2022-11-21
天氣咁好,我哋又去咗觀塘海濱公園,今次由觀塘碼頭行到尾,仲去咗海濱匯食好嘢😋,有朋友介紹話呢度有好多好嘢食,有唔同菜式:意大利菜、比利時菜、越南菜等等,不過我哋今次就試咗一間新派精品Cafe:Break門面最吸引嘅地方係佢哋有個屋仔形嘅卡位,另外環境好舒服,自成一角,最啱約閨密嚟邊傾邊食🥰。除咗門面吸引,呢間餐廳另一個特別嘅地方係佢哋每星期都會轉餐牌,所以今次嚟食嘅嘢下次想再食都未必有得再食㗎啦,所以要把握機會😉48度慢煮三文魚🐟牛油果醬丼成日食三文魚一係刺身,一係就香煎熟透,今次呢個係慢煮,原來另有一番風味,半熟狀態嘅三文魚味道似食刺身,但質感又唔似刺身咁冰凍,配埋少許魚子、紫菜及佢哋特製嘅牛油果醬🥑,好Fresh,唔似一般刺身丼。呢個定食仲有味噌湯及前菜,飲品亦可享半價優惠添👍玉子燒吉列豬扒三文治🥪玉子燒好厚身,味道甜甜地,吉列豬扒勁鬆軟,配咗少許蛋黃醬,和風味濃,麵包亦烘得適中,唔會太乾,側邊有少許沙律菜🥗,係均衡飲食嘅健康之選💪芝麻雞翼🐔即叫即製,外皮鬆脆,內裡雞肉嫩滑,好juicy,帶小許辣,刺激味蕾,亞女平時唔食辣都話好味😅我哋另外order咗手搖水蜜桃冰茶及latte,六
48度慢煮三文魚🐟牛油果醬丼
玉子燒吉列豬扒三文治🥪
芝麻雞翼🐔
我哋另外order咗手搖水蜜桃冰茶及latte,六日假期配飲品仲有半價😊