2024-05-31 88 瀏覽
係九龍灣Megabox泊完車落返去,見到1樓原來新開左間養生麵館,主打濃湯湯麵,環境舒適,所以決定一試。打開餐牌一睇,原來除左湯麵之外,餐廳仲提供撈麵、飯同小食,款式都幾多。孖寶組合A+B小食 ($98)孖寶組合我地揀左杞子雞湯浸娃娃菜湯同涼拌四小碟。菜湯湯底係純清雞湯,仲有杞子、雲耳同鮮菇做配料,無味精勁鮮甜。娃娃菜好新鮮用雞湯浸熟,好好味。涼拌四小碟有麻辣牛腱、泡椒雞翼尖、豆腐皮蛋同海蜇手撕雞,牛腱好淋,雞翼尖好入味,皮蛋流心,海蜇手撕雞都好重麻油味。胡椒豬肚雞湯米線 ($70)呢碗米線配料好多,有豬肚、雞肉、雲耳、香茜同油炸鬼。湯底勁重胡椒味,米線同湯底好夾。 麻辣手撕雞冷撈麵 ($68)撈麵除左手撕雞,仲有海蜇同青瓜絲做配料。汁嘅麻辣味好重,麵條用上粗麵條,好掛汁。西柚水果茶 (跟餐+$24)凍奶茶 (跟餐 +$11)

孖寶組合A+B小食 ($98)

胡椒豬肚雞湯米線 ($70)
麻辣手撕雞冷撈麵 ($68)

西柚水果茶 (跟餐+$24)

凍奶茶 (跟餐 +$11)
2024-05-30
2024-05-28 75 瀏覽
最近行開MegaBox, 見到有間都算新既養生麵店,除左招牌藥膳麵之外,仲有蒸飯、水餃等,都幾多選擇,所以決定試下!蕃茄薯仔魚湯配龍躉湯麵 蕃茄魚湯濃郁,酸甜中帶點魚鮮味,龍躉切成一片片,每片都有煎炸過,好香口,淮山麵口感爽滑,幾掛湯,仲有油炸鬼、木耳做配料,好豐富!鮑汁籠仔蒸花膠滑雞飯 蒸飯用荷葉墊底,而且用左炒飯,食落更香,雞入味嫩滑,花膠軟淋,不錯!炸墨魚卷 墨魚卷外皮炸得香脆,入口爽口彈牙,點埋泰式辣醬,好惹味!一口花生麻糬 同平時食開嘅花生麻糬外型有啲唔同,一開頭仲以為係嚟錯咗🤣 咬開先發玩入面係花生餡,入口煙靭軟腍,仲有有花生粒,唔會好甜,幾好食!

蕃茄薯仔魚湯配龍躉湯麵

鮑汁籠仔蒸花膠滑雞飯

炸墨魚卷
墨魚卷外皮炸得香脆,入口爽口彈牙,點埋泰式辣醬,好惹味!

