2023-09-19
上一次去觀塘駱駝漆 的 Add Some Thai Restaurant 已經係兩年前,當時朋友慶祝生日,book 了party room ,服務細心,好適合一大班人聚會!今次再回到 Add Some Thai Restaurant 是為了抵食二人餐! 餐廳裝飾充滿泰國風情,店內燈光柔和,地方寬敞坐得舒服,更有飄著流水波波燈的小河,打卡一流!Add Some Thai Restaurant 2人套餐 $388 起由頭盤沙律、湯、主食至甜品🍧追加小食,價錢親民!頭盤泰式鮮蝦青木瓜沙律泰國菜要食開胃沙律,泰式鮮蝦超級新鮮,爽口鮮甜,青木瓜沙律甜酸平衡,清新開胃。鮮蜆海鮮冬蔭功湯冬蔭功湯一個鍋上,份量好多,每人起碼飲咗2碗,湯內充滿冬陰功香料,好多鮮蜆、海鮮,十分鮮甜,酸辣味道十分出色,質量佳。小食拼盤套餐有八款小食可以揀四款,自製一個小食拼盤。招牌手打蝦餅、沙爹豬肉串、紐西蘭牛柳粒串、沙爹雞肉串。每次食泰國菜必食手打蝦餅,炸得十分香脆,口感好彈牙,蝦味香濃。沙爹豬肉串燒得恰到好處,沙嗲汁亦都好惹味。紐西蘭牛柳粒串,肉汁香濃,口感嫩滑,十分回味。沙爹雞肉串,用料十足,燒烤沒有油膩感,軟滑加上
2人套餐 $388 起
由頭盤沙律、湯、主食至甜品🍧追加小食,價錢親民!
泰式鮮蝦青木瓜沙律
泰式香烤豬手
超級大碟泰式香烤豬手,十分出色,有我最喜歡的泰式蝦片。香烤豬手酥脆得可口,燒得夠焦香,肉質細滑鮮嫩,肉汁滿溢。
食咗咁多肉,再食蔬菜平衡下。馬拉盞香味濃,鑊氣十足,芥蘭嫩唔會老。
我們還追加了鹹蛋黃酥炸海蝦金邊粉,超級大隻酥炸海蝦,沾滿香濃鹹蛋黃,有彈牙爽口感,味道充滿鹹蛋黃濃郁香味。
繼續追加精美甜品,好抵食!加 $48 追加芒果糯米飯已經夠晒超值!芒果鮮甜美味,糯米飯軟糯,加上椰汁好滑。再來雪糕球,軟綿滿分,非常好的 ending.
最後飲多杯特飲,泥漿浴沙冰消暑解渴。