2010-08-13 21 瀏覽
果日去開銅鑼灣Times Square, 收到張傳單咩安格斯漢堡&和牛漢堡, 好似幾吸引, 無聊同個friend去試下。果然好鬼正!!我叫左個BLT(有煙肉o既), 我friend試左個羊肉漢堡, (佢話勁好味!) 仲一人一杯hoegaarden 我地一路食D汁一路滴, 勁誇張!! 我果個都好好食, 件牛肉煎得剛剛好, 中間少少粉紅。時間控制得好好~尤其佢地個Mushroom Poutine (炸菇條) 個汁超正, 結果我地食左2籃。原本想試個和牛, 不過成百幾蚊,本來有D唔捨得,驚住瀨野。不過下次一定要試!!

2010-08-10
外賣自取
  • 羊肉漢堡
2010-08-11 13 瀏覽
今日行完Times Square,諗住過去北海道食茶餐,行行下見到有人拿住個牌係度派傳單,上面寫住咩安格斯漢堡。D相又影到好鬼吸引,忍唔住接左張傳單昅下。(我平時唔收傳單,見到都避) 咁o岩間野原來正正係北海道隔離,所以決定試試佢。去到發現間野格局好似酒吧,仲好, Burger 伴啤酒,完美配搭。經waitress介紹下,我試左個AB Signature(原本想試和牛,但百幾蚊,驚瀨野),我friend叫左個Sunny Day,原來有side dish 跟, 可以揀薯條 or Salad。 漢堡包配薯條試得多,所以我要左沙律,我friend就要薯條。另外聽waitress介紹叫多個Mushroom Poutine。唔洗5分鐘,個Mushroom Poutine 送到。其實係炸菇條加D唔知咩汁(好似Gravy又唔知係咪),但就正都非常。我地不停食,正都停唔到。再過左陣,兩個包送到。先試下個salad。咦…ok 喎!超初諗住都係普普通通一般薯仔什菜沙律,冇特別期望。但原來D菜奇爽,D煙肉粒又香,crouton 亦好脆,加埋個Caesar 汁超好味!!更加引發我馬上試埋個包。戴上附送o既手套

再過左陣,兩個包送到。先試下個salad。咦…ok 喎!超初諗住都係普普通通一般薯仔什菜沙律,冇特別期望。但原來D菜奇爽,D煙肉粒又香,crouton 亦好脆,加埋個Caesar 汁超好味!!更加引發我馬上試埋個包。戴上附送o既手套(好細心o既服務,再加分)發現個包都幾大,仲好辣手。一啖咬落去都mun mun 地,要禁扁先咬得落。個包外脆內軟,件牛肉食得出係靚材料,多汁,亦超有肉味。件牛肉亦冇話加洋蔥呀麵包糠之類(因之前食過其它號稱咩漢堡包專門店,好明顯加左好多野落去,搞到完全冇牛肉味)D汁一路食一路滴,(如果冇手套都好論盡下)D沙律醬亦似係自己調o既,因為我食到酸瓜粒同熟蛋。混合埋件牛肉、生菜、蕃茄,感覺都好豐富。最衰冇帶相機。不過我一定會再去,下次要試埋佢個和牛漢堡先得!
2010-08-11
  • Mushroom Poutine
  • Sunny Day
  • AB Signature
  • 和牛漢堡
呢個場以前都有黎過, 但果陣未有burger食, 依家成個場裝修過, 又加左好多部飛標機, 地方夠大。佢本身係一間酒吧, 但我一d都唔覺得佢什, 可能我去果日係sunday, 有d亞爸亞媽仲帶埋d小朋友黎食野。我叫左一個西冷burger跟薯條($48), 一個羊肉burger跟薯條($42), 一份salad($35), 一份菇條連芝士汁($38), 兩杯大hoegaargen啤酒($60 buy one get one free), 同個friend兩個人share食, d份量好大。西冷burger($48)d肉汁好多好正, 羊肉burger($42)又唔係度度地方有, 梗係要try下啦, 薯條係我至鐘意o既粗薯, 一啖burger, 一啖啤酒, 再一啖薯條, 又一啖啤酒, 好有鬼佬feel, 正~!沙律($35)好新鮮, 個dressing夠多又好味, 問返佢地先知原來個dressing係homemade的, 食得出係用足料。菇條($38)連埋d 芝士汁非常特別, 好似冇見過其他地方有, 好味到唔停得口。大大杯hoegaargen($60), 9點前happy hour 買一送一,

大大杯hoegaargen($60), 9點前happy hour 買一送一, 抵!

