2022-05-19 92 瀏覽
Alimente🌟整體: 戲院旁嘅隱世輕食西餐 價錢比起element其他餐廳 算係相宜 🏠環境: 緑色配合木系燈光 有啲似行健康原林feel 座位唔算密 空間感都唔錯 睇完戲食個靚餐都ok🧑🏻‍🍳服務: ✅☆║.............║☆‼️ 明太子三文魚忌廉意粉 $ 128✅ 三文魚切碎再加蟹子 同忌廉 撈意粉 典型嘅意粉 整體幾creamy 意粉煮得啱啱好 唔會過硬過稔 睇完戲肚餓就啱啱好✅夜晚加多$30就有湯同飲品‼️ 茴香春雞 $128✅ 呢個就for 好肚餓嘅人 成隻碟都係雞肉 正所謂 啖啖肉就好滿足 醬汁唔太濃 算係配合主題嘅清新✅ 份量嚟講 大半隻雞 真係幾抵 聽員工講戲院仲有折扣coupon攞 就更加抵📍 尖沙咀柯士甸道西1號Elements圓方商場火區2樓2131號舖Shop 2131, 2, Fire, Elements, 1 Austin Road West, Tsim Sha Tsui⏰ 星期一至日11:30 - 20:00☎️ 電話號碼 27770030📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
Alimente

⏰ 星期一至日
11:30 - 20:00

☎️ 電話號碼 27770030

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2022-05-18 2010 瀏覽
第五波疫情放寬後,戲院重開,今晚相約朋友到圓方百老匯戲院🎬睇返埸Movies ,入場前先找地方吃飯,發現戲院直入有間新店,位置幾隱蔽,但座位清靜舒服😌,餐廳🍴主要提供主食外,更有歐美流行的輕食的能量碗(power bowl)剛巧遇上主廚傾咗一陣間,原來chef曾管理多間跨國健康飲食集團,對食材的選擇配搭,食物營養都有份堅持✊,用心製作均衡營養的美食給大家👏🏻👏🏻👏🏻{新開幕特別優惠🫵:百老滙戲院會員,ICC 上班員工,圓方住戶享有85折優惠直至2022年尾}香烤三文魚The Ali Bowl $118餐廳🍴有五款不同口味的能量碗選擇,有三文魚,海鮮,素食,蛋白質及鰻魚,base可選擇白米/紅米/糙米/什錦飯/沙律🥗等,賣相吸引,香烤的三文魚,色彩繽紛牛油果🥑甘筍,薯仔🥔紅腰豆🫘粟米🌽洋蔥絲,雞蛋🥚南瓜🎃,加上自家製醬汁,又健康又美味👐👐法式豬鞍架$138肉質鮮嫩多汁之外,香脆炸薯條🍟,燒紅甜椒,紅蘿蔔🥕茄子🍆蕃茄仔,翠玉瓜,燒汁,分量十足,超正😘😘Dinner set+$30包括是日餐湯/沙律及水果茶今晚選擇濃郁蕃茄湯及新鮮沙律🥗,配搭唔太甜的百香果茶😘😘Alime

香烤三文魚The Ali Bowl $118

法式豬鞍架$138

Dinner set+$30包括是日餐湯/沙律及水果茶
今晚選擇濃郁蕃茄湯及新鮮沙律🥗,配搭唔太甜的百香果茶😘😘

Alimente French Pastry$38
法式酥皮小食,酥脆可口,一食停唔到口😅😅
2022-05-14
2022-05-15 85 瀏覽
已經很長時間沒有來過圓方,今天晚上有空,便來這裏逛逛。在戲院附近,發現了這間毫不起眼的食肆, 便入來一試。豬鞍,豬肉味道香甜,醬汁非常惹味,加上旁邊的脂肪軟滑可口,可以媲美高級餐廳。茴香烤雞,雞的份量十足,如果雞皮在香脆一點,味道更佳。青檸特飲,青檸味道香濃,薄荷葉的份量亦都十足,比起泰國食肆的青檸特飲毫不遜色。熱情果果茶,熱情果味道十足,不會過.酸,非常美味。朱古力布朗尼,朱古力味道香濃,加上合桃的香脆,味道非常好。丹麥條,又香又脆,令人回味無窮。
已經很長時間沒有來過圓方,今天晚上有空,便來這裏逛逛。
在戲院附近,發現了這間毫不起眼的食肆, 便入來一試。

