2007-01-21 53 瀏覽
跟三名同事到這兒吃team lunch,共同之處,他們都是CBC 或者ABC。點了三份午餐和一份熱狗餐,埋單$302,幾便宜。Starter 係Cream of broccoli 或Caesar Salad,份量和味道都好足!主食有三款:「烤芝士火腿三文治配薯條」、「Spaghetti in Tomato Sauce」、「烤羊腿肉配薯條& Colesaw」。除了意粉,其餘兩款都足料好味。意粉製作求其,好比frozen food 貨色。熱狗餐方面,選了New England Hot Dog,附薯條,都係好好味!至於,餐飲,我們都點了熱咖啡,好談,走奶走糖,會好飲D。服務方面,人手不足,但勉強OK。比附近的「樂意」經濟和美味!
點了三份午餐和一份熱狗餐,埋單$302,幾便宜。
至於,餐飲,我們都點了熱咖啡,好談,走奶走糖,會好飲D。
服務方面,人手不足,但勉強OK。
比附近的「樂意」經濟和美味!
2007-01-20 43 瀏覽
週末睡醒已經過了午飯時間﹐所以一定要找些沒有“落場”的地方才有午餐吃。剛巧父母親大人在金鐘聽講座﹐就去那兒附近吃吧。突然想起早幾天經過想去試試這裡的漢堡包﹐所以只好請大人們稍移玉步過灣仔了。一貫美式咖啡店的樣式﹐除了我們就只有一檯客人﹐好清靜﹐最適合週末悠閑的嘆午餐。以漢堡包來說價錢是不便宜﹐不過有藍芝士漢堡包($88) 又幾特別﹐連埋伴碟的薯條﹐和3 個炸洋蔥圈﹐一個人真的吃不完。最後還是多要一個雞肉沙律($68)﹐和爸爸兩個人分來吃﹐但都是吃剩d 薯條。媽媽則要了個健康早餐﹕雜果酸奶連西柚汁($78)。早餐我沒有試﹐不能置評。沙律菜就幾新鮮﹐吃得過﹐不過d 雞肉就韌到唔想食。只有個漢堡包最好食﹐塊漢堡扒又大又多汁﹐藍芝士的酸味適可而止﹐不搶反而帶出牛肉的肉味﹐是出色之作。薯條幾脆﹐不錯﹐不過洋蔥圈就炸漿太厚﹐吃了一個已經很膩﹐另外的只吃裡面的洋蔥算了。最後加一份蘋果批($58) 作結束﹐不過個批又細﹐批皮又唔夠脆﹐有少少失望。下次來只會吃它的漢堡包﹗註﹕價錢只是約數﹐已經是數禮拜前的事﹐所以不記得exact 價錢了。

2006-12-22 5 瀏覽
不知何時的星期三晚,興起跟男友訪尋這間曾被某雜誌介紹過的美式酒吧。吸引我來的原朲因是其賣賣相超靚o既漢堡,是冕適逢是lady's night,免費贈飲spirits,要了tequila spirit,兩枝bottle beer、fish & chips、一個burger set,另送caslberg draft beer。酒︰ok,個人覺得bottle beer 好好飲,但唔記得叫ice 甚麼,正,好似飲緊soda,酒精濃度有8.2%,但由於易入口,好快飲晒,幸而沒事。食物有點失望,尤其是fish & chip,超唔抵,唔知食粉定食魚,仲要收$ 108,我覺得一文不值。漢堡都係不外如是,賣相又沒有影出乑咁吸引,有點被騙感覺。
2006-11-19 13 瀏覽
美式情懷的裝修和漢堡係賣點。到這兒,當然係食漢堡和炸物,仲要係坐那美式卡座。點了個Big Ernie's Diner Burger($88)。等成十五分鐘才上桌,呢個碟頭午餐有一個美式漢堡、炸薯條、colesaw 菜絲沙律。漢堡除了厚香濃的漢堡、除了起司、蕃茄、生菜等標準配料,還有鮮冬菇。對,不是磨菇,而是鮮冬菇,感覺怪怪。醬汁都唔錯。炸薯條好香脆。colesaw 沒吃太多,因為好飽,但味道都好美式!朋友的blue cheese burger set,有數枚onion rings,以直立串起上碟,有特色。價錢不菲,但好味正宗,絕對有下次。
價錢不菲,但好味正宗,絕對有下次。
2006-10-30 10 瀏覽
星期五終於可在同一日內收工雖則不明何以一件如此合理的事情已令我覺得皇恩浩蕩不過既然如此也去慶祝一下吧臨走發現遠在v城的大師妹留言真羨慕她的生活和幸運得她提醒雖然遠走不成不過沾點外國生活的氣吃點冷藏食品還是可以的本來想去triple o不過發現原來已是十點還是近近地穩陣一點選了最common的new yorker雙重煙肉加芝士當然還有那極厚的漢堡扒在型仔侍應的推介下選了medium不消三分鐘便見漢堡上檯結果唐人還是吃熟一點比較好扒相當生還有點凍我想這應該只有三成熟配漢堡包是生一點了尢其是對於看了快餐帝國(Fast Food Nation)之後戒了老麥已三個月的我來說還好的是份量很大很大切了八份一還是不能一啖放入口配鋪滿碟的薯條和colesaw沙律再加上一杯加滿糖漿的朱古力milkshake感覺異常滿足不過比起較"平"的triple o(2006-06-02食評)肉汁便不夠豐富milkshake也不夠凍很快便融不夠過癮有酒飲的關係比起flying pan(2006-04-21食評)嘈很多不過不知是來蒲還是工作的型人外藉waiter同bartender加上五六十年代美式餐車的裝修這裏都有fe
星期五終於可在同一日內收工

