2023-11-11 93 瀏覽
一班朋友到九龍城當然是吃泰國菜啦九龍城有很多選擇 今天就試了小曼谷🍤泰式生蝦刺身我的最愛💕每次吃泰國菜必點之一,生蝦十分新鮮 🥬泰式馬拉盞炒通菜通菜份量很多 而且辣味夠香🍕泰式原味烤薄餅黃咖喱雞肉,而雞肉熱很嫩滑咖哩味濃,薄餅配咖哩簡直是絕配薄餅非常鬆脆 而且十分大塊🥰🥰🥰🍲冬陰功湯幸好點了個4-6人份量的冬陰功湯我自己都已飲了幾碗🤣🤣😂而且配料很多很足料虎蝦亦很大隻和彈牙🫗飲品椰青

一班朋友到九龍城當然是吃泰國菜啦
九龍城有很多選擇 今天就試了小曼谷

🍤泰式生蝦刺身
我的最愛💕每次吃泰國菜必點之一,生蝦十分新鮮

🥬泰式馬拉盞炒通菜
通菜份量很多 而且辣味夠香

🍕泰式原味烤薄餅
黃咖喱雞肉,而雞肉熱很嫩滑
咖哩味濃,薄餅配咖哩簡直是絕配
薄餅非常鬆脆 而且十分大塊🥰🥰🥰

虎蝦亦很大隻和彈牙

🫗飲品
椰青
2023-11-09 63 瀏覽
九龍城總會吃泰國菜吧🤣今天就相約了朋友到小曼谷吃泰國菜宋王台站步行約一分鐘就到 十分方便南角道這分店也算光明寬敞🔸冬陰功湯(大)辣味濃 份量及配料多 有香濃椰奶味有幾只虎蝦 十分彈牙 很足料🔸泰式炸蝦餅外皮炸得剛剛好,很有口感🔸泰式馬拉盞炒通菜味道夠辣🌶️而且份量夠多🔸泰式原味烤薄餅(2塊)配黃咖喱雞肉烤薄餅很大塊 而且很香脆 點咖喱一流 咖喱對我來說不夠辣 下次試叫青咖喱🔸泰式蒜蓉包(4塊)分量多,而且很大分有香脆,蒜蓉味道很突出

九龍城總會吃泰國菜吧🤣
今天就相約了朋友到小曼谷吃泰國菜
宋王台站步行約一分鐘就到 十分方便
南角道這分店也算光明寬敞

🔸冬陰功湯(大)
辣味濃 份量及配料多 有香濃椰奶味
有幾只虎蝦 十分彈牙 很足料

🔸泰式炸蝦餅
外皮炸得剛剛好,很有口感

🔸泰式馬拉盞炒通菜
味道夠辣🌶️而且份量夠多

🔸泰式原味烤薄餅(2塊)配黃咖喱雞肉

🔸泰式蒜蓉包(4塊)
分量多,而且很大分有香脆,蒜蓉味道很突出

今晚返奶奶到食飯,難得喺九龍城收工,專登買咗兩個餸返去加料!要去開九龍城點會唔買BTS 小曼谷呢?🥢原隻海南雞 $192開頭以為半隻會唔夠食,所以買足左一隻,分左2盒上,賣相靚仔又大份,奶奶見到都笑哂口問我便咩買咁多🤭 老爺同奶奶食完都話隻雞好滑,又唔會太肥,加埋個海南雞醬好好送飯!🥢滷汁豬手煲 $158泰式豬手,滷味汁非常入味,豬皮及豬肉都炆得好林,食落好黏口,好另滿足!老味係一定要食蛋,自己私心夾咗半隻蛋嚟食,好入味!BTS美食站 (九龍城)九龍城南角道11號地舖

