🫶🏻九龍城芸芸眾多泰式餐廳,呢一間味道一直保持高質,價錢亦相對實惠,可謂 CP 值高既泰菜之選,今次買左份外賣回家同家人共享 ♥️ 🔸 泰式黑椒燒牛柳飯燒牛柳用燒汁佐味,另有洋蔥伴飯,整體味道偏甜一點 😇🔹 小曼谷炒米粉打開盒蓋就傳出陣陣炒米粉既香氣,麵條色澤金黃,食落有啲似星洲炒米既味道 🤣 用料豐富,有雞蛋、鮮蝦、蟹柳、青椒同洋蔥等等,唔經唔覺就食哂 😋🔸 風味豬頸肉配無骨海南雞油飯每次黎都會點既一份餐,實在係好食、抵食之選‼️ 一份 $75 既餐包含左香烤過既豬頸肉,以及嫩滑既無骨海南雞,兩者同樣美味,伴雞油飯真係令人食唔停 🥰🥰🔹 極上燒安格斯西冷牛小排配白飯用高級安格斯西冷牛小排作食材既燒牛肉飯,理所當然地好味,牛肉味濃而肉汁飽滿,加上烤菇,完成充滿燒烤風味既一餐 🍗🍗🍖🔸 炸春卷套餐加配小食,炸得脆皮薄身,內餡有不少蔬菜 👍🏻以上都係午市套餐,附送餐湯─胡椒蘿蔔湯 + 餐飲一杯,泰式奶茶味道較甜,另外必須要點名一讚龍眼冰,將龍眼獨特香味浸泡出黎既特飲,清涼冰甜,唔洗加錢就可以點 👍🏻👍🏻 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 BTS美食站 (九龍城)📍九龍城南角道11號地舖⏰ 星期一
🫶🏻

🔸 泰式黑椒燒牛柳飯
燒牛柳用燒汁佐味,另有洋蔥伴飯,整體味道偏甜一點 😇

🔹 小曼谷炒米粉

🔸 風味豬頸肉配無骨海南雞油飯

🔹 極上燒安格斯西冷牛小排配白飯

🔸 炸春卷
套餐加配小食,炸得脆皮薄身,內餡有不少蔬菜 👍🏻

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

BTS美食站 (九龍城)
📍九龍城南角道11號地舖

⏰ 星期一至日: 12:00-01:00

💸 全單 $ 357 / 4人

2023-09-11
  • 極上燒安格斯西冷牛小排配白飯
2023-09-14 49 瀏覽
今日嚟九龍城做嘢,收工攰癩癩,唔想煮飯,過咗嚟南角道呢間「BTS美食站」買外賣。餐廳嘅門口好易認,門外有個吹氣迎賓公仔,不斷向路過嘅行人招手,頗為搶眼。揀咗個鮮芒蟹肉炒飯、泰式鮮蝦炒金邊粉,另外再加多份風味燒豬頸肉,全部都好大盒,份量十足。風味燒豬頸肉 ($128)  燒豬頸肉係幾乎每次食泰菜都會點嘅,貪佢肉質爽口又腍滑,呢度亦做得很不錯,食落外層微脆,醃料唔會太鹹,咀嚼時更滲出陣陣燒烤香味,令人食指大動。鮮芒蟹肉炒飯 ($118)  米飯炒得夠乾身,清爽又唔油膩,配上清甜嘅芒果和絲絲蟹肉,清新不飽滯。吃時可以拌入埋旁邊嘅肉鬆,鹹鹹地,倍添滋味。泰式鮮蝦炒金邊粉 ($108)  金邊粉用泰國酸子汁加入蝦球拌炒,蝦球大隻味鮮,金邊粉幼細煙韌,唧少少青檸汁,再撈埋啲花生碎一齊食,開胃惹味。
外賣自取
已經好幾年無去曼谷既我 超掛住去泰國旅行既日子!作為半個九龍城人,決定帶外國朋友返去九龍城BTS美食站食餐正宗泰國菜! 餐廳設計真係勁有街頭泰國feel 😚入座後即刻感受到濃濃既曼谷風 🇹🇭 餐廳牆壁上直情印有曼谷嘅地鐵路線圖🫢裝潢設計玩味十足呢!⭐️ 風味燒豬頸肉 ($128)豬頸肉燒得好香 豬頸肉嘅肉質鮮嫩 成碟唔會食到過肥既豬頸肉~ 配埋BTS美食站既風味燒汁,絕對令人有𣊬間去左曼谷旅行既感覺😝⭐️ 菠蘿雞肉炒飯 ($98)首先要讚嘅係 炒飯既分量超大碟!滿滿的😝 而且穫氣十足 炒到粒粒分明!非常難得👍雞肉炒飯配上肉鬆同埋主角菠蘿, 味道好有層次😋食到停唔到口!⭐️ 泰式鮮蝦炒金邊粉($108)Pad Thai炒得超香!鮮蝦亦超大隻!Mix埋花生碎 入口簡直係神來之筆😍每一啖都食到正宗泰國滋味💕今餐食得非常之滿足😋每樣野都好好味 味道正宗 坐得亦舒服!外國朋友都話要跟住我多d去食好野😘😘

