2020-07-02 1475 瀏覽
相信好多人都壓抑咗好耐⋯等咗咁耐終於可以再一大班人出去飲下酒食下好西chilli吓!事源有位朋友試完報告話幾好,所以book咗星期五諗住成班收工聚一聚順便輕鬆吓啦。咁當日我地八點左右就上到去啦,已經大半個場有人⋯心諗好彩有book定位先!由於個燒肉爐要人到先會幫你即刻開,所以店員安排我地係室內位度坐低吹住水飲住酒等等。講吓個場先~入到去有標掟、有K唱、仲有張Beer pong檯係度俾你玩。完全唔洗驚上到去淨係得飲酒咁悶!而且人多想有私人空間唔想同人迫仲可以book個陣要間房添,book房有設最低消費不過你人多嘅話基本上好難唔過!好快店員就同我地講個爐開好可以出去燒肉,聽到呢句即刻成班食肉獸急不及待咁出晒去室外位準備開餐!出到室外,發現當初最擔心嘅情況無發生!因為有好幾把工業用大風扇吹住,完全無想像中咁焗!好喇講咗咁多係時候返正題!就係佢地最新推出嘅——日式備長炭燒肉set!每份二人日式備長碳碳爐燒肉套餐都有呢幾樣嘢:韓牛 及 美國封門柳牛舌 豬頸肉 (二人份)腩肉日式大蔥雞串 X 2虎蝦 大扇貝燒南瓜/菇/其他瓜菜 (一份) (成班食肉獸太肚餓唔記得影)自制 冷盤配菜(睇相好似得好少⋯

每份二人日式備長碳碳爐燒肉套餐都有呢幾樣嘢:

韓牛 及 美國封門柳
牛舌
豬頸肉 (二人份)
腩肉
日式大蔥雞串 X 2
虎蝦
大扇貝燒
南瓜/菇/其他瓜菜 (一份) (成班食肉獸太肚餓唔記得影

自制 冷盤配菜
(睇相好似得好少⋯但當你真正食個陣一個二人set已經夠兩個人食飽

問返店員先知,個set原意就係咩都有啲俾你試晒所有料,試完你鍾意邊啲就可以再落單淨嗌個款!呢個idea完全可以照顧到啲細食嘅朋友仔!

日式備長炭燒肉二人set

完全唔洗擔心火力問題!啲嘢放落去好快就可以夾起送入口!而且因為用備長炭,基本上一啲煙都無,唔洗驚食完成身煙味!(成班燒到無停過

試完個set再另外追加嘅肉類(要另外收費架)。超新鮮,唔係普通去韓燒會食到!肉味十足,調味恰到好處!虎蝦肉質爽口一啲都唔會梅!由啲食材可見店家係食材採購方面真係有花心思去將優質嘅體驗帶俾食客。

最後成班人食飽,個個都好滿足咁打算轉入返室內繼續飲下嘢⋯點知個場已經爆到無晒位。今場久違嘅聚會就係咁完滿結束

走嘅時候個個都話抵食下次要再嚟過,仲話可以再約多啲人開心啲!

2019-12-21 970 瀏覽
前晚(19-12-2019 Thur) ,部門高層喺呢喥設宴癲返晚,以慰我哋呢一年嘅辛勞,呢呢喥BBQ食物有:1.-4:牛扒,司華力腸,香腸,龍蝦丸正常冇問題.5-8: 雞扒,豬扒,雞全翼,貢丸好味,應該係加埋同事燒到啱啱好嘅功勞.價錢:任飲任食分男女,男:$350.00,女:$320.00一位.服務:密密添加飲品同食物.但我哋其實係包場,唔知點解最後佢哋俾多5組客嚟.其他:好似冇做串燒,冇得order.但我見有職員燒,應該係為喺房入面嘅客人燒.

1.-4:牛扒,司華力腸,香腸,龍蝦丸
正常冇問題.

5-8: 雞扒,豬扒,雞全翼,貢丸
好味,應該係加埋同事燒到啱啱好嘅功勞.

