2024-03-21 84 瀏覽
係金鐘放工,見到一間餐廳都幾多人,就同同事一齊去食吓,依間泰式餐廳環境舒適,而且服務非常之好,侍應會主動不停同你斟水,服侍周到,而我哋叫咗以下嘢食⭐️泰式椰子雞湯椰子味濃,湯入而嘅材料都非常多,辣辣地,非常開胃,而且佢仲可以調整辣度,怕辣嘅朋友都唔使怕⭐️大蝦蝦頭膏炒河粉咁多嘢入面最鍾意呢個炒河,蝦鮮甜,蝦膏香,特別係佢個河粉,蝦嘅味道融入晒喺入面,而且口感都非常之特別同彈牙,滿分⭐️馬莎文咖喱牛腱濃濃嘅咖喱味啱晒鍾意咖喱嘅朋友,牛腱肉質好嫩滑,值得一試⭐️印度薄餅呢個薄餅係精粹係可以撈埋馬莎文咖喱牛腱嘅咖喱汁一齊食,令到層次更加豐富

⭐️泰式椰子雞湯

⭐️大蝦蝦頭膏炒河粉

⭐️馬莎文咖喱牛腱
濃濃嘅咖喱味啱晒鍾意咖喱嘅朋友,牛腱肉質好嫩滑,值得一試

⭐️印度薄餅

環境舒適,座位寬敞,乾淨企理 ,頗適合商務聚餐,米芝蓮星級泰國餐廳,餐牌精美。手工斑斕香葉包雞 $168雞肉夠嫩滑而且大大舊,啖啖肉,稍稍略嫌斑斕味唔夠突出,不過可能只因香濃荷葉味而掩蓋,總結係出色的。泰式和牛船麵 $168除左主打和牛,仲有牛腱肉、牛丸、豬皮等等配料,份量十足。湯底用上大量豬/牛骨 雞腳、香料等熬製而成,非常濃!泰式蟹肉奄列 $188非常巨大既奄列,裡裡外外都有好多蟹肉。金黃色外皮,煎起漲卜卜,口感薄脆,點小小辣汁更惹味。可惜今次想試既泰式椰子蜆煲太受歡迎,一早售罄,下次有機會再試😋

手工斑斕香葉包雞 $168

泰式和牛船麵 $168

泰式蟹肉奄列 $188

2024-03-21 53 瀏覽
成日覺得泰國菜會比較貴,其實都唔算,性價比高就OK,比我搵到一間位於金鐘太古廣場的泰國餐廳—APINARA,餐廳入面位置比較寬敞,而且價錢合理😁朋友見到個船麵幾吸引,於是就叫左一碗船麵食🤣🤣一來就即刻上左一碗薯片,好大碗,食落去脆卜卜Coconut Chicken $128椰子雞湯,永遠的經典,酸酸的,又好香椰子味,配上雞肉實在是絕配😋Beef Shin Massaman Curry $138咖喱牛展,估唔到又有另一番風味,另外又配左個白飯,加上咖喱的話,基本上是完美的組合🤞Boat Noodles $168參照傳統製法,用大量豬骨、牛骨、雞腳等熬製成濃郁的湯底,加上牛肉片、牛腱、手打牛肉丸和另外附上的炸豬皮,十分足料,而炸豬皮的口感和味道更是一絕,在外面比較少機會食到😉好味指數:9/10性價比指數:8/10餐廳名稱:Apinara餐廳地址:金鐘金鐘道88號太古廣場L2樓205號舖電話:31070688

