萬聖節將至,今次就來到位於太古城中心的BANCHAN & COOK,一嚐期間限定Halloween 新Menu。室內裝潢以明亮淺色的天然木材為主調,走小清新路線,加上樓底夠高,甚具空間感。店內亦放置不少萬聖節裝飾,洋溢著得意又趣怪的節日氣氛。Menu選擇不少,提供各款韓式fushion輕食,有韓牛三文治、蛋包飯、意粉、拉麵,炒年糕、炸雞、甜品等。到收銀處落單就可自選座位,等到感應器振動時就可取餐。食水及餐具放於自助區,不收加一服務費。萬聖節當然少不了以黑色為主的暗黑料理,由一年一度的暗黑饗宴帶來視覺與味覺的雙重驚喜。黑色海鮮蛋包飯 $125黑紅配色相當應節,圓潤飽滿的黑色蛋皮溫柔地包覆著墊底的番茄炒飯。輕輕一劃,墨汁蛋液立刻往兩側攤開,像瀑布一樣緩緩流下,蛋皮仍是處於半熟狀態,軟嫩滑口。米飯粒粒分明,蕃茄汁酸酸甜甜特別開胃。海鮮配料亦不算少,有爽彈大蝦和兩隻青口。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162黑毛豬白切肉肥瘦相間,醃得入味,發出陣陣油香。拌以清爽可口的紫蘇葉、生菜和大醬,不搶味之餘更能帶出其肉香。蜜糖無骨炸雞 $108炸雞表面掃上蜜糖,令雞皮的色澤更顯金黃亮麗,單是賣相已令人垂

店內亦放置不少萬聖節裝飾,洋溢著得意又趣怪的節日氣氛。

Menu選擇不少,提供各款韓式fushion輕食,有韓牛三文治、蛋包飯、意粉、拉麵,炒年糕、炸雞甜品等。

到收銀處落單就可自選座位,等到感應器振動時就可取餐。

食水及餐具放於自助區,不收加一服務費。

海鮮蛋包飯

黑色海鮮蛋包飯 $125

黑色海鮮蛋包飯

米飯粒粒分明,蕃茄汁酸酸甜甜特別開胃。
黑色海鮮蛋包飯

海鮮配料亦不算少,有爽彈大蝦和兩隻青口。

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162
黑毛豬白切肉肥瘦相間,醃得入味,發出陣陣油香。
燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

蜜糖無骨炸雞 $108
炸雞表面掃上蜜糖,令雞皮的色澤更顯金黃亮麗,單是賣相已令人垂涎欲滴。
蜜糖無骨炸雞

將蜂蜜緊緊包裹在炸雞上,不但不影響外皮的酥脆度,味道清甜而不膩,無骨炸雞每口都是啖啖肉。
蜜糖無骨炸雞

QQ年糕煙韌彈牙,配上炸得外脆內軟的厚切薯條,增加整體口感。

韓式雜莓牛角包窩夫 $72
Croffle即是 Croissant (牛角包)+ Waffle (窩夫)的混合體,切開時鬆脆得發出清脆的「咔嚓」聲,牛油香氣濃盛。
韓式雜莓牛角包窩夫

即點即烘的牛角包窩夫比傳統款式更酥脆鬆軟,保留牛角包一層層的酥軟分明層次。
韓式雜莓牛角包窩夫

萬聖節餐單還有期間限定的特飲,科學怪人之夜 $48 將竹炭丶抹茶及牛奶三者混合,散發抹茶的微瀝回甘,暗黑地獄世界 $48 將淡淡的竹炭撞上牛奶,黑白雲石漸層賣相絕對夠「IGable」。
科學怪人之夜
2021-10-24
科學怪人之夜
The seasoned fried chicken of this place never disappoints me! Can say it’s the only store in HK that reminds me of authentic Korean dish. Crispy crust covered fully in appetising sauce. Guilty but indeed satisfying🍗Honey Fried Chicken🧄🐓I have tried their Cheese Sprinkle Fried Chicken before, equally tempting. Half serving already consists of over 8 pieces of chicken, including wings and drumsticks. Chicken meat are tender in the inside, not rough at all. And love the sauce outside!#banchanandco

