2023-04-18 533 瀏覽
係大埔都比較少有舖頭,可以食到好味嘅熱狗,有朋友介紹呢一間熱狗份量都幾大,而且食物嘅質素都幾高,雖然只係做外賣生意,一場嚟到一於買嚟試吓先🍀特濃芝士熱狗 $48熱狗份量都幾大,一個人食都會夠飽嫁,熱狗上面加入咗唔少芝士醬,芝士醬由幾種唔同嘅芝士製作而成,食落味道濃郁之餘,又唔會太過油膩,熱狗腸夠晒Juice,面包烘過帶少少脆脆嘅質感,整體質素都幾高整體嚟講食物嘅質素都唔錯,而且價錢都幾合理,食物嘅款式選擇唔少,都幾推薦大家經過大埔嘅時候嚟試吓啦好食:❤️❤️❤️❤️🖤抵食:❤️❤️❤️❤️🖤📍Bulldog Hotdog (廣福道) (大埔)大埔廣福道60-62號地下C舖

🍀特濃芝士熱狗 $48

好食:❤️❤️❤️❤️🖤
抵食:❤️❤️❤️❤️🖤

📍Bulldog Hotdog (廣福道) (大埔)
大埔廣福道60-62號地下C舖

2023-02-22 344 瀏覽
德國風情熱狗🌭$39  ✨:7.5/10  賣相好靚 圖片絕對唔係只供參考😂腸仔好食 不過唔係最好食嗰隻芥辣味唔重 主要係茄汁味酸菜 應該大部分都啱食 不過我鍾意酸啲見open rice 嘅好評 好似其他口味會驚艷啲size大過齊柏林嘅 當正餐食完唔餓 (不過對我嚟講 食完有位食多兩個🤣)即叫即整 等咗15分鐘左右不過溫度微暖 如果熱啲應該好食好多
德國風情熱狗🌭

見open rice 嘅好評 好似其他口味會驚艷啲
即叫即整 等咗15分鐘左右
不過溫度微暖 如果熱啲應該好食好多
2023-01-18 295 瀏覽
今日去大埔農墟影梅花,所以到埗後就搵左呢間食,朋友超愛吃熱狗,所以我一提議他用了0.01秒讚成……這間熱狗店是在體育館下層,一落樓就看到機鋪和英式桌球室,兩者都很令人懷念,以前小時都常常打機和打桌球😆現在轉了玩影相.左上水牛雞翼,超級棘,我只能吃了半隻,除非很吃得棘否則不推介.右上是薯角,沒什麼特別.中間是蘋果黑毛豬熱狗,強烈推介,黑毛豬肉質嫩硬適中,加上蘋果甜甜的很開胃很夾,味道很鮮明.最低是皇牌熱狗,雖然有很多配菜,但感覺太雜亂味道沒層次感,變了很一般. 其實還是好吃但和黑毛豬一比就被比下去了.下次再吃我可能試櫻花蝦明太子😆

皇牌&黑毛豬熱狗

右上是薯角,沒什麼特別.

下次再吃我可能試櫻花蝦明太子😆

2023-01-15
皇牌&黑毛豬熱狗
2023-01-04 740 瀏覽
💁‍♂️30/12/2022(Fir), Dinner🍽今晚為食妙妙約咗佢班姊妹去食飯聚會,A先生唯有獨自去搵食啦,之前都有留意到呢間門面細細既熱狗🌭️店,熱狗都有唔少選擇,一於就試一試啦。而今晚我order左:🔆 黑糖蘋果手撕豬熱狗🌭️套餐($78)呢個黑糖蘋果手撕豬熱狗🌭️單售就$58,套餐就多咗一份粗薯條🍟/薯角同飲品。落單時店員都有提醒食物係即叫即製,所以要等大約8分鐘,讓人有個心理準備。拎到食物之後,立即開車返屋企開餐,沿途薯條🍟同熱狗🌭️既香氣喺車入面不停咁引誘A先生,彷彿叫佢開快啲、開快啲返屋企食我地咁。黑糖蘋果手撕豬熱狗既賣相唔錯,熱狗腸上面鋪咗一啲手撕豬肉,再加上黑糖蘋果粒同少少黑糖汁。熱狗包唔係平時食開既軟熟口感,反而係外皮有點脆,內𥚃軟熟,A先生都係第一次食到呢種質感既熱狗包,感覺同口感都幾特別。黑糖煮過既蘋果粒帶有黑糖香氣之餘,仍保持蘋果既口感,再混和手撕既燒烤豬肉,更帶出了肉味。手撕豬肉唔會好嚡,好似煲完湯既豬肉咁,反而仍算軟熟。熱狗腸咬落皮脆帶煙韌,牙齒一咬,腸皮就應聲裂開,再吃下去煙韌既腸皮夾埋豬肉,味道不錯。薯條係帶皮既一種,A先生最愛就係帶皮既薯條,可以食到薯皮
💁‍♂️30/12/2022(Fir), Dinner🍽