Coconut Chicken $128

電話:31070688

2024-03-20
  • 泰式椰子雞湯
2024-03-20 37 瀏覽
今日過金鐘搵朋友食飯,朋友介紹呢間泰國菜,係金鐘PP 算比較性價比高既lunch set,而且已經喺呢個商場有好多年了,我就特登過嚟試一試!Coconut 🥥 soup 朋友嗰餐叫咗椰子湯,有淡淡清甜嘅椰子香~都算唔錯Tom Yum Kung我嘅餐湯就揀咗冬陰功都唔錯,佢酸酸地又唔算太辣易入口,仲有大蝦喺入邊添,幾開胃!Thai WagyuBeef Boat Noodles 🍜 $218呢個和牛泰式船麵,佢嘅湯底好濃,有滿滿牛肉香!而且牛肉仲有好多片,和牛肉味香濃,唔算太硬同韌,都幾好食。Phad Thai with Pork $188我就叫咗豬肉Phad Thai,入邊仲有啲芽菜同蛋食落都幾香口,同埋呢一碟份量都幾大,性價比都幾高。Dessert 🍨 呢個甜品幾特別有啲似楊枝甘露加咗西米,幾清新~Ice Lemon 🍋 tea🍵 餐茶揀咗凍檸檬茶~都幾提神解渴~🍱餐廳:Apinara📍📌地址:金鐘金鐘道88號太古廣場2樓205號舖

Coconut 🥥 soup
朋友嗰餐叫咗椰子湯,有淡淡清甜嘅椰子香~都算唔錯

Tom Yum Kung

Phad Thai with Pork $188

Dessert 🍨
呢個甜品幾特別有啲似楊枝甘露加咗西米,幾清新~

Ice Lemon 🍋 tea🍵
餐茶揀咗凍檸檬茶~都幾提神解渴~

🍱餐廳:Apinara
📍📌地址:金鐘金鐘道88號太古廣場2樓205號舖
2024-03-20 78 瀏覽
掛住泰國好想食泰國嘢,之前食過ɴᴀʀᴀ,今次就試下呢間有人氣副線泰菜🤤 一入到去望到個設計超有feel,食完覺得啲野食都好好食,米芝蓮都真係實至名歸🤘🏻1️⃣ 春卷🥢即叫即炸嘅春卷熱辣辣,皮薄又脆🤣 入面嘅餡用咗蘿蔔絲同椰菜絲,夠哂健康,即使係無肉素春卷都一樣好食🫣 唔想咁寡仲可蘸側邊酸酸甜甜嘅醬汁😚2️⃣ 花膠雞絲斑斕金麵🐔好高級嘅麵,竟然有花膠😱湯底用咗咖喱醬加椰醬去煮,麵都唔會煮到太淋,掛汁又邪惡😈花膠勁彈牙有嚼勁,咬落去係滿滿嘅膠質🤤3️⃣ 馬莎文咖喱牛腱🍛最終都係揀咗咖喱牛腱🤘🏻 香濃嘅咖喱超級惹味,薯仔都整到好入味🥔而牛腱嘅份量亦都好多🤞🏻 就咁望已經超級好食欲,就額外點多咗一份雞油飯,配飯食一流🤤4️⃣ 印度薄餅🫓一份有兩件嘅印度薄餅大大塊,口感好酥脆,就咁食都已經好好食😍不過我就鍾意撕開之後蘸啲咖喱一齊食👍🏻

1️⃣ 春卷🥢
春卷

2️⃣ 花膠雞絲斑斕金麵🐔
花膠雞絲斑斕金麵

好高級嘅麵,竟然有花膠😱
花膠雞絲斑斕金麵

湯底用咗咖喱醬加椰醬去煮,麵都唔會煮到太淋,掛汁又邪惡😈
花膠雞絲斑斕金麵

花膠勁彈牙有嚼勁,咬落去係滿滿嘅膠質🤤

3️⃣ 馬莎文咖喱牛腱🍛

餐廳空間大 但晚餐時段人流較多 建議先預約❣️
👉🏻點了幾款比較特別的菜式⤵️️
🐷𝘽𝘽𝙌 𝙋𝙤𝙧𝙠  𝙎𝙖𝙩𝙖𝙮💰98
黃薑豬肉沙嗲串
黃色的豬肉串燒 黃薑味香口 豬肉不會燒得很乾身 特調沙嗲醬帶濃郁花生香 配上串燒吃很惹味

🥥𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙎𝙤𝙪𝙥💰128
泰式椰子雞湯
看上去帶奶白色 以為會很淡味 味道出乎意料 濃濃的香芧味 帶出淡淡的椰子香 酸辣適中 雞肉嫩滑分量多 還有香茹增添口感