價錢:

• 豬扒
  • 雞全翼
  • 貢丸
2018-08-20 1726 瀏覽
上個禮拜約咗幾個朋友一齊去咗食串燒,佢哋帶咗我去尖沙咀樓上嘅鋪頭食串燒。估唔到尖沙咀有間咁大間嘅串燒店,仲有天台添,可以燒嘢食,地方夠大,最啱一大班人可以開party仲有兩間唔同嘅大房,仲可以一班朋友唱K添我哋叫咗四串唔同嘅丸,包括蟹子丸、貢丸、龍蝦丸同芝心丸,燒得好香。除咗丸之外,我哋仲叫咗好多唔同嘅串燒,好似有雞肉丸串、雞皮、五花豚肉同金菇卷等等...我最鍾意就係個燒雞皮,燒得好甘香好脆。呢個係燒豬鞍扒,燒得啱啱好,而且夠晒軟熟,肉質仲好結實,冇咩肥肉咁仲有個秘製醬汁,係沙嗲醬嚟嘅,味道有好香嘅花生味

仲有兩間唔同嘅大房,仲可以一班朋友唱K添

仲有個秘製醬汁,係沙嗲醬嚟嘅,味道有好香嘅花生味
2018-08-16 2258 瀏覽
同朋友TST行完街街我地周圍搵野食路過呢度見到有個廣告d串燒做緊特價價錢都幾吸引上到來感覺幾好feel先叫野飲Random Mocktail $136之後叫左d串燒食來呢度同朋友飲下野都唔錯一入到來見到個環境係酒吧格局有得玩飛鏢同酒吧玩果d game都有呢度比到好多驚喜我地原來呢度有個室外bbq 場地同埋估唔到有得唱k添啊真係幾特別k房係有兩間都幾大雜肉腸 $23雞心 $28露筍卷 $38車厘茄卷 $38呢度d 串燒燒得非常之出色火喉好夠但又keep到食物夠juicy唔會乾西冷扒 $188排得好靚好有心機啊茄子🍆 $10大蘑菇 $10翠肉瓜 $10一口牛 $10好多調味料可以落不過d野食都好夠味所以唔洗落都好好食(其中一間K房)K房好大間下(呢間細房來)戶外BBQ場地環境好舒服環境非常之有特色呢度好值得來有得BBQ、唱K同飲下野!

同朋友TST行完街街

一口牛 $10

好多調味料可以落

不過d野食都好夠味

所以唔洗落都好好食

(其中一間K房)

K房好大間下(呢間細房來)

戶外BBQ場地

環境好舒服

環境非常之有特色

呢度好值得來

有得BBQ、唱K同飲下野!

尖沙嘴串燒酒吧營業至凌晨4點My friend and I went to a restaurant called "The Barbe Bar & Grill" located in 4/F, Cambridge House, 26-28 Cameron Road, Tsim Sha Tsui尖沙咀金馬倫道26-28號金壘商業中心4樓.A super large spacious terrace where can hold private party and accommodates up to 80 ppl.There is BBQ buffet during the weekend(週末串燒放題)which costs just above HKD$400 per head for men and HKD$300 more per head for women.For the weekdays, skewers are provided with affordable prices as low as HKD$10/skewer!!! (10蚊串!!!)A sport bar
尖沙嘴串燒酒吧營業至凌晨4點

尖沙咀金馬倫道26-28號金壘商業中心4樓.

A sport bar with dart machines at the entrance of the bar.

There are two rooms for private gathering which can cater for around 25 ppl.

"10oz US Prime grade sirloin"
美國極級冰鮮西冷扒10安士
HKD$188

This grade is superior than that of US Angus beef with higher quality.

Grilled mushroom 燒大蘑菇

Incredibly flavourful!!!Highly recommended! !

Grilled eggplant 燒茄子

Grilled Chinese chives 燒韮菜花
HKD$10

Sweet and lush.Yummm. Recommended.

Gilled Corn 燒栗米

Grilled Zucchini 燒翠肉瓜
HKD$10

This restaurant presents Japanese chickens called"HANAMIDORI" (華味鳥) which enjoy massage during heir raring period. Thus the meat is tenderer than that of normal ones.

