今日嚟到廣華街呢間以黑色為主調嘅咖啡店 工業風設計配上柔和燈光幾有格調🖤 座位雖然唔多但坐得舒服 發現佢哋嘅咖啡同甜品都充滿驚喜😍✨Crazy Cheezy Meat Ball 芝士肉丸手打牛肉丸彈牙多汁🐮蕃茄味道酸酸甜甜好開胃 加上濃郁車打芝士醬好夾🧀✨Slow Roasted Tendaloin w/ Mashed Cheezy Potatoes 慢煮牛柳配芝士薯蓉牛柳慢煮48小時🐮肉質粉嫩保持肉汁 配上芝士薯蓉綿密creamy🥔仲有烤雞髀菇好特別✨Homemade Pancetta Carbonara 煙燻豬腩卡邦尼捲捲意粉豬腩肉肥瘦相間帶煙燻味🐷蛋黃醬汁濃郁掛汁捲捲意粉煙煙韌韌有口感🍝加上香濃巴馬臣芝士碎更有風味✨Earl Grey Cream Souffle Pancakes 伯爵茶忌廉日式梳乎厘班戟梳乎厘班戟即叫即製需等候20分鐘⏰空氣感十足入口即化又重蛋香☁️😍伯爵茶忌廉茶香突出吾會甜膩🍂仲配上煙煙韌韌的芋圓👍🏻餐廳仲有生日畫碟服務 提前預約可免費畫碟🎂見到其他枱有叫都畫得好靚 下次一定會再同朋友黎慶祝生日📸✨Peanut Latte 花生咖啡採用自家烘焙咖啡豆☕️花生醬濃郁

✨Crazy Cheezy Meat Ball 芝士肉丸

豬腩肉肥瘦相間帶煙燻味🐷蛋黃醬汁濃郁掛汁
捲捲意粉煙煙韌韌有口感🍝加上香濃巴馬臣芝士碎更有風味

✨Peanut Latte 花生咖啡
採用自家烘焙咖啡豆☕️花生醬濃郁順滑🥜口感層次豐富好好味😍

✨Osmanthus Pineapple Black Coffee 桂花菠蘿咖啡
冷萃咖啡底帶果香 桂花清香好突出🌸帶有菠蘿果肉天然甜味🍍味道好特別 系夏日清爽之選

📍Black Coffee (旺角)
旺角廣華街3號地下3號舖
#生日 旺角多嘢食就係人都知,生日當然要食好東西搵到呢間好有特色Cafe,啲玻璃係黑色嘅,好有型😎🍽️ 水牛城雞翼配薯條主食未嚟前我哋叫咗個小食,水牛城雞翼少少辣多滋味,配埋即炸薯條🍟熱辣辣脆卜卜真係Yummy!🍽️ 自家製蘑菇卷卷意粉+ 口水雞扒依家推出咗卷卷意粉🍝真係夠晒得意得來又好味🤤食到舔舔脷😋😋😋口水雞就成日食辣,但奶西餐廳食口水雞扒真係第一次,呢間餐廳最出名係慢煮口水雞扒,少少辣,麻辣得來夠晒滋味!🍽️ 手打牛肉原隻大啡菇漢堡呢個黑炭漢堡都10分吸引,牛肉漢堡大大嚿,熱辣辣好滋味,而且黑色嘅包感覺夠晒有趣,真係色香味俱全,食漢堡套餐仲配大量薯條🍟真係好開心呀!🍽️ 焦糖香蕉窩夫配朱古力雪糕女人係有第二個胃食甜品㗎,所以完飯當然要叫返個甜品🍮先滿足,呢個焦糖香蕉窩夫配朱古力雪糕夠晒大份🤤即整嘅窩夫熱辣辣配埋煙煙韌韌嘅朱古力雪糕真係口感一流,慶祝生日仲有寫啲服務添,真係好正!☕️ 百利甜酒朱古力咖啡 + 花生鮮奶朱古力呢度有甜酒朱古力咖啡,即刻叫咗一杯嚟試吓,個樣真係好吸引呀,而且充滿朱古力味,冇得輸,另一杯就叫咗熱辣辣嘅花生鮮奶朱古力,真係好特別,不得不太朱古力嘅拉花好靚,視覺味覺都享