已經好幾年無去曼谷既我 超掛住去泰國旅行既日子!

餐廳設計真係勁有街頭泰國feel 😚

⭐️ 風味燒豬頸肉 ($128)

⭐️ 菠蘿雞肉炒飯 ($98)

⭐️ 泰式鮮蝦炒金邊粉($108)
Pad Thai炒得超香!鮮蝦亦超大隻!

今餐食得非常之滿足😋
每樣野都好好味 味道正宗 坐得亦舒服!
外國朋友都話要跟住我多d去食好野😘😘
1K
2023-09-12 52 瀏覽
相信大家對呢間都唔陌生,係九龍城數一數二有名氣嘅泰國餐廳,以泰國地鐵站BTS為主題,連餐牌設計都採用咗地鐵嘅路線圖,好搞笑🤣 食物質素維持不變,性價比高,個人十分喜歡!食泰國嘢一定唔少得豬頸肉配無骨海南雞飯,豬頸肉肥瘦適中,外層帶少少焦脆,充滿油脂香氣、海南雞無骨啖啖肉,嫩滑唔嚡,滋味無窮、油飯粒粒分明,食落唔膩,性價比高~ 朋友仔要咗乾撈麵,散發著淡淡嘅蛋香味,都幾特別😍炒米粉間間做法唔同,主要係睇廚師落咩配料,呢度有扎肉、蟹柳、蝦同豬頸肉粒,口感豐富,味道鹹香,米粉炒至乾身,有鑊氣,唔會一嚿嚿!另外不得不讚個黃咖喱燒雞扒飯,係大家一致認為好食嘅,醬汁香濃,雞扒嫩滑又多汁,配飯一流😜有朋友唔食得辣所以request咗走,估唔到走辣嘅香葉肉碎燴飯可以咁好食😬 肉碎十分香口,本身以為份量好少但竟然啱啱好夠撈飯!小食有炸蝦片,酥脆可口,蝦味好real,真材實料~ 飲品有好多選擇,不過想養生所以要曬熱龍眼水,甜度適中,滋潤解渴,唔錯唔錯👍🏻

2023-08-30 106 瀏覽
食極都唔厭既泰國美食聚會叫左佢既外賣午餐超級抵食有set lunch 包湯同飲品仲可以加錢有小食泰式海鮮炒飯好推薦呢個炒飯好夠獲氣又多配料滿滿既海鮮真係正魷魚爽口帶子新鮮仲有大大隻既鮮蝦泰式鮮蝦炒金邊粉好大份炒金邊粉甜甜地有花生碎同青檸酸酸味味好開胃仲有好大隻蝦,蝦肉好新鮮彈牙青咖哩牛腩飯偏辣既青咖哩一入口重椰奶同咖哩味但後勁都好辣度好鍾意食佢既青茄子好味牛腩份量都唔少,軟淋入味小曼谷炒米粉好豐富既炒米粉扎肉,蟹柳,豬頸肉粒,蝦好多配料啖啖肉泰式鳳爪鳳爪好正,夠酸辣仲要係無骨,份量都好多泰式木瓜絲沙律酸辣入味好開胃
食極都唔厭既泰國美食

