2012-10-20 397 瀏覽
姐姐週六用了團購優惠, 買了一個雞扒漢堡套餐(HK$29)回家. 套餐包括雞扒漢堡, 薯條和一罐可樂. 薯條賣相不太討好, 竟然用黃色雞皮紙袋裝著, 由於是外賣的關係, 薯條已經放涼了和淋了, 故未能客觀地品評其味道. 反而想集中評論雞扒漢堡, 其size也不少, 沒有因團購而偷工減料. 上下層的麵包也烤過, 不錯. 用上的麵包是較為亮面的一種, 跟其他的店舖不同, 咬下去是很軟熟的, 質感也較為滑, 味道也較香, 很好. 那塊雞扒也煎得夠香, 也有肉汁, 加上沙律醬, 生菜, 味道果真不俗.

2012-10-13
8 分鐘 (外賣自取)
2012-09-25 105 瀏覽
星期五,沒事忙的時候永遠是 Happy day。於是我們就來一個 Happy lunch,我們選中了一家歡樂的漢堡包餐廳。行到去希慎道﹛才發現這一家令人感覺歡樂的漢堡包店,是一間比較港式的酒吧,有飛標,有平價既支裝啤酒。唯一不同的,這兒主打美式的漢堡。算得上是用新鮮牛肉打造,絕對是吸引人入來一試。大部份的卡位不是已經坐了人就是被熟客book了。我們只好坐在酒吧旁的小小圓高檯,不夠舒適但沒所謂。漢堡,始終都是牛肉比較好食同吸引,若是換上了其他的肉類,感覺始終都是差幾錢。這裡的牛肉堡,份量就是美國的細份量,只是比那些傳統的Triple-O細小小,一隻也足以飽到你上心口。牛肉加煙肉,再加一片生菜,超肉感的漢堡就是美國人喜歡的類型。牛肉汁,夾帶著牛肉油,雖肥,但 "肥" 配上 "美",肥美絕對是一個動人的詞語。汁、肉、香、味,這是食漢堡的重要元素。再加上軟綿綿的包,粗如手指的薯條,可口。我愛這貝加......

我愛這貝加......
2012-09-21 63 瀏覽
男友買左個29蚊餐團購,2人仲送炸磨姑條( 味道好好,但很少)我叫左個雞扒BURGER..個包暖暖的,而且雞扒都大大塊.29數確實抵食 原價好似要5,60蚊,如果係就唔太大意慾再去)男友食吉列豬扒包,(加10蚊),佢話OK但無咩特別..

我叫左個雞扒BURGER..個包暖暖的,而且雞扒都大大塊.

男友食吉列豬扒包,(加10蚊),佢話OK但無咩特別..

題外話/補充資料: 果度D味有D怪....走左都成身味,好臭呀=_____='
2012-09-09 60 瀏覽
在銅鑼灣遊蕩,想吃個下午茶,用手機上網搜尋,意外地上了一個飲食折扣的網站,也就隨便到附近一間有提供折扣的食肆試試。這店是在地庫的,人客不多,有擲飛鏢,播放體育電視節目,高檯高椅,是酒吧的格局。這店的主打是漢堡包,我點了一個芝士漢堡包,約等了十分鐘便送來,先看個麵包,體積頗大,疊得高高的,伴碟的薯條是波浪形粗切,賣相吸引,看著巨大的包子,真不知如何下手,幸好這店夠細心,預備了即棄薄手套,讓你可用雙手拿著吃得痛快。先嘴嚼到的是麵包的質地,很鬆軟,吃漢堡包,我喜歡麵包與牛肉的配合,件漢堡牛肉的肉汁須有個夠份量的包去吸收,但這包感覺上,略嫌太鬆,太單薄,不能承托汁液。餡料除了件五安士重安格斯西冷打成的漢堡肉外,還有一片車打芝士,番茄和生菜,特製 mayonnaise。因用西冷部份 (sirloin),肉質帶點嚼勁,肉味濃,配了番茄和生菜,少了油膩感,多了點清新,芝士和汁醬則增加了濕潤,薯條亦好味,戴著手套吃巨漢堡確實較好味,較痛快。地方靜侷,食物質素不算差,折後五十多元,可接受。
可擲飛標
高檯高椅
擺設
價錢尚算合理
安格斯芝士漢堡
個汁醬幾好
即棄薄手套