🍽️ 水牛城雞翼配薯條

🍽️ 自家製蘑菇卷卷意粉+ 口水雞扒

🍽️ 手打牛肉原隻大啡菇漢堡

🍽️ 焦糖香蕉窩夫配朱古力雪糕

☕️ 百利甜酒朱古力咖啡 + 花生鮮奶朱古力
呢度有甜酒朱古力咖啡,即刻叫咗一杯嚟試吓,個樣真係好吸引呀,而且充滿朱古力味,冇得輸,另一杯就叫咗熱辣辣嘅花生鮮奶朱古力,真係好特別,不得不太朱古力嘅拉花好靚,視覺味覺都享受!
  • 手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條
今次嚟到旺角人氣Cafe Black Coffee,試咗幾款超有驚喜嘅Fusion菜同甜品!餐廳環境文青風,食物擺盤精緻,絕對係相機食先嘅好地方~📸✨ 🌟 #自家製忌廉磨菇捲捲意粉配口水雞扒 🍝🌶️ 忌廉磨菇醬超Creamy,捲捲意粉掛汁力滿分!口水雞扒香辣過癮,中西合璧好有創意!😋🔥 🌟 #慢煮牛柳配芝士薯蓉 🥩🧀 牛柳軟嫩到切開唔使用力!芝士薯蓉綿密濃郁,邪惡又滿足~🤤💯 🌟 #茉莉花茶忌廉日式梳乎厘班戟 🥞🌸 空氣感十足嘅梳乎厘,茉莉茶香忌廉好清新,打卡一流!📸💖 🌟 #芒果茉莉花茶鮮奶 🥭🍵 芒果香甜mix茉莉茶香,鮮奶順滑,清新解膩必點!💛 🌟 #薑黃檸檬茶 ☕🍋 熱飲養生之選!薑黃溫暖喉嚨,檸檬微酸好醒神~超舒服!🧡 Black Coffee將傳統食材玩出新花樣,特別推薦 #口水雞意粉 同 #梳乎厘班戟!環境舒服仲有打卡位,姊妹聚會首選~👯♀️ 記得留肚食甜品啊! 🎂 有生日畫碟服務💗

🌟 #自家製忌廉磨菇捲捲意粉配口水雞扒 🍝🌶️

🌟 #慢煮牛柳配芝士薯蓉 🥩🧀
牛柳軟嫩到切開唔使用力!芝士薯蓉綿密濃郁,邪惡又滿足~🤤💯

🌟 #茉莉花茶忌廉日式梳乎厘班戟 🥞🌸
空氣感十足嘅梳乎厘,茉莉茶香忌廉好清新,打卡一流!📸💖

🌟 #芒果茉莉花茶鮮奶 🥭🍵
芒果香甜mix茉莉茶香,鮮奶順滑,清新解膩必點!💛

🌟 #薑黃檸檬茶 ☕🍋
熱飲養生之選!薑黃溫暖喉嚨,檸檬微酸好醒神~超舒服!🧡

• 慢煮牛柳配芝士薯蓉
  • 自家製忌廉磨菇捲捲意粉配口水雞扒
  • 茉莉花茶忌廉日式梳乎厘班戟
  • 芒果茉莉花茶鮮奶
2025-08-14 842 瀏覽
Black Coffee呢間旺角樓上Cafe,裝修走暗黑工業風,但食物卻充滿驚喜創意!Iby覺得淨係計味道可以攞倒米芝蓮一星(冇誇大)—— ◆ 招牌炸黑炭包豬扒配印度香飯 $138 竹炭皮酥脆唔油膩,重點係自家製梅頭豬扒!厚切超過1.5cm卻醃得入味,咬落肉汁四濺💦 印度香飯用番紅花煮成金黃色,又唔會太濃味😋◆ 70% 辣味朱古力心太軟 $98 切開即刻湧出瀑布級熔岩🔥 70%黑朱古力苦甜平衡得剛好,尾韻竟然飄出墨西哥辣椒粉嘅溫潤辛香!辣度輕微但好過癮,連唔食辣嘅朋友都搶住舀~ ◆ Earl Grey Cream梳乎厘班戟 $108 三層日式班戟搖吓搖吓好治癒☁️!伯爵茶奶油帶佛手柑清香,甜度克制,空氣感十足~ ◆ 蘑菇忌廉汁卷卷意粉配口水雞扒 $118 意粉似彈弓可愛又彈牙!忌廉汁稠到黏住每條麪,慢煮口水雞扒麻中帶辣🌶️又夠嫩滑,建議撈勻醬汁食更邪惡~ ◆ 自家製髒髒Tiramisu $68個base係我鍾意嘅黃色酒浸芝士!底部有炸過嘅脆脆手指餅,加上面頭濃厚嘅朱古力醬同埋朱古力威化餅,口感超豐富、勁抵食!💡 隱藏服務:生日畫碟超精緻(免費!) 店員會手繪公仔+祝福字句

