Bagel控又出動去觀塘工廈小店食bagel😋試哂全港bagel係小編夢想🤣位置唔難搵 店舖小小的 有住家feel裝修普通簡單無乜裝飾想打卡的話 呢間就不太合適啦當日午飯時間12點嚟到只有另一枱客 但半個鐘已經滿哂仲要等位想食真係要快人一步先得🤣牆壁好大張是日午餐嘅黑板有啲餐個名有10+個字😅誇張得嚟唔清晰又有掛出一啲bagel圖 但上面又唔寫價錢變相要不斷問店員😅呢點小編真係感到有點煩厭可能好mean..但B.Two House食物係canteen質素..「牛油果醬車打芝士牛肉黑麥厚吐司($76)轉配拿破倫蕃茄芝士牛肉飯」長長嘅名 雷聲大雨點小零牛油果醬味 牛肉只有一兩塊很少很少塊的吐司幾脆 面頭有好多類似沙津醬嘅醬同芝士甜甜地係ok 包體無乜特別飯又啲似茶餐廳西汁飯 甜甜地ok的「朱古力阿華田bagel ($68)配迷你煙肉卡邦尼意粉」幾香可可味。包面應該搽左糖膠 痴立立包體好似麵包🤨完全唔係貝果質感而且空氣感重 食完好空虛😞意粉係飯堂質素雙色bagel ($23)點嘅時候係參考牆上圖片嚟到係另一隻拼色其實唔出奇😌每日不同款預期之內奇怪係店員完全無介紹係咩口味估係紫薯+plain?
Bagel控又出動去觀塘工廈小店食bagel😋

有啲餐個名有10+個字😅
誇張得嚟唔清晰
又有掛出一啲bagel圖 但上面又唔寫價錢
變相要不斷問店員😅呢點小編真係感到有點煩厭

「牛油果醬車打芝士牛肉黑麥厚吐司($76)
轉配拿破倫蕃茄芝士牛肉飯」
長長嘅名 雷聲大雨點小
零牛油果醬味 牛肉只有一兩塊很少很少塊的
吐司幾脆 面頭有好多類似沙津醬嘅醬同芝士
甜甜地係ok 包體無乜特別
飯又啲似茶餐廳西汁飯 甜甜地ok的

「朱古力阿華田bagel ($68)
配迷你煙肉卡邦尼意粉」
幾香可可味。包面應該搽左糖膠 痴立立
包體好似麵包🤨完全唔係貝果質感
而且空氣感重 食完好空虛😞
意粉係飯堂質素

雙色bagel ($23)
點嘅時候係參考牆上圖片
嚟到係另一隻拼色
其實唔出奇😌每日不同款預期之內
奇怪係店員完全無介紹係咩口味
估係紫薯+plain?
不太吃得出來

榛子岩鹽咖啡
香草岩鹽咖啡
不合格的咖啡
好水 感覺廉價..像沖劑
亦無飲到香草同岩鹽味

整體非常失望 試過就好☹️
2019-12-26 1804 瀏覽
講咗好耐想食手工bagel終於!雖然我地係食聖誕menu而唔係平日個種特別口味,但都已經覺得好好食!🔸bagel配飛魚子煙三文魚意粉 $198我地嗌咗bagel queen個款係雞肉黎嘅,仲配咗好多生菜、蕃茄、菠蘿、火腿同醬,個包厚到一啖食唔晒,我地直接分開食算試咗bagel先,好味!係有咀嚼感嘅手工bagel,唔配其他料齋食都好好味~🔹泡沫周打蜆湯 $46因為配手工麵包所以朋友想試,結果個包係驚為天人地好食!外皮有少少脆,一撕開入面勁軟綿綿,我可以食十個!湯個層泡沫好治癒,放咗一陣影完相都仲係漲卜卜,湯好多蜆肉,加埋泡沫落去口感creamy勁多,要趁熱飲晒佢~🔸低脂岩鹽咖啡跟餐配嘅咖啡,又係個樣已經不俗,飲落有淡淡奶味同鹽味,配埋個bagel食成件事好peace☺️成餐飯都同個fd讚不絕口,已經想搵日下午茶黎凈係食bagel同飲啡🥯☕️/B.Two House觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26室
講咗好耐想食手工bagel終於!