茴香烤雞,雞的份量十足,如果雞皮在香脆一點,味道更佳。

熱情果果茶,熱情果味道十足,不會過.酸,非常美味。

朱古力布朗尼,朱古力味道香濃,加上合桃的香脆,味道非常好。
丹麥條,又香又脆,令人回味無窮。
小孩子們終於復課了,家長們有片刻自由。當然要慶祝一番,相約兩位媽媽一同來個brunch 。 泊車方便,很優惠。穿過商場,經過戲院 ,來到餐廳門口 。 環境很舒服,未到繁忙時間,可以慢慢食慢慢傾。 我們點了烤三文魚沙律, 可以揀白飯底或者沙律底。 我們選擇了沙律, 三文魚煎得很香脆, 有紅蘿蔔生菜, 扁豆, 南瓜,牛油果,雞蛋, 好有營養又飽肚。 兩個餐都附上午餐湯牛油及餐包。 蔬菜湯很清甜。 卡邦尼亞意粉, 真材實料白汁很香。 每人點了一杯飲品, 熱朱古力,熱朱古力咖啡,黑咖啡。 最後來一個brownies 甜品。 很濕潤,很鬆軟。
小孩子們終於復課了,家長們有片刻自由。

當然要慶祝一番,相約兩位媽媽一同來個brunch 。

泊車方便,很優惠。穿過商場,經過戲院 ,來到餐廳門口 。

環境很舒服,未到繁忙時間,可以慢慢食慢慢傾。

兩個餐都附上午餐湯牛油及餐包。
蔬菜湯很清甜。

卡邦尼亞意粉, 真材實料白汁很香。
每人點了一杯飲品, 熱朱古力,熱朱古力咖啡,黑咖啡。

最後來一個brownies 甜品。 很濕潤,很鬆軟。

今天到訪朋友家中,提起Alimente這間餐廳,說菜式十分美味,就即興前來用餐。這是我第五波疫情以來,第一次外出堂食用餐!餐廳環境舒適,一個人靜靜坐,或三五知己聊聊天也合適。我們點了一份招牌漢堡和海鮮冬蔭番茄意粉,還有隨養的沙津、餐湯及茶飲。招牌漢堡~招牌漢堡好吃,牛肉肉質結實但一點不乾,很Juicy,配搭了鬆軟的漢堡包、蔬菜和醬汁,感覺清新又均衡,沒有油膩感。配菜是薯條,炸得剛好不過度,忍不住一條接一條。海鮮冬蔭番茄意粉~朋友尤其推薦海鮮冬蔭番茄意粉。起初看到碟子小小,以為份量不多。豈不知,原來意粉份量不少,而且海鮮和配菜也很足料。鮮蝦大大隻,啖啖肉。意粉以昝有冬南亞的感覺,以辣味為主。有半粒青檸,加多些青檸汁,配上清新酸味,味道更佳。餐飲、餐湯和沙律~是日熱茶之選是茉莉花茶,濃而不苦!餐湯是甘筍湯,十分濃郁,絕無偷功減料,還有直接從法國運送而來的一片麵包。沙律菜新鮮,醬汁易入口,不油膩,正!另外,因為有特選七折套餐,而且不收加上一,今次真「抵食」!希望下次可以再試試其他的食物!** Alimente正正就在圓方戲院Premiere Cinema旁邊,從戲院正門走進一點,望望右邊就是

餐廳環境舒適,一個人靜靜坐,或三五知己聊聊天也合適。

招牌漢堡~
招牌漢堡

配菜是薯條,炸得剛好不過度,忍不住一條接一條。

海鮮冬蔭番茄意粉~
海鮮冬蔭番茄意粉

餐飲、餐湯和沙律~

是日熱茶之選是茉莉花茶,濃而不苦!
茉莉花茶

甘筍湯

沙律菜新鮮,醬汁易入口,不油膩,正!