🦐𝙎𝙩𝙞𝙧-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝙉𝙤𝙤𝙙𝙡𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨 & 𝙍𝙤𝙚 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙚 💰138
大蝦蝦頭膏炒河粉
港式河粉比較常吃 泰式真的比較不會常吃到 河粉運用蝦頭膏炒至金黃色 口感很特別 帶煙韌之餘很有咬口 會令人一直想吃 大蝦新觧爽口

🥭𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙎𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙈𝙞𝙡𝙠💰98
芒果糯米飯 伴 椰奶
吃泰餐當然不可缺少這款飯後甜品 芒果鮮甜 不會酸 椰奶很重榔香味 糯米飯熱騰騰 配著吃一流
👩🏼‍🍳位於金鐘太古廣場2樓 有米芝蓮稱號的泰國餐廳
餐廳空間大 但晚餐時段人流較多 建議先預約❣️

👉🏻點了幾款比較特別的菜式⤵️️

🐷𝘽𝘽𝙌 𝙋𝙤𝙧𝙠  𝙎𝙖𝙩𝙖𝙮💰98
黃薑豬肉沙嗲串

🥥𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙎𝙤𝙪𝙥💰128

芒果糯米飯 伴 椰奶

2024-03-17 82 瀏覽
跟同事相約食飯,附近商場食飯消費都比一般略高,但每次經過這間鋪都想入去試試。食飯時段比較多人難搵位,要幾個人一齊等位就更不容易,這間店有訂枱,我們到達就有位坐。入內裝修有格調,乾淨企理。環境開揚,我們看過餐牌點了菜,不用等多久就上菜。午餐有套餐也算叫做抵食,一個餐有齊前菜,主菜,甜品,湯及飲品。主菜亦算大碟夠飽。我們主要叫了以下2款主菜。泰式豬頸肉炒金邊粉味道不錯,不淡不濃,但有層次,碟側放了幾款配菜或調味,任自己配搭食用。配料芽菜清新爽口大條,青檸檬新鮮。前菜的沙律也比想像大碗多料,有雞肉南瓜等,蔬菜亦非常新鮮。至於湯的味道非常特別,不是平時飲到的口味,有點酸酸的,不是每個人都習慣這口味,但頗為特別。甜品是這個西米露,味道不是一般甜品鋪的中式味道,帶點身清新的,相信是加了配料去煮。但味道都不錯。另一道主菜選了海南雞飯。飯的味道特別,有一種椰香味,飯質偏軟淋。雞的份量適中,肉質嫩滑,但就比較淡味。可能是要為了配搭旁邊的醬汁食用。看得出菜式有用心思配制,全份套餐感覺很完整,味道十分有層次,有別一般餐廳。份量都算適中。雖然價值比一般飯餐略貴但都覺得值。

入內裝修有格調,乾淨企理。
環境開揚,我們看過餐牌點了菜,不用等多久就上菜。

主菜亦算大碟夠飽。
我們主要叫了以下2款主菜。

泰式豬頸肉炒金邊粉

前菜的沙律也比想像大碗多料,有雞肉南瓜等,蔬菜亦非常新鮮。

另一道主菜選了海南雞飯。
飯的味道特別,有一種椰香味,飯質偏軟淋。

份量都算適中。雖然價值比一般飯餐略貴但都覺得值。
約了爸爸一起在公司附近吃午飯,當然要選一家環境優雅高級的餐廳!Apinara位於太古廣場內,而且連續10年獲選為泰國曼谷最佳食府,自然成為我的選擇!餐廳採用開放式設計,樓底很高,非常開揚,光線充足明亮。餐廳裝潢雖然充滿氣派,但主要採用木質調色,令氣氛更加溫和恬靜,適合商務人士聚會,也適合家庭共享美饌,讓人感受到格外自在舒適。Lunch套餐包括自選湯品、精選沙律、甜品及餐茶,非常豐富。🥢泰式滷水豬手 配白飯 $198🥢滷水豬手經過長時間滷,表面微微焦脆,咬下去肉質軟綿多汁,飽滿的口感淋漓盡致。🥢泰式炒金邊粉 $188🥢這道金邊粉等得比較久,熱騰騰的金邊粉炒得金黃酥脆,與嫩滑多汁的雞肉,散發出焦香馥郁的飽滿香味。泰式辣椒🌶的味道濃郁,將雞肉覆上一層光澤誘人的金黃色。🌶冬蔭功/泰式椰汁雞湯我們同時選了冬蔭功,湯頭濃郁香濃,辣味過癮同時帶有海鮮的甜味在口中迴盪。鮮蝦肉嫩滑多汁,會令人忍不住品嘗一口再一口。🥗精選沙律新鮮沙律搭配上微辛的醬汁,碗中閃現著亮黃色的雞肉粒,加入清新脆口的沙律菜配上車厘茄,帶來不同層次的口感,非常開胃!🥛精選甜品一小碗椰汁三色西米露的中間有一大堆好像三色冰的煙韌綠色粉條
🥢泰式滷水豬手 配白飯 $198🥢