Honey Fried Chicken🧄🐓

#banchanandcook
#taikoo
#taikoofood
#koreanfriedchicken
#friedchicken
#foodislife#piglife#hkfoodie#foodblogger#hkinsider#f oodinsider#fatpiglifehk#fatpiglifeintl#🐷
Honey  Fried  Chicken
Honey  Fried  Chicken
  • 蜜糖有骨炸雞
2021-10-23 751 瀏覽
佢地有3間分店,之前經過銅鑼灣分店見到好多人排隊,太古店就少人啲,唔洗點等就去食下🤓.⚫️🥚🍛黑色海鮮蛋包飯 $125蛋包飯係佢地嘅signature,你見佢地個招牌都有個蛋包飯就知🤣🤣果然質素真係唔錯,個蛋好滑,中間切開個時,啲蛋好似熔岩咁流出嚟🔥同埋佢個飯係有預先炒過同埋調味,唔係白飯!加埋佢有啲番茄醬,撈埋蛋同埋飯食都唔錯😋😋🍽🐐🍟慢煮羊膝配薯條 $165哇!個羊膝真係超級腍😳只係需要輕輕一切就可以骨肉分離。因為用慢煮嘅關係,不但止好腍重好嫩滑,重要冇羊羶味!👍🏻🍯🍗🍗韓式炸雞-蜜糖味 (無骨半份) $108除咗炸雞,重有啲薯條同埋幾舊年糕係面,好鍾意佢炸雞上面嘅年糕,好煙銀😋😋炸雞我揀咗蜜糖味,雖然唔係熱辣辣,但外層炸得好脆,淋滿蜜糖醬🍯,裏面雞肉重好滑,好好味😋😋🍓🥐🧇韓式雜莓牛角包窩夫 $72近期好興嘅牛角包窩夫🤓🤓烘到好脆身同埋散咗啲玉桂糖係面,好香甜!不過提議大家可以食完正餐先叫,咁就可以襯熱食😎⚫️🍹🥛暗黑地獄世界 $48聽個名唔知咩嚟🤣🤣其實係竹炭牛奶沙冰。淡淡嘅牛奶同加埋少少甜度,好冰涼。.🍓🍹🥤士多啤梨紅桑子梳打 $42記得攪勻先飲呀!個底會有啲果醬,重會有幾粒紅桑

⚫️🥚🍛黑色海鮮蛋包飯 $125

🍽🐐🍟慢煮羊膝配薯條 $165

🍯🍗🍗韓式炸雞-蜜糖味 (無骨半份) $108
韓式炸雞-蜜糖味 (無骨半份)

🍓🥐🧇韓式雜莓牛角包窩夫 $72

⚫️🍹🥛暗黑地獄世界 $48
🍓🍹🥤士多啤梨紅桑子梳打 $42
記得攪勻先飲呀!個底會有啲果醬,重會有幾粒紅桑子,整體唔會好甜。
2021-10-19
慢煮羊膝配薯條
韓式炸雞-蜜糖味 (無骨半份)
2021-10-22 31 瀏覽
行過見到轉咗萬聖節主題既裝飾都幾得意,食物質素依然咁高質,環境亦都好岩打卡,好舒服!黑色海鮮蛋包飯呢個我覺得好特別,墨汁蛋包飯望落好驚嚇但食落真係有墨魚既香同埋佢招牌蛋包飯既質感,我地影相都影咗5分鐘! 飯都係佢既番茄飯,個人覺得仲好似好食過普通蛋包飯添!慢煮羊膝配薯條羊膝好大隻而且唔會太羶,肉質都好嫩滑,就算唔太食羊既都食得到。薯條係比較粗身既,有口感同埋熱辣辣,好香口!無骨韓式炸雞食得韓國餐廳都會食埋炸雞止下癮既,佢呢度既韓式炸雞唔會好重口味同太咸,食落雞肉有肉汁而且唔會好辣,加少少芝士粉已經好惹味!士多啤梨牛角包窩夫最後就係呢個牛角包窩夫,同睇餐牌係一模一樣!窩夫好脆而且煙韌既口感食落又唔會好滯,加埋士多啤梨中和下整體好好食!飲品方面特別要講杯科學怪人,係有奶泡既班蘭味,好清新又唔太甜!