◆ 招牌炸黑炭包豬扒配印度香飯 $138

◆ 70% 辣味朱古力心太軟 $98

◆ Earl Grey Cream梳乎厘班戟 $108

◆ 蘑菇忌廉汁卷卷意粉配口水雞扒 $118

◆ 自家製髒髒Tiramisu $68

💡 隱藏服務:生日畫碟超精緻(免費!)
店員會手繪公仔+祝福字句,壽星一定會開心到尖叫~

總結:疏乎厘同口水雞扒必點!黑炭豬扒飯夠獨特,適合同班friend慶生/情侶撐枱腳。姊妹店喺觀塘都有分店,下次試埋佢哋嘅到會服務!
  • 炸黑炭豬扒印度香飯配瑪撤拉
  • Dirty Tiramisu
  • 蘑菇忌廉汁卷卷意粉配慢煮口水雞扒
  • 伯爵茶疏乎厘
2025-07-28 1679 瀏覽
Black Coffee 餐廳以黑色為主題,整體設計充滿神秘感,令人一踏入就感受到一種獨特嘅氛圍🤩黑色牆壁、低調嘅燈光,加上簡約而時尚嘅傢具,營造出一個既舒適又有格調嘅用餐環境,讓人不禁想要細味每一個角落😍餐廳嘅食物擺盤更系精緻得令人驚艷,每一道菜都好吸引🤩煙薰豬腩卡邦尼卷卷意粉意粉滑順,煙薰豬腩嘅香氣撲鼻而來,搭配濃郁嘅卡邦尼醬,口感層次豐富🤤水牛城雞翼配薯條雞翼外脆內嫩,醬汁香辣可口,配上金黃酥脆嘅薯條,簡直系完美嘅搭配😚凱撒沙律配煙三文魚沙律新鮮爽口,煙三文魚嘅咸香同沙律醬完美融合,令人感受到健康又好味😋慢煮牛柳配芝士薯蓉牛柳嫩滑多汁,芝士薯蓉香濃滑順,肉控絕對唔可以錯過🤤自家制青蘋果焦糖醬日式梳乎厘梳乎釐鬆軟輕盈,青蘋果嘅酸甜同焦糖嘅香氣交織,食落去令人心情愉快😁朋友超鐘意❤️芒果冰茶清新解膩嘅飲品,甜美嘅芒果味道令人神清氣爽,必點🤣📍 Black Coffee (旺角)旺角廣華街3號地下3號鋪

