2012-09-03 681 瀏覽
去美麗華行就好想去探吓阿ben,今次叫左 Black Raspberry frozen yogurt,美式雪糕通常都係非常之甜的,但今次要了黑莓乳酪就沒有上述的情況了,乳酪酸酸甜甜好開胃,而且好大杯,雖然要$35 ,但咁大杯間唔中食一次都唔怕la

• Black Raspberry frozen yogurt
2012-07-24 153 瀏覽
今日去左美麗華,朋友想食雪糕,又記起呢排有$10 雪糕 (原價$35),就碰吓運氣睇吓賣哂未~係星期六下午四點幾居然仲有特價雪糕,真係好彩AR~今次口味是 <糕糕甩>,即係COCONUT,雪糕內有椰絲同朱古力片,加埋一起就甜左D~不過十蚊雞唔怕試丫~

係星期六下午四點幾居然仲有特價雪糕,真係好彩AR~

不過十蚊雞唔怕試丫~
2012-07-14
  • 糕糕甩
2012-06-21 232 瀏覽
父親節,約埋阿姨一家去ava 食半自助餐,之後去美麗華行街,記起ben & jerry 有$10優惠…今個禮拜係花心大笑,即係用花生醬做成雪糕。但估唔到係咁難食,係甜到不得了.....好甜好甜,甜到喉嚨都涸涸地,食咗幾啖就無辦法再食喇…真係甜得好過份!
今個禮拜係花心大笑,即係用花生醬做成雪糕。
但估唔到係咁難食,係甜到不得了.....
好甜好甜,甜到喉嚨都涸涸地,食咗幾啖就無辦法再食喇…
真係甜得好過份!
花心大笑...甜到喊
10 分鐘 (外賣自取)
優惠雪糕味售罄在預料之內,一心想試一試,所以惠顧了一小球脆筒。味道選擇足夠,也有特式,部份味道添加果仁等,店員耐心友善地介紹了幾款味道,又讓我試食,最後要了脆脆蕉味,內有合桃粒及朱古力塊。雪糕幼滑,透出微微的香蕉味道;合桃脆度剛好,有點像鬆化餅乾,但合桃味不太濃,可能被雪糕或朱古力蓋過;朱古力塊挺脆,甜度中等,不會搶去香蕉雪糕味,不錯,個人較喜歡更小塊的朱古力。雪糕筒不熱氣,吃下脆口,好味。整體而言,對此店印象不錯,但處於接近30度的環境,瞬間即溶的$35雪糕顯得不化算,偶爾嚐嚐也可,但以價錢和質素一同考慮,市場上還有其他選擇。

脆脆蕉味小雪糕球
2012-05-13
外賣自取
$35 (其他)
脆脆蕉味小雪糕球
2012-04-29 72 瀏覽
本身知道佢有10蚊一個球就想去食啦,點知賣晒..好sad..但係見到d雪糕咁可愛咁好味咁,又唔係成日食既闔係..叫左個細球食Chocolate Therapy好香澴朱古力味..佢個口感好特別,,入面好似有d蛋糕既感覺..食完勁滿足..佢甜得黎又唔溜..食多多都係..但卡路里會勁爆單球35蚊都幾貴..但係忍唔住呀..對上一次食專門店呢d已經唔知7,8年前..呢種好食過係便利店買果d..但唔多地方便利店有..以前ok都有咖..但而家冇左lu..haha..不過我返工果到都有預先包裝左果d.另外朋友食草莓唔知咩..佢話好好食..但我覺得麻麻地又見落雨..所以坐左係入面住..得2個位咋..但對住玻璃會俾路人見到晒..
本身知道佢有10蚊一個球就想去食啦,
點知賣晒..好sad..但係見到d雪糕咁可愛咁好味咁,

但而家冇左lu..haha..不過我返工果到都有
預先包裝左果d.
另外朋友食草莓唔知咩..佢話好好食..但我覺得麻麻地

2012-04-28
2011-09-10 76 瀏覽
約左老師同一個在醫院識的朋友﹐但早到左成九個字﹐所以先來ben and jerry打打底﹐試左濃香咖啡味﹐立即要了單球加七蚊加窩夫筒變大球。喜歡她比較哈根大師的咖啡雪糕濃咖啡味而奶味比較輕﹐而且加入巧克力粒十分討好~﹗炎炎夏日又解熱完成~﹗
2011-09-10
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
  • 濃香咖啡味
2011-04-30 33 瀏覽
店舖整體唔錯,雪糕都好好味,員工大致上都唔幾好。唯獨每次去諾士佛臺呢一間分店有位員工的態度就一d都唔好!呢名員工頭髮長長,身型嬌小;每次去到佢唔會問客人試唔試食,又冇笑容,面無表情...就算問佢雪糕的口味,有咩材料都唔會比人試一下,態度好冷淡。試過帶朋友去食揀耐左,佢就黑口黑面!唔知點解會有一d咁既員工!去食個雪糕都要睇佢面色...
店舖整體唔錯,雪糕都好好味,員工大致上都唔幾好。
唯獨每次去諾士佛臺呢一間分店有位員工的態度就一d都唔好!

