2021-11-29 148 瀏覽
Bellevue Bar and Grill🔍🖇📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓📍早前慶祝朋友生日就嚟咗呢間旺角平民西餐廳,大家想坐窗口位嘅話就要預約是講低。🤣餐廳空間環境呈L字形,旁邊有一個小型酒吧枱,環境格調浪漫。服務態度方面都相當良好,每一個小影都有禮貌,而且唔會視而不見。今次叫既係燒美國安格斯熟成西冷扒($480),分別有唔同嘅安士份量可以比客人選擇。原先仲以為食唔飽,但後尾太高估自己嘅食量!🤣連埋佢鋪墊既薯條,同埋生日甜品真係飽到上天!👉🏻👈🏻味道方面,醬汁唔太特別,直接食牛嘅原汁原味會更好食。😤我叫咗五成熟,本身牛既旁邊都算易切,但食到中間就有少少韌。😣另提一下,如果係慶祝嘅朋友,可以叫埋佢哋嘅驚喜拼盤,可以一次過試都唔同嘅甜品同打卡!🤳
Bellevue Bar and Grill🔍🖇
📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓📍

這間西式高級餐廳回頭率一定高,食物水準和環境都是頂級。餐廳環境很高雅,紅色的餐桌布跟我的衣服很配襯!這餐廳是位於大廈最高的一層,所以可從高處飽覽四周的景觀提醒大家盡量在五點半來到晚餐,這樣可影到美麗的日落,這夕陽西下的意境太美妙了。快到聖誕節了!這餐廳的格調浪漫,而且聖誕節氣氛濃厚,很適合大家和情侶、家人或好友來享受。店員服務態度好,而且我每吃完一道菜,店員都會換一隻新的碟給我,衞生情況很佳食物非常豐富:黑水欖和粟米味餐包,餡料太特別!大家聽過黑水欖嗎?這是是用全熟的橄欖醃製而成,味帶酸澀和微鹹,用這來作餐包餡料很合適。另一件餐包是有粟米碎粒,粟米味香甜,我覺得甜鹹兩款餐包各有特色!牛油果田園沙律:這沙律擺盤特別優美,顏色層次配搭豐富。清新的沙律就最令人開胃,以蔬菜、蕃茄和牛油果作前菜打頭陣,味道很fresh!另外,沙律中亦有細細片的柚子,味道甘甜,有點像橙加菠蘿味的混合,拌沙律醬一起吃就更美味。香煎蟹餅伴青檸珍珠:蟹肉嫩滑,用香煎的形式來製作蟹餅,實在太完美了!外層皮非常香脆,內層蟹肉鬆軟入味,沾上甜醬,味道更上一層樓。更特別是蟹餅上青檸味道的吃用珍珠粒,晶瑩剔透,太精緻了!一咬下去
!這餐廳是位於大廈最高的一層,所以可從高處飽覽四周的景觀

快到聖誕節了!這餐廳的格調浪漫

食物非常豐富:

黑水欖和粟米味餐包,餡料太特別!

香煎蟹餅伴青檸珍珠:蟹肉嫩滑,用香煎的形式來製作蟹餅,實在太完美了!外層皮非常香脆,內層蟹肉鬆軟入味,沾上甜醬,味道更上一層樓。更特別是蟹餅上青檸味道的吃用珍珠粒,晶瑩剔透,太精緻了!一咬下去,清新淡雅的青檸味滲入口中,令整個菜式口感不會單調。

烤澳洲羊扒:羊扒內層極嫩滑,外層烤成微燻,非常香口,實在太難得,這是我吃過的羊扒中最嫩滑的一次,可見師傅廚藝了得。三件份量剛好,厚薄度適中。廚師將羊扒外層輕切成格仔紋,令秘製醬汁更易滲入,建議大家點一些黃芥末醬一起吃,味道更突出。羊羶味濃而不會過鹹,既多汁又有肉感。有紅椒、黃椒、青瓜、蘿蔔片、豆和薯蓉伴碟,味道更多元化。