🥢原隻海南雞 $192

🥢滷汁豬手煲 $158

BTS美食站 (九龍城)
九龍城南角道11號地舖
外賣自取
九龍城多泰菜就大家都知,最近食咗間𝗕𝗧𝗦美食站 當日都幾多人排隊,應該係有啲料到😬 .📍牛丸牛肉船粉($63) 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗮𝗹𝗹 & 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗕𝗼𝗮𝘁 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 份量以船麵嚟講都算多🍜👍🏻 牛肉有6大塊,軟腍又夠厚身🤤 另外有3粒牛丸,爽脆牛柏葉、芽菜同炸豬皮🐷 湯底夠濃河粉亦夠滑身,唔錯🫶🏻! ..📍滷水豬手乾撈蛋麵($63) 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗞𝗻𝘂𝗰𝗸𝗹𝗲 𝗶𝗻 𝗕𝗿𝗶𝗻𝗲 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗗𝗿𝘆 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 撈麵配上滷水豬手、滷蛋同菜心🌿 豬手份量唔少,肉質嫩滑🐷 撈麵較淡口,呢點有啲失望🥹 .📍泰脆炸豬手($158/𝗦;$248/𝗟) 𝗗𝗲𝗲𝗽 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗞𝗻𝘂𝗰𝗸𝗹𝗲 豬手非常惹味😍,肉質細滑仲充滿骨膠原🍖 豬皮炸到好似薯片咁香脆,乾身唔油膩👏🏻 肉量幾多,食落又冇豬氣除,呢點好高分😋 旁邊仲配有炸蝦片,好正!推介大家試下❤️‍🔥! .📍泰式炸芝士蝦丸($118/3件) 𝗗𝗲𝗲𝗽 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝗕𝗮𝗹𝗹 𝘄/ 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 蝦丸拳頭咁大👊🏻,外面非常香脆,入面彈牙有鮮味🦐 中間仲有流心芝士餡🧀食落帶鹹香 .📍極上牛小排

九龍城多泰菜就大家都知,最近食咗間𝗕𝗧𝗦美食站
當日都幾多人排隊,應該係有啲料到😬
📍牛丸牛肉船粉($63)
份量以船麵嚟講都算多🍜👍🏻
牛肉有6大塊,軟腍又夠厚身🤤
另外有3粒牛丸,爽脆牛柏葉、芽菜同炸豬皮🐷
湯底夠濃河粉亦夠滑身,唔錯🫶🏻!

📍滷水豬手乾撈蛋麵($63)
撈麵配上滷水豬手、滷蛋同菜心🌿
豬手份量唔少,肉質嫩滑🐷
撈麵較淡口,呢點有啲失望🥹

📍泰脆炸豬手($158/𝗦;$248/𝗟)
豬手非常惹味😍,肉質細滑仲充滿骨膠原🍖
豬皮炸到好似薯片咁香脆,乾身唔油膩👏🏻
肉量幾多,食落又冇豬氣除,呢點好高分😋
旁邊仲配有炸蝦片,好正!推介大家試下❤️‍🔥!

📍泰式炸芝士蝦丸($118/3件)
蝦丸拳頭咁大👊🏻,外面非常香脆,入面彈牙有鮮味🦐
中間仲有流心芝士餡🧀食落帶鹹香

📍極上牛小排沙律($148)
𝗕𝗮𝗿𝗯𝗲𝗰𝘂𝗲𝗱 𝗔𝗻𝗴𝘂𝘀 𝗦𝗶𝗿𝗹𝗼𝗶𝗻 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱
牛小排肉量幾乎比生菜份量仲多🥗真係好抵食👍🏻
牛肉有肉香,加上沙律汁酸酸辣辣夠開胃🤤

📍芒果椰汁沙冰($42)
𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗠𝗶𝘅𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗦𝗺𝗼𝗼𝘁𝗵𝗶𝗲
⚠️沙冰做緊買一送一優惠⚠️
$2𝗫͙一杯價錢都好抵😍味道香甜清爽,唔錯🥭!

📍小曼谷原隻芒果糯米飯($72)
𝗦𝘁𝗶𝗰𝗸𝘆 𝗥𝗶𝗰𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗠𝗶𝗹𝗸
糯米飯口感煙靭,配上椰汁鹹鹹甜甜幾好食🥥

📍椰汁西米糕拼泰式千層糕($43)
𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 𝗝𝗲𝗹𝗹𝘆 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗧𝗮𝗿𝗼 𝗠𝗶𝘅𝗲𝗱 𝗧𝗵𝗮𝗶 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗱𝗮𝗻 𝗟𝗲𝗮𝘃𝗲𝘀 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗣𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻𝗴
千層糕椰汁味香濃,口感軟糯好唔錯👍🏻
西米糕都夠軟滑,每樣3件啱啱好