而今晚我order左:
🔆 黑糖蘋果手撕豬熱狗🌭️套餐($78)

薯條係帶皮既一種,A先生最愛就係帶皮既薯條,可以食到薯皮既纖維之餘,又有入口帶粉既薯肉,一條薯條有兩種享受👍🏻。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆

❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)

👉🏻 除咗呢個黑糖蘋果手撕豬熱狗🌭️之外,店家仲有其他香辣手撕雞熱狗或者鰻魚熱狗都好吸引😋

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2022-12-30
8 分鐘 (外賣自取)
2022-12-16 250 瀏覽
#20221209 💛📍Bulldog Hotdog @bulldoghotdog 大埔廣福道60-62號地下C舖 🍽大埔安祥路2號大埔體育會李福林體育館地庫——————————————————————————#特濃芝士 $48💭佢原價$48,但今次🐷趕時間於是用 網上外賣平台叫定先,錯有錯著咁發現平啲🤩成日覺得如果肚餓食熱狗係唔夠飽🌭️真係錯晒,佢份量一啲都唔少,芝士食得出佢係用左唔同既芝士夾出尼,個芝士味強烈🧀鐘意芝士既朋友真係要試下,腸脆身,同個包一樣咁長,🐷最鐘意佢個包,有牛油既香味🧈再帶少少甜甜地,加上🐷本身好鐘意食有粉係面既包😋女仔如果唔肚餓咁食真係會食唔晒架,就好似🐷咁😅.#大埔美食 #大埔黃店 #🐷_食
#20221209 💛
大埔廣福道60-62號地下C舖 🍽
大埔安祥路2號大埔體育會李福林體育館地庫
——————————————————————————
#特濃芝士 $48
#大埔美食 #大埔黃店 #🐷_食
2022-11-29 200 瀏覽
平時糧尾食得辣食多啦,啱啱出糧梗係食番啲又熱氣又好食嘅嘢啦!我最鍾意食呢間bulldog嘅芝士熱狗,佢哋嘅芝士味真係好濃沃,條腸有嚿長個包林得後黎油脆面。同某某勁多分店嘅熱狗店真係冇得比
熱狗店誠心推介Bulldog Hotdog,麵包同香腸都係香港製造,而麵包係高品質手工製造,每款的麵包都烤到香脆鬆軟、香腸脆皮多汁,唔好睇佢細細一個,絕對唔係啲空手麵包都好飽肚嫁!款式好多而最signature就係皇牌熱狗和招牌熱狗,其他款式就有松露蛋熱狗、黑啤熱狗、櫻花蝦,而我最私心推介係櫻花蝦,非常足料!
2022-06-15 824 瀏覽
•香辣手撕雞熱狗好特別的配搭🤓估唔到又夾到,手撕雞唔會一路食一路跌,好足料所以食完好飽,不過食唔到辣就唔好試,因為真係幾辣😂小食洋蔥圈膽芝士波波都好食,脆口又香
•香辣手撕雞熱狗

小食洋蔥圈膽芝士波波都好食,脆口又香

2022-06-04 449 瀏覽
以前熱狗對我來講係一樣平價嘅食物,就好似每次去宜家傢俬都會叫好平好平嘅熱狗。但係bulldog顛覆咗我對熱狗嘅諗法,今日我叫咗個王牌熱狗,真係冇諗過原來熱狗都可以配搭到咁多材料咁夾味👍🏻

2022-05-02 255 瀏覽
日式鰻魚熱狗,係大埔限定成條鰻魚放入隻熱狗到,每一啖都好充實外賣拎番去食,路程大概十分鐘都好夠熱,員工好親切有禮貌非常值得一試不過生意好等得比較耐,要預早啲時間落呵打