一口花生麻糬

3K
2024-05-28 66 瀏覽
是晚要加班,近近哋去公司附近嘅megabox食啲野算了。揀咗食bnr,進店後不久,店員告知八點鐘截單,仲好多餐點都已經售罄,乜而家啲餐廳咁早收門㗎咩😂快快落單點嘢食先。⭐麻辣手撕雞冷撈麵自己點咗一個手撕雞撈麵,賣相不錯,手撕雞有咬口,仲有啲海蜇撈埋一齊嘅添😋不過個人覺得麵條有啲太淋,同埋麻辣汁唔夠辣,可能係自己重口味啦。⭐喇沙牛魔王泡飯同事點左喇沙泡飯,份牛係分開上嘅,有牛筋同埋牛展,炆得軟淋入味,係港式嘅鹵水口味黎,正喎😍喇沙湯香口,攞嚟泡飯真係唔錯,好味到連湯都飲曬。⭐熱拌四小碟見隔離嗌咗個冷盤四小碟好似好吸引咁,但自己同同事都唔鍾意雞翼尖,所以我哋揀嗌熱拌四小碟啦,有炸魚片頭、炸墨魚卷、滷肉卷同蜜糖腩片,即叫即炸的香脆熱辣,點埋個甜酸雞醬更好味👍⭐西柚水果茶 & 冷泡白桃烏龍茶另外仲加咗兩個特飲,跟餐嘅話有優惠,同事揀咗西柚水果茶,佢話今日想飲啲酸嘢喎,呢杯啱曬佢,個西柚味真係幾酸,不過配返個香口茶底都唔錯好平衡,自己叫咗冷泡白桃烏龍茶,個人喜好,好似去咗好多餐廳都係叫呢款,哈哈,鍾意佢嗰個香香嘅桃味😋八點左右仲有不少食客想入座,但店員告知已截單,佢哋都失望而去了。
是晚要加班,近近哋去公司附近嘅megabox食啲野算了。
⭐麻辣手撕雞冷撈麵
⭐喇沙牛魔王泡飯
⭐熱拌四小碟
⭐西柚水果茶 & 冷泡白桃烏龍茶
2024-05-23
2024-05-27 69 瀏覽
・ A+B小食($98) ▸ 上湯脆嫰萵筍🥗即使是普通的一道蔬菜,也處理得一絲不苟,萵筍不但口感細嫩😚,師傅刀功一流,切得超細,上面還有杞子,不錯🤣 ▸ 涼拌四小碟🥙有麻辣牛腱、泡椒雞翼尖、豆腐皮蛋、海哲手撕雞,十分豐盛!這個小食套餐很值得叫,因為種類多,一次滿足口慾😍 調味方面也很不錯,辣得過癮🥵・ 蕃茄薯仔魚湯配龍躉湯麵🍅 ($78)本以為跟坊間的蕃茄湯麵會大同小異,吃下去卻截然不同💓比起香濃蕃茄味,它的湯底更像家裏煲的老火湯,清淡的蕃茄味帶有一絲薯仔獨有的香味和清甜的魚湯🤤 龍躉大大塊,大大口魚肉令人滿足,更裹上炸漿輕微炸過,放到湯裏不會散開,十分貼心😳・ 濃雞湯豬軟骨湯麵🍜 ($78)有多款麵類選擇,這次選了淮山麵,真的被驚喜到!口感細膩,硬度剛好,是我喜歡的偏硬口感😍 湯底有濃郁雞味,而豬軟骨煮得很軟,很入味,份量也多🙌🏻・ 西柚梳打🍹 (+$24)跟餐半價😚 這個飲料很好喝,酸酸甜甜,解膩,裏面還有西柚果肉,口感豐富💯

・ A+B小食($98)
 ▸ 上湯脆嫰萵筍🥗

▸ 涼拌四小碟🥙

・ 蕃茄薯仔魚湯配龍躉湯麵🍅 ($78)

・ 濃雞湯豬軟骨湯麵🍜 ($78)

・ 西柚梳打🍹 (+$24)

2024-05-27 147 瀏覽
🍽️ BnR 🍽️Megabox地址:九龍灣宏照道38號企業廣場5期✨ BnR午市時間總是爆滿,極受歡迎餐廳。他們提供質素抵食的午市套餐,包括撈麵、湯麵和蒸飯等多種選擇,並且用料非常豐富,品質上乘。🍜 藥膳雞波菜麵($72):這道麵條搭配藥膳雞,肉質鮮嫩多汁,口感極佳。藥材的香氣與波菜的清爽相結合,為這道麵帶來獨特的風味。😋🍜🍲 蕃茄薯仔魚湯龍躉淮山麵($86):這碗湯麵中滿滿的龍躉魚柳,數量多到食不完。湯頭以新鮮蕃茄和薯仔熬煮,帶來濃郁的鮮甜口感。每一口都能品味到豐富的湯底和魚柳的鮮美。🍲🐟🍅BnR餐廳以其豐富的食材和美味的午市套餐深受顧客喜愛。不論是藥膳雞波菜麵還是蕃茄薯仔魚湯龍躉淮山麵,都呈現出口感十足的美味。去Megabox行完一日真係要食飽啲先有力繼續行!🍽️🥢🍜😋
🍽️ BnR 🍽️Megabox
地址:九龍灣宏照道38號企業廣場5期