無骨韓式炸雞

士多啤梨牛角包窩夫

最後就係呢個牛角包窩夫,同睇餐牌係一模一樣!

2021-10-20 54 瀏覽
餐廳已經換晒萬聖節主題,周圍都係南瓜,連menu都有更新左,幾有新鮮感。墨汁大蝦寬條麵,萬聖節以黑色同橙色為主調,所以墨汁意粉同大蝦就襯晒,意粉夠彈牙,蝦都幾肥美,仲有好多菇襯托。 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜,黑毛豬好入味好厚肉,夾埋蒜、加pat 醬包埋生菜,再加上份量夠大,真係好有韓國生菜包既感覺。 蜜糖無骨炸雞(半份),炸雞係呢間餐廳必叫,雞又滑皮又脆,有薯條同年糕伴碟,再點埋醬食,味道層次豐富! 巴斯克芝士蛋糕,雖然皮唔係特別濃,但裡面又做到柔軟既感覺,有生果配襯,減低膩感。 暗黑地獄世界,竹炭牛奶沙冰,有萬聖節氣氛。科學怪人之夜,竹炭抹茶,有少少籽類堅果係面,增加健康感。

2021-10-19 59 瀏覽
無意中發意呢間韓國野, 裝修好靚好小清新!!! 搵左位可以自己出去落單, 然後再拎野食, 因為自助形式所以唔洗加一!睇MENU都幾多野食, 仲有好吸引既甜品!叫左1個大蝦墨汁意粉, 半份芝士炸雞, 再加2杯飲品!芝士炸雞賣相勁勁勁吸晴! 之前食過既芝士炸雞都會縑唔夠芝士粉, 不過呢個係超級多芝士粉, 而且芝士粉帶甜味, 好香芝士味, 又唔會乾, 連上面果幾件年糕都係好似食緊芝士年糕咁, 超級正!另外既墨汁意粉都好彈牙, 好煙韌, 醬汁比較清, 帶有蒜蓉味, 唔錯!

睇MENU都幾多野食, 仲有好吸引既甜品!
叫左1個大蝦墨汁意粉, 半份芝士炸雞, 再加2杯飲品!
週末假期去咗太古城中心行街,經過見到「Banchan and Cook」排晒隊好受歡迎,就入咗去試下~店內裝修簡約舒適,採用自助點餐取餐形式。最近仲新推出左10月萬聖節食品黑色海鮮蛋包飯加咗墨魚汁嘅蛋包呈黑色,好嫩滑,啖啖墨魚汁嘅鮮味!珍珠米飯加咗雜菜粒一齊炒香,口感豐富~海鮮有鮮蝦同青口,配上酸甜開胃嘅新鮮茄蓉,好好食哦慢煮羊膝配薯條羊膝大大件,份量十足,採用慢煮方式烹調,肉質軟嫩鬆化,羊肉味道濃郁。另配香脆可口炸粗薯條,薯味香濃甜辣無骨炸雞無骨炸雞外皮脆卜卜,啖啖肉,方便食,雞肉嫩滑多汁,沾滿韓式甜辣醬,好惹味哦!伴碟仲有炸年糕及粗薯條,年糕好Q彈,夠晒飽肚呢韓式雜莓牛角包窩夫最近新興嘅牛角包窩夫🧇賣相一流,表面撒上少許玉桂粉及糖粒,甜甜地~窩夫口感酥脆,外脆內軟,滿有牛油香🧈搭配雜莓及忌廉一同食用,甜美可口科學怪人之夜 (竹炭抹茶)飲品名稱好盞鬼,其實即是竹炭抹茶鮮奶。上層係新鮮牛奶;下層係香濃抹茶,最底層仲有粒粒玄米及果仁,增添口感士多啤梨紅桑子梳打飲品賣相呈粉紫色,好靚呀,女生們影相打卡就啱晒!梳打入口酸酸甜甜,味道清新,冰涼解渴