泰式鮮蝦炒金邊粉
好大份炒金邊粉
甜甜地有花生碎同青檸
酸酸味味好開胃
仲有好大隻蝦,蝦肉好新鮮彈牙

青咖哩牛腩飯
偏辣既青咖哩
一入口重椰奶同咖哩味
但後勁都好辣度
好鍾意食佢既青茄子好味
牛腩份量都唔少,軟淋入味

小曼谷炒米粉
好豐富既炒米粉
扎肉,蟹柳,豬頸肉粒,蝦
好多配料啖啖肉

泰式鳳爪
鳳爪好正,夠酸辣
仲要係無骨,份量都好多

泰式木瓜絲沙律
酸辣入味好開胃
2023-08-19 119 瀏覽
九龍城泰國街最出名,超多泰式美食😝這間跟小曼谷是同一間分店,食過銅鑼灣店,好高質.今次來食九龍城店😏💠泰式鮮蝦炒金邊粉 $108份量很多,味道酸酸甜甜,有少少微辣,蝦仁大隻,鮮甜好食🤤💠牛油蒜蓉燒細西蘭青口 $118味道通常是濃郁,充滿奶香和蒜香🧄😍青口貝有鮮甜的海鮮風味,燒烤後更顯美味😋有咸香,青口新鮮又多汁,咬落爽口👍🏻💠牛丸牛肉船粉 $65船粉以粉絲為主,吸滿湯汁,超入味😊牛丸很彈牙,而牛肉很嫩滑.湯味濃郁,很正宗🫶🏻😛💠雞腎沙嗲串燒 $22雞腎表面呈焦糖化的外皮,內部的嫩滑口感.濃郁的肉味和嫩軟的口感,加沙嗲醬,味道更為豐富🤩

💠泰式鮮蝦炒金邊粉 $108
份量很多,味道酸酸甜甜,有少少微辣,蝦仁大隻,鮮甜好食🤤

💠牛油蒜蓉燒細西蘭青口 $118
味道通常是濃郁,充滿奶香和蒜香🧄😍

💠牛丸牛肉船粉 $65

💠雞腎沙嗲串燒 $22
2023-08-03 143 瀏覽
因為個公仔次次都會留意到呢間餐廳~而家去九龍城半粒鐘就到啲外賣拎到返屋企都仲係熱嘅❣️好鍾意紫色嗰朵花~好似食緊堂食咁感覺好有儀式感招牌海南雞煮到剛剛好 啲骨仲帶有少少紅色血識食嘅都知呢個熟度係剛剛好啲雞肉呢個位係最滑啲汁又夠晒惹味 重口味嘅有重口味嘅食法鍾意淡口又得滷水豬手煲豬手炆到好淋好入味啲豬皮都好厚身 勁重膠原嘅感覺滷水汁偏甜唔會好咸 連隻滷水蛋都好入味仲有佢啲鹹酸菜好易入口 餸飯一流香葉辣椒雞肉炒河闊身嘅河粉真係唔係到到有得食啲河粉炒得夠鑊氣 但又唔會好油好考功夫 食落帶有微微嘅辣味當然我點呢個嘅重點係香葉啦~呢度唔算好多位~想食都係記住book定位穩陣
因為個公仔次次都會留意到呢間餐廳~
而家去九龍城半粒鐘就到

香葉辣椒雞肉炒河
闊身嘅河粉真係唔係到到有得食
啲河粉炒得夠鑊氣 但又唔會好油
好考功夫 食落帶有微微嘅辣味
當然我點呢個嘅重點係香葉啦~

呢度唔算好多位~
想食都係記住book定位穩陣
2023-08-03 128 瀏覽
每次經過宋王臺站,都會提議朋友一齊食泰國菜,最就腳就是在南角道出口升降機一出轉右的BTS美食站,留意有左右兩邊舖頭都是同一餐廳。首先,打頭陣點了泰式串燒,分別有雞和牛,即叫即燒,所以要等一定時間。雞肉滑身香噴噴,牛肉牛味濃郁,最重要就是有沙嗲醬,沙嗲醬花生味重,令串燒更加惹味!😋😋主角到了!就是泰王咖喱大蝦,大蝦真是很大隻,配合咖喱更加好吃,用筷子一夾就能夠將全隻大蝦肉拔起,四個人分享剛剛好。當然唔少得要叫蒜蓉包,蒜蓉包大大件非常香,鋪滿咖喱汁的蒜蓉包更加滋味!😍😍還有菠蘿炒飯,菠蘿多汁爽甜,飯炒得非常乾身,鑊氣十足,配菜有雞肉、雜豆粒、提子乾、雞蛋和豬肉鬆等等,口感非常豐富,而且又飽肚!👍🏻👍🏻