沙律

** Alimente正正就在圓方戲院Premiere Cinema旁邊,從戲院正門走進一點,望望右邊就是了!

離開時路過商場內附近的Starbucks,人頭湧湧...... 大家真係唔識揀!何不到Alimente ,飲杯咖啡、食件cake,或者品嚐用心製作又高質素的食物 ?希望小café 更多人認識!
2022-04-18
招牌漢堡
海鮮冬蔭番茄意粉
茉莉花茶
沙律
  • 招牌漢堡 Ali beef burger
本來約了朋友到西九文化區野餐,但朋友遲到,而我非常肚餓,所以決定先用膳。在圓方的戲院內發現一間新的餐廳,有輕食又有主食,而且多款主食在做特價,堂食及外賣都有30%off。另外還點了一些外賣給遲到的朋友及我們野餐的膳食,非常適合經常會在西九文化區附近工作的朋友,始終西九文化區內選擇還不算多。每款主菜都會包水果茶,還有餐湯或沙律。雜菌忌廉意粉 $83 ~必食意粉最重要就是要煮出Al dente口感,這道菜完全做到,而且忌廉汁很掛麵,菇菌味香濃絕對值得一食。燒雞 $89 ~ 必食雞肉超級嫩滑,儘管是雞胸部位也是滑嫩的,調味相當好,不會過鹹,伴碟的薯蓉及烤蔬菜也是滋味非常。海鮮三重奏營養蓋飯 $87味道較為清淡,非常適合健康飲食,除了米外還有藜麥,海鮮方面有蝦、魷魚、魚塊,但份量不算多,蔬菜方面有紅蘿蔔、青瓜、紫椰菜、綠椰菜、蕃茄、沙律生菜、杏仁片及毛豆,相當豐富,絕對係非常有營養的配搭。Brownie $42 ~必食設成一粒粒少少立方體,非常適合與朋友分享,野餐必備甜品,濃郁朱古力香味,蛋糕體夠濕潤。水果茶~超推薦雖然是今餐贈送,但簡直超越手搖查店的水果茶,茶底香醇有豐富的百香果果肉,非

每款主菜都會包水果茶,還有餐湯或沙律。

雜菌忌廉意粉 $83 ~必食

燒雞 $89 ~ 必食

海鮮三重奏營養蓋飯 $87

Brownie $42 ~必食

水果茶~超推薦
雖然是今餐贈送,但簡直超越手搖查店的水果茶,茶底香醇有豐富的百香果果肉,非常清香解渴,冰塊十足,夏日飲用一流。

是日跟餐餸的是紫薯湯,應該是加了椰菜花一起煮?濃郁又清新,感覺很特別,很不錯的配搭。

炸物
炸薯條、炸洋蔥圈及炸魚粒,相當香脆可口,附送的他他醬調味一絕。

總括來說每一款食物都相當滋味。
而且服務相當殷勤,期待之後新出的餐點。
  • 烤雞
  • 水果茶
  • 雜菌忌廉意粉
位於圓方戲院旁邊,原來有間清新cafe。周末跟朋友到西九龍走一走,打算在圓方吃個簡單午餐,到商場的指示牌看看,見到戲院旁邊有間西餐,就決定食佢。 到餐廳門口,是半自助形式,在櫃檯下單,再自選座位,然後店員會送餐。餐廳位置寬敞,很不少植物和藝術品擺設,感覺優雅舒服,設計簡約清新,而自助形式不會感到有壓力,可以慢慢用餐,是朋友聚會好地方。 餐牌上有清新pokebowl或西餐選擇,原來大廚更是酒店大廚!意粉,漢堡和扒類都十分吸引,最後就點了意粉和烤雞,跟餐有1杯飲品和餐湯/沙律。 =茴香春雞 $128=茴香屬於法式料理常見的配搭,春雞的肉質嫩滑,熟度剛好,茴香令味道提升,帶出清新感覺,另外以薯蓉、紅蘿蔔、車厘茄、茄子、南瓜等伴菜,豐富又健康,薯蓉超滑口!醬汁是秘製燒汁,味道濃郁又唔會太鹹,屬於驚喜的點綴。 =海鮮冬陰蕃茄意粉 $125=意粉的配料豐富,海鮮包括大蝦,魚柳,魷魚圈,加上蕃茄,洋蔥,香椒,菇類等等。醬汁以蕃茄加冬陰味為主,微辣又開胃,蕃茄控必點! =凍朱古力咖啡 跟餐+$10=咖啡賣相吸引,朱古力味濃厚,唔會太甜,底層有咖啡豆香,偏nutty,牛奶與咖啡比例平衡,以套餐加10蚊真

=茴香春雞 $128=

=海鮮冬陰蕃茄意粉 $125=

=凍朱古力咖啡 跟餐+$10=
咖啡賣相吸引,朱古力味濃厚,唔會太甜,底層有咖啡豆香,偏nutty,牛奶與咖啡比例平衡,以套餐加10蚊真心超值!

