2020-02-16
AcaiNow既Acai Bowl 除左以大熱Superfood巴西莓為base ,仲有亞馬遜熱帶水果 瓜拿納(guarana)同古樸阿蘇(cupuaca)。Acai Bowl配搭多款不同種類的新鮮水果同堅果,營養豐富而且高纖維,好味又有益!Starry Fantasy ($68)賣相一流既夢幻星空款Acai Bowl全天然無添加人造色素,睇得又食得😍 以巴西莓、椰漿、香蕉、藍莓、瓜拿納、蝶豆花、蛋白粉製作而成。面頭淺藍色既paste估計係以蝶豆花同椰漿製既醬,好有椰香;Base 雪得比較實似冰沙,巴西莓同香蕉味道比較岀,感覺比較似甜品。Amazon Bowl ($95)雖然Amazon Bowl 冇starry fanatsy咁𥄫睛,但味道黎講更勝一籌。Amazon Bowl 既Base有一半係帶酸既巴西莓果泥,另一半就係creamy d 既瓜拿納果泥,再以大量水果同堅果做topping。呢款Texture偏似gelato,食落非常飽肚,啱晒做Lunch,健康又好味道!除左Acai Bowl,仲有巴西莓雪糕、Superfood drinks 同養生茶飲。今次仲試左ABC Signat
Starry Fantasy ($68)
Amazon Bowl ($95)
除左Acai Bowl,仲有巴西莓雪糕、Superfood drinks 同養生茶飲。今次仲試左ABC Signature,以Acai、blueberry、coconut cream、banana and lime juice blend 成,飲落似杰身既Smoothie比較thick。