🥢泰式炒金邊粉 $188🥢

🌶冬蔭功/泰式椰汁雞湯

🥗精選沙律

🥛精選甜品

一小碗椰汁三色西米露的中間有一大堆好像三色冰的煙韌綠色粉條,口感Q彈,配上濃郁細膩的椰香,令西米露帶有分層感,口感豐富多變。
🍋檸檬茶
2024-03-15 49 瀏覽
來到金鐘太古廣場約朋友食午餐,揀來這間行精緻泰式路線的餐廳,正因午市套餐揀了主菜後,包了沙律、湯、飲品、甜品。又到了星期五,當然要對自己好d,食得豐富少少。😚🇹🇭沙律是新律的沙律菜加上鮮甜的菠蘿粒,還有咸香味濃的豬肉粒粒。🥗🐷🍍湯的選擇有2款,椰子雞湯的椰香味濃香順滑,雞肉又甜又嫩滑。另一款泰式冬蔭公的香茅味道較為突出,蝦肉很彈牙,湯底的味道帶些微辣,飲完真的開胃又暖身。🌿🌶️🥥🍲泰式海南雞套餐($188),去骨的水晶雞非常嫩滑啖啖肉,味道鮮甜,點上泰式辣醬,微微的辣幾過癮,黃油飯的米很修長軟熟,清香的油香味,但又唔會有一種油膩感。🐥🍚黃咖喱軟殼蟹飯($228),軟殼蟹炸得酥脆可口,外脆內軟蟹味濃郁,整碗飯的份量都算大碗,黃咖喱偏甜,撈飯真是一流!🍛🦀甜品是椰汁西米露,西米大粒帶點煙韌,椰汁味道濃郁,柚子酸酸甜甜,簡單的甜品真的很滿足。🥥☺️👏🏼

泰式海南雞套餐

黃咖喱軟殼蟹飯

泰式海南雞套餐
黃咖喱軟殼蟹飯
2024-03-14 43 瀏覽
約咗舊同事係金鐘食飯,同事即刻大力推薦呢間高質人氣泰國菜。餐廳環境優美舒服,係聚會既好地方👍餐前小食炸蝦片$18最鐘意泰國菜有炸蝦片,一食就停唔到口,脆卜卜充滿蝦味😁泰式椰子雞湯 $128因為朋友唔係好食得辣,今次一於挑戰無辣版泰國菜😆。呢個椰子雞湯真係好驚喜,小小酸酸甜甜,非常開胃,而且好足料,有菇有雞,好快清曬😆。馬莎文咖喱牛腱 $138牛腱好嫩滑入味,馬莎文咖喱即使唔食辣既朋友都大讚好味,每一啖薄餅都要點滿曬汁🤣濃濃醬汁帶點堅果味👍泰式豬肉炒河粉$118呢個炒河粉又係驚喜之作,豬肉爽滑、河粉彈牙滑溜,炒完充滿鑊氣。餐廳仲好細心,要加味歡迎隨便加😂泰式炒通菜$88炒通菜基本上係泰菜不可缺少一環😆今晚兩個人都食得好豐富,大飽口福😋😋😛