同朋友👩‍🦳一齊喺九龍城,諗住快脆食餐飯然後番歸😆,喺車站旁邊見到呢間,咁唔諗啦,就呢間啦🤣$63「泰式🇹🇭叉燒乾撈蛋麵」:加 $2 轉粉絲;泰式🇹🇭叉燒薄切、甜甜哋,幾好味😋;仲有幾片泰式🇹🇭臘腸🤩;又有幾條白灼芥蘭🤣;粉絲煙煙韌韌👍,送埋碗湯,鍾意嘅話可以將粉絲浸喺湯裏邊食🤩;呢個撈粉絲整體感覺好豐富🤩$98「泰式🇹🇭鹹魚炒芥蘭🥬」:好大碟芥蘭菜🤩,芥蘭菜🥬新鮮爽脆,加蒜蓉同鹹魚一齊炒,簡單好味😋$192「海南雞一隻」:一隻「海南雞🐓」分開兩碟上,每碟半隻,兩碟都大大碟,份量真係好多,睇到都已經開心🤣;雞皮黃澄澄超級滑脫脫,雞肉軟熟幾好雞味,仲有嗰碟有勁多薑蓉喺裏邊嘅醬汁好惹味,要嚟沾雞食好正🤩

2023-10-12 88 瀏覽
因為住在九龍城,最多就是泰國餐廳,今天路過又來到這間泰式料理。這間泰式料理在九龍城以價錢來說,不算便宜,因為有加一,不過這裏的食物份量和質素都很好,所以是其中一間喜歡的泰國料理。泰式生蝦刺身$128,生蝦刺身已經剝殼,放在急凍櫃,待客人點菜之後,便可即時奉上,蝦肉爽口彈牙,加點酸辣汁,就更加惹味可口。豬肉沙嗲串燒每串$22 ,雞肉沙嗲串燒每串$22。炭燒香味十足,是即點即製的,無論雞肉或豬肉,都充滿了泰式香料的味道,加點自家製沙嗲汁,味道層次感豐富。泰式千炒豬肉片河$98,河粉內的魚露香氣十足,河粉的尺寸跟廣東河粉不一樣,比較寬闊,而且彈性十足。河粉除了豬肉之外,還有紅蘿蔔和芥蘭絲,非常健康。

豬肉沙嗲串燒每串$22 ,雞肉沙嗲串燒每串$22。

河粉除了豬肉之外,還有紅蘿蔔和芥蘭絲,非常健康。
2023-10-10 74 瀏覽
今次去呢一間九龍城嘅泰菜,非常之有特色。除咗店面裝修得好得意,用咗曼谷嘅地鐵路站來做一個裝飾之外,裏面嘅嘢食選擇亦都非常之豐富。當中最令人驚喜嘅係佢啲沙冰飲品,佢沙冰選擇中,居然有榴槤沙冰,超級少見,亦都好神奇。今次我叫嘅嘢食之中,有大蝦炒粉絲,串燒拼盤,西瓜沙冰同埋一個椰汁冰。佢嘅大蝦炒粉絲炒得唔錯,粉絲堅韌彈牙,而且隔離仲有一啲花生做配搭。而串燒拼盤亦都有一個與花生醬味道相似嘅醬汁俾你。但個人建議,比起串燒拼盤,更加建議單獨點串燒。而西瓜沙冰清甜好飲,椰汁冰嘅奶味都好重。