2024-05-24 77 瀏覽
我一向鍾意食湯米線/湯飯😋呢間位於megabox嘅BnR,裝修別緻,以為食貴價新派菜,原來食湯米線🥰,啱晒我口味。BnR雞淮山麵 $68藥膳雞淮山飯 $68食物上枱香噴噴,第一啖當然係試吓個湯底....嘩!好清甜,材料十足。再望吓個碗,每件雞都好大件,舖滿個碗咁,而且入嫩滑,麵 / 飯 + 湯一齊送入口,真的令人食個唔停。尼個價錢,無得輸👍
我一向鍾意食湯米線/湯飯😋

BnR雞淮山麵 $68
藥膳雞淮山飯 $68

尼個價錢,無得輸👍
2024-05-23 73 瀏覽
我今日放工後,順道約同好友去位於九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 1樓19-20號舖的BnR 食晚餐。環境舒適,坐得舒服。我點左個 BnR雞飯$68,配冷泡菊花茶$24(跟餐);好友點左個 BnR花膠雞湯淮山麵$76,配冷泡洛神花茶$24(跟餐);另外點左個 涼拌四小食(豆腐皮蛋、麻辣牛腱、泡椒雞翼尖及海哲手撕雞)$78。BnR雞肉質嫩滑又好味,油飯好食,菊花茶清潤;花膠好軟腍,雞湯底清甜,淮山麵好食,洛神花茶好清爽;4小食好味!

• 冷泡洛神花茶
  • 冷泡菊花茶
  • 涼拌4小食
  • BnR 花膠雞湯麵
  • BnR 雞飯
2024-05-20 95 瀏覽
BnR(九龍灣)餐廳剛剛進駐九龍灣宏照道38號企業廣場第五期Megabox 1樓,餐廳裝修設計簡約時尚以木系為主,餐廳主打港式粉麵米線和特式飲品,服務員招呼態度殷勤有禮。午市套餐牛魔王飯(牛腱牛筋)$75牛魔王飯配有番茄和青瓜作伴碟,廚師煮牛筋牛腱煮到肉質超淋滑,牛味濃,有骨膠原口感,餐飲配有熱檸檬水。胡椒豬肚雞湯米線 $72米線配有雲耳,香茜和油条,豬肚淋,雞肉嫩滑,啖啖肉都有濃郁胡椒味,微辛,米線軟硬適中,每条米線都掛滿胡椒味,餐飲十$24配冷泡洛神花茶。小食A十B套餐 $98娃娃菜湯十涼伴四小碟(豆腐皮蛋,麻辣牛腱,泡椒雞翼尖,海蜇手撕雞)娃娃菜湯配有杞子,雲耳和鮮菇片,清湯底鮮甜,海蜇手撕雞不膩,海蜇彈牙,手撕雞嫩滑,雞翼尖味辛,牛腱味麻辣,入口嫩滑,豆腐有黃豆味,入口超滑。
BnR(九龍灣)

午市套餐
牛魔王飯(牛腱牛筋)$75

胡椒豬肚雞湯米線 $72

小食A十B套餐 $98
2024-05-18 93 瀏覽
今日約左朋友一齊係東九龍跑步🏃‍♀️🏃‍♀️,之後我地就去左Mega Box食我地既Dinner啦,非常肚餓既我地一入商場上一層就見到呢間舖,見佢又有清涼特飲,又坐得舒服,諗都唔洗諗就入左去幫襯啦🤤主食:🌟 藥膳花膠雞麵 👍🏻👍🏻🌟 蕃薯仔魚湯配雞湯麵藥膳湯底好正好濃,雞肉份量極多舖滿哂成隻碗真係好誇張,而且咁岩仲係雞脾肉🍗小食:🌟 A+B孖寶 👍🏻可以選一款菜+熱伴/涼伴四小碟。我地選左萵筍+涼伴。組合價好抵,兩個人開心share一次過就食到好多唔款既小食同埋健康既蔬菜🥬,岩哂心多既我飲品:🌟荔枝水果荼跑完步飲返杯透心涼既特飲真係真係好消暑好爽~ 飲品入面仲有原粒荔枝🤩