日式鰻魚熱狗,係大埔限定
成條鰻魚放入隻熱狗到,每一啖都好充實

外賣拎番去食,路程大概十分鐘都好夠熱,員工好親切有禮貌
非常值得一試
不過生意好等得比較耐,要預早啲時間落呵打
2022-03-27 630 瀏覽
今次想講吓嘅就係出咗名高質嘅熱狗bulldog。見到網上咁多好評,我就當然要試吓啦。今次我食嘅就係招牌熱狗,呢個熱狗入邊有自家製嘅辣牛肉醬,酸忌廉,雜芝士碎同埋粟米脆片。講返個味道先,我覺得辣辣地真係好開胃,再加埋餐廳嘅熱狗本身都好足料,對得住呢個價錢!
2022-03-25 573 瀏覽
-{大埔熱狗專門店🌭️🥪}又一間bookmark左好耐嘅熱狗店🤩今次試最基本嘅熱狗款🤟🤤招牌熱狗🤤 ($55)隻熱狗癡線咁大隻😂😂😂腸係自家製!味道濃郁啲又冇咁鹹🥳辣肉醬再配埋酸忌廉好惹味🥰個包都好軟熟😎仲有幾塊Deritos做裝飾不過就淋左啲😇👖褲評: 8/10等10分鐘就有!隻熱狗比平時食嘅真係好大隻😂😂😂2個人share食就差不多☺️性價比: 8/10服務: 8/10環境: Nil🚩 Bulldog Hotdog 🚩地址: 大埔廣福道60-62號地下C舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai大埔 #fuudjai小食
{大埔熱狗專門店🌭️🥪}

🤤招牌熱狗🤤 ($55)

👖褲評: 8/10

地址: 大埔廣福道60-62號地下C舖

招牌熱狗
招牌熱狗
2022-03-25 349 瀏覽
疫情期間少左堂食多左買外賣,呢間只有外賣的熱狗店,分店愈開愈多。等外賣既人都好多,#熱狗 🌭全部即叫即做,所以都要預啲時間等架。外賣返到屋企隔左一段時間都keep到暖暖地,熱狗超大個,起碼有20cm長😳。熱狗腸夠粗,加埋個包好難一口過咬晒成個熱狗。如果細食既可能share都夠飽🙈熱狗包外面微脆帶點點甜味,單食包都好食🤗(印象中佢初期好似唔係用呢款包,改良左好食左👍🏻)唔同款式有唔同配料同醬汁,如果轉其他腸就要加錢喇😉#德國風情 🌭德國style點少得酸菜絲,酸酸地好開胃又冇咁膩,仲有煙肉碎同洋蔥,增添口感同鹹香,加埋茄汁同芥辣HKD39#美式風味 🌭唔好睇少佢啲墨西哥辣椒,有埋辣椒籽,都幾辣架🤪仲有黑水欖,洋蔥,酸瓜蓉,整體味道都俾辣椒蓋過,又辣得幾過癮,係接受到既辣度既…鐘意辣既朋友唔好錯過,呢款都係落茄汁同芥辣HKD39小妹仲有好多款都想試呀~~🤩櫻花蝦/黑啤肉醬/皇牌/特濃芝士😋Bulldog Hotdog大埔

#德國風情 🌭

Bulldog Hotdog
大埔
德國風情
2022-03-11 253 瀏覽
淡淡滿足感!😋女仔的確可以係當正餐雖然價錢偏貴但係有唔同口味嘅配搭,但係想食多啲嘅話就最好唔好揀邪惡藍芝士啦🧀,雖然講就講話係邪惡😈(的確真係好~邪惡)但係食到最尾¼真係會好膩,雖然唔知關唔關個size🤣起碼有兩個小編塊面咁大🤫
邪惡藍芝士
2022-02-23
2021-11-17 1397 瀏覽
真心推介住大埔既朋友仔試下呢間熱狗店 ~~~在外賣平台叫左兩個美式風味熱狗配薯角。美式風味熱狗係傳統嘅熱狗,用上酸瓜蓉,仲有墨西哥辣椒🌶️,酸酸辣辣好開胃~熱狗大大隻, 薯角大大舊,件件都好飽滿架,完全係認真之作,唔會hea 你。一定會再encore
真心推介住大埔既朋友仔試下呢間熱狗店
~~~
在外賣平台叫左兩個美式風味熱狗配薯角。

熱狗大大隻, 薯角大大舊,件件都好飽滿架,
完全係認真之作,唔會hea 你

一定會再encore
美式風味熱狗&薯角
2021-11-14
20 分鐘 (外賣送餐)
美式風味熱狗&薯角