而西瓜沙冰清甜好飲,椰汁冰嘅奶味都好重。

2023-10-07 851 瀏覽
中秋國慶假期,剛好公司多送一天AL。我倆就在這平日到九龍城逛逛,順道在這邊來個泰國美食之旅。天氣炎熱,所以選擇地鐵站出口附近的泰菜館!  就座後,先點菜,然後就看到牆上的曼谷地鐵路線圖了! 這區泰菜館大都供應串燒 ,所以點了雞全翼和泰國牛筋丸。很正常的串燒,配伴碟鹹中帶甜的沙嗲更是美味。 鐵板豬頸肉啫椰菜苗  (馬拉盞)        有肉就想要有菜扮健康。   單點炒椰菜仔是98個大洋,而豬頸肉炒椰菜是118,計落抵dd。真身沒有讓人失望,堅係足料。 馬拉盞,自己的馬菜概念是濃味的幼滑蝦膏;而此泰菜變成有真-蝦乾的蝦醬。鹹香甜辣的蝦醬炒肉炒菜,百搭無得輸,再加上蝦乾更惹味。而豬頸肉附帶的脂肪,使肉質久煮而不老,有肉香也有油香。份量也絕不欺場,估計是一整塊豬面青。豬頸肉有了鹹香辣甜的泰國蝦醬調味,無需再沾辣醬了。 泰式滷水豬手飯     當年在清萊白廟曾享用光速豬手飯。 這個豬手飯,乾身白飯,粒粒分明, 沒有粘在一起。而碟面的滷水,味道跟泰國船麵的滷水湯底很接近,淡淡清香不太鹹,仍嚐到豬手本身的肉味。先來一個滷水豬皮壽司!   乾爽的白飯拌著餘下的滷水汁,也不會粘成一團,跟當年的豬手飯
中秋國慶假期,剛好公司多送一天AL。
我倆就在這平日到九龍城逛逛,順道在這邊來個泰國美食之旅。
天氣炎熱,所以選擇地鐵站出口附近的泰菜館!
就座後,先點菜,然後就看到牆上的曼谷地鐵路線圖了!
這區泰菜館大都供應串燒 ,所以點了雞全翼和泰國牛筋丸。
很正常的串燒,配伴碟鹹中帶甜的沙嗲更是美味。
鐵板豬頸肉啫椰菜苗  (馬拉盞)
有肉就想要有菜扮健康。
單點炒椰菜仔是98個大洋,
而豬頸肉炒椰菜是118,計落抵dd。
真身沒有讓人失望,堅係足料。
馬拉盞,自己的馬菜概念是濃味的幼滑蝦膏;
而此泰菜變成有真-蝦乾的蝦醬。
鹹香甜辣的蝦醬炒肉炒菜,百搭無得輸,再加上蝦乾更惹味。
而豬頸肉附帶的脂肪,使肉質久煮而不老,有肉香也有油香。
鐵板豬頸肉啫椰菜苗  (馬拉盞)
份量也絕不欺場,估計是一整塊豬面青。
豬頸肉有了鹹香辣甜的泰國蝦醬調味,無需再沾辣醬了。
泰式滷水豬手飯
當年在清萊白廟曾享用光速豬手飯。
這個豬手飯,乾身白飯,粒粒分明, 沒有粘在一起。
而碟面的滷水,味道跟泰國船麵的滷水湯底很接近,
淡淡清香不太鹹,仍嚐到豬手本身的肉味。
泰式滷水豬手飯
先來一個滷水豬皮壽司!

乾爽的白飯拌著餘下的滷水汁,也不會粘成一團,
跟當年的豬手飯手感一致。
然後來一口清甜的冬瓜湯。
芒果椰汁沙冰
芒果,椰子都是東南亞特產。
嚐過香辣的泰式美食,來一口冰凍又香甜的沙冰,正!

最遺憾是芒果糯米飯售罄。
沒有芒果糯米飯,就等於沒有去過泰國。
只怪芒果糯米飯太受歡迎了!
2023-10-03
芒果椰汁沙冰
  • 泰式滷水豬手飯,
2023-10-04 75 瀏覽
🫶🏻講到九龍城名物之一,莫過於泰菜,而呢間泰菜館本人幫襯多年,無論價位定食物味道都相當不錯 😇👅 極上燒安格斯西冷牛小排配白飯 ( $ 125 ) 超高質既安格斯西冷牛小排,燒烤後肉味濃郁,肉嫩汁多,一食就知用左靚牛,好食 ❤️‍🔥👅 風味豬頸肉配無骨海南雞油飯 ( $ 75 )超級抵食既一份菜,既有烤香後焦脆美味既豬頸肉,又帶嫩滑無骨既海南雞,兩個願望同時達成 ✅👅 泰式海南雞飯 ( $ 62 )屋企人好鍾意食既一份菜式,話雞肉新鮮嫩滑,點試酸辣醬更有滋味,送飯一流 🥳.👅 酸辣鳳爪 ( 跟餐 + $ 30 )跟餐加配都係加 $30,酸辣入味,無骨鳳爪爽脆 😋.👅 木瓜沙律 ( 跟餐 + $ 30 )無論外形定味道都頗辣既木瓜沙律,木瓜切成幼絲後撈勻,味道更突出,酸中帶辣,開胃之選~.👅 串燒豬及雞兩串 ( 跟餐 + $ 30 )兩串串燒烤得香脆,點沙嗲醬食更美味 💕.👅 餐飲 - 泰式龍眼冰冰涼泌脾,龍眼味突出,餐飲附送好正 🫶🏻▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️BTS美食站 (九龍城)📍九龍城南角道11號地舖
🫶🏻