"HANAMIDORI chicken beast" (first from the left)
華味鳥雞柳(左一)
HKD$28/skewer 串

Grilled chicken skin(2nd from the left)
華味鳥雞皮(左2)
HKD$23/skewer 串

The fat is forced out from the skin by heat.

Grilled chicken wings (3rd from the left)
燒雞翼(左3)
HKD$10/skewer 串

Super succulent and juicy.Highly Recommended!!

"Grilled Japanese pork belly Asparagus rolls"(2nd from the right)
燒五花豚腩露荀卷 (右2)
HKD$38/ skewer 串

The pork belly is very moist, juicy and tender.

The Asparagus is crisp and brings freshness to the skewer.

Highly recommended!!

"Grilled Japanese pork belly Enoki mushroom rolls"(1st from the right)
燒五花豚腩金菇卷 (右1)
HKD$38/ skewer 串

The pork belly is tender and soft

The Enoki mushroom helps the rolls retaining the moisture that makes the rolls more moist and succulent!!

Highly recommended!!
  • Grilled chicken wings 燒雞翼
  • "Grilled Japanese pork belly Asparagus rolls"燒五花豚腩露荀卷
  • "Grilled Japanese pork belly Enoki mushroom rolls"燒五花豚腩金菇卷
  • Grilled mushroom 燒大蘑菇
2018-08-03 373 瀏覽
星期二約了幾個朋友一起去尖沙咀吃串燒。這間餐廳是朋友介紹的,所以我們便約了七點鐘到那裏吃飯。這裏地方也不錯,地方很大呢。而且還有分室內及室外,室外還可以燒嘢食呢,而室內還有飛鏢機及遊戲玩呢!下次還可以叫一班朋友一起去玩而且這裏還有不少特色飲品。我們叫了不少不同的串燒,有牛舌,五花豚肉,雞肉丸串,雞柳等等...各有特色。而牛舌很爽口,雞肉丸很嫩另外我們還叫了腸拼盤,包括了芝士腸,紅腸,司華力腸及腸仔,燒得很香呢!

而且這裏還有不少特色飲品。

2018-07-24 832 瀏覽
呢間是非一般的酒吧,因為有即叫即燒既串燒食一開頭進入酒吧,心諗咁靜既,不過老闆好熱情有禮話俾我地知仲有open area 可以BBQ, 又可以玩飛標,咁我地都唔好意思轉身走人仲有獨立房for party添啲串燒食材原來係有要求的,雞、豬都是日本取材的,而牛扒就係美國prime rate,我食完之後就真係相信取材優質檯面既調味料都不少雜肉腸+五花豚腩露荀卷+五花豚腩金菇卷+華味鳥雞皮+華味鳥心肝寶貝雜肉腸出奇地好juicy不禁要再encore多一條,原來呢個雜肉腸都是日本出品的五花豚腩超好味,中間的露荀一點也不吝嗇雖然是豚腩,但一啲都唔油膩平時我都唔食雞皮,但老闆極力推薦華味鳥飼養優良,仲會人手為雞隻按摩,膠原蛋白會特別豐富,因此吸引了我原來燒雞皮係好脆口的佐酒一流美國Prime Rate 肉眼扒牛味超濃,而且肉質超soft一啲根都無,師傅燒得又好好,我地要左rare,但完全無血水滲出的,仲燒到外脆內軟添呢個真係必食華味鳥雞翼+雞腎隻雞翼是脹卜卜的而雞腎亦比我平時食的較大件,平時食既雞腎係細粒啲,這就是華味鳥的優勝之處雞腎超爽口雜菜併盤而家每逢星期日至四6pm-9pm & 1am-3am
呢間是非一般的酒吧,因為有即叫即燒既串燒食