地方靜侷,食物質素不算差,折後五十多元,可接受。
其他
高檯高椅
安格斯芝士漢堡
即棄薄手套
2012-08-11 39 瀏覽
和同事一起去使用團購活動買的漢堡包卷。我們6點半便到達餐廳,只有一枱客,其他枱都放了“reserved"的牌。我和同事都選擇加$15食安格斯牛肉漢堡包。首先來的是洋蔥圈。熱辣辣,很新鮮。 跟著是主角—安格斯牛肉漢堡包。眼前是個直徑15cm的芝麻包,漲漲的,像個波。夾在中間的牛肉,味道還算不錯,只是略嫌乾了點。配角—粗薯條,炸得剛剛好,好味。下次再有此團購,也會考慮購買。
和同事一起去使用團購活動買的漢堡包卷。
下次再有此團購,也會考慮購買。
題外話/補充資料: 團購
2012-08-09
  • 薯條
  • 安格斯牛肉漢堡包
2012-07-29 20 瀏覽
無意中發現此店做團購,只須29元便可點一份魚柳或雞扒漢堡套餐,或多加15元選安格斯牛肉,吉列蝦或羊扒等漢堡套餐。安格斯牛肉漢堡要加15元,所以帶點期望,怎知跟其它餐店的普通牛肉漢堡無異。要更正,應該是比其它漢堡包店的水準較差,因安格斯牛肉的肉汁全部溜走,令那塊牛肉非常乾身,全無juicy 可言。魚柳漢堡反而做得比想像中好,雖然魚柳偏鹹,但煎得頗香。套餐還包粗薯條 (也不錯)及飲品 (可選各款汽水)。如同時用兩張或以上的團購票,可獲贈炸磨菇條一客。炸磨菇條份量很少,但配了肉汁,構意特別(好似吃 poutine),而且十分野味。

題外話/補充資料: 用團購票的朋友記得要預先訂位,因食店只安排某部份座位作團購食客之用。見到沒訂位而用團購票的朋友唯有外賣。
2012-07-22 11 瀏覽
今次也是預早兩至三天book位呢~此店每天只售300個漢堡而已>___<~所以團購的朋友必須預早打電話留呢!其實團購時有說明..沒有貨時就不要怨天尤人嚕~今次跟2位朋友到來~他們點了一個雞肉+雀檸 另一位點了魚+可樂而我就點了羊肉+creamsoda~~本來打算要安格斯牛肉~不過賣光了唯有下次book位時說明好了~~雞肉很juicy..juicy得令我手錶遭殃了魚堡很嫩..但份量略少...羊肉依舊~深得我心*左:雞肉中:羊肉右:魚堡另外用兩張團購飛送1客香菇條..感覺上比上一次團購送的少了...而且轉羊肉要加$15~~是我上次記錯了啊,,還是加價了呢??btw,下次團購依然支持!
今次也是預早兩至三天book位呢~
其實團購時有說明..沒有貨時就不要怨天尤人嚕
~

今次跟2位朋友到來~

他們點了一個雞肉+雀檸
另一位點了魚+可樂
而我就點了羊肉+creamsoda~~
本來打算要安格斯牛肉~不過賣光了

唯有下次book位時說明好了~~

雞肉很juicy..juicy得令我手錶遭殃了

魚堡很嫩..但份量略少...
羊肉依舊~深得我心

*左:雞肉
中:羊肉
右:魚堡
另外用兩張團購飛送1客香菇條..
感覺上比上一次團購送的少了...

btw,下次團購依然支持!
2012-07-22
  • 羊肉漢堡
2012-07-11 7 瀏覽
中午過去, 人客十個都冇,完全冇諗過多位坐但係話今日冇晒包. 店員還問你有冇先預定! 還說堂食三天full晒吓!乜食漢堡包要訂位留包! 唯有過兩天預留外買. 再次去拎! 如果不是綱上團購買下了, 都費事食!一個魚一個雞,個樣ok, 味道一般. 又要預訂,冇得堂食, 我㨂M記好過喇!
題外話/補充資料: 室內環境好似舊酒BAR租用
2012-07-09
15 分鐘 (外賣自取)
2012-06-25 13 瀏覽
嘻 又係團購試新野 ^^買左4張卷, 今次先用2張每張+15蚊試安格斯牛同羊肉E到, 日頭係BURGER, 夜晚係BAR, 一店2個名去到, 一個人都冇, 店員安排找坐BAR枱, 好高, 椅都好高, 腳冇位承托住, 好累叫完野食, 首先黎左個送既炸雞脾菇, 幾好味 ^^DRINK方面, 言師寺要凍檸茶 (小杯上), 光將軍要可樂 (罐上)( 杯檸茶真係好細杯... )野食黎喇2個包都係即烘熱, 脆身, 有HEART個包好厚, 一啖咬唔晒 XD (E個唔係缺點)薯條新鮮辣, 好好味! 光將軍既安格斯牛肉漢堡 : 漢堡扒肉厚, 鮮味, 但牛味一般 言師寺既羊肉漢堡 : 羊肉好羶, 好好味, 超鍾意, 但光將軍一D都唔LIKE, 佢話太羶...~_~E個漢堡, $29+15蚊, 價錢好OK, 但如果個環境可以再舒服D, 環境冇咁陰森好好D囉 ^^(仲有....唔知係因為0個日落雨定係本身係咁...餐廳雖然0係地庫, 但係都好多虫虫飛黎飛去..~_~)