就算問佢雪糕的口味,有咩材料都唔會比人試一下,態度好冷淡。
試過帶朋友去食揀耐左,佢就黑口黑面!
唔知點解會有一d咁既員工!
去食個雪糕都要睇佢面色...
$33 (其他)
2011-01-18 25 瀏覽
當市區氣溫跌至九度,我和女友竟然選擇吃雪糕,還要一人兩球?其實只因手上的 coupons 行將到期,不吃就會白白浪費...我的選擇比較保守,分別是呍呢拿 (香草) 及朱古力治療 Chocolate Therapy,前者質感軟滑,奶味比較突出,而後者則是焦點所在,第一口非常甘醇,然後甜味慢慢透出,頗具層次,雪糕混入了不少朱古力碎及 brownie (?),令口感不致單調,單單一球對我來說,的確是不太夠喉。冷感不斷的由外至內入侵,吃至末段已凍得牙關打顫,沒有再試女友的 Mango sorbert 和 Black Raspberry frozen yogurt,這刻只想衝去對面 7-11,買支熱維他奶!

2011-01-16
  • 朱古力治療 Chocolate Therapy
2010-08-30 17 瀏覽
係諾士佛臺食完tea覺得唔好食,見到有openrice送既coupon就試下ben and jerry la,第一次食,聽人講好好食去到見到好多味,唔知食咩好,又見到sales 幾 ok wo就問佢有咩最多人食呀,佢把聲都唔錯,又幾nice佢就問我想食咩味同有冇咬口既咁佢最後介紹左 new york chocolate俾我好介紹裹面有果仁,白chocolate,普通chocolate,chocolate豆雪糕係black chocolate味,唔甜,好夾靚女冇介紹錯
就問佢有咩最多人食呀,佢把聲都唔錯,又幾nice

佢就問我想食咩味同有冇咬口既
咁佢最後介紹左 new york chocolate俾我
好介紹

雪糕係black chocolate味,唔甜,好夾
靚女冇介紹錯
new york chocolate
2010-08-27
new york chocolate
2010-07-31 19 瀏覽
這天又經過ben ﹠ jerry, 每次都有無窮的引力, 把我吸入這間雪糕店, 店裡雖然有多款不同的朱古力雪糕, 但最吸引我的一定是這款朱古力治療!香滑的朱古力雪糕加入濃濃的朱古力蛋糕!!!Chocolate Therapy- 完全滿足朱古力迷的味覺!每次到ben ﹠ jerry 的不二之選!

香滑的朱古力雪糕加入濃濃的朱古力蛋糕!!!

每次到ben ﹠ jerry 的不二之選!
2010-07-24
外賣自取
  • Chocolate Therapy
2010-01-04 27 瀏覽
除了HD選Pint裝較抵食吸引,Ben & Jerry's也一樣。 由深圳回到元朗再出尖咀,趕不及川菜上場,可以與大家同吃雪糕下場,一樣高興。已經認識一段日子,雖然從來也不拘禮節,現在更不拘,幾個雪糕怪一擁而去雪糕店,指指點點試食一輪,決定一次過來3 pint雪糕最盡興!! 若選店內原裝pint(單味)$60,現場即筆的雙味pint裝則$70,與HD無異,是晚要的都是後者,總共品嚐了六款口味,按喜愛程度排列如下: Chocolate Therapy-由甘濃黑朱古力雪糕、朱古力粒加上朱古力蛋糕而成,其組合絕對與精緻、平衡、細膩等元素背道而馳,純是美式的大件頭堆砌之作;可對於愛甜愛朱古力的甜魔,它也是B&J裡最甜膩動人的口味,其實一整pint只得它一隻味,也可以完成得到,至少我可以!  Coffee-不同於HD的奶香風味,B&J的咖啡味特別濃郁剛烈,香味霸道令人惦記,與Chocolate Therapy可謂平分春色,同屬最快清筒的口味! Cookies & cream-每次幫襯B&J都向朱古力味進攻,一直忽略了原來同樣美味的曲奇。雪糕中雖沒有很多的餅塊,但曲奇味非常香濃也細膩,怎麼說呢?那

Cookies & cream-每次幫襯B&J都向朱古力味進攻,一直忽略了原來同樣美味的曲奇。雪糕中雖沒有很多的餅塊,但曲奇味非常香濃也細膩,怎麼說呢?那感覺有點似吃芝麻雪糕,但口味卻是沒花沒假的曲奇味,值得大家品嚐一下的!