煙薰豬腩卡邦尼卷卷意粉

水牛城雞翼配薯條

凱撒沙律配煙三文魚

慢煮牛柳配芝士薯蓉
牛柳嫩滑多汁,芝士薯蓉香濃滑順,肉控絕對唔可以錯過🤤

自家制青蘋果焦糖醬日式梳乎厘

芒果冰茶
清新解膩嘅飲品,甜美嘅芒果味道令人神清氣爽,必點🤣

📍 Black Coffee (旺角)
旺角廣華街3號地下3號鋪

2025-07-21
  • 水牛城雞翼
  • 芒果冰茶
6天前 0 瀏覽
🤩手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條第一口就感受到牛肉的鮮嫩多汁,完全係每日新鮮手打嘅質感!大蘑菇香氣濃郁,仲帶啲微微嘅煙燻味,夾埋鬆軟嘅漢堡包,簡直係味蕾嘅大滿足!配埋外脆內軟嘅薯條,真係停唔到口呀!😍🤩自家製煙燻豬腩卡邦尼捲捲意大利粉煙燻豬腩煎到外層微脆,內裡仲係咁juicy,煙韻十足,完全提升咗成碟卡邦尼嘅層次。意粉煮得啱啱好,帶少少Q彈口感,奶香濃郁但唔膩!🤤🤩招牌炸黑炭豬扒印度香飯配合芝麻masala豬扒外層炸得酥脆,但內裡依然嫩滑,夾埋香濃嘅印度香飯,陣陣香料味仲帶少少芝麻嘅獨特香氣,味道層次超豐富!🔥🤩伯爵茶忌廉日式疏乎厘班戟班戟鬆軟到好似雲咁,入口即融,配埋濃郁嘅伯爵茶忌廉,茶香滲入每一口,仲有少少輕盈嘅甜味💖🤩竹炭黑芝麻鮮奶黑芝麻香氣濃郁得嚟又唔會太甜,配埋鮮奶嘅滑順口感,好似飲緊液體版嘅芝麻糊咁!😍🤩芒果茉莉花綠茶鮮奶芒果嘅甜香同茉莉花綠茶嘅清香完美結合,飲落好清新,唔會有負擔感。鮮奶令整體口感更加順滑,呢杯嘢真係好啱打卡同解渴!✨生日嘅朋友就有福啦,呢間餐廳有埋生日畫碟服務🎉🥳🎂
🤩手打牛肉及原隻大蘑菇漢堡配薯條

🤩自家製煙燻豬腩卡邦尼捲捲意大利粉

🤩招牌炸黑炭豬扒印度香飯配合芝麻masala

🤩伯爵茶忌廉日式疏乎厘班戟

🤩竹炭黑芝麻鮮奶

🤩芒果茉莉花綠茶鮮奶

生日嘅朋友就有福啦,呢間餐廳有埋生日畫碟服務🎉🥳🎂
6天前 0 瀏覽
旺角西餐名物!雞扒配貓耳朵意粉真係爆好食啊!😍 一試難忘,仲要係手工製意粉,咬落去超有口感,啱晒鍾意「咬咬下」嘅朋友~個汁仲要10分掛汁,每啖都濃郁到爆!🍝雞扒方面,真係嫩滑到不得了!咬落去Juicy到爆燈,加上少少黑椒條味,帶動成個口感,真係食到停唔到口!🤤 最後試埋個Tiramisu,雖然份量唔算多,但擺盤超用心,商場好有朱古力味嘅cream,入面有咖啡味嘅餅,真係好似去咗外國食咁!🍫☕總括來講,呢間西餐廳真係性價比超高,食物質素好到冇朋友,絕對係旺角必食之選!快啲約埋朋友去試下啦!💯👍

2025-08-27 0 瀏覽
宜家飲食業咁困難既情況下,呢間cafe依然排長龍😳餐廳外面睇落黑蚊蚊,原來食物好高分🥘招牌炸黑炭包豬扒印度香飯配黑芝麻瑪莎拉 $148以黑做主題既餐廳,當然招牌菜都係黑色🖤豬扒外面炸皮呈黑色,非常薄同香脆,豬扒用豬梅頭自家製而成夠juicy,配埋印度咖哩同飯呢個組合好新意,咖哩甜甜地帶印度香料味,令飯同豬扒🐷嘅搭配味道更為豐富💯這道菜創新得嚟又好味😋,值得一試🍝蘆筍帶子墨汁捲捲意粉 $148呢個墨汁意粉又係黑色料理🖤🦑食完個嘴都黑埋😂帶子新鮮✨微炙後更加香,搭埋脆口嘅蘆筍🎋成個配搭幾好🍓新鮮草莓千層酥配草莓雪糕 $76呢度既甜品係必點‼️無論大家幾飽都好,最後都一定要食佢地既甜品🤗生日仲可以畫碟嫁💕個草莓千層酥賣相超吸引,好多草莓肉🍓再淋埋酸酸甜甜既莓醬好正,千層酥好酥脆,加埋吉士醬同草莓雪糕超正🧇焙茶麻糬窩夫配香草雪糕 $78麻糬控一定要叫💓 呢道窩夫值得一試💓窩夫本人個質感係麻糬咁,而且勁濃焙茶味🍵配上香草雪糕,一濃一淡,一熱一冷,口感同味道都真係幾match,味道唔錯🍹芒果茉莉花茶鮮奶$58/百利甜酒朱古力咖啡$65濃郁的咖啡☕️與豐富的朱古力🍫,加入埋百利酒🍾,讓整個味道更加圓潤,