嘻 又係團購試新野 ^^

買左4張卷, 今次先用2張
每張+15蚊試安格斯牛同羊肉

E到, 日頭係BURGER, 夜晚係BAR, 一店2個名

叫完野食, 首先黎左個送既炸雞脾菇, 幾好味 ^^
炸雞脾茹
( 杯檸茶真係好細杯...
凍檸茶 & 可樂
野食黎喇
上: 安格斯牛肉, 下: 羊肉
2個包都係即烘熱, 脆身, 有HEART
個包好厚, 一啖咬唔晒 XD (E個唔係缺點)
薯條新鮮辣, 好好味!

2012-06-10
上: 安格斯牛肉, 下: 羊肉
炸雞脾茹
2012-05-30 5 瀏覽
二月下旬‧晴買了團購票,來了這裡。要了雞扒漢堡,送上來的時候覺得份量是少一點的,感覺上漢堡通常是份量十足。不過這個漢堡包是做得不錯的,包本身烘過,熱熱的吃起來又微脆口。雞扒烤得表面乾身,皮脆肉嫩味道也好。只是包本身幾口吃完,在旁的薯條有點腍又不見佳處。就算連汽水一罐要索價$78是有點不可思議,但如只需$29又不算太貴,就是這樣。
二月下旬‧晴

買了團購票,來了這裡。

包烘得熱
包烘得熱
2012-05-04 3 瀏覽
身住九龍的朋友又難得來一次銅鑼灣又要預約來吃一下團購的Absolute Burger上次和媽媽來吃過 覺得好好吃喔所以這次又有團購 就忍不住又買了兩張這次帶我的傻佬來吃吃看 一邊聽著很多好聽的流行曲一坐下店員就先為我們送了一份炸蘑菇條份量好像變少了 但蘑菇醬還是一樣的香濃好吃!!傻佬選了《烤雞扒漢堡》雞扒變小了 也變薄了 感覺上沒那麼吸引 味道算OK我選了《烤魚柳漢堡》魚柳還是一樣厚一樣JUICY 但味道好像變普通了整體上…. 好像沒上次的好吃和滿足!!! 只有很飽的感覺而已~~~
身住九龍的朋友又難得來一次銅鑼灣
又要預約來吃一下團購的Absolute Burger
上次和媽媽來吃過 覺得好好吃喔
所以這次又有團購 就忍不住又買了兩張
炸蘑菇條
這次帶我的傻佬來吃吃看 一邊聽著很多好聽的流行曲
一坐下店員就先為我們送了一份炸蘑菇條
份量好像變少了 但蘑菇醬還是一樣的香濃好吃!!
烤雞扒漢堡

炸蘑菇條
烤魚柳漢堡
烤雞扒漢堡
2012-04-30 4 瀏覽
有人送了 3 張 團購 coupon 給我, 由於很快到期, 今天 lunch 把 groupon 用掉, 也抱一些期望會幾好, 當然是失望而回啦!1. 未入到去, 已聞到 up 味2. 已揀 1:45 pm 去, 沒有 booking, 入到去, 2 張台留座, (其實不夠十張台), 負責的女士話 book 爆晒, 一定要外賣, 2:30 pm 返去拿. 我都知佢講大話, 不過算. 2:20 pm 返到去, 有 6 張空台. 爆佢個頭, 不過算, 我都唔想留低食.3. 炸菇條變咗烚熟的雞脾菇條加 D 汁4. 炸薯條有 1/3 over-fried .. 超油 + 乾5. 2 個 魚柳飽 - 其中一個塊魚唔熟, 我食那個超重泥味6. 雞扒飽用咗同魚柳飽一樣的白汁 .. 完全唔夾7. 罐裝汽水是室溫所有都十分麻虎, 全無誠意. 全心趕客. 所以亦不要期待客戶返轉頭!!!!

1. 未入到去, 已聞到 up 味
3. 炸菇條變咗烚熟的雞脾菇條加 D 汁
6. 雞扒飽用咗同魚柳飽一樣的白汁 .. 完全唔夾
7. 罐裝汽水是室溫

2012-04-30
45 分鐘 (外賣自取)
2012-04-29 3 瀏覽
早前購買了Absolute Burger的$29團購~由於太忙了...差點忘記幸好..趕上了限期的尾班車...哈哈!!團購劵有寫明要預訂....食前2日就打去了,因為怕沒位麻路不是很好行...因為有點隱蔽咧...去到京城廣大廈門口...果然限定的300個漢堡已賣光,除了有預訂的客人入到Absolute Burger感覺良好,因為比較黑,有點情調呢..哈哈!1入到去就被安排到一張多人位(因為只有2張,其餘的都是2人/3人位)而且小姐們都很有禮貌呢我跟男友各+$10元點了一個安格斯牛肉漢堡及羊肉漢堡。非常美味!!肉望下去雖有點硬...但吃下非常Juicy!!安格斯牛肉和羊肉都非常有SO味~~很好味~~~~一次過用2張會送1個炸姑條(籃內).1個$29餐包含:1個包+飲品+薯條非常值~~而且服務員亦非常有禮貌及有耐性呢~~~
早前購買了Absolute Burger的$29團購~
由於太忙了...差點忘記

幸好..趕上了限期的尾班車...哈哈
!!