Blueberry Yogurt-吃雪糕我最喜歡甜膩的口味,漏一漏也不怕;不過間場時來一些故清淡口味,如這款藍莓乳酪味也不錯。今次吃覺得口味比過去淡了,但也算鮮香清新之輩,仍然也是此店水心之一。

甜心朱古力-新出的口味,由牛奶朱古力與雲尼拿雪糕,加上朱古力脆心而成;雪糕口味較前面幾款平淡無吸引力,所謂甜心的脆心也一樣不夠美妙可口,成了賣剩庶,見它總算是朱古力的朋友,我來清吧!

香蕉朱古力碎-這一兩年慢慢培養起對香蕉甜品的興趣,但香蕉雪糕還是不太應付得來,基本上我處理了雪糕中粗大的朱古力碎,就當完成任務,最後只得吃剩。

不知是男仔組首場太飽,還是不好意思,是次掃雪糕行動完全由女子組完成,而後半場我幾乎是單打獨鬥,到後來也完成賽事,連我也被自己的甜胃嚇到..
始終Pint裝idea太肥太邪惡,節日過後要嚴禁才行!!
Chocolate Therapy + Coffee
甜心朱古力+香蕉朱古力碎
Blueberry Yogurt + Cookies & cream
清雪糕無難度!! :D
2009-12-23
$35 (宵夜)
慶祝紀念
  • Coffee
  • Blueberry Yogurt
  • Cookies & cream
2009-11-28 20 瀏覽
After having a stone pot rice, it was very hot~ So, I went to here for a icy treat. The orange sorbert was so great and highly recommend to those want something sweet and light.
2009-11-27
2009-07-28 21 瀏覽
平時行街想食雪糕通常都唔會特別去試呢間. 不過有一次經過便利店買左杯Ben & Jerry既朱古力雪糕之後覺得好好味, 所以經過尖沙咀, 專登過黎呢個買一杯. 一球 $30, 相比起其他雪店糕都貴, 而且個SCOPE既SZIE好似都要比其他雪糕店要細~~~~. 睇左好耐, 都係揀番我最鐘意既chocolate bowine. 真係好有香濃既朱古力味, 而且雪糕入面既bowine份量有都有好多. 可能因為佢哋用既bowine係唔算好實嗰種, 所以就算雪到結冰都唔會好硬, 唔駛好似食有NUTS既雪糕咁係咁有D野要咬. 無欺場既朱古力雪糕再加濃味既BROWNIE, 勁RICH. 雖然係貴, 不過間唔時都要對自己好D既!

$30 (其他)
2009-03-18 38 瀏覽
記不記得小時候有一種名叫『藍精靈』的冰淇淋?“國產”的,奶味香濃又格外的甜。那味道的冰淇淋,吃得出店家的誠意與實襯。可惜單調又甜膩的口味終究跟不上時代,默默倒閉了。今夜,竟然又在這家出名的美國雪糕店尋回了這熟悉的味道,來自cake batter,濃郁的奶香,混合了硬身一點的蛋糕碎,甜甜膩膩,可我就是喜歡。下面的coconut seven layer bar椰蓉飽滿,亦夾了不少朱古力碎調和,不過始終奶味太重,某種程度上搶了椰香。我相信,擁有與失去總會成正比;上天賞賜你的同時,也一定會從你那里取走一些。而我們能做的,惟有珍惜所有。
記不記得小時候有一種名叫『藍精靈』的冰淇淋?
“國產”的,奶味香濃又格外的甜。
那味道的冰淇淋,吃得出店家的誠意與實襯。
可惜單調又甜膩的口味終究跟不上時代,默默倒閉了。

比HD仲甜仲奶
2009-03-10
$50 (宵夜)
比HD仲甜仲奶
2009-03-18 47 瀏覽
今日食完飯口淡淡想食甜品, 男友仔就買B&J嘅雪糕返公司比我食。佢買左 triple caramel 同埋 mint chip 比我食...呢兩隻味都係第一次食, triple caramel 諗住會甜爆啦點知甜度剛剛好仲有好濃郁嘅焦糖味...讚呀!!! 而mint chip 呢就一貫B&J 嘅水準既香甜又滑溜。不過有d美中不足...呢間鋪無蘋果批,花生醬同埋任何嘅cheese cake flavour.
2009-03-17
  • Chocolate Brownie