甜辣無骨炸雞

韓式雜莓牛角包窩夫

科學怪人之夜 (竹炭抹茶)

士多啤梨紅桑子梳打

2021-10-17 83 瀏覽
星期五lunch 同三個同事一齊過黎食飯,佢係安排入座之後,就自己拎menu 睇,揀好食咩之後就出counter 落單,店員會俾舊野你,食物準備好,舊野就會震,再出去自己拎,食物落好枱又要拎番個盤出去,水自己斟,餐具自己拎,咁既價錢,但就無咩服務,想去食既就自己衡量下喇蜜糖炸雞,好食,夠甜,外脆內軟,唔會炸到變柴皮👍🏻👍🏻👍🏻附帶既薯條同幾舊年糕都好食,都係甜甜地既佢有啲前菜跟嘅,呢碟係蘋果薯仔,酸酸地都幾好開胃,另一款係紅菜頭,味道都唔錯海鮮年糕,我個人認為呢啲唔係幾夠味,因為你知年糕都係冇咩味道醬汁應該要濃味啲先會好食,所以我覺得呢碟麻麻地芝士豬扒,唔係好感覺得到自己食緊豬扒,反而係好多水牛芝士嘅感覺,佢入邊所謂嘅豬扒似係一片片嘅豚肉多啲,如果你純粹想食芝士嘅話呢個都可以嘅,值得讚嘅係佢粒蕃茄好夠酸,用嚟解膩都唔錯牛肋骨蛋包飯,牛肋炆得好夠林同埋入味,個蛋亦都好滑,呢碟算係煮得唔錯👍🏻👍🏻👍🏻實在唔記得呢個叫咩名,我就覺得太甜啦,呢碟基本上就係下面有啲消化餅嘅碎上面加棉花糖拎去焗爐度焗,然後再加上朱古力醬就完成,太甜嘅關係我只係食咗一粒棉花糖,其他同事就唔覺得太甜仲話覺得好食,鍾意

實在唔記得呢個叫咩名,我就覺得太甜啦,呢碟基本上就係下面有啲消化餅嘅碎上面加棉花糖拎去焗爐度焗,然後再加上朱古力醬就完成,太甜嘅關係我只係食咗一粒棉花糖,其他同事就唔覺得太甜仲話覺得好食,鍾意食甜品嘅你都可以一試

伯爵茶咖啡,我個人認為認真麻麻地,早知叫玫瑰鮮奶咖啡應該穩陣啲
2021-10-14 67 瀏覽
第一次嚟呢間食野,原來係自助式嘅餐廳黎~先喺門口度點餐,然後就會有個咇咇器俾你自己去搵位, 咇咇器一響就可以出去拎嘢食喇~今次嗌左韓式豬手,明太子雞胸蛋包飯,泡菜煎餅,蜜糖無骨炸雞,韓式炒年糕,全部都係加錢跟個salad 嘅lunch set~野食方面,明太子雞胸蛋包飯啲雞肉嫩滑,明太子醬好惹味,不過啲飯係有調味的,所以配埋惹味嘅明太子醬一齊食就不適合淡口味人士喇~韓式豬手豬皮爽滑彈牙,配埋沙律,食落輕盈一啲都唔罪惡~蜜糖無骨炸雞甜甜的好對胃口,不過肉質偏實,需要啲牙力去咬,未夠juicy有啲失望.泡菜煎餅有驚喜喎,一碟三件,上面放有滿滿的泡菜,啖啖滿足.韓式年糕就有啲辣,但配隻白烚雞蛋唔知做乜…嘢飲方面就帶咗蜜桃泡茶,同埋Earl grey latte. 朋友話泡茶幾好,唔太甜又有茶味,但Earl grey latte 就一般啦,唔係好有佛手柑味,又唔好覺有咖啡味食個環境囉,坐得舒服,枱同枱之間個空間都夠闊落,商場樓底又高,裝修幾雅致,文青風,不錯👌🏻
第一次嚟呢間食野,原來係自助式嘅餐廳黎~