油封鴨脾肉燴意大利飯:將鴨脾肉切絲,令客人更易入口。醬汁特別香濃,冬菇和蘑菇爽口彈牙。每一口意大利飯夾雜著鴨脾肉和忌廉醬汁,肉和菇味很重,我給這個飯滿分,飯煙韌有致,軟硬度剛好,吃完一整碟也不覺得膩。頂層的蘿蔔片爽口,亦為意大利粉增添色彩。

飲品:
Sunshine surprise:顏色鮮艷奪目,看上去有陽光氣色,味道絕對令我驚喜,芒果和橙味鮮甜,喝得出無刻意加糖。小雨傘裝飾美觀,杯頂的長牙籤插著卷起的橙和甜甜的櫻桃,橙肉連同幼橙皮一起吃,非常甘香。

絕對是原圖
,我手機光度較高

Choco’s Party(必喝):這飲品絕對是大人小孩都喜歡!杯面有朱古力味百力滋條、oreo餅、朱古力餅粒和手指餅,既好喝又有朱古力甜食配搭,滿足各位朱古力控的慾望!長形杯身,令飲品造型更美觀。

甜品(必吃)
焗火焰雪山 :大家記得看影片(藍色火焰出現在甜品上的整個過程),實在太酷了!甜品有香濃酒味!🍷焦糖和棉花糖融化,滲入內層的双色雪糕(朱古力及雲呢拿雪糕)中,能達到熱冷對比的味蕾刺激快感!軟而黏的棉花糖甜在心頭,甜品造型看上去真像火焰雪山。這甜品的味道和創意,簡直是達到出神入化的境界!

這藍光很酷

• 焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋
  • 烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯
  • 澳洲M5熟成和牛肉眼扒
2021-11-28 173 瀏覽
得閒放假,放下平日。出城行下街,朋友介紹左我去依間食靚景嘅餐廳。佢平時見客簽單,一定會約依間野。點解?因為佢環境舒適,夠靜,係旺角市區易去,同有靚景。廿幾樓咁高。入面好靜,好多人都係黎傾生意。鬼佬有幾個。景色一流,係旺角市區高高在上。business lunch menu.其實一個lunch set 好多野食。又沙律,又湯,又包。全部合格,當然黎得依到多數都係食佢個環境同景多過d 野食。angue beef burger唔失禮,夠熱,個包都熱,唔係偷你雞。好juicy,飽飽。朋友叫左個雞扒lunch set, 可以去佢食評到睇番。最後一個甜品做終結。熱情果,好夠,好fresh.仲有餐飲,不過冇影到。咁嘅價錢咁嘅質素,所以咁多人會黎依到食lunch 同慶祝。
得閒放假,放下平日。
出城行下街,朋友介紹左我去依間食靚景嘅餐廳。
佢平時見客簽單,一定會約依間野。
點解?因為佢環境舒適,夠靜,係旺角市區易去,同有靚景。

廿幾樓咁高。

business lunch menu.

是日餐湯
餐包

其實一個lunch set 好多野食。
又沙律,又湯,又包。
全部合格,當然黎得依到多數都係食佢個環境同景多過d 野食。

angue beef burger
唔失禮,夠熱,個包都熱,唔係偷你雞。
好juicy,飽飽。

朋友叫左個雞扒lunch set, 可以去佢食評到睇番。

是日甜品

最後一個甜品做終結。
熱情果,好夠,好fresh.