雖然d份量幾大, 兩個人叫左4樣野同兩杯啤酒, 但係我地都食哂, 因為真係好味, 食完仲玩左舖飛標($5)。

有野食, 好食得黎仲係夠飽, 有酒飲, 有野玩, 加埋一埋單每人130蚊, 銅鑼灣黎講, 我覺得真係好抵!

下次再去, 可能會試下和牛burger (好似$13x).
2010-08-01
  • 牛肉burger
  • 羊肉burger
  • salad
  • 菇條
2010-08-02 29 瀏覽
前排睇電視知道近年又興番掟飛鏢呢個玩意, 好想"潮"番吓, 經朋友介紹, 加上有個朋友仔生日, 三個人去咗銅鑼灣呢間PUB食晏慶祝, 雖然經驗所得, 每逄係日抖做CAFE, 夜晚做PUB既地方啲嘢食都係一般, 不過....驚喜一: 啲嘢食居然喪好味, 味味都係老闆用心之作, 極力推介mushroom poutine, 望落似炸薯條, 但其實係燒菇條, 加上溶咗既芝士汁, 味道夾得啱啱好; 仲有炸魚塊同埋用和牛肉打成既burger, 都係心水之選驚喜二: 鏢杷夠新夠多, 五蚊一局, 三個人玩咗成個幾鐘都只係幾十蚊, 抵到爛! ^口^; (唔好怪我老土, 其實我從來冇掟過飛鏢) 聽老闆講, 佢地仲有幾部機啲game仲好玩, 仲多選擇喎!驚喜三: 地方超新淨, 雖然有分吸煙區及非吸煙區, 不過都聞唔倒有煙味, 晏晝時段仲有好多一家大細咁去食嘢, 好闆仲好nice咁每枱都走嚟SO SO吓, 仲同啲小朋友一齊玩, 哈哈...從來冇諗過pub會有咁既氣氛囉~ (讚!)

2010-08-01
慶祝紀念
生日
  • Mushroom Poutine
  • Fish Fingers
  • AB Wagyu
2010-07-19 8 瀏覽
Excited to try this place when it opened, however went with colleagues for lunch and they didn't have any beef. That's right, a burger place with no burgers. Technically they had beef if you wanted to drop $135 on a waygu burger, no thanks. Needing to get back to work soon we opted for chicken and lamb burgers but they were nothing special and for the price not worth it in our opinion.Absolute burger = absolutely avoid

2010-07-16
(非會員)
2010-07-02 26 瀏覽
某日放假,0係銅鑼灣行行下街,有人派coupon,話附近開左間新野,叫Absolute Burger..講到好似好正咁....!! 反正無聊,咪入去逛下囉....(不過都唔易搵...0係地庫!!!)入到去,先發覺原來係一間類似美式既sports bar,環境尚算ok la...唔太多人...(可能新開,無乜人知道?)個waitress介紹佢地個招牌AB Signature,咪即管試下囉...等左10分鐘度...終於都有得試啦!!!(可惜無帶相機,電話影得唔係咁靚...)個包真係好好味...d牛肉真係有汁漏出黎...真係忍唔住想叫多一份...不過實在好飽!!薯條OK 啦...不過用佢比果d醬黎點d薯條仲正...下次放假都要帶埋friend落去試...又唔太貴...真係唔錯!!!
薯條OK 啦...不過用佢比果d醬黎點d薯條仲正...

2010-06-25
  • AB Signature Burger