韓式豬手豬皮爽滑彈牙,配埋沙律,食落輕盈一啲都唔罪惡~

泡菜煎餅有驚喜喎,一碟三件,上面放有滿滿的泡菜,啖啖滿足.

韓式年糕就有啲辣,但配隻白烚雞蛋唔知做乜…

2021-10-13 73 瀏覽
本身都唔想寫出嚟,但實在有啲言過其實。三樣野:豬手沙律,個個豬手質地好難咬開佢,個菜唔見新鮮。蛋包飯:個蛋依然有水準,但個肉嘅味道有一點偏咸。最後係個部隊鍋,實在只能說還好。
本身都唔想寫出嚟,但實在有啲言過其實。

三樣野:
豬手沙律,個個豬手質地好難咬開佢,個菜唔見新鮮。

蛋包飯:
個蛋依然有水準,但個肉嘅味道有一點偏咸。

最後係個部隊鍋,實在只能說還好。
2021-10-11 973 瀏覽
今日食評有✍🏻 BanChan & Cook@太古城試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐侍應態度⭐️⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·👀睇完下屆音樂會場地🎹🚇搭幾個站來到太古「搵嘢食」🪧水牌係好幫手有選擇困難的我今次好快就決定BanChan & Cook水牌上係蛋包飯的圖🍛應該唔會太冒險☠️·店舖是開放式設計韓風格調有打卡位半自助型式服務先薄單付款再自取所以係冇加一服務費的·我們點了1️⃣松露野菌蛋包飯(+$48/配飲品及沙律)⭐⭐⭐⭐/5松露野菌味偏淡但口感健康非正宗蛋包飯應該係話蛋包在飯面上但味道係好並且真材實料·2️⃣部隊銅拉麵(+$48/配飲品及沙律)⭐⭐⭐⭐/5最近睇韓劇多又想吃韓國菜賣相幾好食材排得整齊腸仔👍🏻餐肉👍🏻年糕👌🏻芝士豚肉👌🏻·✳️薯仔糖蛋碎沙律⭐⭐⭐⭐/5精緻一小碟的沙律配料雖簡單但就係好好味😋✳️紅菜頭粒沙律⭐⭐⭐/5紅菜頭再腍啲會更好味一✳️紅豆特飲(熱) ⭐⭐⭐⭐⭐/5驚喜的飲品比起台式飲品高質多了紅豆比例又剛剛好如果甜度再少啲就更好✳️青檸疏打特飲⭐⭐/5賣相靚但就冇乜特別·二人296·599Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•E
今日食評有✍🏻
BanChan & Cook@太古城
試食指數⭐⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐
侍應態度⭐️⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
👀睇完下屆音樂會場地🎹
🚇搭幾個站來到太古「搵嘢食」
🪧水牌係好幫手
半自助型式服務
先薄單付款再自取
所以係冇加一服務費的
我們點了
1️⃣松露野菌蛋包飯(+$48/配飲品及沙律)
⭐⭐⭐⭐/5
松露野菌味偏淡但口感健康
非正宗蛋包飯
應該係話蛋包在飯面上
但味道係好並且真材實料
2️⃣部隊銅拉麵(+$48/配飲品及沙律)
⭐⭐⭐⭐/5
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-10-11
2021-10-05 71 瀏覽
Banchan and Cook是一間韓式Cafe,主打輕食,菜色均結合西餐及韓國輕食文化,除了煎餅、炒年糕等傳統小食外,更提供特色蛋包飯、意粉、韓牛三文治等fushion菜😋🍳 明太子慢煮雞肉蛋包飯蛋煎得半生熟,軟嫩香滑又帶些蛋液🍳再配上慢煮雞肉,啖啖香甜惹味,絕對值得一試🤤👏🐓 韓式炸雞(無骨半份)炸雞外層香脆,炸粉並不會太厚,而內層肉質鮮嫩多汁,雞肉亦濃味,好正🥰👍 份量方面,建議兩個人吃可以點半份,多試幾款其他小菜🤩🐏 慢煮羊膝配薯條羊膝肉味香濃,醬汁惹味,入口啖啖肉,好滿足😋個人略嫌肉質較乾,如果可以更腍身一點就更好😉🍰 巴斯克芝士蛋糕蛋糕鬆軟濕潤,質感棉密幼滑,入口充滿濃厚的芝士鹹鮮,卻一點也不膩💯