一開頭進入酒吧,心諗咁靜既,不過老闆好熱情有禮

仲有獨立房for party添

檯面既調味料都不少

雜肉腸出奇地好juicy
不禁要再encore多一條,原來呢個雜肉腸都是日本出品的

五花豚腩超好味,中間的露荀一點也不吝嗇
雖然是豚腩,但一啲都唔油膩

原來燒雞皮係好脆口的
佐酒一流

美國Prime Rate 肉眼扒
牛味超濃,而且肉質超soft
呢個真係必食

華味鳥雞翼+雞腎
隻雞翼是脹卜卜的
雞腎超爽口

雜菜併盤

而家每逢星期日至四6pm-9pm & 1am-3am, 每串串燒都只係$10咋
真係好抵食
2018-07-24
2018-07-19 560 瀏覽
最近工作超級不順😭,除了每天都是身心疲累外😵,每晚更是沒太大食慾😢。這晚老公🍋提議去找個地方,飲點啤酒🍻,吃點小食🍖,畢竟真的不能夠甚麼都不吃嘛😔。剛好之前他朋友🍊帶他到過一家樓上的燒烤吧🔥,二話不說地就被他拉了上去😌。進了店,馬上眼前一亮😳,寬敞的環境,以木系傢俬為主🌳,加上暖色系的燈光💡,給人一個非常舒服放鬆的感覺😌。跟一般酒吧🍾一樣,飛鏢機是必然的🏹,吃飽飽後就來挑戰一下吧😉。店內設有Happy Hour🎉,於指定時間內,串燒只是$10一串呀😲,簡直是超值🎊!除了串燒🍢,店內更提供多款主食🍝及扒類🥩。點菜後✏️,店員馬上為我們準備了調味架🌶,當然了,我們都是重口味怪嘛😈!先來一點串燒🍢來醒醒胃吧~ 串燒以沙嗲醬作伴,香氣四溢😍。雜肉腸🐷:外皮燒至微焦香脆,剛燒起的溫度🔥,小心不要被燙到喔😉~蜜汁雞翼🐣:外皮塗上蜜汁燒製🍯,口感香甜,肉質嫩滑😋。華味鳥雞皮🐤:說真的,在這裡遇到華味雞人妻🐷是有點驚訝的。『華味雞』是以天然飼料飼養🍂,肉質特別嫩滑、脂肪部分相對上亦較少😋。不但可以以刺身食法🍣、雞的味道更是濃郁而不油膩🈵。酥脆的雞皮,入口果然沒有一點油膩感😍!華味鳥心肝寶貝❤️️:雞心也是『
配味架
先來一點串燒🍢來醒醒胃吧~ 串燒以沙嗲醬作伴,香氣四溢😍。
雜肉腸
蜜汁雞翼🐣:外皮塗上蜜汁燒製🍯,口感香甜,肉質嫩滑😋。
蜜汁雞翼
華味鳥雞皮
華味鳥心肝寶貝❤️️:雞心也是『華味雞』來的,入口爽脆,味道濃郁😋。
華味鳥心肝寶貝
五花豚腩蘆荀卷🐷:豚肉肥瘦相間,包裹著蘆荀燒製🥦,蘆荀完全吸收了豚肉油脂的香味,入口油而不膩👍。
五花豚腩蘆荀卷
沙嗲一口牛🐮:輕輕一燒🔥,外層微焦,肉質細嫩,肉汁豐富😍。
沙嗲一口牛
翠肉瓜🥒:口感脆嫩略甜,為口腔清理一下多種肉類留下的油膩感😌。
翠肉瓜
美國極級冰鮮西冷扒(10oz)🥩:老公🍋全晚最期待的畫面出現了✨!一刀切下🗡,馬上看到那粉嫩的牛肉😍,肉質厚實,頗具嚼頭,肉味濃郁,油花豐富👍。
美國極級冰鮮西冷扒(10oz)
總結:沒甚麼能夠比美食更舒壓😌,當然坐在對面那位亦應記一功了😘。店內更設有2店派對用的獨立房間🎊,另有戶外位置🌞作燒烤派對用🔥,可惜這晚雨勢太大🌧,不然坐在外面又是另一番風味👍。
Kronenbourgh 1664 Blanc
2018-07-17
華味鳥雞皮
華味鳥心肝寶貝
五花豚腩蘆荀卷
翠肉瓜
美國極級冰鮮西冷扒(10oz)
放工和朋友到了尖沙咀一間樓上酒吧餐廳。餐廳裏有飛標場和2間卡拉ok房,各有主題特色。外面亦有露天bbq場,聽說可以包埸bbq一邊看波或卡拉ok,如果一大班朋友上來開party都幾正!👍🏻👍🏻餐廳除酒店吧和BBQ外亦推出串燒和烤扒。餐廳每個各落都有大電視,聽住歌一邊食一邊飲酒🎶😋👍🏻美國極級冰鮮西冷牛扒。西冷扒燒得剛好,仍保留肉汁,而且配上蔬菜,大蘑菇亦烤得剛好!價錢亦不貴!👍🏻😋串燒,五花豚腩車厘茄卷、五花豚腩露筍卷,露筍和車厘茄搭配得很好,咬落多汁!😋五花豚腩串燒得爽脆配酒一流!👍🏻厚牛舌雜肉腸華味雞肉丸串、雞皮、雞柳、雞心串餐廳選用日本九州的華味雞,聽老闆說擁有豐富自然的九州地區,大量的陽光禽舍和獨特的養殖方法才可以支持(華味雞)的堅實品質。 它才可以提供安全和好的口感而且味道比較鮮味~而呢個豚肉爽真的燒好爽脆,配上呢個有濃濃的蝦味沙嗲醬好惹味,送酒好正!
放工和朋友到了尖沙咀一間樓上酒吧餐廳。