團購劵有寫明要預訂....
食前2日就打去了,因為怕沒位麻

路不是很好行...因為有點隱蔽咧...

而且小姐們都很有禮貌呢

我跟男友各+$10元點了一個安格斯牛肉漢堡及羊肉漢堡。
非常美味!!肉望下去雖有點硬...但吃下非常Juicy!!
安格斯牛肉和羊肉都非常有SO味~~很好味~~~~

一次過用2張會送1個炸姑條(籃內).
1個$29餐包含:1個包+飲品+薯條

非常值~~
而且服務員亦非常有禮貌及有耐性呢~~~
非常好味!!!
2012-04-29
非常好味!!!
由於BOOK左位的關係,所以係唔洗等位的...個時我92記得係第一次團購的關係...係BOOK唔到位..仲要係個老闆叫我WALK-IN去試下等外賣...但是上次我拎走.... D野食其實都唔差,... 所以今次我見又有團購...又以$29買多次啦 今次的團購只有2隻CHOICE... 再唔係你就加10蚊升做佢地的安格斯包包等另外的包。好~ 講返D食物先。這個是炸菇條... 又係同上次一樣,你用2張團購就會送多個這個條條的。今次呢個條條炸得岩岩好... 唔同上次太多人個次... 個次是但到爆... 仲係係焦的...今次不錯不錯~~~~今次我同我男朋友都叫左一樣的包...因為上次食過魚個隻麻麻地好食...但係今次的包好似比以前細個左DD~ 我記得第一次團購食個時塊雞都OK大的~~ 今次就變返呢個包的SIZE了~~也許食材貴了~~~~今次個包都OK~ 不差的~~~ 可能是熱辣辣... 個包就脆身的.. 內軟的~~~個雞都幾JUICY./.事關一路食...就一路成碟都汁....但是今次個包幾DRY..我覺得唔夠醬... 所以邊食邊加茄汁~~~今次個餐都係同以前一樣有薯條的~~~ 都係一樣咁
由於BOOK左位的關係,所以係唔洗等位的...
個時我92記得係第一次團購的關係...
又以$29買多次啦

好~ 講返D食物先。
今次不錯不錯~~~~
但係今次的包好似比以前細個左DD~
也許食材貴了~~~~

今次個餐都係同以前一樣有薯條的~~~ 都係一樣咁好味...可能我好中2食呢D厚身薯條~~~
因為個咬口會好D~ HAHA (PS: 仲有一罐汽水~~~)

如果再有團購~~~ 可能我都會再食多次架~~~~~~~~~~~

題外話/補充資料: 團購的朋友仔~~~大家記得打去BOOK左時間先好去呀~~~~ :D 打電話時間係-12-8PM~ :D 仲有~~ 個包需時整15分鐘的~ :D
2012-04-22
2012-04-18 6 瀏覽
今日番新工,上TRAINING,無人陪我食飯自己一條友周圍行啦,呢間野未食過,但通常係D BAR有BURGER都唔差得去邊既地下都幾DIRTY,不過有BAR乾淨既咩 叫左個1號餐,唔知咩牛肉漢堡啦,+2蚊有凍檸茶走甜先講D薯條係粗條有肉O個隻,O岩我!個包就都幾大個,有D似附近間BURGER RXXM.塊牛肉肉味不算濃,肉汁也不多,成個包好似無落汁咁,唔通佢覺得D肉汁可以令到成個包都爽歪歪?如果你肉汁夠既唔落汁都OK既.肉質就OK,都幾有咬口!最慘係,原來個個都拎住張團購,好似好唔抵咁TIM我如果下之來呢間野,都係飲下酒算
地下都幾DIRTY,不過有BAR乾淨既咩
叫左個1號餐,唔知咩牛肉漢堡啦,+2蚊有凍檸茶走甜

先講D薯條係粗條有肉O個隻,O岩我!

如果你肉汁夠既唔落汁都OK既.肉質就OK,都幾有咬口!

最慘係,原來個個都拎住張團購,好似好唔抵咁TIM我

如果下之來呢間野,都係飲下酒算
2012-04-17