2023-04-23 21 瀏覽
入店前同正常的西式餐廳沒太大分別,店員一樣好友善,感覺好causal的酒吧同西式店。一開餐牌,超特別的菜式,cheeseburger pizza, 腐乳Caesar salad, 落單前感覺怪怪的,吾敢有期望,加上要顧及小朋友口味。點知味道非常有驚喜,尤其中意食cheeseburgers 既小朋友非常欣賞個pizza, pizza 仲要係石爐燒,係全枱人最欣賞的菜式,好好味!雞翼同埋薯條都不錯👍🏻👍🏻👍🏻
2023-04-15
  • 腐乳汁凱撒沙律
  • 威士忌燒烤炸雞翼
  • Alvy's Caesar
餐廳環境好岩收工去放鬆,小昏暗紅紅既燈光令人特別放鬆,職員都好熱情友善🥰Set Menu 二人套餐 $238/1位SALAD🥗腐乳汁凱撒沙律 好豐富既沙律,第一次食沙律入面有叉燒😂,原來都幾夾,夾得都幾好食,入面仲有雲呑皮,脆卜卜咁,口感配搭滿分💯余均益炸雞翼🌶️叫果時,職員話:spicy, ok? 食落都真係幾辣下,但辣得好過癮同惹味,係非常順口既辣,忍唔住想不停咬入口咁,雞肉肉質都好嫩滑多汁,仲有個醬汁可以沾黎食,味道會更加有層次扭扭薯條薯條炸得勁香脆,脆卜卜勁好食,仲有蕃茄醬,應該話係蕃茄蓉咁,好鮮甜麻辣肉腸薄餅🌶️係Handmade Sourdough Pizza 🍕 ,薄餅皮食落好薄脆,口感非常好,味道麻得好爽,先麻後辣咁,食落好惹味好好食,中意食辣既切食😋Beer🍺 CLASSIC PALE ALE係飲緊入口既途中就會聞到清新既果味,飲落會有啲啲啤酒本身既甘味,啤酒🍻感較強LUCKY FLOWER好少女既口感,入口好順,好清既茶香味再加清新既果香,有啲啲酸酸地咁,好好飲,好岩女士飲🥰餐廳仲推緊飲品Free flow優惠,2個鐘任飲5款啤酒,1款梳打,House Red & Wh

Set Menu 二人套餐 $238/1位

SALAD🥗

余均益炸雞翼🌶️

麻辣肉腸薄餅🌶️

Beer🍺
CLASSIC PALE ALE

LUCKY FLOWER

餐廳仲推緊飲品Free flow優惠,2個鐘任飲5款啤酒,1款梳打,House Red & White Wine,罐裝Higherthan,Highball,檸檬水同果汁都係$300(加一)/1位
2023-04-19 44 瀏覽
🔸Bak gwei ($148) 😋5/5完美演譯當叉燒遇上pizza,中西合璧意外地合適。芝士底pizza加上叉燒及薑蓉,初次到店必試。🔸The cheeseburger ($168) 😋4.5/5並非真的burger味照放在pizza上,而是用上burger的料及醬,有幾種芝士味,但最後是pizza的感覺,不輸Bak gwei。🔸Latkes ($68) 😋3.5/5又一fusion,薯餅上放薑蓉。薑蓉上與Bak gwei撞了,但其實底有sour cream不易察覺,感覺sour cream比較配。🔸Bourbon barbecue wings ($96) 😋4/5不沾醬已十分開胃惹味,沾了geung yeing sour cream又是另一翻滋味。另外有道余均益炸雞翼,好辣的朋友要試試。服務:🤗🤗🤗晚上食客一台接一台,只有2名侍應,有點忙不過來,但態度是良好的。✴️總結:星期一有Pizza+啤酒$100的優惠,星期三有$5雞翼。很適合工作後與朋友見面,值得再去。
🔸Bak gwei ($148) 😋5/5