餐廳裏有飛標場和2間卡拉ok房,各有主題特色。

餐廳除酒店吧和BBQ外亦推出串燒和烤扒。

餐廳每個各落都有大電視,聽住歌一邊食一邊飲酒🎶😋👍🏻

美國極級冰鮮西冷牛扒。

五花豚腩串燒得爽脆配酒一流!👍🏻

厚牛舌
雜肉腸

華味雞肉丸串、雞皮、雞柳、雞心串

• 豚肉爽
  • 澳洲西冷牛扒
由早做到晚,辛苦了一整天,放工已經又累又餓,好想去啤啤佢,所以拉住幾位同事一齊去happy hour。剛好見到啤酒同串燒,二話不說就上去。 間酒吧幾有外國風味,好似去左西部牛仔酒吧。 一坐下就點了啤酒同串燒,邊等串燒邊八掛下四周圍。 串燒的調味料: 坐下了才發現內裡原來有飛標可玩: 仲有兩間K房: 吧枱外面有個露天大平台;侍應哥哥馬上向我們介紹外面是可以BBQ的,燒完回去有冷氣的地方食都可以。因為今次只打算happy hour,下次可以試下約多些人在尖沙咀BBQ。 八掛完四周圍,一回到坐位,串燒就到。侍應哥哥繼續好客,詳盡介紹他們的招牌菜:華味鳥系列:雞柳、雞皮、心肝寶貝(雞心、雞肝)、雞肉丸;雜肉腸 (豬肉、馬肉)原來華味鳥是日本的高級食材,簡單而言就是一隻食得好、住得好、又有運動又有按摩的雞。細味完後,個人特別喜歡心肝寶貝,味道濃郁,又無脂肪;雞皮亦十分特別,煙韌又不油膩。 厚燒系列:牛舌、五花豚腩、五花豚腩車厘茄卷、五花豚腩蘆筍卷燒烤後,牛舌變得爽口彈牙又有肉汁。侍應哥哥話呢個五花豚腩又是日本進口食材;造成蘆筍卷的口感更特別,因為有蘆筍在中間,每一口咬落都有爽脆的聲音

間酒吧幾有外國風味,好似去左西部牛仔酒吧。

一坐下就點了啤酒同串燒,邊等串燒邊八掛下四周圍。

串燒的調味料:

坐下了才發現內裡原來有飛標可玩:

仲有兩間K房:

華味鳥雞柳、雞皮、心肝寶貝(雞心、雞肝)、雞肉丸;雜肉腸

厚燒系列:牛舌、五花豚腩、五花豚腩車厘茄卷、五花豚腩蘆筍卷
燒烤後,牛舌變得爽口彈牙又有肉汁。
侍應哥哥話呢個五花豚腩又是日本進口食材;造成蘆筍卷的口感更特別,因為有蘆筍在中間,每一口咬落都有爽脆的聲音。
牛舌、五花豚腩、五花豚腩車厘茄卷、五花豚腩蘆筍卷

在好客的侍應哥哥介紹下先知這裡有扒食,既是高級美國食材,又比外邊便宜。
在香港很少食rare的牛扒,因為難搵到好的扒;在侍應哥哥的推介下一試,果然不失所望,完全無雪味,肉質鮮嫩又Juicy。

美國極級肉眼扒

美國極級冰鮮牛肉眼扒10oz

意猶未盡,只好繼續串燒;食完原味系列,是時候食濃味一點。
沙嗲系列:一口牛、司華力腸、香菇貢丸、蟹子丸、龍蝦丸、芝心丸、黑椒雞腎、雞翼
香草法式澳洲羊架

特別值得一提的是芝士丸,打邊爐一向都有食 (滿口熱熱的芝士會被燙傷),BBQ亦會燒 (芝士全流走了),卻比不上廚師的專業,芝士丸燒得剛剛好,內裡芝士的溫度適中,一咬就滿口的芝士,十分滿足。

羊架、雞腎、雞翼

最後以串燒雜菜作結。
韮菜花、翠玉瓜、燒茄子、大蘑菇

其中不得不提的就是大蘑菇和韮菜花;大蘑菇的菇味濃厚,不會燒得太乾身,十分野味。韮菜花根本就是串燒結尾的點綴,因為之前的串燒的味道都很濃郁,口腔經過韮菜花的洗禮之後,感覺清新。
串燒雜菜

• 五花豚腩蘆筍卷
  • 美國極級肉眼扒
  • 大蘑菇
2018-07-12 89 瀏覽
今日放工約咗友人出尖沙咀食好啲,朋友便推介了一間食串燒好抵的Bar,happy hour事段部份串燒只需$10/串,這個價錢真是無得輸。些店位處尖沙咀正中,MTR 或巴士都好就腳。這間是樓上食肆,裏面的環境及裝飾很精緻,一入門口便是定飛鏢的遊玩區。暗黑的燈光下便是我們用餐的地方。此餐館除了室內的,數步之隔的玻璃門便是一個室外可容納約20多人的BBQ場,而今天我們吃的串燒便是在BBQ場那邊燒出來的。途中經過還看到此店另有VIP房,聽店員說他們這裏經常會給公司包場任食,如有需要還可以跟他們商量預訂特別的食物,因公司包場時可額外幫忙訂購給同事們食,這個提議真是很不錯喔!因為串燒實在太抵,我們差不多每款串燒都點了來試味道。一坐下點了食物,飲品便上枱了。這是新出的嘉士伯純白啤,老闆說是新品,誠意推介給我們,飲口清純。非酒精的朋友可點可樂七喜橙汁類。大廚很貼心的每燒好一點便拿來給我們吃,所以每碟也是熱騰騰的。首先上枱的是店員推介的華味鳥及雜肉腸(內含馬肉的),聽說是日本被特別養大的一種雞(日本稱雞為鳥),它們吃專有的飼料長大,肉質特別嫩滑。除了雞肉串雞柳串,此店更有雞皮串及心肝寶貝串燒。心肝寶貝串

暗黑的燈光下便是我們用餐的地方。

因為串燒實在太抵,我們差不多每款串燒都點了來試味道

一坐下點了食物,飲品便上枱了。

嘉士伯純白啤

首先上枱的是店員推介的華味鳥及雜肉腸(內含馬肉的
),聽說是日本被特別養大的一種雞(日本稱雞為鳥),它們吃專有的飼料長大,肉質特別嫩滑。除了雞肉串雞柳串,此店更有雞皮串及心肝寶貝串燒。心肝寶貝串燒串如其名,是雞心及雞肝串燒,此兩款串燒吃起來也都很有口感,很值得一試。

華味鳥串雞(肉丸, 雞柳, 雞皮, 心肝寶貝) ($18-28/串)及雞肉腸 ($23/串)

再來是五花豚腩卷,四款五花卷中,最喜歡是蘆筍卷,爽脆嘅蘆筍被充滿肉汁的五花豚腩包着,這個配搭十分好吃。
最旁邊的厚燒牛舌串,吃起來口感軟脆又帶彈性,咀嚼起來另人很是回味!