仲有餐飲,不過冇影到。

咁嘅價錢咁嘅質素,所以咁多人會黎依到食lunch 同慶祝。
2021-11-01
是日餐湯
是日甜品
2021-11-27 95 瀏覽
浪漫城景View西餐廳朋友生日搵咗間唔錯噶餐廳一齊慶祝一下。餐廳真系高層,大廈頂層,一眼可以望曬樓下彌敦道,遠遠仲可以望埋海景添,個View真系唔錯。餐廳裝修都好浪漫,有情調,店內裝飾都有好多打卡位。店員服務好及時,到位,有禮。言歸正傳就梗系睇翻食物質素啦。例牌先上自家制麵包,外脆內軟,搭配埋牛油,正常水準啦。餐湯都中規中矩,好濃郁噶奶味。海蝦雜菜沙律就真系有啲驚豔。鳳梨酸酸甜甜,好開胃,同埋海蝦都有煎過,竟然有成個搭配好好食,個人覺得非常出色。呢度熟成牛扒貌似系招牌,黎到都梗系要試下啦。叫左份medium噶熟成肉眼扒,上黎牛扒表面都香煎到格仔紋都出曬,切開無血水,肉質都相當嫩,食落牛味濃郁。羊架都好考到餐廳食物質素,呢個都煎到表面幾香,肉質嫩同多汁,但個人感覺味道唔系好夠。配菜好出色,一樣有鑊氣!!同朋友搶住食配菜。最後甜品都唔錯,草莓味十足,又唔會太甜和太膩。
浪漫城景View西餐廳
餐廳裝修都好浪漫,有情調,店內裝飾都有好多打卡位。
店員服務好及時,到位,有禮。
餐湯都中規中矩,好濃郁噶奶味。

呢度熟成牛扒貌似系招牌,黎到都梗系要試下啦。

最後甜品都唔錯,草莓味十足,又唔會太甜和太膩。
2021-11-27 828 瀏覽
今次係第二次嚟呢度食飯,上次係晚餐嘅時候你覺得氣氛都幾好,今次就同朋友嚟試吓佢哋嘅假日brunchMenu!佢哋嘅選擇都非常之多,意粉、飯、魚扒、豬排骨和牛扒都有☺️而且前菜都有三個選擇俾你揀。首先前菜方面你可以自己選擇揀幾多個,我哋今次每日都揀咗兩個其中一個都係餐湯和甜品另外嘅沙律就有青蘋果羽衣甘藍沙律🥗蕃茄水牛芝士拌香草醬青蘋果羽衣甘藍非常清新和香甜,佢嘅青蘋果係非常之甜令到羽衣甘藍食唔出有苦澀味👍🏻蕃茄水牛芝士嘅味道都非常之平均燒烤醬焗美國豬肋骨 $188燒烤醬焗美國豬肋骨嚟到嘅時候非常香,不過個顏色就比較深刻,幸好切開豬肋骨之後係沒有窿😀而且豬肋骨嘅肉質都嫩滑,非常容易切開。分量方面佢有三條骨,如果一個人食係絕對夠晒飽帕爾馬火腿盤燒合桃意大利飯 $138點餐嘅時候店員都有問意大利飯嘅軟熟程度,我哋就揀咗偏淋身的意大利飯,因為都食過正宗嘅意大利飯係比較硬身,嚟到嘅時候個意大利飯賣相都非常之靚😚有非常之多嘅帕爾馬火腿,將啲火腿同意大利飯一齊入口,就可以令到個味道更加平均,而且加埋合桃就令到口感更加豐富‼️

另外嘅沙律就有青蘋果羽衣甘藍沙律🥗蕃茄水牛芝士拌香草醬

蕃茄水牛芝士嘅味道都非常之平均

燒烤醬焗美國豬肋骨 $188

帕爾馬火腿盤燒合桃意大利飯 $138
  • 南瓜湯
  • 燒烤醬焗美國豬肋骨
2021-11-25 89 瀏覽
位於鬧市中嘅Bellevue Bar and Grill,一入到去就有一種好vintage 嘅感覺,除咗有夜景睇,仲已經有聖誕節嘅裝飾,氣氛一流👍🏽嘢食方面,當晚我同朋友嗌左一份set dinner,再加一份main course,份量就啱啱好啦~前菜係Wasabi Okra salmon tartare,秋葵配三文魚嘅組合比較少見,估唔到食落口都有驚喜!對於三文魚愛好者嘅我嚟講,絕對會推介比大家試吓👍🏽😜Soup of the day係蕃茄田園湯,味道香濃,而口感上仲有粒粒蕃茄🍅Dry Aged Rib Eye肉質軟嫩,肉汁飽滿😋無令我失望嘅dry aged,配埋杯red wine,再配埋個環境💯Perfect另一個Main course係蒜香帶子意粉Scallops Aglio Olio Spaghetti🍝上菜嘅時候已經聞到陣陣嘅蒜香,味道適中,唔會太重口味,帶子煎得金黃香脆,難怪係呢間西餐廳嘅招牌菜!最後埋單都係人均$500左右咋,對於一間環境氣氛一流、服務態度良好,又有高水準嘅西餐,絕對抵食👍🏽