🔸bagel配飛魚子煙三文魚意粉 $198

2019-12-24
  • 手工bagel
  • 泡沫周打蜆湯配手工麵包
2019-12-23 329 瀏覽
三點幾同朋友兩個黎食下午茶,嗌左兩個set。 基本上所有餐牌同黑板上面既食物都可以叫,唔單係下午茶餐,叫午餐都得👍🏻 今次叫左個迷你卡邦尼意粉加草莓忌廉bagel ❤️❤️草莓忌廉好好味,唔太甜,個包好實淨好有質感,。意粉合格冇大驚喜,食完冇肥膩既感覺👍🏻最後杯岩鹽咖啡亦唔錯,咖啡上一層甜忌廉好好味😋店內地方唔大,裝修行溫馨家庭風,服務態度都幾親切。茶水全部自助,啱晒三五知己圍埋傾計渡過一整個下午
迷你卡邦尼意粉+草莓忌廉bagel
  • 草莓忌廉bagel
2019-11-28 648 瀏覽
香港cafe比較少人會堅持手工製食物🔥推介一定要order這裡的bagel 👍🏻👍🏻👍🏻(為食評分:8/10) (整體評分:7/10)超好吃,帶有咀嚼感,不少客人都會特意來買!。今次和朋友吃lunch set $8X(包沙律,餐飲和甜品)🥰藍苺芝士忌廉bagel配迷你香草煙肉卡邦尼意粉枕頭包(忘記了什麼內容😅)配車打芝士西蘭花意粉。麵包無得批評,確實很好吃👍🏻意粉稍為普通,比較家庭式,不像餐廳出品但套餐配沙律飲品加甜品這個價錢性價比太高了工廈裡的小cafe🔥午市必定爆場,如果來要有心理準備😏
香港cafe比較少人會堅持手工製食物🔥
推介一定要order這裡的bagel 👍🏻👍🏻👍🏻
(為食評分:8/10) (整體評分:7/10)
超好吃,帶有咀嚼感,不少客人都會特意來買!

🥰藍苺芝士忌廉bagel配迷你香草煙肉卡邦尼意粉
枕頭包(忘記了什麼內容😅)配車打芝士西蘭花意粉

麵包無得批評,確實很好吃👍🏻
意粉稍為普通,比較家庭式,不像餐廳出品
但套餐配沙律飲品加甜品這個價錢性價比太高了
工廈裡的小cafe🔥
午市必定爆場,如果來要有心理準備😏
2019-04-19
  • 煙三文魚忌廉芝士bagel
  • Bagel  King
星期六係呢邊做完運動,之後當然要食返啲野補充能量😌下午茶想食輕量啲,睇返to go list發現呢間小店🤤🤤主打麵包呀bagel呀沙津呀等輕量小食,都係我喜歡既類型喎。咁岩果日星期六小店收五點,我果時都就快四點半,立即狗衝😂😂😂好彩仲有人😌😌食客都仲有兩三枱,拿拿臨叫左個下午茶C餐~燒芝士牛油果醬栗米蔬菜墨西哥卷😍五分鐘左右,墨西哥卷送到😆賣相幾靚👍🏻卷物暖暖地,舖上原塊芝士,輕輕燒過,所以芝士呈半融狀態😆大量既生菜啦栗米啦蕃茄😋塞滿成條墨西哥卷!!牛油果醬唔算好出,但成件事好fresh😌😌成條墨西哥卷無肉都好好味!!食到成隻手都有汁醬,有啲論盡🙈旁邊有少量沙津陪襯,其實都係卷物裡面既野😂😂😂總括黎講好鍾意小店,感覺好家庭式😂服務都好好,又有禮貌又好笑容😌食物質素都好好,想食輕量野呢到有,想食飽既飯呀意粉呢到都幫到你😆😆見到餐牌太多野想食🤣🤣🤣下次一定食佢地主打既bagel呀😍