2023-08-03 86 瀏覽
菠蘿雞粒炒飯:雖然不是原個菠蘿,但是分量十足,有些原個菠蘿的炒飯賣相好但份量少!菠蘿大大粒,屬於新鮮菠蘿和雞粒味道非常夾之外,旁邊配有大量肉鬆和提子乾,味道突出又醒胃!我們還有把剩餘的咖喱汁加入飯中,有驚喜!泰王咖喱炒大蝦:泰國菜不少得一定叫咖喱炒蟹,但是今天大家都不是太想動手剝殼,於是點選咖喱炒大蝦。沒錯!真的是在泰國吃的咖喱味道,而且醬汁杰身,配合蒜蓉包絕配!大蝦有兩隻開邊,新鮮又啖啖肉,不妨一試!蝦餅細份:雖然叫細份蝦餅,但是三個大冬甩份量,我們要一開四吃,所以一定符合分享和抵食原則!蝦餅彈牙,外邊炸至金黃脆口,沾上酸辣汁可以減少油膩感!

2023-07-26 70 瀏覽
突然想念九龍城的泰國菜🤤今晚決定不下廚了,直接買回家慢慢享用。來到這間南角道的BTS美食站,經典泰式料理選擇好多,而且味道正宗喔。🔶鮮蝦泰國金柚沙律$128清爽開胃的泰式沙律,鮮蝦鮮香爽口,配以大大塊香甜多汁泰國金柚,以及微酸微辣醬汁,很有風味。🔶泰式蒜茸包$48之前來吃咖喱的時候點過,一吃愛上了🤤這次沒點咖喱但也想吃吃。剛烘好的蒜茸包外脆內軟,蒜香味濃。單吃也很美味。🔶原隻芒果糯米飯 $88暖笠笠的糯米飯淋上椰漿後,入口十分軟糯,配以原隻開邊芒果🥭香甜美味,椰香滿滿。🔶芒果沙冰 $42超喜歡🤤有濃郁的芒果香,感覺是滿滿的超冰涼芒果果汁,用料足!不會只喝到一口的冰。 🔶招牌炸豬皮 $30邪惡美味的泰式小吃,炸至金黄口感酥脆,一點也不油膩。

🔶鮮蝦泰國金柚沙律$128

🔶泰式蒜茸包$48

🔶原隻芒果糯米飯 $88

🔶芒果沙冰 $42

🔶招牌炸豬皮 $30
邪惡美味的泰式小吃,炸至金黄口感酥脆,一點也不油膩。

2023-07-25 55 瀏覽
BTS小曼谷泰國美食站 新型泰國菜館,環境乾淨,冷氣足夠.鐵板豬頸肉啫啫通菜(馬拉盞) 香辣惹味,份量十足,鐵板保留食物溫度.招牌海南雞(半隻) 肉質鮮嫩幼滑,冇骨啖啖肉,加醬汁更惹味.泰式生蝦刺身 生蝦好大隻又新鮮,口感爽脆,醬汁酸辣夠醒胃.青咖哩豬+泰式蒜茸包(4塊) 青咖哩椰香味重,唔會辣,最適合點蒜茸包,而蒜茸包表面金黃色外脆,裡面亦保留麵包的酥軟,唔會太乾身,豬肉亦好滑,配料十足.豬肉沙嗲串燒 串燒香口惹味,燒得唔乾身,保留肉質鮮味,沙嗲醬香口有風味.
BTS小曼谷泰國美食站 新型泰國菜館,環境乾淨,冷氣足夠.
泰式生蝦刺身 生蝦好大隻又新鮮,口感爽脆,醬汁酸辣夠醒胃.
🦐 泰式生蝦 $128一碟有六隻好新鮮,隻隻都好肥美,爽滑彈牙冇腥味🤤🐔 招牌海南雞(半隻)$122海南雞完全冇骨,啖啖肉,半隻都幾大隻,雞皮油脂豐富,雞肉嫩滑🥘 青咖喱豬 $108 咖喱味道椰香十足,青咖喱辣辣地又大有少少辛甜,一定要叫蒜蓉包,非常夾,咖哩裏面仲有啲細細粒嘅茄子同埋豬肉😋好下飯🥖 泰式蒜蓉包(4塊)$48好大塊蒜蓉包,每一件上面都有粒粒蒜蓉,焗到金黃色外脆內軟🥬 鐵板豬頸肉許通菜(馬拉盞)$118馬拉盞炒真係好惹味,每條菜都食到有少少蝦米同蔥蒜🧄豬頸肉又唔會老,而且好入味🍢 豬肉沙嗲串燒 $22個沙嗲味好濃郁,但豬肉今次燒得有少少乾咗啲🤏🏻🌭 珍寶腸沙嗲串燒 $23珍寶腸就啱啱好,外皮脆卜卜🍉 西瓜沙冰 $38🥥 椰汁冰 $34天氣咁熱,一定要叫沙冰,兩杯都非常解渴,可以自己揀少甜多甜多奶奶奶多冰少冰👍🏻
🦐 泰式生蝦 $128
一碟有六隻好新鮮,隻隻都好肥美,爽滑彈牙冇腥味🤤