主食:
🌟 藥膳花膠雞麵 👍🏻👍🏻
🌟 蕃薯仔魚湯配雞湯麵

小食:
🌟 A+B孖寶 👍🏻

飲品:
🌟荔枝水果荼
2024-05-15 111 瀏覽
二刷!第一次食BnR是在荃灣分店,當時就被他們家的藥膳花膠雞淮山麵驚艷到。知道佢係九龍灣都開咗,當然要再點一次呢個招牌菜湯底依然是濃郁的藥膳味,雞肉嫩滑,花膠也Q彈有嚼勁。淮山麵條吸滿了湯汁,非常入味,食到最後連湯都飲清光這次還點了一份鮮魚湯花膠雞泡飯。湯頭鮮甜而不腥,完全沒有味精味。雞肉和花膠的份量也很足。將泡飯的米飯泡在湯裡,讓米飯吸取湯汁的精華,回味無窮見到有小食套餐點了試下,小食孖寶可以係選項A & B各自選一項。我地揀咗娃娃菜同涼拌四小碟。娃娃菜浸係清甜上湯之中,四小碟的配菜也很精緻美味。兩個人一起分享,份量剛剛好,每道小食都可以食到少少唔洗成大碟食真心好希望可以係港九新界各區開多幾間分店呢間係稔唔到食咩嘅時候Top 1想食嘅養生健康餐!

真心好希望可以係港九新界各區開多幾間分店
呢間係稔唔到食咩嘅時候Top 1想食嘅養生健康餐!

呢日接男友收工,而且眾所周知Megabox呢頭美食選擇欠奉🥺誤打唔撞見到呢間幾吸引既花膠雞湯麵~原本想試佢魚湯麵多啲,唔知係賣哂定係咩原因叫左濃湯花膠雞麵同埋牛魔王撈麵,再額外加左$90叫左個娃娃菜+涼拌四小碟😌首先個花膠真係貨真價實既真·花膠,唔係泡到有化學味個隻魚肚,而個雞唔知係唔係剛好比左隻髀位我,呢層冇得講啦😂成碗份量足,夠飽有突~而個蒜香牛魔王熱拌麵係有蒜香味,而牛筋係好淋個種。我個人略嫌有啲太足料⋯以致我哋到最後涼拌菜係食唔哂打包拎走😂(個拌麵已經有好多牛𦟌,又咁岩冇留意自己嗌個涼拌拼盤有好多塊)😂娃娃菜正常出品。但注意佢係一鍋上,如果一個人叫一個麵加個菜,正常一個女仔呢個份量食到飽有突~為食既我忍唔住叫左紅豆麻糬,正常發揮,雪凍左QQ彈彈咁~

為食既我忍唔住叫左紅豆麻糬,正常發揮,雪凍左QQ彈彈咁~
濃湯花膠雞湯麵
涼拌四小碟
紅豆麻糬
濃湯花膠雞湯麵
涼拌四小碟
紅豆麻糬
2024-05-08 131 瀏覽
今日去MegaBox 行街買家庭用品,難得黎到呢個商場又到晚飯時間,梗係食埋野先番去啦😁喺一樓見到呢間叫BnR的餐廳,主打食魚湯米線,幾岩我心水😍呢度米線可以揀蕃茄薯仔湯底/喇沙湯底或魚湯底,我第一次光顧,就想先試魚湯底😍麵類都可以揀米線、准山麵等,仲有泡飯😇當然,唔想食湯麵既朋友,呢度都有撈麵同籠仔蒸飯揀😆鮮魚湯配龍𧄌淮山麵- 龍𧄌份量足!每片都煎香過!湯麵仲有半條油炸鬼同黑木耳,油炸鬼炸得好脆,有驚喜,絕對值$78! 魚湯底都好重魚味!可以飲哂😌🤣豆腐皮蛋凍奶茶見到隔離枱食籠仔蒸飯都好吸引!要再黎試下😁BnR (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 1樓19-20號舖