🥘招牌炸黑炭包豬扒印度香飯配黑芝麻瑪莎拉 $148

🍝蘆筍帶子墨汁捲捲意粉 $148

🍓新鮮草莓千層酥配草莓雪糕 $76

🧇焙茶麻糬窩夫配香草雪糕 $78

🍹芒果茉莉花茶鮮奶$58/百利甜酒朱古力咖啡$65
濃郁的咖啡☕️與豐富的朱古力🍫,加入埋百利酒🍾,讓整個味道更加圓潤,帶有微妙的酒香😚清新的茉莉花香🌷同芒果🥭完美融合,口感滑順,飲落去清新怡人,好適合夏天飲🏖️

overall:
Black Coffee🏠呢間cafe,食物味道好唔錯,菜式都幾新穎,坐得亦舒服,同埋佢地甜品CP值好高‼️唔怪得咁多人排隊食
2025-08-23
  • 新鮮草莓千層酥配草莓雪糕
  • 炸黑炭豬扒印度香飯配瑪撤拉
2025-08-26 0 瀏覽
原來旺角有咁咁型格嘅餐廳,初時見到門面黑炆炆仲望咗一陣😂原來係餐廳嚟,睇完menu俾個甜品吸引咗,就入去試吓😎🍝煙燻豬腩卡邦尼捲捲意粉我對卡邦尼好執着,好難搵到好食嘅,而呢度我都好滿意。意粉好Q彈,仲有好多豬腩肉,成個意粉唔會太稀或太乾,唔錯🍅芝士蕃茄肉丸滿滿芝士包住肉丸,配埋蕃茄酸酸地,邪惡又開胃🐮慢煮牛柳配芝士薯蓉賣相好靚,牛肉好嫩又juicy,薯蓉好creamy🥞伯爵茶忌廉日式疏乎厘班戟嚟到真係忍唔住要凳吓佢,真係做到動L嘅效果🤩好鬆軟,又夠蛋香,伯爵茶忌廉唔會太甜,加埋淡淡嘅伯爵茶香味,食多咗都唔會漏🍹花生鮮奶朱古力(凍)好似食緊淡味版嘅蔥生m&ms,我幾鍾意喎!原來呢度仲有生日畫碟服務,佢嘅甜品咁好食,有朋友生日會再嚟試吓👍🏼

🍝煙燻豬腩卡邦尼捲捲意粉

🍅芝士蕃茄肉丸
滿滿芝士包住肉丸,配埋蕃茄酸酸地,邪惡又開胃

🐮慢煮牛柳配芝士薯蓉
賣相好靚,牛肉好嫩又juicy,薯蓉好creamy

🥞伯爵茶忌廉日式疏乎厘班戟

🍹花生鮮奶朱古力(凍)
好似食緊淡味版嘅蔥生m&ms,我幾鍾意喎!

2025-08-26 0 瀏覽
門面超不起眼😂連招牌都唔見??不過一進內,就發現,幾乎滿座用餐後就完全明白他的人氣來源😌甜品尤其高質! 其實之前已來訪過一次,但這次的品項更印象深刻😜 ✿ 焙茶麻薯窩夫配香草雪糕 $78光看名字就知道是好吃的組合焙茶甘香,麻薯煙韌,雪糕還是gelato質感,必點品項😍還有生日畫碟服務,壽星一定喜歡! ✿ 自家製茉莉花綠茶忌廉日式梳乎厘班戟 $102忌廉的茉莉花甘香好實在,清爽不膩跟上次相比,梳乎厘的實在感增強了,蛋香更突出 ✿ 蘆筍帶子墨汁捲捲意大利粉 $142人氣捲捲粉,軟硬恰好🤤醬汁鮮味,可惜配料略少不用懷疑,一定食得滿口髒髒的😂 ✿ 合桃南瓜雜菜沙律配柚子橙汁 $108想把quota留給甜品,點沙律就對分量比想像中大,超過10大塊南瓜🤣有些南瓜塊很軟糯,有的較爽,個人希望全都是軟糯就好 ✿ 香煎三文魚 $60 | 慢煮口水雞 $50沙律以外想增加蛋白質,還有單點肉食😜特別推介口水雞,肉厚大塊,微辣惹味😋 ✿ 竹炭黑芝麻鮮奶 $48✿ 柚子烏龍茶 $48飲品選擇多,他們的咖啡也很出色,不過咖啡因敏感的我們,還是留待下次午市到訪時再點🙈
門面超不起眼😂連招牌都唔見??
不過一進內,就發現,幾乎滿座
用餐後就完全明白他的人氣來源😌甜品尤其高質!