🐔 招牌海南雞(半隻)$122

🥘 青咖喱豬 $108

🥖 泰式蒜蓉包(4塊)$48
好大塊蒜蓉包,每一件上面都有粒粒蒜蓉,焗到金黃色外脆內軟

🥬 鐵板豬頸肉許通菜(馬拉盞)$118

🍢 豬肉沙嗲串燒 $22
個沙嗲味好濃郁,但豬肉今次燒得有少少乾咗啲🤏🏻

🌭 珍寶腸沙嗲串燒 $23
珍寶腸就啱啱好,外皮脆卜卜

🍉 西瓜沙冰 $38
🥥 椰汁冰 $34
今日又去咗食泰國嘢必去嘅九龍城👍🏻 同幾個朋友食 除非一早去到如果唔係記得提早訂位 真係好多人食㗎!呢間我覺得份量幾多 價錢又合理,而且味道又正宗。鮮蝦炒金邊粉有三大隻蝦🦐🦐🦐 酸酸甜甜咁 雖然係飽肚主食但係都幾開胃。生菜包嘅份量好大,生菜都俾得好夠,可以食到最尾。泰式酸辣鳳爪已經去咗骨 滿滿嘅骨膠原好好食。另外呢個見到好多人點,炸軟殼蟹咖喱農夫包.. 一大個包上面滿滿嘅咖喱,側邊仲有好多炸軟殼蟹。個包沾滿咖喱汁真係好好食。另外叫咗芝士蝦丸🦐🧀 粒粒都有乒乓波咁大,兩個人share一粒都好夠食。不過留意番餐廳用餐時間只有90分鐘,而且出面仲有好多人排隊 真係人齊先可以入座。

2023-07-15 69 瀏覽
近排d 泰匹咁抵,都唱定d準備下次旅程先💪🏻奈何要儲假,唔係話走就走,好彩九龍城有左宋皇臺站之後方便好多,話去就去✔️牛肉沙嗲串燒隔離枱傳黎陣陣串燒香,雖然叫左個飯同菜,但都忍唔住叫多串黎食😋燒得好香唔會乾柴,個沙嗲汁仲有落花生炒,好香濃!泰式馬拉盞炒椰菜苗泰式炒菜咸咸辣辣寧舍惹味,椰菜苗都係配馬拉盞炒最夾💯香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)泰國平民美食,簡單既肉碎加左九層塔同辣椒就可以炒得咁香🌶️加埋隻燶邊蛋,係泰國版既白飯小偷👍🏻芒果椰汁沙冰大熱天時食泰菜配埋杯冰凍既芒果沙冰🥭超正!

牛肉沙嗲串燒

泰式馬拉盞炒椰菜苗
泰式炒菜咸咸辣辣寧舍惹味,椰菜苗都係配馬拉盞炒最夾💯

香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)

芒果椰汁沙冰
大熱天時食泰菜配埋杯冰凍既芒果沙冰🥭超正!
2023-07-15 97 瀏覽
這是我試過全九龍城最難食嘅冬陰功湯底,碗麵少少蝦味都冇,剩係得此滾水加椰漿。係滾水加椰漿。叫左加辣味,一啲辣味都冇。真係連杯麵嗰啲湯底都好過佢。價錢又不是平,俾少少誠意好唔好?一碗咁簡單嘅粉面都可以做得咁難食?點都要寫夠200字,一定要出呢一個食評,老闆唔該你檢討一下乜嘢叫冬陰功。唔識嘅就去隔籬街搵幾間正宗泰國嘢試吓。唔係奶白色加幾滴男友就叫冬陰功㗎。係極度極度大失所望,敬請本店自我檢討,這是真實食評,完。

係極度極度大失所望,敬請本店自我檢討,這是真實食評,完。
2023-07-15
  • 冬蔭公湯