2022-08-16 30 瀏覽
今日嚟到將軍澳海旁🌊我哋都想食西餐 於是決定去久違嘅A Tavola Bar & Grill 食 lunch 😋-Chicken pineapple burger 🍔 雞扒好大塊 仲大過個包🤣菠蘿勁juicy 💦仲有啲蛋黃醬同芝士🧀令成哥雞肉菠蘿漢堡包嘅味道層次更豐富👍🏻Burger亦會配薯條同沙律唔使驚食唔飽🤣薯條係偏粗扁身 唔會話好香脆 怕熱氣🍟Salad有啲酸酸地嘅醬汁調味食落唔會好單調🥰-總括而言呢間餐廳我其實食過幾次 每次去都冇伏🍴我覺得水準keep得幾好 A Tavola Bar & Grill值得大家一試😋
今日嚟到將軍澳海旁🌊

呢間餐廳我其實食過幾次 每次去都冇伏🍴
我覺得水準keep得幾好
A Tavola Bar & Grill值得大家一試😋
2022-08-13 33 瀏覽
位於將軍澳南嘅餐廳,入面裝修好靚好chill,感覺好似去咗外國旅行咁。🍽🍽揀咗兩個主菜:蟹肉扁麵條同夏威夷薄餅,甜品叫咗蘋果酥。🦀🦀蟹肉扁麵條($158)- 估唔到係連軟殼蟹上,好香蟹肉同香草味,扁意粉滑溜,味道唔錯。🍕🍕夏威夷薄餅($168)- 見好多人都有點pizza, 賣相好正。Pizza餅底整得好鬆脆,足料,好惹味。🍎🍎蘋果酥 ($108)- 金寶脆脆焗得好香,蘋果酸酸甜甜,配埋雲呢拿雪糕,味道好有層次。📀📀餐廳環境好舒服,播住輕鬆嘅音樂,好有feel呀。下次要約多幾個朋友一齊食,可以試吓其他菜式。

🍽🍽揀咗兩個主菜:蟹肉扁麵條同夏威夷薄餅,甜品叫咗蘋果酥。

• Apple Crumble
2022-08-06 61 瀏覽
難得唔洗飲咖啡,我地揀咗間chill d可以飲啤酒,lunch飲啤酒同dinner 感覺真係唔一樣,特別chill既🍻點左個意大利火腿pizza ,個邊濃濃地好脆好香口😋,兩個人食都好full另外叫咗碟炸魚薯條配啤酒,炸魚外脆內軟😍食完行吓海旁,個人都放鬆d
另外叫咗碟炸魚薯條配啤酒,炸魚外脆內軟😍
食完行吓海旁,個人都放鬆d
2022-08-05 57 瀏覽
-將軍澳海旁意式酒吧餐廳環境舒適很有氣氛 讓人感覺很放鬆有室外座位可以帶著狗狗一齊☺️餐牌食物選擇很多店員是外籍人士 他們都很nice👍🏻◾️#蟹肉扁意粉 HKD$158有驚喜的蟹肉扁意粉🥰碟面上的原隻軟殼蟹超吸睛🦀沾上麵包屑炸帶點微脆裏面的肉卻是軟軟的口感很棒吃起來蟹味很香濃扁意粉剛好不會過軟🍝意粉裏還夾雜了不少蟹肉意大利香料的味道很特岀醬汁帶點微辣,很有層次又惹味👍🏻◾️#牛肉漢堡 HKD$158被份量嚇到了~巨型的漢堡很有厚度🍔厚厚的漢堡扒七成熟牛肉味重也很juicy😋加上煎脆的煙肉好豐富咬下去滿口都是肉😍配上半融的芝士充滿邪惡感🙊炸薯條多到我們吃不完😂外脆內軟的粗薯條灑上了香草🌿可以沾茄汁吃伴碟還有新鮮生菜洋蔥蕃茄辣椒好適合大胃王朋友😝-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌗🌑-#A Tavola Bar & Grill📍 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖📞 2663 3321🕐 11:30-22:45
將軍澳海旁意式酒吧餐廳