其實之前已來訪過一次,但這次的品項更印象深刻😜

✿ 焙茶麻薯窩夫配香草雪糕 $78
光看名字就知道是好吃的組合
焙茶甘香,麻薯煙韌,雪糕還是gelato質感,必點品項😍
還有生日畫碟服務,壽星一定喜歡!

✿ 自家製茉莉花綠茶忌廉日式梳乎厘班戟 $102
忌廉的茉莉花甘香好實在,清爽不膩
跟上次相比,梳乎厘的實在感增強了,蛋香更突出

✿ 蘆筍帶子墨汁捲捲意大利粉 $142
人氣捲捲粉,軟硬恰好🤤醬汁鮮味,可惜配料略少
不用懷疑,一定食得滿口髒髒的😂

✿ 合桃南瓜雜菜沙律配柚子橙汁 $108
想把quota留給甜品,點沙律就對

✿ 香煎三文魚 $60 | 慢煮口水雞 $50
沙律以外想增加蛋白質,還有單點肉食😜
特別推介口水雞,肉厚大塊,微辣惹味😋

✿ 竹炭黑芝麻鮮奶 $48
✿ 柚子烏龍茶 $48
Black Bear難得lunch time有位,就入咗去試吓。入到去環境清靜,好適合兩個人chill吓,傾吓偈。入面有個corner有black bear擺設,放咗啲糖果同埋佢哋嘅招牌菜,望落好整齊,好打卡📸🔹香草醬煙三文魚長通粉 $91呢個香草醬好creamy,長通粉煮得啱啱好,唔會太淋,幾有咬口仲好掛汁😋夾埋煙三文魚一齊食,好好食🤤🔹香蕉朱古力牛角包窩夫 $88好打卡able📸牛角包窩夫幾特別,雖然佢冇牛角包咁脆,但佢又有窩夫嘅蛋香味,仲幾有咬口,煙煙韌韌幾好食😋我哋加咗肉桂粉,唔點醬都甜甜地。佢個朱古力醬整得好似朱古力mousse,幾細滑,密度好高,做得幾好👍🏻香蕉上有焦糖醬,一舊香蕉,一口牛角包窩夫再點埋朱古力mousse🤌🏻delicious

🔹香草醬煙三文魚長通粉 $91

🔹香蕉朱古力牛角包窩夫 $88
午餐
  • 香蕉朱古力牛角包窩夫
2025-08-25 0 瀏覽
旺角黑色裝修咖啡店🖤🖤🖤高質咖啡好想encore!🧀🧀🧀小食🧀🧀🧀♦️脆炸蟹仔 (4.5/5分)上次食過佢地既雞翼,今次試下叫脆炸蟹仔。叫既時候見個名得4個字好似好普通,但結果幾有驚喜😯😯首先上菜時賣相已經好不錯,然後感覺係啱啱炸起,夠熱,同埋好香脆! 連殼一齊食既,好特別,我覺得好值得一試👍🏻🍝🍝🍝主食🍝🍝🍝♦️慢煮牛柳配芝士薯蓉 (3/5分)♦️泰式香辣椰子烤雞意粉 (4.5/5分)好食!!醬汁好濃郁,所以食落都幾辣!! 但完全做到果種泰式冬陰公果種味道,可以試!!♦️自家製煙燻豬腩卡邦尼捲捲意大利粉 (4/5分)味道幾好,捲捲意大利粉好特別,汁既份量又唔會太多剛剛好,所以食落唔會好膩。🍧🍧🍧甜品🍧🍧🍧♦️70% 辣味朱古力心太軟配香草雪糕🍫 (4/5分)♦️黑芝麻醬窩夫配香草雪糕 (4/5分)☕☕☕飲品☕☕☕♦️Blackccino (1000000000000/5分)係我鍾意既味,咖啡豆酸酸地,好香好好飲!!♦️Baileys Mocha (3.5/5分)♦️桂花菠蘿咖啡 (5/5分)呢個幾清爽,味道好特別,有淡淡既甜味,菠蘿+咖啡 原來呢個組合都唔錯
旺角黑色裝修咖啡店🖤🖤🖤
高質咖啡好想encore!