2019-11-09
2019-07-10 1679 瀏覽
有朋友推薦觀塘小店,餐廳環境優美,座位闊落bagel同麵包好好味,咖啡好飲(鐘意咖啡朋友可以飲岩鹽咖啡),甜品好好味,黑糖祼麥包好好好食我覺呢間好抵食,下一次會再返黎食
我覺呢間好抵食,下一次會再返黎食
岩鹽咖啡
岩鹽咖啡
  • 朱古力蛋糕
  • 手工麵包同黑板set
2019-07-01 1104 瀏覽
I have high hopes for this restaurant before coming and the food actually was just okay...but I realized they took the wrong order for us and not willing to change for us at all. The service is definitely a let down no matter how good the food is right? She even asked me to tell the number instead of the actually food name....so we both felt like we’re being blamed for not saying the number but the name instead. But in fact, is their staff took the wrong dish for us.Will definitely no coming bac

Will definitely no coming back as there are better bagels out there anyway...
2019-06-25 1259 瀏覽
今日放假,和家人四處走走,重遊一下觀塘的工業區,已經有好多變化,以前工廠大廈最多的是批發或買嘢的店,現在變成好多食店!家人想去大廈的另一樓層買食品,所以上網找下有咩好食,見到呢間食評唔錯,於是就在openrice訂定位先,以免碰上高峰期無位坐!一入到店,就有個小朋友嚟招呼,是小學生般的小朋友,原來今日放早之後嚟陪家人,然後到祖母級出場,介紹有咩食,招呼都算親切,但就不少蝦碌場面,例如上菜但唔上食具,到最後漏了單咁!食品質素就一般般,以基本cafe的狀況就算是不錯的,包是他們的主打,而我都覺得包是較好食的,價錢就一般,有下調的空間!俾錢的時候收到張8蚊優惠券留待下次用⋯⋯不過,應該好券再過去那邊!
2019-06-06 985 瀏覽
標榜天然材料自家製Bagel算有咬口,牛肉餡料就一般,差過吉野家。想食 pasta 就唔好呢度食啦,整得太住家 feel ,唔算好食。咖啡還可以,同 Pacific coffee 既質素差不多。其實食個包幾十蚊唔抵。#test_kwuntong______________________________🏠 B.Two House📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26室💸 67‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

#test_kwuntong
🏠 B.Two House
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26室
💸 67
2019-06-02 763 瀏覽
一家人一起經營的cafe,認真做自家制的bagel及麥包。二人用餐,每人點了一個餐。每個餐均有一份包及一碟迷你邦尼意粉,份量很足夠,除非是大食仔。(其實在點餐期間,有點混亂,因為有A, B, C, E, F餐,但D餐不見了,而且能配的飲品、甜品、湯也有很多的選擇,哈哈!寫餐的是人細鬼大的小妹妹,很有趣。)Bagel配上cream cheese,放入口中,會感覺到原材料的質感,跟市面上買到的真空麵包,是不能比拼的,自家制一定要支持!
一家人一起經營的cafe,認真做自家制的bagel及麥包。

2019-05-10 574 瀏覽
🔹牛油果醬沙律蔬菜bagel $45我唔想講咁多野了...真係好好味😭賣相滿分💯!個bagel係牛油果香草味,雖然食唔太出但真係好靚😆個bagel表面脆卜卜,夾住好足又幾creamy嘅🥑醬,再配埋芝士醬同沙律菜真係幾match. 入面仲有🍅同埋粟米粒~食落口感好豐富!除左bagel sandwich之外仲會配沙律同埋茶.埋單嘅時候仲比左張9折卷我for下次用🤩-店員好nice呀,我問佢有無刀佢就笑住話:不如我幫你切埋🤣
🔹牛油果醬沙律蔬菜bagel $45

