸,一啲都唔辣!芝士牛肉burger ✍🏻冇特別,牛肉好乾一啲都唔juicy 薯條✍🏻都脆口
水牛雞翼
✍🏻咸到苦,又乾,唔好食🙁
魚柳burger
芝士牛肉burger
✍🏻冇特別,牛肉好乾一啲都唔juicy
薯條
✍🏻都脆口