餐前小食炸蝦片$18
最鐘意泰國菜有炸蝦片,一食就停唔到口,脆卜卜充滿蝦味😁

泰式椰子雞湯 $128

馬莎文咖喱牛腱 $138

泰式豬肉炒河粉$118

泰式炒通菜$88
炒通菜基本上係泰菜不可缺少一環😆

今晚兩個人都食得好豐富,大飽口福😋😋😛
  • 蝦片
  • 泰式豬肉炒河粉
  • 泰式椰子雞湯
2024-03-11 68 瀏覽
位於太古廣場地理位置超級方便,而且價錢唔算太貴,性價比好高嘅餐廳!我同朋友一樣,叫咗一杯Cocktail ,個樣好精緻,而且好飲!為餐飯增加分🙌🏻Apinara Cocktail0.0.T.D泰式炒金邊粉配燒珍寶海蝦Phad Thai每次食泰國菜必食嘅item,金邊粉炒得好香!伴碟邊有糖,辣椒粉,花生,而且珍寶蝦超巨型,蝦頭仲有蝦膏,啖啖肉,非常惹味!炒芥蘭芥蘭爽脆又帶咸香!唔錯!泰式東北小食拼盤入面有肉碎,可以變生菜包!肉碎炒得非常香口。東北肉丸好好食不得不讚佢半點嘅辣醬真係非常香辣,而且提味!

Apinara Cocktail
0.0.T.D

泰式炒金邊粉配燒珍寶海蝦

炒芥蘭

芥蘭爽脆又帶咸香!唔錯!

泰式東北小食拼盤
入面有肉碎,可以變生菜包!
肉碎炒得非常香口。東北肉丸好好食
不得不讚佢半點嘅辣醬真係非常香辣,
而且提味!
  • 泰式東北小食拼盤
2024-03-09 46 瀏覽
鍾情泰國菜佢喺甜酸苦辣嘅各種玩法,今日就去咗金鐘太古廣場Apinara食泰國菜。冬蔭公明爐魚基本上去開食泰菜都一定會食,所以今次試啲”竟然你未食過”嘅款式。手工斑蘭香葉包雞,一拎出嚟有個義式感煙燻飄飄嘅感覺,外面用斑蘭葉包令到隻雞嘅外皮保留住肉汁,入面仲係好嫩滑好多汁。大蝦蝦頭膏炒河粉,用蝦頭膏爆炒香味再突出啲,河粉大大塊每塊都沾滿蝦頭膏嘅油香一滴不漏。紅咖喱和牛肋肉,為咗好好哋享受佢我仲叫多咗個印度薄餅加多碗油飯。佢嘅紅咖喱偏向椰香味重啲,配印度薄餅都好夾,我鍾意🧡個牛肋肉燉煮到肉質鬆軟可以一絲絲撈埋啲飯啖啖食,揀呢兩款配紅咖喱係最佳選擇!
手工斑蘭香葉包雞

紅咖喱和牛肋肉

2024-03-06
手工斑蘭香葉包雞
紅咖喱和牛肋肉
  • 鮮椰子沙冰
2024-03-06 43 瀏覽
好耐無食𓳾國嘢,唔係好餓,但又想食下啲酸酸辣辣嘅口味過過口癮,去開金鐘附近,去咗呢間好近金鐘站太古廣場嘅泰式餐廳---🌟Apinara🌟食晚飯,餐廳大間裝修有格調,環境乾淨整齊,坐位寬敞坐得舒適,餐牌上有唔少泰國嘢都好吸引🤩._.🦐| 泰式珍寶生蝦刺身 |🦐生蝦上枱時充滿煙霧效果,估唔到幾有驚喜,即刻用相機影低咁靚嘅效果打下卡😍生蝦整齊咁舖係擺盤上,肉質肥厚,每隻生蝦都配好咗生蒜片同辣椒片,辣辣地好刺激過癮,點埋隻青醬汁好食!·🐚| 泰式椰子蜆煲 |🐚熱辣辣仲有火烘住上枱,蜆嘅數量多,大大隻好鮮甜,椰子都煲到腍到可以食,個湯酸酸地帶有椰子香味,而且仲有蜆嘅鮮甜,好飲到飲曬👍🏻.🍍| Fresh Pineapple & Ginger smoothie |🍍標明新鮮果汁整成,好香濃嘅菠蘿香味同薑味,唔會太甜,好飲🥰._.