=餐湯+凍果茶 跟餐=
兩個套餐都跟牛油配多士及餐湯,是蔬菜忌廉湯,飲落香口細滑,帶出蔬菜鮮味,因此不會太油膩。凍果茶微甜,果味夠濃可以去膩。
2022-04-05 160 瀏覽
在我很喜歡流連的地方:圓方有家我很喜歡的小店,就在火區,戲院旁邊,靜靜的角落,舒適的環境,有隻性價比頗高的食物四月特選七折套餐茴香春雞$$89分量頗大的半隻春雞,肉量大而且薯蓉多,口感稔軟,還有不少的茄子🍆跟翠玉瓜,非常抵食海鮮三重奏營養蓋飯$87蝦仁🍤跟魷魚🦑圈佈滿蓋飯,蓋飯更可換成沙律🥗,酸甜入味,而且色彩繽紛,既有紫椰菜也有椰菜花🥦,西蘭花🥦,藜麥,很高纖維非常健康海鮮冬陰功蕃茄意粉$87超爽脆的蝦,還有份量慷慨的龍脷柳跟魷魚圈,入口酸酸辣辣的非常開胃,意粉口感彈牙,這泰式風味的主菜非常對我胃口

在我很喜歡流連的地方:圓方

四月特選七折套餐
茴香春雞$$89

海鮮三重奏營養蓋飯$87

海鮮冬陰功蕃茄意粉$87
2022-04-03 114 瀏覽
放假想鬆一鬆,發現喺圓方2樓嘅戲院隔離有間新cafe🤩價錢貼地,裝修主打天然,可以慢慢影下靚相、同朋友一齊chill下🥰份量都唔細,食唔曬仲可以打包攞去西九文化區食🤣-海鮮冬陰蕃茄意粉🍝🔥 ($125→$87)味道相對辣🥵有冬陰公嘅香辣同蕃茄嘅酸味,刺激得嚟又惹味❤️‍🔥海鮮嘅份量好多,大蝦、魷魚圈同魚肉都有唔少,so far係最近食過最好食嘅冬陰公意粉🤩-招牌漢堡🍔 ($115)麵包搽咗牛油再烘,香口得嚟又夠脆😋牛肉我都好欣賞,唔會好鬆散反而幾結實,又有口感又夠牛味🥰-兩個set都可以配果茶同湯/沙律🥗/前菜,今日嘅果菜係水蜜桃茶,我超中意,一啲都唔死甜仲好清新添🤩❤️-Chocolate brownie🍫 ($42)店員好好咁等我哋食到咁上下先上甜品,咁我哋就可以趁熱食☺️brownie頗鬆軟同重朱古力味,非常中意😋
海鮮冬陰蕃茄意粉🍝🔥 ($125→$87)
招牌漢堡🍔 ($115)
Chocolate brownie🍫 ($42)
2022-03-28 121 瀏覽
Alimente係圓方戲院旁邊嘅西餐廳,門面唔係好起眼,但餐廳裡面嘅環境真係好舒適!由酒店廚師主理,食物質素有保證!精選套餐7折優惠,有齊主食、果茶、餐包、湯/沙律/前菜,幾十蚊就有交易,仲要免收加一,性價比極高!海鮮三重奏營養蓋飯 折後$87有齊多種食物嘅天然顏色,內含烤魚、章魚、西蘭花、椰菜花、椰菜、甘筍、車厘茄、青瓜、沙律同埋炒飯,份量足而且營養豐富,好睇又好食!香辣雞肉芝士卷 $93呢個Wrap嘅雞肉辣辣地,勁惹味!仲帶好Fresh嘅Bell pepper香!伴碟嘅沙律同樣新鮮,值得推薦!招牌漢堡 $115又厚又多汁嘅漢堡煎到好香口!煙肉、生菜、芝士、番茄等經典配搭確實冇得輸!個包同牛油烤過,格外美味!餐包、餐湯、前菜、沙律、果茶

海鮮三重奏營養蓋飯 折後$87

香辣雞肉芝士卷 $93

招牌漢堡 $115

餐包、餐湯、前菜、沙律、果茶
2022-03-27 84 瀏覽
在圓方隨性走走,戲院未營業,但發現旁有間cafe 營業中,主打輕食salad bowl同埋意粉,burger!點了一份burger 和spaghetti carbonara ,跟主食還配了一份沙律,湯和面包,飲品,價錢$128和$85,感覺相當豐富!再試試味道,相當不錯,沙律🥗新鮮,bueger包脆肉多汁,值得推介!Spaghetti Carbonara 也不錯,傳統口味,濃厚芝士,意粉軟硬適中,跟餐面包太硬,有待改善.