🍳 明太子慢煮雞肉蛋包飯

🐓 韓式炸雞(無骨半份)

🐏 慢煮羊膝配薯條

🍰 巴斯克芝士蛋糕
2021-10-01 63 瀏覽
✨燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜五花腩 肥瘦適中 肉質軟腍 入味加上甜甜地嘅大醬 包生菜食 好惹味另跟上 泡菜 多汁清甜 帶微辣 相當有驚喜✨黑色海鮮蛋包飯蝦 爽彈 幾大隻青口 雖然細細隻 但好鮮甜蛋包飯 蛋好嫩滑 帶少少墨汁味炒飯 味道唔會好濃 帶番茄微酸 飯粒 比平時食到嘅飯較圓轆轆 相對偏硬 更有咬口✨醬油蒜頭有骨炸雞醬汁 偏稠 香甜 帶蒜香炸雞 外脆 肉質偏結實 年糕煙韌 薯條香脆✨韓式雜莓牛角包窩夫雜莓酸甜 忌廉香滑牛角包窩夫 香甜 酥香 帶牛油香味✨暗黑地獄世界 竹炭牛奶沙冰 賣相幾靚 好冰凍竹炭其實冇乜味 所以只有牛奶 味道偏淡 ✨科學怪人之夜竹炭抹茶 層次幾靚竹炭冇乜味 抹茶味唔太濃 但飲得出茶嘅甘味食物唔錯 特別推介黑毛豬白切肉環境唔錯 擺枱唔太密 坐得舒服值得一提嘅係 呢度係自助模式先排隊等位 自助點餐取餐同餐具 冇加一價錢合理 以呢個位置計都幾抵食
✨燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

值得一提嘅係 呢度係自助模式
先排隊等位 自助點餐取餐同餐具 冇加一
價錢合理 以呢個位置計都幾抵食
2021-10-01 103 瀏覽
聽聞呢度嘅蛋包飯好出名😍一於嚟試吓佢😋明太子慢煮雞肉蛋包飯 $112切開個蛋既時候,冇我想像中咁流心😢,但係食落超。級。滑!!仲勁有蛋香味。個慢煮雞肉更加出色,塊塊都係大大件。咬落口一啲都唔「鞋」,仲有d爽口添。明太子醬同個飯一齊食落都幾夾。😝烤牛肉蛋包飯 $98相對黎講就比較平d,蛋一樣咁香滑🤤d飯用咗珍珠米,裏面有蘿蔔粒。一人食一個真係好飽。牛肉一啲都唔韌,仲配埋洋蔥🧅,味道仲甜甜地。🌟唔想要炒飯底嘅朋友可以轉白飯🌟韓式炸雞(無骨半份)$108今次揀咗甜辣味,裏邊有薯條炸雞仲有韓式年糕,個年糕可能煮得唔夠耐,所以比較有啲硬😵‍💫。炸雞方面,一咬落去d雞肉都有d肉汁,唔會話好乾。份量唔算太多,但因為食咗個飯,所以都好夠。韓式豬手沙律 $92豬手嘅份量都比較多,但略為鹹咗啲。🥲個沙律菜比較苦澀,唔係我鍾意食嘅沙律。🥗😭
聽聞呢度嘅蛋包飯好出名😍一於嚟試吓佢😋