._.
🦐| 泰式珍寶生蝦刺身 |🦐
🐚| 泰式椰子蜆煲 |🐚
標明新鮮果汁整成,好香濃嘅菠蘿香味同薑味,唔會太甜,好飲🥰
._.
曼谷人氣名店Nara榮獲泰國曼谷米芝蓮的推薦肯定,位於金鐘太古廣場的 Apinara 正是其泰國飲食集團旗下之概念品牌店,去年重新裝修後結合現代與傳統泰國風格,運用了淨白色調和自然淡雅的元素,和一般泰菜餐廳的強烈泰國民族風完全不一樣,仿泰國建築的柱身、天然木質素材、鏡飾面牆身、米白色吊扇等多個細節,讓人彷如身處度假村之中,餐牌款式繁多,展現泰式正宗傳統料理的同時,亦加入創意元素。泰式椰子雞湯 $128原鍋明爐上蒸氣騰騰,從頭吃到底都可保持溫暖熱度,一鍋大約有四碗份量,以泰式酸辣湯為基底,注入香甜溫順的椰奶,交疊南薑、香茅、檸檬葉的馥郁香氣,調和出完美比例的濃白湯頭,配料有嫩滑雞肉和清爽菇菌,一入口微辣之餘亦多一份甜香,喝完頓時感到暖身也暖心。泰式蟹肉奄列 $188巨型厚身奄列份量驚人,將外層半煎炸至金黃酥脆,配上炸乾蔥及炸蒜等提升味道層次,裡面夾雜著絲絲蟹肉,內餡扎實飽滿,啖啖真材實料,讓蛋香與鮮味融為一體,吃時可蘸點是拉差辣椒醬,盡顯泰國地道特色。泰式奶茶班戟伴泰式奶茶雪糕 $108甜品擺盤讓人眼前一亮,富有濃厚東南亞熱帶風情,自家製泰式奶茶雪糕入口濃稠略帶黏性,茶味香醇濃郁,班戟

餐牌款式繁多,展現泰式正宗傳統料理的同時,亦加入創意元素。

泰式椰子雞湯 $128

椰子雞湯

泰式蟹肉奄列 $188
泰式蟹肉奄列

蟹肉奄列

泰式奶茶班戟伴泰式奶茶雪糕 $108
泰式奶茶班戟伴泰式奶茶雪糕

班戟的口感其實有點像蛋糕,口感較綿密實在,吃起來略帶濕潤,吃前可以先塗上牛油,再緩緩倒下特製泰式奶茶醬,營造瀑布式流醬的視覺效果,絕對夠「IGable」,記得準備手機拍片。
泰式奶茶班戟
2024-03-04
泰式蟹肉奄列
泰式奶茶班戟伴泰式奶茶雪糕
2024-03-04 40 瀏覽
之前同朋友bookmark左呢間餐廳好耐,因為經過門口見到裝修好靚,今日放工一於決定上嚟試吓餐廳裝修風格以木系和泰式為主,成個感覺好有文青風格,枱與枱之間空間感十足,餐廳都有大,唔難book 位✨Mango Soft Shell Crab Rice Paper Roll $138紙卷裏面放滿左芒果🥭,配菜仲有青瓜絲,生菜🥬,紅蘿蔔絲,非常足料,軟殼蟹嘅粉漿好薄,炸得好香脆,亦都唔會有好重嘅油膩感,配合埋餐廳提供嘅甜酸汁一齊食,非常開胃✨Coconut Chicken Soup$128椰子雞湯,酸酸地非常之開胃,辣度只係少少辣好啱香港人口味,雞肉同埋蘑菇都好多,餐廳最貼心係用個火仔暖住個湯,成餐飯都感受到溫暖✨Thai Wagyu Beef Boat Noodles$168船麵就食得多,咁矜貴嘅船麵,第一次食,成碗味非常足料,除咗和牛之外,仲有好多牛腱,牛丸,和牛雪花分佈平均,油脂感豐富,牛腱炆到好腍,好入味,湯底超濃郁,摻入了豬或牛血,不過湯喝不出有血腥味,金邊粉吸收曬湯底嘅香味✨Chicken Rice$22雖然冇叫到海南雞,但係我哋都叫咗個油飯,非常濃郁嘅雞油香味,就咁食都已經好正

✨Coconut Chicken Soup$128

✨Chicken Rice$22