2023-12-15
👩❤️💋👨生活就係要有儀式感❤️偶然間同平時會有啲唔同😍喺平淡嘅日子裏面🌈一餐充滿儀式感嘅Fine dining🍴就可以暫時放低工作嘅壓力✅好好享受一餐浪漫嘅晚餐💯多謝hubby嘅安排🥰為我哋生活中添一點色彩❤️✨4 Courses ANNIVERSARY MENU✨🥖Baguette : 呢個原味同埋朱古力果仁酵母麵包Chocolate nuts sourdough真係好食到不得了呀👍配埋佢哋自家製煙燻過嘅香草牛油同埋低溫慢煮焦糖牛油😍好夾呀💯我仲買多左個Chocolate nuts sourdough番屋企食添😂✨頭盤3款▫️西班牙蕃茄凍湯:裡面有黑胡椒微微辣味❤️加埋車厘茄沙冰😍配埋水牛芝士同柚子醋👍好味道👅▫️炸薯波:炸薯波炸完之後外脆內軟🔥正呀✅▫️Lolipop 鵝肝珍寶珠:呢個配左白桃果醬味道已經好好味😍加埋外面沾上開心果粒粒醬真係不得了✅睇得又食得🥳🍲CAULIFLOWER VELOUTE | RAZOR CLAM : 呢個紐西蘭蟶子皇煎過🔥再加埋香濃椰菜花忌廉濃湯😍好濃郁呢🥳🍴HOKKAIDO UNI CUP | LILY BLOSSOM MOUSSE : 賣相超吸引🤩上枱嗰
✨4 Courses ANNIVERSARY MENU✨
✨頭盤3款
▫️炸薯波:炸薯波炸完之後外脆內軟🔥正呀✅
🍴HOKKAIDO UNI CUP | LILY BLOSSOM MOUSSE : 賣相超吸引🤩上枱嗰陣時有乾冰煙霧效果添❤️
🦪海膽:好鮮甜嘅北海道馬糞海膽💯加埋香氣洋溢嘅百合花慕絲醬👍底層仲配埋龍蝦濃湯啫喱✅勁正🥳
🍴Main Course
🐃鹿兒島A4牛日本蒜頭:好鍾意呢個鹿兒島A4和牛😍加埋香香甜甜剛剛熟嘅洋蔥圈同青森縣嘅蒜頭伴碟✅無得彈呀🥳
🐑羊髀後腿肉:羊肉最好食嘅部份就係羊髀嘅後腿肉呀😍呢個部位嘅肉質夠曬鮮嫩又軟腍🥳好讚呢🥳
🍨Dessert Du Chef : 呢個係法國最傳統嘅甜點✅係用新鮮嘅栗子蓉同埋香滑嘅雲呢拿雪糕🍦配埋開心果碎❤️係充滿着幸福味道👅
☕️加多兩杯熱辣辣又香濃嘅Latte同House Coffee🔥再配埋瑪德蓮蛋糕、曲奇餅同埋白朱古力🍫為呢餐Fine Dining畫上完美嘅句號喔😍