Dry Aged Rib Eye

2021-11-25 656 瀏覽
餐廳環境寧靜浪漫,窗口座位由23樓望落去旺角街景盡入眼簾,而且侍應服務殷勤,介紹餐單及每道菜後主動更換餐具。食物方面都幾高質,帶另一半來食一定氹得對方歡心。當晚叫了一款晚市套餐再散叫其他。精美晚市套餐 $458餐廳食物相當高質,套餐及單點供選擇。套餐包括精緻小吃、頭盤/沙律、餐湯、主菜、甜品、咖啡或茶。 套餐:餐包點餐後奉上黑水橄欖麵包,口感軟糯。套餐:蕃茄濃湯蕃茄味濃郁,飲落好creamy,啖啖矜貴有啲唔夠喉。 套餐:煙三文魚沙律細細碟煙三文魚粒加洋蔥粒,開胃美味。套餐:香煎法國鴨胸伴香橙燒汁 鴨肉肉質香嫩好juicy,底部以香滑薯蓉襯托,味道唔錯。套餐:紅菜頭牛油果蓉多士多士仔一啖一件好方便,佈上滿滿牛油果蓉,面層有微微烤過的紅菜頭碎,倍添煙燻香味。 套餐:自家制白桃乳酪慕絲蛋糕味道清清地,桃味淡口感一般,食完都唔覺漏嘅。香煎蟹餅伴青檸珍珠 $138蟹餅好足料,切開百份百係蟹肉一啲都唔吝嗇,外層煎得香脆,必點小食。 烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉 238扁意粉口感煙韌,索晒龍蝦汁非常美味,龍蝦尾肉質鮮甜爽口,整體超級好味,一定要食。焗火焰雪山 $98壓軸出場的火焰雪山,外層以焗蛋白內