The cheeseburger
Bourbon barbecue wings
  • 白鬼
2023-04-18 18 瀏覽
又到收工食好西時間啦!知道堅尼地城開左好多特色西餐廳好適合打工仔放工chill 一chill啤一啤佢。呢間Alvy’s 就大玩舊New York風! 好似睇緊電視劇咁🤩小編覺得佢最正既係,氣氛好,店員又nice,仲有做晚市set menu, 餵得小編飽飽又有杯啤酒🍻舒緩下一整日既辛勞😆【Set Menu for 2 people】$228 per person Nosh就選擇左Alvy’s既招牌肉九, 大大粒肉丸好香口好juicy ! 滿滿既蕃茄醬可以盡情咁沾😋跟餐既腐乳汁凱撒沙律🥗勁大碟,超多芝士碎好yummy❤️Wings就揀左余均益炸雞翼,小編未食過余均益,食落有d似buffalo wings, 雞翼炸得非常脆,好味!🤩仲可以揀pizza or pasta, 小編就揀左四重芝士薄餅, 芝士味勁濃厚,so cheesy! 鐘意食芝士既你地一定唔可以錯過哦❤️❤️分數:(10分滿分💛)味道:8價錢:8環境:9服務:9(以上評分只是小編個人口味而已)💥 Alvy’s📍 西環堅尼地城荷蘭街8號地舖#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #food

跟餐既腐乳汁凱撒沙律🥗勁大碟,超多芝士碎好yummy❤️

分數:(10分滿分💛)
味道:8
價錢:8
環境:9
服務:9
(以上評分只是小編個人口味而已)

💥 Alvy’s
📍 西環堅尼地城荷蘭街8號地舖

#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #手機食先 #平民美食 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#高質餐廳#堅尼地城美食推介#happyhourplace#西環美食
2023-04-17 22 瀏覽
今日放假去左堅尼地城睇日落,係附近行下行下經過呢間叫alvy’s既pizza餐廳,見到佢啲pizza好似好正咁,又唔洗等位,於是入去飲下酒加食晚餐。餐廳有daily set menu serve for 2 people,可以揀兩款小食,一款pizza,仲包兩杯300ML啤酒,每人$238,性價比好高。啤酒有好多款,岩晒鍾意飲啤酒既我,我揀左杯叫INK,飲落有朱古力既苦味,非常特別,好易入口,不過濃度算高有5.5%。
2023-04-16 23 瀏覽
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$200-300+📍Address: G/F, 8 Holland Street, Kennedy TownAlvy’s is located a short walk away from Kennedy Town MTR station. The pizza joint, with its low hanging orange lights and red rustic “brick walls” exuded a very midwest sports bar vibes. We opted for the set menu; which included 1 starter, 1 wings, 2 drinks, and 1 main dish for HKD 238 per pax. Great deal for the portion if you ask me! STARTER: MEATBALLS Meatballs were well made with a good ratio of fat to m

🇭🇰Hong Kong

STARTER: MEATBALLS

Meatballs were well made with a good ratio of fat to meat, which resulted in meatballs that were neither dense, nor dry. The meatball were accompanied by a nice “Sunday sauce” and grated parmesan.

WINGS: BOURBON BARBECUE WINGS

You get to choose from the spicy wings and the barbecue wings, and we opted for the latter. The chicken wings were well marinated, tender and coated with a nostalgic BBQ sauce. For those who want an added flavour, they provided a light sour cream sauce too!

