Amuse

Amuse (已搬遷)

新店位置
Amuse (已搬遷)
sallyho703
The best place to relax 🌝
sallyho703
2019-03-26
關注
AMUSE比一般酒吧多了點氣氛✨,唔係單單食煙🚬同飲酒🍺嘅地方。呢度唔算嘈,什至可以債到心事個種願環境,開到好夜,包妳傾到無咩心事。飲品方面應有盡有,DRINK LIST上基本應該要有嘅紅白酒香檳生啤溝酒連無酒精都有,總有一款係啱妳。飲品唔算話十分十分出息,不過氣氛就相當好。個人推介呢杯SALTY DOG,佢係由西柚同埋VODKA MIX出來,杯邊係有鹽,飲嘅時候真係好過癮,又咸又酸,雙重味道!另一杯就係朋友推介無酒精嘅叫FARMER,青蘋果十分清新好FRESH,不過渣就比較多,飲完都佔1/4杯。🌿🌿🌿🌿🌿查看更多
loveeatlo
此街最愛的一間
loveeatlo
2015-10-27
3K 瀏覽
關注
甚喜歡這間Bar, 與這區的其他Bar, 有明顯分別, 文藝成份多一點, 平日的晚上, 客少, 經過專登入內飲番杯才回家.太暗的情況, 用手機拍照, 只拍到有燈的標誌, 十九世紀前期已經建立的英國老牌Tetley啤酒, 98年被嘉士伯買起了, 但味道無變.此酒入口, 有一種鮮奶的質感, 啤酒泡沫柔滑, 酒色雖黑, 但一點也不澀, 味道好.這店買酒, 送香脆花生小食一碟, 同樣是一百元一杯啤酒, 但隔離街的酒吧便沒有小食, 有心思.查看更多
mfcheung93
Nice lunch❤️
mfcheung93
2015-04-19
2K 瀏覽
關注
Nice lunch❤️今日男朋友得閒黎搵我食lunch就揀左間特別d既酒吧食午餐❤️環境真係一流 裝潢好靚❤️ 有配合住令人好relax既音樂地點有少少偏僻 但都好易搵到1點鐘去到既時候 唔算多人:)午餐有三款選擇我同男朋友叫左b同c一齊食粟米湯好飲男朋友既冷烏冬好快到左味道唔錯!但我既意粉就等得比較耐啦但味道好唔錯❤️❤️意粉比較硬身岩曬我口味總括黎講 餐廳環境真係好令午餐既味道都好唔錯但份量比較少 女仔食就岩曬一間好有心思既餐廳❤️下次一定會再去查看更多
+ 2
卡邦尼意粉
Yen Lau
午餐,地方舒適,位置寬敞,食物質素好, 價錢優惠
2015-03-26
2K 瀏覽
關注
今日同朋友經過Amuse, 見到佢哋新增午餐時段,問了老闆佢哋暫時只會在星期一至星期五, 12:00 - 15:00是午餐時段, 5點左右會做回酒吧, 佢哋每日會有3個餐比客人選擇, 剛好我哋有3個人, 所以3個餐都點了。先嚟餐湯"蘑菇湯" 入口有濃烈的蘑菇味, 好好味。而朋友嘅煙三文魚牛角包沙律, 朋友說牛角包好香好鬆軟, 另一位朋友嘅漢堡排咖哩飯, 她說咖哩是用日式咖哩做的, 如果漢堡排能多一塊便好了。而我個份蕃茄煙肉長通粉, 有很香的煙肉味加上清新的蕃茄味。最後餐飲選了熱咖啡, 很濃, 正呀!雖然位置偏遠地鐵站,但係尖沙咀區有間咁舒適嘅餐廳真係好難得,座位好寬敞,佈置型格,食物好味,價錢優惠, 抵呀!查看更多
煙三文魚牛角包沙律, 漢堡排咖哩飯, 蕃茄煙肉長通粉
Lunch A
B C set
May Y Y Lai
私房菜火煱
May Y Y Lai
2013-11-22
關注
Happy Friday!約咗一班同事 happy friday,加上出咗糧!揀咗呢度火煱,貪佢夠私隱,預早訂枱,去到原來真係得我哋一枱,正!店主好好人,事前有聯絡詢問各人喜好,最後他幫我哋買咗好多材料,食唔晒。呢餐唔算貴,不過好舒服,因為無隔離枱嘈住,又有電視睇,大家食到 11:30pm 先晒 band。下次有機會會試下佢哋煮法國菜及西餐。首先講湯底,個湯底係店主下午開始煲,蕃茄薯仔粟米加豬骨,個湯超甜,啲粟米好好好好食,後來同店主傾開,佢仲教我點樣揀先好食:)醉雞 -- 好正肥牛 -- OK 蟹 -- 一般象拔蚌仔 -- 正、甜墨魚滑 -- 正另外,呢度係任飲汽水,當然,汽水都唔飲得多,否則食唔到嘢。查看更多
Yen Lau
服務好,環境一流,地方舒適!
2013-10-17
關注
睇雜誌成日見到好多明星係道影相,環境好似好靚咁!今日終於抽到時間嚟飲下嘢喇!真係從未去過如此舒適嘅酒吧!地方座位十分寬躺!設計亦十分獨特!同朋友談心真係一流!另外侍應用心服務,飲咗3杯Cocktail味道調得好好!相信我會成為該店嘅長期顧客! :) 查看更多