👅 極上燒安格斯西冷牛小排配白飯 ( $ 125 )

👅 風味豬頸肉配無骨海南雞油飯 ( $ 75 )

👅 泰式海南雞飯 ( $ 62 )

👅 酸辣鳳爪 ( 跟餐 + $ 30 )
跟餐加配都係加 $30,酸辣入味,無骨鳳爪爽脆 😋
👅 木瓜沙律 ( 跟餐 + $ 30 )

👅 串燒豬及雞兩串 ( 跟餐 + $ 30 )
兩串串燒烤得香脆,點沙嗲醬食更美味 💕

👅 餐飲 - 泰式龍眼冰
冰涼泌脾,龍眼味突出,餐飲附送好正 🫶🏻

BTS美食站 (九龍城)
📍九龍城南角道11號地舖
2023-09-28
  • 小曼谷海南雞飯
  • 龍眼冰
成日都好想再嚟食BTS站,不過次次去九龍城經過望下都見好多人等位。今次提早左放工,晚上經過見到好似唔算太多人,等左10分鐘唔夠就入到去了🤩🥢泰潮鹵水豬手飯 - 每次嚟都必點,豬手滷得好入味,入口即溶,連埋泰式酸辣汁食,醒胃又可減膩。🥢牛丸牛肉船粉 - 呢個船麵真係超特濃湯底,金邊粉完全索晒湯勁好食,好啱愛重口味人士,我連湯都飲埋。🥢黃咖喱牛腩 - 呢度係屬於椰汁味香濃嘅黃咖喱,食落唔辣,勁多汁撈飯點薄餅都一流。而且牛腩位置帶少少筋位Q彈,好有口感但唔係靭,薯仔係口感軟糯,好食。🍹泰式青擰梳打 - 穩陣飲品,通常都好飲,唔知飲咩好可以直接叫呢個!總結:如果嚟九龍城食泰菜,本身又唔太講究裝潢好精美,又想食好味道嘅泰菜,呢度都真係唔錯,我嚟幾次亂點都好好食,性價比唔錯☺️👍🏻

總結:
2023-09-28
BTS美食站 📍九龍城南角道11號地舖想食泰菜當然要😋來左九龍城今晚遲收工來左BTS美食站買外賣🥡餐廳裝修好有特色😃以泰國曼谷地鐵站BTS為主題🚇下次一定要來堂食😋環境唔錯叫左兩款串燒~即叫即燒仲跟埋沙嗲醬好惹味。猪肉沙嗲串燒 $22。雞肉沙嗲串燒 $22。海南雞飯 $110雞肉滑溜~份量好足。泰武燒豬頸肉油飯 $100豬頭肉燒到有燶邊~非常香脆飯類可以簡白飯/油飯~我當然簡油飯油飯好正💯超足香料味~食落而不油膩🩷。小曼谷原隻芒果糯米飯 $90熱辣辣糯米飯配上椰汁🥥同埋香甜多汁嘅芒果🥭作為飯後甜品一流我叫左串燒、兩個飯同甜品~埋單$350
BTS美食站

我叫左串燒、兩個飯同甜品~埋單$350
外賣自取
2K
2023-09-30 54 瀏覽
九龍城多年來都是泰菜集中地呢間價錢大眾化味道都有水準今日唔煮飯,外賣都係一個唔錯嘅選擇無諗過份量咁充足揀咗4款 Set Lunch每盒裝到滿滿仲跟埋冬瓜湯.飲品✨泰式海鮮炒金邊粉加青檸汁同花生碎撈勻後味道酸酸甜甜好好味✨泰式海南雞飯已起骨嘅海南雞,啖啖肉辣辣地嘅醬汁 更是不能決少的調味✨泰式海鮮炒飯炒飯粒粒金黃夠乾身加入唔同海鮮爽彈嘅帶子同魷魚令口感更豐富✨香葉辣椒海鮮炒河粉河粉濶身大大片而且唔會太油膩追求惹味,一定要試加$29追加咗三款小食性價比真係好高✨串燒豬.雞 各一沾上沙嗲醬好香口✨泰式酸辣鳳爪酸酸辣辣嘅味道係前菜/小食 嘅最佳選擇✨泰式木瓜絲沙律非常爽口,每啖都食到索索聲酸酸地好醒胃