• Beef  burger
  • Spaghetti  Carbonara
2022-03-26 88 瀏覽
隱蔽於戲院旁邊的這間Alimente,在圓方這個高級商場來說是間比較平民的食肆。主打健康營養蓋飯及西餐,亦提供自家製冷壓果汁,果茶,咖啡等,十分適合這個抗疫期間又要食得好,又要食得健康的朋友。餐廳提供五款的健康營養蓋飯(Power Bowl),每款蓋飯都由7-8款的健康食材配撘出來的,我點了$108 的香烤三文魚蓋飯,內邊有烤三文魚,南瓜,烤甘筍,粟米粒,紅腰豆,洋蔥絲,半份的牛油果,什錦沙律及半隻蛋,顏色豐富,完全符合七色飲色,每種顏色的食材各自有不同的營養。還可以配上健康米飯/沙律,我配了什錦飯,就是紅米,白米再加糙米,感覺更健康更飽肚。另外點了一客$138 的芝士深海魚扒,份量大份,賣相精美。魚肉煮得剛好,外邊煎得香身,內邊嫩滑,舖上一些芝士及麵包糠去焗更香口,魚肉沾上芝士醬汁來食更好味。魚扒配上薯蓉及大量雜菜,連男士都覺得飽肚。每款主菜都有包一杯果茶及一份餐湯/沙律/前菜。是日餐湯是蘑菇湯,還配上一件迷你牛角包。沙律都比想像大份。餐飲果茶亦可以加$15轉杯咖啡。

轉杯咖啡。
2022-03-26
2022-03-24 78 瀏覽
疫情下謙謙真係屈到悶,所以見星期六陽光咁好,我和婆婆就同佢去圓方行下街食lunch,原來呢到開左間新店Alimente, 我見套餐有7折😍,即決定食呢間。我地叫左以下3個套餐 ⬇️⬇️⬇️🥣 番茄湯 ~ 入口綿密濃郁棉的番茄湯🥗 沙律 ~ 有番茄仔,粟米粒和新鮮沙律菜加上醋汁好開胃。🥬 前菜 ~ 有驚喜,竟然係泡菜味道小辣爽口。🥐 牛角包 ~ 酥脆香口配湯食一流。⚛ 海鮮冬陰番茄意粉 ~ 喜歡吃辣的唔可以錯過, 海鮮材料豐富,有蝦,魚柳青紅椒,味道一流因每條意粉都掛滿醬汁。⚛ 茴香春雞 ~ 係出面食雞最怕就係嚡, 竟然呢到的春雞做到又香又滑喎,另外有我最喜歡的薯蓉底☺。⚛ 招牌漢堡 ~ 個包面焗得香脆,內裡有漢堡扒, 煙肉, 蘑菇,芝士,番茄,生菜, 一口咬下口感超豐富超滿足, 漢堡真係要即整即食先會咁好食。

我地叫左以下3個套餐 ⬇️⬇️⬇️

🥣 番茄湯 ~ 入口綿密濃郁棉的番茄湯

🥗 沙律 ~ 有番茄仔,粟米粒和新鮮沙律菜加上醋汁好開胃。

🥬 前菜 ~ 有驚喜,竟然係泡菜味道小辣爽口。

🥐 牛角包 ~ 酥脆香口配湯食一流。

Alimente❤️ Cafe by heart☕️🍽💫..有諗過Elements 會有一間價錢相宜、份量十足而且有質素,環境舒適既小清新Cafe 嗎☕️❓ 餐廳由酒店廚師主理👨🏻‍🍳,估唔到係elements 內都搵到一間隱世性價比高既西式輕食餐廳🍽,正正係一月尾開始營業。店內可容納26-30個座位用餐,如果想開Party🥳 亦提供到廿多人既 Private Gathering。除此之外,餐廳亦可提供額外到會服務呢,真係一條龍貼心服務喔!餐廳製作有心,而且菜式都是經花心思。就如跟餐既沙律🥗 Sauce 都係自己打,味道酸甜開胃;蕃茄湯🍅 blend 得夠蓉,質感濃稠又清新開胃。跟上來自法國🇫🇷 牛角包🥐,由廚房每日新鮮焗製,超香酥可口,牛油味香濃,就算放涼同樣好味道💛,跟餐真係好抵啊啊啊!ll $87Seafood w/ Tom Yum Tomato Pasta帶點fusion 味道,醬汁濃郁麵條煙韌。ll $87Seafood Goodness Bowl (mixed rice)配料超豐富:烤魚、炒蝦、章魚、西蘭花、花椰菜、椰菜絲、甘筍絲、車厘茄、青瓜、什錦沙律。可自由配搭飯/沙律底,追