精美晚市套餐 $458

套餐:餐包
點餐後奉上黑水橄欖麵包,口感軟糯。

套餐:蕃茄濃湯
蕃茄味濃郁,飲落好creamy,啖啖矜貴有啲唔夠喉。
蕃茄濃湯

套餐:煙三文魚沙律
細細碟煙三文魚粒加洋蔥粒,開胃美味。
煙三文魚沙律

套餐:香煎法國鴨胸伴香橙燒汁
鴨肉肉質香嫩好juicy,底部以香滑薯蓉襯托,味道唔錯。
香煎法國鴨胸伴香橙燒汁

套餐:紅菜頭牛油果蓉多士
紅菜頭牛油果蓉多士

套餐:自家制白桃乳酪慕絲蛋糕
味道清清地,桃味淡口感一般,食完都唔覺漏嘅。
自家制白桃乳酪慕絲蛋糕

香煎蟹餅伴青檸珍珠 $138

烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉 238

焗火焰雪山 $98
壓軸出場的火焰雪山,外層以焗蛋白內埋雲呢拿加朱古力雪糕打造,淋上冧酒點起火,我最期待的畫面出現喇~ 食落充滿酒香,值得一試。
焗火焰雪山

Blue Hawaii  $88
Singapore Sling $88
同樣都是Cocktail,色澤鮮艷酒味濃,味道一般。

Blue Hawaii + Singapore Sling
2021-11-22
5 分鐘 (堂食)
蕃茄濃湯
煙三文魚沙律
香煎法國鴨胸伴香橙燒汁
紅菜頭牛油果蓉多士
自家制白桃乳酪慕絲蛋糕
焗火焰雪山
Blue Hawaii + Singapore Sling
2021-11-24 87 瀏覽
旺角黃店💛Bellevue 鬧市中既二人燭光晚餐好去處🕯️Caesar Salad with Smoke Salmon $146原條生菜食🥬第一次 幾新奇有趣😆三文魚幾新鮮 份量剛好 幾開胃🤪Mushrooms Escargots $128炸得好香脆 一啖會咬到蘑菇同埋田螺 口感好豐富🥰Seabass Fillet $208烤海爐魚扒 魚肉肉質嫩滑 魚皮煎得幾香口😚食到魚既鮮味 唔錯😋Confit Duck Leg Risotto $198第一次食鴨腿燉意大利飯 食落味道都幾中式~飯質偏淋身 好多汁 好多鴨腿肉 幾特別🤩Baked Alaska $98打卡必點🌟入面係朱古力雪糕🍦入口即融😍Strawberry Cream$68Mango Paradise $68
旺角黃店💛Bellevue
鬧市中既二人燭光晚餐好去處🕯️

原條生菜食🥬第一次 幾新奇有趣😆
三文魚幾新鮮 份量剛好 幾開胃🤪

Mushrooms Escargots $128
炸得好香脆 一啖會咬到蘑菇同埋田螺 口感好豐富🥰

Seabass Fillet $208

Confit Duck Leg Risotto $198
第一次食鴨腿燉意大利飯 食落味道都幾中式~
飯質偏淋身 好多汁 好多鴨腿肉 幾特別🤩

Baked Alaska $98
打卡必點🌟入面係朱古力雪糕🍦入口即融😍

Strawberry Cream$68

Mango Paradise $68
2021-11-23 92 瀏覽
之前搵到呢間西餐見到評價唔錯,呢日放假所以嚟食lunch!! 一出lift就見到好靚嘅wall painting!!坐低咗喺窗邊位置,好開揚!! 有靚景相伴食飯都開心啲!午餐有唔同嘅選擇,好多都好吸引!最後同屋企人揀咗burger同意粉share食~🥢 餐包首先上檯嘅餐包,一嚟到就好聞到好香🤤 食落去好鬆軟,牛油味道好香、但又唔會過鹹🙆🏻‍♀️🥢 甘筍湯餐湯係甘筍湯,因為驚太飽所以叫咗一個,餐廳好好幫我哋分咗2碗!好creamy,好飲!🥢 溫室菠菜苗伴帕爾瑪火腿小妹很喜歡parma ham!! 沙律refreshing☺️🥢 安格斯牛肉漢堡有伴埋薯條!薯條熱辣辣、好脆😋 Burger嘅包烘得好脆!! 牛肉有咬口、有肉汁😋 大大個好夠飽!🥢 香煎牛油海蝦伴黑松露忌廉意粉蝦有成4隻!好爽口彈牙👍🏻 黑松露忌廉汁好濃厚好creamy,非常啱我口味😋 份量亦都真係好大! 正!🥢 Mango mousse cake是日甜品係芒果mousse cake🍰 擺盤好靚! 為成餐飯做個完美收結🙆🏻‍♀️🥢 熱咖啡餐飲要咗熱咖啡,奶打泡熱嘅另上,咖啡夠熱對我嚟講好重要‼️ 呢度非常好👍🏻最後想讚下staff服務

坐低咗喺窗邊位置,好開揚!! 有靚景相伴食飯都開心啲!