各款五花豚腩卷 ($32-38/串)

接着上枱的是辣味炒團豚爽肉,淺嘗了一下,果然是超級辣,但配著冰冰的啤酒來吃感覺特別爽,真是佐酒佳品。

辣味炒團豚爽肉

然後上枱的是美國極級冰鮮牛肉眼扒,肉質超級嫩滑,感覺真的是入口即溶,這個價錢可以吃到這份扒,真是超值。

US 牛肉眼扒10 oz

友人也點了羊仔骨,朋友也說他的羊仔骨一樣是嫩滑的很,如平時有吃開羊肉的很值得一試。

羊架 ($116), 一口牛及雞翼串燒

最後少不了當然是餐店正在特價中的串燒,每串只需$10。他的司華力腸超級大條,芝心丸裏面的芝士一口咬下去是流出來的,正!香菇貢丸大大粒的,龍蝦丸也是很彈牙的,一直吃着感覺真是很滿足。

各款肉串及司華腸 (特價時段 $10/串)

吃了這麼多肉串,你必要點回一些蔬菜串燒,當中意想不到是那個韭菜花串燒不但賣相特別,吃下去那個天然的味道真是很甜很好吃。另外,大蘑菇也是必點之選。

各式蔬菜串燒 ($16/串)

最後值得一提嘅是這店的沙嗲汁,辣味充足,沙嗲味濃郁,配襯着串燒及冰酒很是美味。
而且每張枱也放着一套五樽的調味料給客人自己加添,實在很貼心。

最后請看一下我們一行4人的戰績啊

2018-07-11
嘉士伯純白啤
各款五花豚腩卷 ($32-38/串)
辣味炒團豚爽肉
US 牛肉眼扒10 oz
羊架 ($116), 一口牛及雞翼串燒
各款肉串及司華腸 (特價時段 $10/串)
各式蔬菜串燒 ($16/串)
  • 羊架 ($116)
  • 一口牛及雞翼串燒
  • 華味鳥串雞(肉丸
  • 雞柳
  • 雞皮
  • 心肝寶貝) ($18-28/串)及雞肉腸 ($23/串)
  • 羊架
  • 各式蔬菜串燒
  • 心肝寶貝) 及雞肉腸
  • 各款五花豚腩卷
2018-07-08 596 瀏覽
昨天朋友帶我到這另類酒吧!餐廳內佈置格局很有氣氛,分別有大廳、小包房和尖沙咀少有的大露天場地,地方四正舒服,適合與朋友睇波聊天。有善的店員介紹餐廳採用進口新鮮靚食材和最新推出的 happy hour 串燒($10/串)👀 冇得輸!一口牛 $10充滿牛味, 人口即溶, 配上特製的沙嗲醬,定能令您一試難忘!必定加碼👍🏻。 BBQ 雞不可失雞肉丸串 、雞皮 、雞心 、雞柳 雞肉丸串是每次去燒烤店必點之物,烤雞肉丸外層酥香、內裡汁多彈牙。爽脆雞皮、稔香軟彈雞心。富有水份的雞柳, 加上餐廳提供多款調味料,是 BBQ 的最佳伴侶。 美食當前必定不少得多喝幾口冰凍啤酒,感覺超fresh。 日本五花豚肉 $32 、豚肉爽 $38日本豚肉肉質纖維幼細,油脂均勻令燒烤後可保存肉汁,肉質軟彈、嫩口肉味甜香,入口油香四濺,回味無窮。 露荀卷 $38以豚肉片包住鮮蘆筍,味道不濃,有肉質感和帶入了鮮蘆筍,囗感豐富,絕對是最佳配搭。 10oz 美國極級冰鮮西冷扒 $188西冷扒是 Medium Done,經slow cook後出來成了三文字形牛肉,面層焦香味美,內部鬆軟綿密富有肉汁,充滿牛味,令人垂涎三尺,最