MAIN: THE CHEESEBURGER PIZZA

Here, you get to pick either a pasta or pizza. The menu is filled with very interesting choices, and we definitely had a hard time here. We struggled between the “BAK GWEI (Char Siew)”, the “MALA salami”, “BOURBEN PIE” before opting for the “CHEESEBURGER” to complete the “Bourbon Bar” vibes! The cheeseburger pizza indeed didn’t disappear. There was a rich tomato paste and a very generous portion of beef bites and bacon toppings. A very gratifying way to end our meal!
2023-04-16 19 瀏覽
今日double dating,順便約左住堅尼地城既couples食飯,佢地話經過左呢間餐廳好多次一直想試,今晚於是一齊去試下。我地6點幾就去到,餐廳唔算多人,於是我地揀左最入既角落位,方便我地傾計。之後七點幾開始滿人。我地四個人叫左兩個set,每人$238,仲包一杯啤酒,有酒飲都幾抵,而且啤酒有非常多款,我揀左杯水果味,甜甜地適合平時少飲酒既人,配佢set dinner既小食同pizza幾好,適合慢慢食傾成晚計。
2023-04-16 19 瀏覽
沙拉味道不错,蔬菜新鲜清爽,放了叉烧肉混搭,调味也不错扭扭薯条炸的刚刚好,酥脆,配上略辣的酱料,非常下酒肉丸里面配的菜有点影响美观,但味道也是不错,有浓浓的番茄汁主菜调味偏淡了,只有轻轻的芝士味道,不太推荐鸡翅非常惊喜,微微辣的感觉,调味很奇特餐厅环境不错,是我喜欢的美式餐厅,很chill
沙拉味道不错,蔬菜新鲜清爽,放了叉烧肉混搭,调味也不错
扭扭薯条炸的刚刚好,酥脆,配上略辣的酱料,非常下酒
肉丸里面配的菜有点影响美观,但味道也是不错,有浓浓的番茄汁
主菜调味偏淡了,只有轻轻的芝士味道,不太推荐
鸡翅非常惊喜,微微辣的感觉,调味很奇特

餐厅环境不错,是我喜欢的美式餐厅,很chill
2023-04-10 27 瀏覽
星期五放工想Happy Friday?今日推介一間係西環超有氣氛,食物配搭又得意既餐廳。出堅尼地城地鐵站行5-7分鐘就到,大大道紅色門好易認。.餐廳裝潢有啲懷舊紐約風,加上暗暗地既燈光,好有氣氛。座位好闊落,無論你係兩個人定一大班朋友仔黎都可以。.晚上黎店員推介左佢地set menu ,二百幾蚊位有好多野食。.🔹扭扭薯條🔹脆脆的,份量幾多,最鐘意佢既蕃茄肉醬汁,比起用普通茄汁有誠意。🔹威士忌燒烤炸雞翼🔹本身以為會好濃酒香,不過加熱揮發左酒精後主要係食到燒烤醬味,好惹味。.🔹腐乳汁凱撒沙律🔹個搭配好新鮮,但好融合,新鮮清爽既沙律菜岩岩好中和左腐乳汁既濃味。呢到用燶叉燒代替左平時凱撒沙律既煙肉,新奇得黎更有咬口。🔹墨西哥辣椒海鮮薄餅🔹呢到既pizza 餅底係handmade Sourdough, 好有彈性好香口,加上滿滿芝士、海鮮同辣椒,辣辣地味道更豐富。🔹Beer- Lucky Flower& Another One🔹呢到有好多款啤酒揀,Menu 仲會寫埋每款既口味,我就揀左啲light 啲同果味重的,特別係Lucky Flower, 酸酸地好適合女仔。除左Set Menu, 呢到仲有飲