這裏都有feel很多

套餐115加一再加一蚊捐俾柬埔寨小朋友
好滿足啦
2006-10-21 15 瀏覽
今日我生日(10月9日),我同老0黎左呢度食LUNCH。近排多本雜誌介紹,攪到我都心郁郁想試下呢度D BURGER。裝修有D似普通茶餐廳,但係又有部點唱機,又多左個好新BAR枱位,古古怪怪,幾得意,但冇我想像中咁好。SUPREME BURGER - 煙肉+ medium well漢堡扒,好味過Ruby Tuseday / Triple O's,都有D肉汁,OKEY啦,老話好食FISH & CHIP - fish好厚肉,不過我地都覺得麻麻地,chip都係麻麻地CHOCOLATE MILKSHAKE - 有OREO/CREAM,唔錯,不過D冰攪得太滆,好想去飲多次唔知係唔係菲藉WAITER哥哥態度親切,面帶笑容,唔似一般0既賓妹見你係香港人就黑口黑面。我地一路食冷氣不斷滴水,要改善下喎!

(非會員)
2006-09-29 12 瀏覽
Good food and friendly service. The portion was so big that a dish of hamburger plus a milkshare should have been shared by two ladies.
2006-09-18 63 瀏覽
Burger不錯之外,Sole Fillet Pasta亦有水準。但可能因新店又或價錢關係,lunch時不太多客。

但可能因新店又或價錢關係,lunch時不太多客。
2006-09-11 23 瀏覽
星期六同兩個朋友一齊去食.雖然係saturday night, 但餐廳唔多人(唔full). 野食方面, 叫左兩個burgers同一個steak. 每份都有salad 跟chips!! chips唔會炸得太油/太乾, 而且可以跟醋食!good. 個steak唔'un'又唔生(叫7成熟), 同個mushroom sauce好夾. 兩個burgers d味都夠味. 野食都唔似其他american food咁好heavy同greasy, 所以食完唔會覺得好滯/好油/熱氣. 一人叫一份都可以勉強食得晒, 所以如果想食晒甜品的話就可以同人share. 叫burger/sandwich時可以加少少錢有埋Milkshake或Beers. 我要左Strawberry milkshake而我d friends就要左beers. 個milkshake入面真係有個大雪糕!!! (好surprise).最後我地三個人share左一個杯蓋咁大0既apple pie. (熱lak lak 0既apple pie上面有一scoop vanilla ice-cream). 應該係bake, 所有唔油唔滯. 不過味

最後我地三個人share左一個杯蓋咁大0既apple pie. (熱lak lak 0既apple pie上面有一scoop vanilla ice-cream). 應該係bake, 所有唔油唔滯. 不過味道較普通.

以decoration+食品質素黎計, 價錢不算貴, 值得去食!