🥢 餐包

🥢 甘筍湯

🥢 溫室菠菜苗伴帕爾瑪火腿

🥢 安格斯牛肉漢堡

🥢 香煎牛油海蝦伴黑松露忌廉意粉

🥢 Mango mousse cake

🥢 熱咖啡

最後想讚下staff服務好好,每一個dish都慢慢上,喺好舒服嘅環境嘆咗餐好🥰
2021-11-21 84 瀏覽
今日收工自己一個嚟咗食lunch. 依間餐廳位於鬧市高層,睇住藍天白雲同由高空望落街嘅感覺都幾特別。假日特別menu, 依度嘅前菜可以隨便配搭,感覺唔錯,適合唔同口味人士。疫情下見到每枱都有依碟濕紙巾、紙巾,感覺幾貼心。餐包and牛油,餐包係微溫,可以溶化到牛油。今次點咗soup of the day同daily dessert ($32). 是日餐湯係忌廉粟米雜菜湯,原本平日對粟米湯冇乜好感,驚係茶記貨色,但依個餐湯都幾好飲,唔會感覺落咗好多麵粉溝,面頭落咗少少橄欖油同蒜蓉麵包糠,睇落都有誠意。主菜點咗香煎三文魚扒配香草蕃茄汁($198)。原本都擔心咁薄會煎得太老,但切開見到係ok 嘅。肉質都嫩滑有汁。蕃茄醬係偏酸,都開胃嘅。另外都幾欣賞個 mashed potato, 好滑好creamy. 時菜方面有幾款,唔會好單一。隨餐送嘅咖啡是日甜品係綠茶mousse cake唔會太甜同heavy不過不失啦。
今日收工自己一個嚟咗食lunch.

疫情下見到每枱都有依碟濕紙巾、紙巾,感覺幾貼心。

餐包and牛油,餐包係微溫,可以溶化到牛油。

主菜點咗香煎三文魚扒配香草蕃茄汁($198)。

隨餐送嘅咖啡

是日甜品係綠茶mousse cake
唔會太甜同heavy
不過不失啦。
油麻地 飽覽180度夜景🌃打卡必去地方 ✅地點:油麻地A2出口,步行大約2分鐘1. 日式精選餐湯- 味道非常濃郁,濃郁嘅鮮甜味,入口即溶,非常難忘。✅2. 精緻小食一份- 非常清新嘅蔬菜🥬,令人眼前一亮,味道絕配。😊3. 炭燒美國安格斯封門牛柳- 頂級炭燒牛柳,火候掌握到非常好,肉質鮮嫩😆,再三回味。🙂4. 大蝦青口海鮮湯- 非常鮮甜,濃郁,每一件嘅海鮮都比較鮮甜,必定一試🤣5. 精緻甜品-精心牌盤,用心服務。垂涎三尺🤤食物評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地點:旺角彌敦道558-560 號譽發廣場23樓
油麻地 飽覽180度夜景🌃
打卡必去地方 ✅

地點:油麻地A2出口,步行大約2分鐘

1. 日式精選餐湯

- 味道非常濃郁,濃郁嘅鮮甜味,入口即溶,非常難忘。✅

2. 精緻小食一份

- 非常清新嘅蔬菜🥬,令人眼前一亮,味道絕配。😊

3. 炭燒美國安格斯封門牛柳

4. 大蝦青口海鮮湯

- 非常鮮甜,濃郁,每一件嘅海鮮都比較鮮甜,必定一試🤣

5. 精緻甜品

-精心牌盤,用心服務。垂涎三尺🤤

食物評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

地點:旺角彌敦道558-560 號譽發廣場23樓
2021-11-20 82 瀏覽
譽發廣場有好多高質餐廳,今晚就去23樓食西餐。一出電梯就被牆上的壁畫吸引,入到去就見到整幅牆都是又型又靚的壁畫。另一邊是一整排落地玻璃窗,坐在舒適的椅子望著城市景色,加上點點燭光,好有氣氛。餐牌上有各式美食,不想廢神可以點精選晚市套餐,價錢由四百幾到五百幾不等。黑水橄欖麵包、粟米麵包口感溫暖鬆軟,塗上牛油吃更可口吞拿魚他他+紅菜頭蓉伴牛油果醬多士清新口感卻很突出原材料的味道,吃得出吞拿魚的鮮,多士鬆脆好味。是日精選餐湯濃郁creamy香煎法國鴨胸伴香燈燒汁,$458鴨胸帶點鴨皮但不覺油膩,慢慢細味會吃到淡淡的橙香法式海皇鍋,$488醬汁帶有蝦味,整體味道不濃烈。海鮮有大蝦、魚、貝類、魷魚等,一人份量,但都可share吃自家製白桃乳酪慕絲蛋糕外貌精緻,口感幼滑清新,味道不錯餐茶可加錢要特色飲品,不過我們只要了熱檸水有加一服務,但環境和服務一流,食物也好,值得。