我唔想講咁多野了...
除左bagel sandwich之外仲會配沙律同埋茶.
埋單嘅時候仲比左張9折卷我for下次用🤩
店員好nice呀,我問佢有無刀佢就笑住話:不如我幫你切埋🤣
牛油果醬沙律蔬菜bagel
2019-04-15
牛油果醬沙律蔬菜bagel
2019-04-27 629 瀏覽
去開觀塘想食平平地,上openrice搵左好耐,見到呢間逢一三五先做晚市,咁岩今日星期五,咁就呢間啦,食評中少見有晚市菜單,唔知食咩好呢?觀塘實在太多工廈,呢幢大廈算近地鐵站。入到去見到有一枱客,環境安靜,不過真係好熱,一路食一路出汗,但勝在有wifi提供呢。我地兩公婆唔諗住食咁飽,只嗌左兩個包,一個意粉一個湯,餐湯有個黑糖手指包,再半價加左杯橙汁,埋單$207雞肉忌廉湯,我鐘意呢個口感,唔會好“杰”,但老公嫌太稀,各有各口味啦,但一致認同個湯好滑,比個like雙色Bagel,新鮮熱辣呀!個皮脆卜卜黑糖包我自己鐘意呢個多過outback果個,呢個軟熟啲,但老公就鐘意食硬身啲哈哈最後就係黑松露三文魚意粉老公第1啖就話意粉好爽口,但我地真係食唔到黑松露味,面頭黑色果啲應該係魚籽,呢個係不過不失啦!我地唔鐘意既太濃味,呢個唔會好濃味,汁都唔係“杰”身果種。總括來說,包真係出色,我平時都麻麻地食包,但呢個可以喔,下次可以再試有餡既bagel。
觀塘實在太多工廈,呢幢大廈算近地鐵站。

雙色Bagel,新鮮熱辣呀!個皮脆卜卜

黑糖包

最後就係黑松露三文魚意粉

2019-04-20 565 瀏覽
出去觀塘做嘢,到lunch時間就係最煩惱嘅時間,因為觀塘真係太太太多人。好彩今次官塘區既帶我去了成業街工廈到食呢間餐廳!枱唔多,人都唔多,服務仲非常好!朋友叫了一份午餐台(式照燒雞肉飯加杯嘢飲),而我我就叫了一份商務套餐(細嘅煙肉卡邦你意粉,芝士焗煙三文魚多士,香橙蛋糕加杯嘢飲),超級豐富。朋友份雞肉飯,份量不太多也不太少,剛剛好。朋友話啲雞肉好入味,啲飯不太硬不太軟,加埋佢啲台式醬汁又幾好味喎!而我份商務套餐簡直係誠意之作,個煙肉卡邦你意粉,好夠芝士味二個字形容好味,個芝士焗煙三文魚多士,非常厚實,出奇地咁多芝士食完都不會太膩,加埋個香橙蛋糕,哇呢個香橙蛋糕,真係無得輸,好香橙味,又唔會太甜,我覺得好特別!加埋杯嘢飲,飽到上心口,非常滿足。嘩!呢個香橙蛋糕,真係無得輸,好香橙味,又唔會太甜,我覺得好特別!加埋杯嘢飲,飽到上心口,非常滿足。對我來說,呢間餐廳真係好正!服務真係一流,我會再食囉!

對我來說,呢間餐廳真係好正!服務真係一流,我會再食囉!
2019-04-16 467 瀏覽
今日朋友約咗俾手信我,我哋揀咗一輪就決定就喺觀塘食呢間。我哋係OpenRice約咗12點,一上到去雖然未12點,但都已經可以入去。餐廳環境優美,座位闊落。我同朋友都叫咗呢個最貴的B.Two Bagel 。食材豐富,有三文魚、牛油果和生菜等等。我同朋友既Bagel 係唔知顏色的,她是藍色的,我是綠色的。老闆娘為我們介紹藍色是用了蝶頭花上色,綠色是用了牛油果上色。由此果包實在太大個,所以我地都唔知點樣開始食好,可能老闆娘見到我地好耐都未動口,知道我地唔知點食,就俾左兩個小三角都紙袋我地,等我地可以托住個Bagel 食。Bagel 味道好好,口感豐富,最緊要係講明冇添加劑,我地都食得好後生開心。另外,要講嘅就係佢個杯黑糖薑母茶好好飲,唔會好甜但係又有黑糖薑味。總結來講我覺得點解呢間好抵食,下一次會再返嚟!
今日朋友約咗俾手信我,我哋揀咗一輪就決定就喺觀塘食呢間。