🔹扭扭薯條🔹

🔹威士忌燒烤炸雞翼🔹

🔹腐乳汁凱撒沙律🔹

🔹墨西哥辣椒海鮮薄餅🔹

除左Set Menu, 呢到仲有飲品freeflow 優惠,2個鐘任飲5款啤酒、梳打、紅白酒、罐裝Higherthan、Highball、檸檬水、果汁 都只係$300。
位於堅尼地城的一間美式酒吧餐廳,裝潢以磚紅色作主調,充滿New York懷舊格調;餐廳主打自家酸種麵團的手工Pizza及手工啤酒,晚市更有抵食2人套餐,值得一試!🥗腐乳凱撒沙律 Alvy's Caesar 加入腐乳、叉燒及炸雲吞皮粒等,口感豐富,味道既特別又十分配搭,有驚喜!🧆招牌肉丸 Meatballs in Sunday Sauce肉丸肉味香濃,滿口Juicy肉汁,口感軟嫩!加上蕃茄濃醬及芝士,挺出色~🍗威士忌燒烤炸雞翼 Bourbon Barbecue Wings雞翼炸得香脆,肉質嫩滑,外層滿滿燒烤醬,入口帶點微酸;亦可將西芹條配上Sour Cream,極開胃!🍕伏特加醬薄餅 A La VodkaPizza醬以Vodka Sauce為主,由Vodka、蕃茄醬及香草而成,經烤焗後酒精已完全揮發;Pizza底薄,但餅皮有驚喜,口感煙韌,咬勁十足!🍹PG 5256🍹Passionfruit Virgin Mojito

🥗腐乳凱撒沙律 Alvy's Caesar

腐乳凱撒沙律

🍕伏特加醬薄餅 A La Vodka

伏特加醬薄餅

🍹PG 5256

🍹Passionfruit Virgin Mojito

腐乳凱撒沙律
伏特加醬薄餅
西環一帶是個新舊文化融合的社區,除了傳統老舖之外,同時可以找到不少特色打卡小店,今次就來到美式手工薄餅專門店Alvy’s。一室磚紅色裝潢為主調,在昏黃的燈光映照下,瀰漫著自在寫意醉人情調,店名源自Woody Allen 的電影《Annie Hall》中的角色Alvy Singer,加上店內播放Nirvana、Guns N' Roses等的經典金曲,整個氛圍充滿著美式的復古懷舊感。餐廳供應十幾款Tap beer,直接由bartender 於水龍頭斟出,還可找到限定口味的少爺手工啤酒,相比起一式一樣的工業啤酒,精釀啤酒就是多出一份獨特個性。最近還有飲品freeflow 優惠,2小時任飲每人$300 (另收加一服務費),款式包括:5種啤酒加1梳打、House Red & White Wine、罐裝Higherthan、Highball、梳打、檸檬水、果汁等等。鮮紅色的巨型焗爐購自意大利,能夠保持在350度高溫,也可讓薄餅受熱更均勻。餐牌主打美式薄餅、小食及手工啤酒,款式中西合璧,配搭甚有新鮮感。二人餐Set Menu每位$238,包括一份小吃、一份雞翼、一碗沙律、一個Pizza或Pasta及