譽發廣場有好多高質餐廳,今晚就去23樓食西餐。

黑水橄欖麵包、粟米麵包
口感溫暖鬆軟,塗上牛油吃更可口

吞拿魚他他+紅菜頭蓉伴牛油果醬多士

是日精選餐湯濃郁creamy

香煎法國鴨胸伴香燈燒汁,$458
鴨胸帶點鴨皮但不覺油膩,慢慢細味會吃到淡淡的橙香

法式海皇鍋,$488

自家製白桃乳酪慕絲蛋糕
外貌精緻,口感幼滑清新,味道不錯

餐茶可加錢要特色飲品,不過我們只要了熱檸水

有加一服務,但環境和服務一流,食物也好,值得。
2021-11-17
Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓 Set Lunch (自選加配前菜 + 主菜 +餐飲+甜品)(1)是日餐湯及甜品🍮 +$20(2)田園沙律🥗 $+25(3)芝麻醬燒雞肉伴溫室青瓜 +$30(1+2+3)+$53可以自由選擇加前菜,小妹咁大食🙈就一於三個加晒!*是日餐湯係蕃茄忌廉湯🍅 有別於平時餐廳嘅番茄湯~佢嘅蕃茄味超級濃郁!湯頭夠傑身!好似食緊淡淡蕃茄咁~好開胃!餐包烘至脆皮~麵包質感鬆軟~配上牛油🧈正!*田園沙律除咗有沙律菜~仲有車厘茄粒同彩椒粒!蔬菜新鮮~有小妹最愛嘅火箭菜😍*燒雞肉幾有驚喜!本身以為會偏乾~點知肉質仍然可以保持滑身!而且雞味濃郁!雞皮燒至微脆~入口唔會覺得肥膩!烤蘆筍雜菜伴菠菜蓉燴意大利飯 $78青BB菠菜意大利飯好吸睛🤩幼蘆筍夠嫩~完全冇渣!青瓜黃瓜砌成薄片煎香~意大利飯除咗有菠菜蓉~仲夾雜左粒粒雜菌!食落口感豐富!意大利飯好creamy~食落有芝士味~蔬菜份量比預期中多~可以平衡下罪惡感🙈菠蘿薑茶 (+$15)本身以為係茶包🙈點知原來係用薑煲成薑汁~再加上菠蘿果汁🍹菠蘿嘅甜酸加上薑汁嘅微辣~呢個
Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

Set Lunch (自選加配前菜 + 主菜 +餐飲+甜品
(1)是日餐湯及甜品🍮 +$20
(2)田園沙律🥗 $+25
(3)芝麻醬燒雞肉伴溫室青瓜 +$30
(1+2+3)+$53

可以自由選擇加前菜,小妹咁大食🙈就一於三個加晒!

烤蘆筍雜菜伴菠菜蓉燴意大利飯 $78

菠蘿薑茶 (+$15)
本身以為係茶包🙈點知原來係用薑煲成薑汁~再加上菠蘿果汁🍹菠蘿嘅甜酸加上薑汁嘅微辣~呢個配搭幾特別!好有味蕾刺激!值得一提~杯嘢飲又超多菠蘿粒粒!真材實料👍🏻