喺一樓見到呢間叫BnR的餐廳,主打食魚湯米線,幾岩我心水😍

當然,唔想食湯麵既朋友,呢度都有撈麵同籠仔蒸飯揀😆

鮮魚湯配龍𧄌淮山麵

豆腐皮蛋

凍奶茶

見到隔離枱食籠仔蒸飯都好吸引!要再黎試下😁

BnR (九龍灣)
2024-05-07 94 瀏覽
在九龍灣megabox血拼完一輪,想坐低舒舒服服食一餐,可以選來BnR食。位於megabox 2樓,座位舒適,招牌食雞湯/魚湯,我地今次就叫左2個雞湯麵,加個小食拼盤!藥膳花膠雞湯麵($82)麵底可以選菠菜麵/ 泡飯/ 米線/ 准山麵,我今次就選左菠菜麵。聞到好香的藥膳湯底味,隻雞好肥美,有一大隻雞脾切件,食落嫩滑,仲有2條長長花膠,滿滿骨膠原,碗麵我一路食一路飲湯,但食完唔會口渴!濃雞湯牛魔王湯麵(牛腱、牛筋)($78)呢碗選左准山麵底,牛係香辣的,配麵食,口味剛剛好。A+B熱伴四小碟($98)推介要叫呢個小食拼盤!有四款小食,分別是蜜糖腩片、滷肉卷、墨魚卷同埋炸魚片頭,每樣野都係新鮮即炸,熱辣辣,鬆脆好食,另外仲配個菜,我地要個上湯脆嫰萵筍,味道鮮甜,一絲絲的萵筍翠綠,咬落脆卜卜,好食。

藥膳花膠雞湯麵($82)

濃雞湯牛魔王湯麵(牛腱、牛筋)($78)
呢碗選左准山麵底,牛係香辣的,配麵食,口味剛剛好。

A+B熱伴四小碟($98)
  • A+B四小碟
2024-04-18 260 瀏覽
今日落大雨所以留係商場食Lunch time 12:30 到都坐滿8/9成蕃茄薯仔魚湯豬軟骨准山麵 $68豬軟骨湯麵可以揀蕃茄薯仔魚湯/喇沙湯我覺得一間鋪頭敢標榜自己用蕃茄薯仔魚湯應該都係真材實料先咁夠膽湯底係ok,唔係濃湯,有蕃茄味,魚味唔係好突出起碼個湯底無味精,飲完唔口渴下次試喇沙都可以揀米線/菠菜麵/准山麵/泡飯唔駛加錢 👍🏻👍🏻👍🏻准山麵份量唔多,女仔食夠飽,男仔可能差啲豬軟骨一大碟味道濃,軟骨煲得好腍,有膠質,肉嘅部份有啲痴牙有半條油炸鬼,雖然同個麵好似唔多夾,但炸得脆,好食整體好食,夠熱*1點前手絲雞已經賣哂,下次都要試試隔離枱好多都食拌麵,賣相唔錯,係粗嘅刀削麵,見到好掛汁*QR code 落單有加一
今日落大雨所以留係商場食
Lunch time 12:30 到都坐滿8/9成
蕃茄薯仔魚湯豬軟骨准山麵 $68
豬軟骨湯麵可以揀蕃茄薯仔魚湯/喇沙湯
我覺得一間鋪頭敢標榜自己用蕃茄薯仔魚湯
應該都係真材實料先咁夠膽
湯底係ok,唔係濃湯,有蕃茄味,魚味唔係好突出
起碼個湯底無味精,飲完唔口渴
下次試喇沙
都可以揀米線/菠菜麵/准山麵/泡飯
唔駛加錢 👍🏻👍🏻👍🏻
准山麵份量唔多,女仔食夠飽,男仔可能差啲
豬軟骨一大碟
味道濃,軟骨煲得好腍,有膠質,肉嘅部份有啲痴牙
有半條油炸鬼,雖然同個麵好似唔多夾,但炸得脆,好食
整體好食,夠熱
蕃茄薯仔魚湯豬軟骨准山麵

1點前手絲雞已經賣哂,下次都要試試
隔離枱好多都食拌麵,賣相唔錯,係粗嘅刀削麵,見到好掛汁

QR code 落單
有加一
2024-04-18
蕃茄薯仔魚湯豬軟骨准山麵
2024-04-15 149 瀏覽
Long time didn’t come to mega box , as we need to buy some furniture at IKEA , that’s reason for coming .After shopping , we planning to grab a tea time.We saw this new restaurant, seems not much ppl , we order a set of Hoi Nam chicken , seems , really a small portion 😂 Taste is normal , if they got a better presentation for that small portion would be better

2024-03-15