二人餐Set Menu每位$238,包括一份小吃、一份雞翼、一碗沙律、一個Pizza或Pasta及兩杯啤酒,比單點更抵食。

Pizza 以自家酸種麵團搓製,餅底加入釀啤酒時的酵母及菌種發酵而成,所以質感獨一無二。

二人套餐

水牛芝士薄餅

材料包括水牛芝士、車厘茄及黑醋,不加任何火腿或肉類素材,並以酸香醒胃的蕃茄醬汁為基底,配搭清新輕盈,不會吃得飽飽滯滯。

水牛芝士薄餅

水牛芝士的柔軟與芳香就是它最誘人的魅力,水分含量高,切開時柔滑的內芯緩緩滲出,質感像豆腐般細滑軟嫩,奶香佈滿口腔。

Burrata Pizza

Sourdough pizza餅底的厚度是簡乎超薄和厚批之間,麵糰吃起來富有淡淡的麵粉香氣,邊緣烤得很焦脆,餅芯卻帶着柔韌。

Burrata Pizza

招牌肉丸

自家製肉丸以牛肉混合豬肉,口感紮實不鬆散,一口咬下立即溢出香濃肉汁。

招牌肉丸

表面灑落羊奶芝士碎屑,熱溶後更添芝味。

Meatballs in Sunday Sauce

威士忌燒烤炸雞

以酒入饌,威士忌燒烤汁中的酒精經高溫烤煮後揮發,突出了Whisky中的麥芽甜味。

威士忌燒烤炸雞翼

沾滿醬汁的雞翼夠入味,一咬開肉質嫩滑,肉汁豐富。

Bourbon Barbecue Wings

腐乳汁凱撒沙律

沙律破格地加入叉燒、炸雲吞皮和腐乳醬汁的港式風味,中西合璧,卻完全不覺有違和感。

腐乳汁凱撒沙律

沙律菜嫩口之餘水分亦充足,腐乳醬落手不過重,沒有蓋過生菜的新鮮爽脆。

Alvy's Caesar

除了啤酒之外,也可選擇無酒精Mocktails,PG 5256 及Mango Virgin Mojito 入口冰爽透心涼,夾雜著清甜果香。

Mocktails
題外話/補充資料: 飲品freeflow 優惠:2小時任飲每人$300 (另收加一服務費),款式包括:5種啤酒加1梳打、House Red & White Wine、罐裝Higherthan、Highball、梳打、檸檬水、果汁等等
2023-04-04
2023-04-06 21 瀏覽
Alvy’s約左朋友喺西環果邊chill 下慶祝下, 荷蘭街都幾多選擇。放工想飲下酒,我揀左呢間好多外國人幫襯既餐廳。一坐底就見到有set menu,諗都唔洗諗,有前菜、小食、沙律,pizza,同兩杯mock-tail /beer,每人都係$250左右,環境氣氛都好relax。仲有一個好抵既酒鬼free-flow promotion,加埋一都係$330兩個鐘,有紅白酒、beer、highball、果汁汽水。掙扎左好耐😆都係下次再同酒鬼朋友黎再盡慶。肉丸同辣炸雞翼都好啱飲番杯beer, 我揀左杯tap beer 係INK,個人鐘意黑啤,入口smooth 同nutty ,帶少少黑朱古力同咖啡味 ,仲環香港製造👍🏼Pizza 揀左POPEYE-RONI,鋪滿勁多波菜同mozzarella, 好足料。店員上菜有介紹個pizza 係handmade sourdough,煙煙韌韌,邊皮麵包綿密,2人size 都幾大塊。下次再試下其他好味同飲free-flow drinks🤤
Alvy’s
下次再試下其他好味同飲free-flow drinks🤤
📍堅尼地城 Alvy’s話說我呢個間歇性潛水嘅水瓶座♒️最近被神明提醒要快啲約返咗香港嘅台灣閨蜜出街玩(直頭喺街上面 random 撞過兩次我都未覆人哋 text 嗰隻🙈)所以就決定認認真真搵間餐廳賠個罪🍴 話說我唔係新發現呢間餐廳嘅😅而係之前我經過佢嘅門口,覺得望落好貴💰好似要搵個隆重啲嘅場合去食🤓今次「負Pizza請罪」好似幾適合,所以就book咗位喇🪑但好笑嘅係,其實人哋唔係貴,仲算係幾抵食😂下次就做多步,睇吓人哋個餐牌再定奪啦🙃食西餐呢家嘢,懶人如我通常都揀Set Menu㗎喇💁🏻‍♀️咁二人Set Menu ($238/人) 就包:1⃣️ 小食x1 (Our pick: 扭扭薯條🍟)2⃣️ 雞翼 x1 (Our pick: 威士忌燒烤炸雞翼✨)3⃣️ 沙律 x1 (Default: 腐乳汁凱撒沙律🥗)4⃣️ Pizza/ Pasta x1 (Our pick: 墨西哥辣椒海鮮薄餅🇲🇽)5️⃣ 啤酒 x2 (Our pick: Lucky Flower Cider & Rose Red Tea Saison)一開始我同朋友都懷疑食唔食得飽(我哋同細食有段距離)🫣但最後我收翻剛才無知嘅諗法💭(啲嘢食都幾
📍堅尼地城 Alvy’s
話說我呢個間歇性潛水嘅水瓶座♒️
最近被神明提醒要快啲約返咗香港嘅台灣閨蜜出街玩
所以就決定認認真真搵間餐廳賠個罪🍴

