2024-07-12
平時成日去深水埗搵嘢食,今次比我搵到呢間隱世酒吧,朋友揸車門口咁啱有位泊添,好好彩😍一入到去感覺好有藝術感好寫意,門口牆身嗰幅畫好特別,一問之下原來係店主請咗畫家嚟畫,真係好有心思🥰而家星期日至四 4-8PM 指定食品仲有半價,性價比真係超級超級高🥺| 德國咸豬手 $238豬手食落腍滑好入味,外皮超級脆好惹味,配埋德國酸菜同自家調配蜜糖芥末醬,解膩之餘亦令咸豬手更富層次。而家嗌一份豬手仲送2杯醉檸茶,超抵啊!😍| 炸啤酒魚柳薯條 $148呢度炸魚嘅粉漿加咗少少啤酒,等啤酒中嘅二氧化碳令外皮蓬鬆酥脆,同時保留魚肉嘅鮮嫩多汁。佢哋用咗口味較清爽又唔苦澀嘅啤酒,完美地突出魚肉嘅鮮甜味,外脆內嫩,佐酒一流!| 威士忌 BBQ 豬肋骨 $188聽店員講呢個係 Amuse 嘅招牌菜,佢哋嘅燒烤醬加咗威士忌,令豬肋條肉質變得腍滑而且醃得更入味。豬肋條完全吸收咗醬汁嘅味道,超級惹味,同一般豬肋骨有別。| 腸仔拼盤 $198呢個腸仔拼盤一上枱真係比佢嚇親,大份到痴線😱佢有3款腸,每款嘅份量都超多,好彩我哋有幾個人,唔係肯定食唔晒🙈Amuse (深水埗)📍深水埗九江街 161C 號地舖
| 德國咸豬手 $238
而家嗌一份豬手仲送2杯醉檸茶,超抵啊!😍
| 炸啤酒魚柳薯條 $148
| 威士忌 BBQ 豬肋骨 $188
| 腸仔拼盤 $198
Amuse (深水埗)
📍深水埗九江街 161C 號地舖