Alimente❤️ Cafe by heart☕️🍽💫

l[海鮮冬蔭蕃茄意粉]l $87
帶點fusion 味道,醬汁濃郁麵條煙韌。

l[海鮮三重奏營養蓋飯]l $87

配料超豐富:烤魚、炒蝦、章魚、西蘭花、花椰菜、椰菜絲、甘筍絲、車厘茄、青瓜、什錦沙律。可自由配搭飯/沙律底,追求健康既你可以跟我一樣揀紅白糙米飯,Superfood 之選。

l[茴香春雞]l $89
Authentic Roast

春雞肉質嫩滑,跟香滑忌廉薯蓉。

套餐包括:
1杯果茶 & 1份餐湯 (蕃茄湯) / 沙律 /前菜 (kimchi)
+$15 Americano / Special drinks。價錢真的十分親民呢!跟廚師👨🏻‍🍳 交談可見他對烹調既執著,用心製作出誠意滿滿
2022-03-15 875 瀏覽
尖沙咀站📍Alimente-呢間位於elements嘅餐廳超級抵!$80幾至$120幾左右有一個set,包埋沙律/餐湯+牛角包🥐+野飲👍🏻海鮮三重奏營養蓋飯set($87)呢個set係3月做緊7折,有discount當然試下!可以簡沙律底/飯底,晏就未食飯梗係簡返個飯😎蓋飯一上台望落都覺得豐富!有蝦、魚柳、八爪魚,配埋各種蔬菜,包括青瓜、甘筍、車厘茄、西蘭花、椰菜花、紫椰菜、沙律菜等等,飯底都好健康,係mix rice,好似有紅米糙米等等。蝦仁爽口彈牙,魚柳豐厚,配埋蔬菜好refreshing!面頭仲有d nuts同芝麻😆招牌漢堡set($115)Burger 大大舊,牛肉好juicy,配埋煙肉、芝士、蘑菇、蕃茄、生菜絲🍔重點係包皮用牛油煎香過,外皮脆卜卜,好快就清晒😍😍😍Burger配沙律,感覺好似健康左(平時我一定叫薯菜😹薯菜都係菜!)海鮮冬蔭蕃茄意粉set($87)呢個意粉睇名都好吸引,岩晒中意冬蔭功嘅女朋友,重點呢個set都有7折❗️兩個人叫3個set實在係過份左,未食早餐眼寬肚窄,本身都飽飽地,但食一啖之後又好開胃😹😹😹冬蔭功味夠濃夠辣,醬汁好掛意粉,配埋蝦、魚柳、八爪魚等等嘅
尖沙咀站📍Alimente

海鮮三重奏營養蓋飯set($87)

招牌漢堡set($115)

海鮮冬蔭蕃茄意粉set($87)
呢個意粉睇名都好吸引,岩晒中意冬蔭功嘅女朋友,重點呢個set都有7折❗️兩個人叫3個set實在係過份左,未食早餐眼寬肚窄,本身都飽飽地,但食一啖之後又好開胃😹😹😹冬蔭功味夠濃夠辣,醬汁好掛意粉,配埋蝦、魚柳、八爪魚等等嘅海鮮🦞,好滿足!😋

以上3個set麵包餐湯/沙律+牛角包+餐飲。餐湯係甘筍湯,打碎晒夠蓉夠細滑👌😆沙律正常發揮。牛角包好香脆😍😍餐飲係百香果綠茶,女朋友覺得幾清新,甜度適中(姐係唔算太甜😂)。我就另加$15轉左cappuccino☕️

環境方面,餐廳走清新簡約風格,坐位寬敞,坐得舒服,慢慢食個晏都幾relax😛另外揸車嘅朋友就更方便,elements 電子消費$100就有2個鐘free parking🚗慢慢坐都okay~
海鮮三重奏營養蓋飯set
招牌漢堡set
海鮮冬陰蕃茄意粉set
餐湯及牛角包
2022-03-15
5 分鐘 (堂食)
海鮮三重奏營養蓋飯set
招牌漢堡set