話說我唔係新發現呢間餐廳嘅😅
而係之前我經過佢嘅門口,覺得望落好貴💰
好似要搵個隆重啲嘅場合去食🤓
今次「負Pizza請罪」好似幾適合,所以就book咗位喇🪑
但好笑嘅係,其實人哋唔係貴,仲算係幾抵食😂
下次就做多步,睇吓人哋個餐牌再定奪啦🙃

咁二人Set Menu ($238/人) 就包:
1⃣️ 小食x1 (Our pick: 扭扭薯條🍟)
3⃣️ 沙律 x1 (Default: 腐乳汁凱撒沙律🥗)

一開始我同朋友都懷疑食唔食得飽(我哋同細食有段距離)🫣
但最後我收翻剛才無知嘅諗法💭(啲嘢食都幾大份)

基本上我覺得呢間餐廳都幾多選擇(尤其係Tap Beer部分),我同閨蜜都好開心☺️ 本身都唔太偏好重麥味啤酒嘅我,搵到light啲嘅果味啤酒表示滿意😌

另外Pizza部分都唔失禮 - 佢哋嘅Pizza係用手工酸種麵包做嘅🍞
食落口感幾新奇 - 有別於平時嘅鬆脆,佢更加增添咗一份軟糯💁🏻‍♀️ 好似食緊mochi麵包咁😆

我哋嗰日唔係特別早去食飯所以就費事飲到太晏,但如果你下次算早嚟可以叫個兩小時freeflow($300/人)🤘🏻
都有成5款啤酒+紅白酒+梳打果汁之類可以揀😉

最後「負Pizza請罪」計劃係成功嘅✅

#負Pizza請罪計劃 #alvys #curlyfries
#扭扭薯條 #bourbonbarbecuewings #威士忌燒烤炸雞翼 #alvysceasar #腐乳汁凱撒沙律 #theseafoodpopper
#墨西哥辣椒海鮮薄餅 #luckyflowercider #roseredteasaison
#kennedytown #堅尼地城 #ohhejfoodie
墨西哥辣椒海鮮薄餅
  • 腐乳汁凱撒沙律
2023-04-05 356 瀏覽
今日假期約左朋友去西環飲野食飯 - Alvy's, 餐廳的靈感來自紐約市的標誌性比薩店,  並提供 20 多種不同類型的波本威士忌和 14 種輪流供應的精釀啤酒, 食客可以從種類繁多的飲品中挑選加埋食品, 亮點系啤酒系Tap beer新鮮啤酒, 新鮮美味, 加埋仲有十幾款口味選擇, 梗有一款岩飲🍺今晚點左$238/人的二人套餐, 有以下面四款食品及飲品: 1. 🍟小食可選扭扭薯條或招牌肉丸或薯餅 - 點左扭扭薯條, 新鮮炸出黎香脆非常讚2. 🍗雞翼可選辣或不辣 - 點左不辣既威士忌燒烤炸雞翼, 雞翼大大隻, 加埋醬汁好夠味3. 沙律是豆腐凱撒沙律 - 沙律菜仲加中式叉燒真系好正4.   🍕薄餅或意粉一客- 薄餅是自家製酸種落餅底, 目測10吋至12吋蕃茄辣肉腸薄餅, 薄餅底系自家製酸種餅底, 煙煙韌韌薄薄地真心正5.  🍻兩杯飲品 - 叫左Rose Red Tea 啤酒, 飲落滲出陣陣花香, 酒迷真系要試試宜家餐廳飲品有任飲優惠推廣, $300加一可以有兩個鐘任飲5款啤酒、紅白酒、1款梳打、罐裝Higherthan、Highball、檸檬水同果汁 , 酒迷不能錯過🍺環境氣氛食物飲品都出