一口牛 $10
一口牛

BBQ 雞不可失
雞肉丸串 、雞皮 、雞心 、雞柳
爽脆雞皮、稔香軟彈雞心。

美食當前必定不少得多喝幾口冰凍啤酒,感覺超fresh。

日本五花豚肉 $32 、豚肉爽 $38

露荀卷 $38

10oz 美國極級冰鮮西冷扒 $188
西冷扒是 Medium Done,經slow cook後出來成了三文字形牛肉,面層焦香味美,內部鬆軟綿密富有肉汁,充滿牛味,令人垂涎三尺,最啱我哋牛魔王一族。
西冷扒

溫馨提示: 10蚊的串燒震撼價極具吸引力,記得提早訂座 。
2018-07-05
一口牛
西冷扒
2017-03-14 2522 瀏覽
大家好今日朋友介紹我就過咗嚟呢間餐廳食飯,價錢都可以接受而且位置好方便。我睇咗下餐牌決定咗先order一個前菜,好多餐廳嘅前菜都唔好食,呢間就相當唔錯! 而且我仲同佢哋嘅服務生 傾得好投契,所以服務我會比滿分。 其實嘢食食嚟食去都差唔多,最緊要就對得住個價錢! 你間餐廳無論係裝修服務食物質量地理位置,都絕對對得住個架價, 所以我特登就上嚟開飯啦開個食評,比呢間餐廳,希望更加多嘅人可以來嘗試吓佢哋充滿誠意嘅服務。
大家好
2K
2016-06-10 3323 瀏覽
頭站 Breaks 但不幸地今晚舉行 Poker King 大賽,封檯無 pool 打,唯有飲兩 round 食小小野就轉場。出動汗血赤兔、榆雁的驢、爪黃飛電千里名駒,話咁快就到左尖沙咀喇!步入升降機,原來依幢大廈好多樓上酒吧與夜總會喎,但地下門口非常不起眼。上到四樓一走就是 Barbe 陣地,有兩間 VIP 卡拉 ok 房外,還發現有極開揚寬敞的露天 open area,第一時間三英自動波衝出去啦。霧氣風扇、街景、open kitchen、燒烤爐、鐵板扒爐、發熱線烤爐、水池、電視、等等。花雕醉雞中翼,醃味濃郁,咸味較突出,幾乎嚐不到酒香酒味,實太微弱。雞皮滑彈而脆,雞肉有咬口又不算太乾,涼浸浸入口清爽,nice。炸雞胸,炸得金黃鬆化、乾爽不膩。炸漿微脆又富彈性,雞肉軟棉滑溜到以為係炸魚囉,誤會晒,瘀爆!掉進茄汁翻騰幾下,沾上大量茄汁酸酸甜甜好醒神。炸越南春卷,完全食唔到什麼餡料來的。炸到油淋淋,一咬爆油潤澤雙唇,油滴滴反晒光。都係掉入茄汁中沐浴一下,去去油膩油脂,易入口好多。廚師腸,熱騰騰夠香口,皮脆肉嫩不泛肉汁,大愛。魚蛋,大路真魚蛋,結實而散發咸香,還可以。Mac 生啤,味道跟

廚師腸,熱騰騰夠香口,皮脆肉嫩不泛肉汁,大愛。魚蛋,大路真魚蛋,結實而散發咸香,還可以。Mac 生啤,味道跟 hoegaarden 幾乎一模一樣。

任飲任食閒日 $320,就算星期六日及公眾假期都只係 $380,勁抵喎!包出面好正,又有鏢掟,係欠張 pool 檯囉。

花雕醉雞中翼
炸雞胸