🧀🧀🧀小食🧀🧀🧀
♦️脆炸蟹仔 (4.5/5分)
上次食過佢地既雞翼,今次試下叫脆炸蟹仔。

🍝🍝🍝主食🍝🍝🍝
♦️慢煮牛柳配芝士薯蓉 (3/5分)
♦️泰式香辣椰子烤雞意粉 (4.5/5分)
♦️自家製煙燻豬腩卡邦尼捲捲意大利粉 (4/5分)

🍧🍧🍧甜品🍧🍧🍧
♦️70% 辣味朱古力心太軟配香草雪糕🍫 (4/5分)
♦️黑芝麻醬窩夫配香草雪糕 (4/5分)

☕☕☕飲品☕☕☕
係我鍾意既味,咖啡豆酸酸地,好香好好飲!!
♦️Baileys Mocha (3.5/5分)
♦️桂花菠蘿咖啡 (5/5分)
2025-08-24 0 瀏覽
好~~~想好想食Soufflé Pancake閨蜜話油麻地同旺角中間有間唔太甜好好食嘅約埋放工一齊去.好彩有訂位!7pm成間爆滿!不停有人入嚟問有冇位,就知好食啦~.除咗主角嘅Soufflé Pancake外我哋叫咗呢排好流行嘅捲捲意粉揀咗pancetta carbonara味芝士味道濃稠,意粉硬度剛好,讚👍🏼.主菜叫咗Slow Roasted Tenderloin果然係慢煮,肉質超淋~本來係配mashed potato我哋加$15轉薯條,炸得好脆好食啵😋.最後主角Earl Grey Cream Souffle Pancakes彈彈吓咁好fluffyEarl grey cream好夠茶味,而且唔甜閨蜜果然無介紹錯❣️可惜真係太飽,如果唔係想試埋個Jasmine味😝.因為呢間係咖啡主題嘅cafe我飲咗杯Baileys Mocha cocktail少酒精,易入口.店內環境乾淨cozy見到牆上黑板店員畫咗啲好可愛嘅illustration問一下,發現果然有生日畫碟服務🎂下次可以同啲生日朋友嚟慶祝🥂
好~~~想好想食Soufflé Pancake
閨蜜話油麻地同旺角中間有間唔太甜好好食嘅
約埋放工一齊去
好彩有訂位!7pm成間爆滿!
不停有人入嚟問有冇位,就知好食啦~
除咗主角嘅Soufflé Pancake外
我哋叫咗呢排好流行嘅捲捲意粉
揀咗pancetta carbonara味
芝士味道濃稠,意粉硬度剛好,讚👍🏼
主菜叫咗Slow Roasted Tenderloin
果然係慢煮,肉質超淋~
本來係配mashed potato
我哋加$15轉薯條,炸得好脆好食啵😋
彈彈吓咁好fluffy
Earl grey cream好夠茶味,而且唔甜
閨蜜果然無介紹錯❣️
可惜真係太飽,如果唔係想試埋個Jasmine味😝
因為呢間係咖啡主題嘅cafe
我飲咗杯Baileys Mocha cocktail
少酒精,易入口
店內環境乾淨cozy
見到牆上黑板店員畫咗啲好可愛嘅illustration
問一下,發現果然有生日畫碟服務🎂
下次可以同啲生日朋友嚟慶祝🥂
Fusilli  Lunghi  Homemade  Pancetta  Carbonara
Slow  Roasted  Tenderloin  w/  French  Fries
Earl  Grey  Cream  Soufflé  Pancakes
Baileys  Mocha  Cocktail
2025-08-21
  • 慢煮牛柳配芝士薯蓉
  • Fusilli  Lunghi
琴晚係旺角Black Coffee食飯,未入門口已經俾佢哋型格工業風裝修吸引!成個場暗得嚟好有feel,啱晒我哋想chill住傾偈。坐低即衝煙燻豬腩卡邦尼捲捲粉,豬腩肉肥瘦三層,捲粉索滿蛋黃醬汁,芝士碎撈埋煙肉粒,creamy得嚟帶住燻香,邪惡到想encore多份!跟住道自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯更驚喜,黑啤嘅麥香中和咗豬腩油膩,仲有蘋果粒同洋蔥嘅甜味吊味,個汁濃到黐唇,好味!小食點咗雙重芝士炸薯條,金黃薯條淋咗車打芝士醬,黑埋蛋黃醬茄汁一流!飲品方面,杯咖啡湯力夠晒過癮,espresso撞湯力,苦澀同氣泡喺喉嚨交集,醒神到打冷震!杯手搖芒果汁,甜度天然解膩啱啱好。壓軸甜品先係戲肉!茉莉花茶忌廉日式梳乎里班戟超級Q彈!茉莉花幽香,梳乎里班戟輕盈似陣風咁,冚埋茶醬食,茶控表示極度滿足~蘋果金寶法式千層酥就玩冷熱對決,千層酥脆到爆,肉桂燴蘋果暖笠笠,夾埋冰凍雲呢拿雪糕,一啖有三重口感!金寶粒脆脆哋,成個配搭邪惡得嚟好有層次。埋單人均$300鬆啲,食物有心思、環境又舒服,由頭盤到甜品都冇伏。特別推介佢哋嘅煙燻系列,將港式風味玩到好國際化,甜品更加係超值得回頭!