今晚點左$238/人的二人套餐, 有以下面四款食品及飲品:

3. 沙律是豆腐凱撒沙律 - 沙律菜仲加中式叉燒真系好正

環境氣氛食物飲品都出色,實在值得一試😉
2023-04-02
2023-04-04 24 瀏覽
🔸二人套餐 $238 / 位套餐包括有前菜、小食、沙律、主食各一碟、啤酒(330ml)兩杯🔸威士忌燒烤炸雞翼有四隻雞翼,都算大隻BBQ醬汁味濃味道反而有啲似水牛城雞翼甜甜辣辣咁小小酸,偏甜少少似蜜糖味雞翼本身醃得入味係有輕微威士忌味🔸招牌肉丸面頭灑上芝士、麵包屑、珍珠葉係肉醬意粉個隻味道整成嘅肉丸 質地比較硬身係開胃菜一碟,幾好食🔸墨西哥辣椒海鮮薄餅配料有:大蝦🍤、墨魚、墨西哥辣椒( jalapeño)、蒜蓉等係呢間餐廳出名嘅手工薄餅餅底做得夠薄脆食落少少煙韌薄餅邊燒到微微燶燶哋,好惹味海鮮味好突出大蝦份量都幾多不過略嫌味道淡咗少少辣度唔算太辣,就算唔食得辣嘅都食到 Pizza份量唔算大,2人食剛剛好🔸腐乳汁凱撒沙律腐乳汁唔明顯面頭有少少酸酸地味道好似橙汁嘅汁醬 都係開胃前菜一碟▪️Black Kite Sun Shine Guava Sour係酸啤,飲落有似似利賓納,偏酸甜適合唔鍾意好濃酒精味嘅人▪️Young Master Cha Chaan Teng Gose同樣都係酸啤,偏酸個人比較鍾意呢隻好飲過上面嗰隻呢隻酸味有啲層次🍺另外餐廳仲有飲品freeflow優惠2個鐘任飲$300/he
🔸二人套餐 $238 / 位

🔸威士忌燒烤炸雞
有四隻雞翼,都算大隻
BBQ醬汁味濃
味道反而有啲似水牛城雞翼
甜甜辣辣咁
小小酸,偏甜少少似蜜糖味
雞翼本身醃得入味
係有輕微威士忌味

🔸招牌肉丸
面頭灑上芝士、麵包屑、珍珠葉
係肉醬意粉個隻味道整成嘅肉丸
質地比較硬身
係開胃菜一碟,幾好食

🔸墨西哥辣椒海鮮薄餅
係呢間餐廳出名嘅手工薄餅
餅底做得夠薄脆
食落少少煙韌
薄餅邊燒到微微燶燶哋,好惹味
海鮮味好突出
大蝦份量都幾多
不過略嫌味道淡咗少少
辣度唔算太辣,就算唔食得辣嘅都食到
Pizza份量唔算大,2人食剛剛好

🔸腐乳汁凱撒沙律
腐乳汁唔明顯
面頭有少少酸酸地
味道好似橙汁嘅汁醬
都係開胃前菜一碟

係酸啤,飲落有似似利賓納,偏酸甜
適合唔鍾意好濃酒精味嘅人

同樣都係酸啤,偏酸
個人比較鍾意呢隻好飲過上面嗰隻
呢隻酸味有啲層次

🍺另外餐廳仲有飲品freeflow優惠
2個鐘任飲$300/head (另收加一服務費)包括有5種啤酒加1梳打、House Red & White Wine、罐裝Higherthan, Highball、梳打、檸檬水、果汁

🔹環境:
燈光暗暗地
有吧枱,亦有四人座位
同朋友一路飲酒,一路傾偈,幾好feel
另外,餐廳用嘅餐巾好夠厚,質地幾好😂

🗣另須加一服務費

人均消費:~$260