九龍城多年來都是泰菜集中地
呢間價錢大眾化
味道都有水準

今日唔煮飯,外賣都係一個唔錯嘅選擇
無諗過份量咁充足
揀咗4款 Set Lunch
每盒裝到滿滿
仲跟埋冬瓜湯.飲品

✨泰式海鮮炒金邊粉
加青檸汁同花生碎
撈勻後味道酸酸甜甜好好味

✨泰式海南雞飯
已起骨嘅海南雞,啖啖肉
辣辣地嘅醬汁 更是不能決少的調味

✨泰式酸辣鳳爪
酸酸辣辣嘅味道
係前菜/小食 嘅最佳選擇

✨泰式木瓜絲沙律
非常爽口,每啖都食到索索聲
酸酸地好醒胃

2023-09-29
2023-09-23 99 瀏覽
今日同媽咪嚟到九龍城食午餐,這裏的午市套餐有好多選擇,價錢亦都好合理,味道不錯!泰式滷水豬手飯這道菜結合了滷水和泰式口味,豬手應該經過長時間的燉煮所以令到肉質鮮嫩多汁。配上飯食用,能夠帶來豐富的口感和味道。泰式酸辣鳳爪鳳爪以泰式酸辣調味料調製而成。泰式酸辣醬帶有辣椒、醋、檸檬汁等成分,酸酸地辣辣地,一隻接一隻好開胃!泰式煲仔翅熱辣辣材料好豐富,賣相好吸引,湯底好濃郁,加入芽菜同芫荽口感更加豐富。泰皇咖哩軟殼蟹配蒜蓉包泰式咖哩和軟殼蟹味道好夾好好食,咖喱好香好入味,軟殼蟹炸得香脆,蒜蓉包沾上咖喱一齊食,食唔停口。泰式龍眼冰龍眼冰好清甜,杯裏面有好多龍眼肉,正!

泰式酸辣鳳爪

泰式煲仔翅

泰皇咖哩軟殼蟹配蒜蓉包

泰式龍眼冰
龍眼冰好清甜,杯裏面有好多龍眼肉,正!

2023-09-16 172 瀏覽
🥢泰式鐵板蠔餅💰$138🥘泰皇咖喱法包軟殼蟹💰$238🧀泰式炸芝士蝦丸 3件💰$118🍖豬、雞、雞全翼💰$22、$22、$24.⚡️九龍城不嬲爆多泰國餐廳,今次專登嚟睇落頗新式嘅 @ 🥰,揀比較經典嘅🍖泰式串燒、🥘咖喱法包軟殼蟹,另外仲試咗🧀炸芝士蝦丸同🥢泰式蠔餅,每樣都超大份🤩2至3個人share都冇問題呀~.⚡️🥢泰式蠔餅香脆,每粒蠔都大大粒,粉漿同蠔嘅比例啱啱好,食落唔會漿口;🧀炸芝士蝦丸有手掌咁大✋🏻切開有流心效果✨炸蝦丸彈牙,送啤酒一流🍻.⚡️咖喱法包軟殼蟹咖喱香濃,法包部分外脆內軟,食落唔會𠝹口/太乾🤣串燒不過不失,小女子建議可skip,留quota試其他餸會更好🤙
🥢泰式鐵板蠔餅

雞串燒

泰式鐵板蠔餅
雞全翼
2023-09-15 77 瀏覽
鮮蝦泰國金柚沙律。這道沙拉色彩繽紛,新鮮的泰國金柚提供了清爽的口感,而鮮蝦則增添了豐富的海鮮風味。沙拉的醬汁酸甜可口,與其他配料完美融合。每一口都充滿了新鮮的口感和多元的風味,絕對是一道開胃的前菜。接著,我品嚐了他們的香菜辣椒猪肉碎炒飯,配上荷包蛋。這道炒飯散發出誘人的香氣,米飯經過炒煮後口感彈牙,猪肉碎的香氣與辣椒的辣味完美結合。荷包蛋的蛋黃鮮嫩,與炒飯搭配在一起,帶來豐富的口感。這道炒飯為我帶來了滿滿的滿足感。最後,我嚐了他們的串燒拼盤。這個拼盤包含了豬肉、牛肉、雞肉、雞腎、泰式臘腸和雞全翼。每一種肉的烤製都非常到位,口感嫩滑多汁。肉品的獨特香料和烤製過程,讓每一片都帶有獨特的風味。這道拼盤讓我一口接一口,無法停下來。