明太子慢煮雞肉蛋包飯 $112

烤牛肉蛋包飯 $98

🌟唔想要炒飯底嘅朋友可以轉白飯🌟

韓式炸雞(無骨半份)$108
份量唔算太多,但因為食咗個飯,所以都好夠。

韓式豬手沙律 $92
  • 甜辣無骨炸雞
  • 慢煮雞胸蛋包飯
1K
2021-09-28 84 瀏覽
上次試過Banchan and Cook既銅鑼灣分店覺得唔錯~~今次就黎到太古分店,試下佢地新推出既萬聖節限定menu👻👻🍳黑色海鮮蛋包飯 $125✨第一次見到黑色既蛋包飯,好特別🤣🤣隻蛋加左墨汁去煮,食落有蛋香味同少少墨汁味~~口感都好滑溜!撈埋酸酸甜甜既蕃茄汁一齊食幾開胃😋😋蛋下面有牛肉炒飯,仲有大蝦、青口,整體好豐富!!🍖慢煮羊膝配薯條 $165✨呢個羊膝真係好大份,聞落仲好香😍😍經過慢煮後肉質十分腍滑,配埋個醬汁好好味~~本身都驚會有羊羶味,但食落真係一d都冇👍🏻👍🏻伴碟仲有薯條、烤蒜同沙律~薯條炸得好香口,唔錯!!🍗醬油蒜頭有骨炸雞(half) $118✨佢地既炸雞都好出色!炸得外脆內嫩,配埋個醬油蒜頭醬汁好好食🤤🤤個醬汁甜甜地鹹鹹地,好開胃~~炸雞下面仲有薯條同年糕,份量都好多❤️❤️🥐韓式雜莓牛角包窩夫 $72✨最後要試埋個甜品~~牛角包窩夫好香牛油味,口感煙韌😋😋面頭有雜莓做裝飾🍓食果陣蘸埋旁邊既cream仲好味~~飲品方面,我地叫左科學怪人之夜($48)同士多啤梨紅桑子梳打($42)~~科學怪人之夜即係竹炭抹茶,係期間限定架⌛️⌛️飲落有多重口感,一開始係牛奶,然後係竹炭,最
今次就黎到太古分店,試下佢地新推出既萬聖節限定menu👻👻

🍳黑色海鮮蛋包飯 $125✨
第一次見到黑色既蛋包飯,好特別🤣🤣
隻蛋加左墨汁去煮,食落有蛋香味同少少墨汁味~~
口感都好滑溜!撈埋酸酸甜甜既蕃茄汁一齊食幾開胃😋😋
蛋下面有牛肉炒飯,仲有大蝦、青口,整體好豐富!!

🍖慢煮羊膝配薯條 $165✨
呢個羊膝真係好大份,聞落仲好香😍😍
經過慢煮後肉質十分腍滑,配埋個醬汁好好味~~
本身都驚會有羊羶味,但食落真係一d都冇👍🏻👍🏻
伴碟仲有薯條、烤蒜同沙律~薯條炸得好香口,唔錯!!

🍗醬油蒜頭有骨炸雞(half) $118✨
個醬汁甜甜地鹹鹹地,好開胃~~
炸雞下面仲有薯條同年糕,份量都好多❤️❤️

🥐韓式雜莓牛角包窩夫 $72✨
最後要試埋個甜品~~
牛角包窩夫好香牛油味,口感煙韌😋😋
面頭有雜莓做裝飾🍓食果陣蘸埋旁邊既cream仲好味~~

科學怪人之夜即係竹炭抹茶,係期間限定架⌛️⌛️
飲落有多重口感,一開始係牛奶,然後係竹炭,最後係抹茶~都幾特別🤤🤤
士多啤梨紅桑子梳打望落色彩繽紛~飲落酸酸甜甜,氣泡感十足❤️❤️