朱古力雲呢拿批
外層係朱古力脆餅~入邊係軟心朱古力🍫雙重口感!朱古力味濃郁~好好食😋

餐廳環境超級開陽~同朋友食飯慢慢傾計一流!店員服務態度好好👍🏻上餐湯同意大利飯都有問吓小妹要唔要加黑胡椒粒!餐後亦都有問小妹食物質素如何~會再encore !
2021-11-12
2021-11-19 135 瀏覽
餐廳在25樓,電梯門打開就看到很美的夜景,居高臨下,氣氛非常不錯,急不及待拿手機拍下來。坐下來先要了兩杯cocktail,我要了一杯無酒精的strawberry cream,士多啤梨的粉紅色,微甜有果香,很creamy。朋友要一杯 Blue Hawaii,帶有rum酒,漸變的藍綠色,甜中帶點苦,人生的哲理,兩杯雞尾酒又漂亮又迷人。牛油果田園沙律,非常新鮮又健康的沙拉,黑醋+橄欖油,吃一輩子也不厭。香煎蟹餅伴青檸珍珠, 蟹餅炸得金黃酥脆,外脆內鮮,蟹肉勁多,鬆脆可口。烤海鱸魚扒,新鮮的海鱸魚皮煎烤得很脆,魚肉鮮嫩多汁,伴碟的伴菜也非常好吃,就連薯蓉也充滿奶油香。整個賣相亦討人喜歡,非常精緻。烤緬因州龍蝦尾伴龍蝦汁扁意粉,扁意粉煙銀彈牙,意粉吸收了龍蝦肉和龍蝦膏汁,超級美味。Chocolate心太軟,經典甜品,這裏做得非常之出色,巧克力醬破開流出的時候,非常治癒。巧克力味道很濃,微甜不膩,強力推薦。

牛油果田園沙律

牛油果田園沙律
  • 烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉
高質系列 – Bellevue Bar & Grill💚最近小編身邊2位好好朋友都有好事❤️一位終於同佢另一半拉埋天窗做太太👰🏻‍♀️一位就上車開始做業主步入另一階段🏠開心事一定Share💪🏼送俾大家正能量------------------------------環境: 位於旺角鬧市中既商廈頂樓全層😍坐擁180度開揚景觀🌆配合時間更可觀賞夕陽餐廳佈局類似畫廊🥰四周都有油畫及藝術品靚靚既女士們用餐前後絕對可以慢慢打卡📸清潔衛生絕對高規格水準💯食得完全放心------------------------------食物: 餐前麵包🍞小編當日試到既係黑水欖麵包😋味道會比較濃烈☺️麵包鬆軟夠香雞胸凱撒沙律 ($108) 🥗有別一般餐廳將蔬菜切碎撈埋啲醬上碟😮原塊生菜突顯返餐廳細心選擇食材👍🏻每塊生菜都原好無缺🤗而且新鮮爽口雞胸烤得好香唔會乾🐥加埋獨特調味好好味意式雜菜麵包濃湯 ($108) 🍅味道超級香濃😋份量精緻有點意猶未盡麵包烘得好香脆🥖大大件吸到好多既濃湯烤加拿大豬架 ($258) 🐷其實係帶骨豬扒🤔店員仲會介紹大約係7-8成熟問返介唔介意👍🏻因為大廚試過呢個熟成係最嫰滑果然係講錯😍食落真係
高質系列 – Bellevue Bar & Grill💚

麵包烘得好香脆🥖大大件吸到好多既濃湯

烤加拿大豬架 ($258) 🐷

其實係帶骨豬扒🤔店員仲會介紹大約係7-8成熟
問返介唔介意👍🏻因為大廚試過呢個熟成係最嫰滑
果然係講錯😍食落真係好Juicy,肉質都好嫰滑
而且豬肉本身既肥瘦好勻稱🤤有油香又唔會油膩
大廚只用簡單既鹽同黑椒做調味😋最後淋上秘制醬汁

炭燒羊柳伴南瓜意大利飯 ($238) 🍛

炭燒味好香🔥火喉係非常完美既五成熟
入味又香又嫰😋好想食完再食完再食
意大利飯硬度正常🥰幾岩小編口味
亦可以因應返客人要求而硬啲或者軟啲👏🏻
飯身粒粒飽滿🤗吸盡哂南瓜湯味,好好味

服務: 服務係用非常周到黎形容💯
絕對可以媲美一啲米芝連星級餐廳⭐
由帶位、介紹餐牌、上菜、介紹菜式等💁🏻‍♀️
全部都好有水準💯訓練有素,非常享受過程

環境: 9.5 /10
食物: 9 /10