總結來講我覺得點解呢間好抵食,下一次會再返嚟!
2019-04-06
同朋友食飯所以就係openrice搵咖啡店因為靜d同可以坐耐d😆之後就俾我揾到呢間 - B.Two House.揀呢間係因為見到好特別既食物 BAGEL🤤.果日我同朋友係嗌左set$178(無須加一)i)開胃飲品(❤️🖤🖤🖤🖤)有分有酒精同無酒精,我呢杯有酒精🤪,但飲落又好似無酒精咁🧐🤨吾知係我對酒精免疫左定點😹😿所以飲落就普通甜甜地既有氣飲品🤔.ii)蜆肉湯加麵包條(❤️❤️❤️🖤🖤)果湯幾濃既😵但係本身鮮味吾係好出 得2-3隻蜆肉所以似係飲緊忌廉湯多D🤣但整體好飲既😋加埋麵包條點湯食~.iii)沙律菜(❤️❤️❤️🖤🖤)本身鐘意食沙律菜所以清哂😛不過不失 D菜都幾新鮮💕.iv)鰻魚BAGEL(❤️❤️🖤🖤🖤)黎到緊係嗌返果BAGEL啦🤩D麵包幾有咬口 我鐘意🤪不過D顔色就襟睇唔襟食啦😫如果加返D綠茶粉呀、紫薯粉、朱古力粉,或者加D餡:葡萄干、紅苺乾,應該會更符合期待。同埋入面鰻魚得三小塊😔👉🏻👈🏻份量偏小我朋友嗌左雞扒菠蘿BAGEL夠大塊 肉又吾鞋 加埋菠蘿 好食😋下次應該都吾會嗌鰻魚BAGEL🥴.v)岩鹽咖啡(❤️❤️❤️❤️🖤)我嗌左岩鹽咖啡🧂☕️好飲呀😍 上面d岩鹽吾輸俾出面果d芝士奶蓋果㡳就ok la

同朋友食飯所以就係openrice搵咖啡店
因為靜d同可以坐耐d😆
之後就俾我揾到呢間 - B.Two House
揀呢間係因為見到好特別既食物 BAGEL🤤
果日我同朋友係嗌左set$178(無須加一)
i)開胃飲品(❤️🖤🖤🖤🖤)

有分有酒精同無酒精,
我呢杯有酒精🤪,
但飲落又好似無酒精咁🧐🤨
吾知係我對酒精免疫左定點😹😿
所以飲落就普通甜甜地既有氣飲品🤔
ii)蜆肉湯加麵包條(❤️❤️❤️🖤🖤)

果湯幾濃既😵
但係本身鮮味吾係好出 得2-3隻蜆肉
所以似係飲緊忌廉湯多D🤣
但整體好飲既😋
加埋麵包條點湯食~
iii)沙律菜(❤️❤️❤️🖤🖤)

本身鐘意食沙律菜所以清哂😛
不過不失 D菜都幾新鮮💕
iv)鰻魚BAGEL(❤️❤️🖤🖤🖤)

黎到緊係嗌返果BAGEL啦🤩
D麵包幾有咬口 我鐘意🤪
不過D顔色就襟睇唔襟食啦😫
同埋入面鰻魚得三小塊😔👉🏻👈🏻
份量偏小
我朋友嗌左雞扒菠蘿BAGEL
夠大塊 肉又吾鞋 加埋菠蘿 好食😋
下次應該都吾會嗌鰻魚BAGEL🥴
v)岩鹽咖啡(❤️❤️❤️❤️🖤)

我嗌左岩鹽咖啡🧂☕️
好飲呀😍 上面d岩鹽吾輸俾出面果d芝士奶蓋
果㡳就ok la🤣飲到最後混合唒都吾係幾飲得出本身既咖啡質素~
會再嘗試(下次再試清楚D佢果底😤😂)
P.s.隻杯得意,仲有印埋佢地店既名添!
vi)紫薯蛋糕(❤️❤️❤️❤️❤️)

食到最後已經好飽lu
驚訝既係蛋糕整得好細滑🤩