壓軸甜品先係戲肉!
茉莉花茶忌廉日式梳乎里班戟

2025-08-11
1K
這間人氣咖啡店晚上的人氣很高,7點左右去到,一直有人在排隊,排到接近9點才沒人,所以建議要訂位或早點到了。這裡主打感覺是這裡的甜品,種類豐富,味道又不錯。水牛城雞翼配薯條(108元)雖然寫8隻,但實際不止,可能是雞翼大小的關係吧。雞翼有炸香,吃起來外脆內嫩的,味道辣辣甜甜鹹鹹的。薯條也炸得香脆,加了點辣粉,吃起來更惹味。煙燻豬腩卡邦尼捲捲意粉(128元)比較少見的捲捲意粉,吃起來更爽滑彈牙的,而且裹滿濃濃的卡邦尼醬汁,再加上帶點油香的煙燻豬腩肉,令整體味道更香。香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯(148元)三文魚煎得焦嫩多汁,三文魚味香濃,加上檸檬更突出魚味。芝士忌廉意大利飯味道濃郁,每口都是芝士香。茉莉花茶忌廉日式梳乎里班戟(102元)茉莉花茶忌廉的味道非常濃郁,茶味突出,而且不會太甜。梳乎里口感非常鬆軟,入口有蛋香。吃的時候連著脆片一起別,口感更豐富。黑芝麻醬窩夫配香草雪糕(半份)(84元)半份的份量也不錯,窩夫烘得外脆內軟的,本身就帶點芝麻香,再加上黑芝麻醬,味道更濃香,吃的時候可再配上雪糕或吉士醬,非常邪惡。自家製髒髒提拉米蘇(68元)愛吃提拉米蘇的一定要試試,味道很香濃,入口香
水牛城雞翼配薯條(108元)
煙燻豬腩卡邦尼捲捲意粉(128元)
香煎三文魚配檸檬芝士忌廉意大利飯(148元)
茉莉花茶忌廉日式梳乎里班戟(102元)
黑芝麻醬窩夫配香草雪糕(半份)(84元)
自家製髒髒提拉米蘇(68元)
愛吃提拉米蘇的一定要試試,味道很香濃,入口香滑,陣陣咖啡和酒的香味,還加了大量的朱古力粉和醬,味道比平時的更豐富!
2025-08-13