吃起來蟹味很香濃
扁意粉剛好不會過軟🍝
意粉裏還夾雜了不少蟹肉
意大利香料的味道很特岀
醬汁帶點微辣,很有層次又惹味👍🏻

◾️#牛肉漢堡 HKD$158
外脆內軟的粗薯條
灑上了香草🌿可以沾茄汁吃
伴碟還有新鮮生菜洋蔥蕃茄辣椒
好適合大胃王朋友😝
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
#A Tavola Bar & Grill
📞 2663 3321
🕐 11:30-22:45
2022-08-03 105 瀏覽
🧡💛🧡份量十足嘅隱世酒吧餐廳🥩之前行過MONTEREY Place已經bookmark 咗依度,原因好簡單🤣除咗環境夠chill,佢仲有我最愛嘅tiramisu,而且份量都唔少😛(避開繁忙時間去,可以靜靜咁享受美食🤤🧡墨西哥玉米片🧡 $128 (記住多芝士🧀)每次食Nachos,都會厭醬太少🫠今次大膽問店員extra cheese幾錢🧀,佢哋嘅答覆令我好滿意🥰因為係唔使額外加錢,真係好nice!芝士嘅份量好足夠,另外仲有墨西哥辣椒🌶️、牛油果醬🥑、黑橄欖🫒、酸奶油、莎莎醬!口感相當豐富😛🤍牛肝菌燴飯🤍 $148主食嗌咗risotto😆用一個大大碟裝住,睇落好澎湃!米粒正常發揮,不過牛肝菌佔嘅比例比想像中多,用料十足🤤醬汁味道香濃不膩,食多幾啖都得🤭🤎意大利咖啡蛋糕🤎 $88Tiramisu 份量適合分享,大大件!咖啡味同酒味都拿捏得剛剛好!☕️忌廉體軟滑香甜,手指餅嘅部份唔會太淋,整體口感豐富😋❤️蘋果酥❤️ $108最後追加咗個Apple Crumble,雖然等候時間有啲耐,不過美食係值得被等待⌛️面層係香脆口感,底部嘅蘋果用肉桂烹製,所以好香好入味🍎餐廳喺將軍澳海濱旁,食完可以行下海邊🌊繼續
🧡💛🧡
份量十足嘅隱世酒吧餐廳🥩

墨西哥玉米片

🧡墨西哥玉米片🧡 $128 (記住多芝士🧀)
Mexican  Nachos

🤍牛肝菌燴飯🤍 $148
Porcini  Risotto  Rice

🤎意大利咖啡蛋糕🤎 $88

❤️蘋果酥❤️ $108
蘋果酥
Apple  Crumble

餐廳喺將軍澳海濱旁,食完可以行下海邊🌊繼續chill chill佢!其實餐牌上仲有好多嘢食🤣當然仲有好多酒俾客人選擇,有興趣都可以嗌呀!BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️

📍A Tavola Bar & Grill
📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖
墨西哥玉米片
Mexican  Nachos
Porcini  Risotto  Rice
蘋果酥
Apple  Crumble
2022-08-01 62 瀏覽
餐廳: A Tavola Bar & Grill* (將軍澳)🌼⭐️今日又去咗呢間餐廳嘅分店,第一次係東涌,無論食物質素環境都不錯!⭐️呢間分店就位於將軍澳海旁,有室外室內座位,帶埋狗仔都得,非常寫意!⭐️入面嘅環境都好好 無限時,慢慢傾下計飲下野⭐️今次再encore 左個牛肚菌risottos,都依然咁好味🤓我中意d飯偏淋d 唔好一粒粒咁硬!⭐️個招牌pizza 就不過不失,可以試下其他,另外牛油果沙律都非常足料,醬汁都好夠。⭐️整體黎講我哋兩個人食咗五百幾蚊,基本上都食唔晒,四個女仔食都得,因為份量十足!用餐心情🌾:三五知己情侶吹水飲吓嘢食吓嘢都不錯選擇!味道: 7/10環境: 8/10服務: 8/10消費: 人均$200-250

⭐️入面嘅環境都好好 無限時,慢慢傾下計飲下野

用餐心情🌾:三五知己情侶吹水飲吓嘢食吓嘢都不錯選擇!

味道: 7/10
環境: 8/10
服務: 8/10
消費: 人均$200-250

• 牛肚菌飯
平時真係好少跨越半個香港去到將軍澳😂朋友話好耐冇去將軍澳,聽講近年起左好多樓同商場,所以襯放假我地一齊去果邊行下😛今次我地行到將軍澳海濱長廊個邊,原來都有唔少好Chill既餐廳,今次就黎左一間裝修望落幾chill既餐吧到試試😘◦ 意大利火腿披薩($188)賣相同樣吸引,12寸披薩份量十足,重點係見到好厚嘅mozzarella😍,拉絲效果唔錯😆批邊好特別,唔係平時坊間各種邊,食落厚得黎又脆脆地,幾好食😝配上Parma ham、番茄同埋芝麻菜,食落好滿足,值得推介☺️◦ 魷魚墨燴飯 ($158)份量幾大,Risotto既飯粒煮到好煙韌,配上魷魚墨汁食落好滋味😊,海鮮包括魷魚圈、大蝦、青口,整體咸度適中,如果可以再傑身D就更好😋環境方面,餐廳裝修幾悠閒幾chill,座位闊落,服務員態度友善👍📍 A Tavola Bar & Grill將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖 (到訪分店)東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

◦ 意大利火腿披薩($188)

◦ 魷魚墨燴飯 ($158)

📍 A Tavola Bar & Grill
東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖
2022-08-01 58 瀏覽
週末晚飯聚會前趁有空檔嚟將軍澳呢間隱世fusion bar,嘆個輕盈brunch兼飲返杯,happyhour蕃茄意式烤包Tomato Bruschetta > 清簡得嚟幾好食,個包烘得外脆內軟蒜香撲鼻,蕃茄調味酸香加埋羅勒葉橄欖油等清新開胃意大利咖啡蛋糕Tiramisu> 蛋糕做得鬆軟,手指餅吸滿咖啡酒香醇味道突出,忌廉亦打得挺身幼滑、面厚洒一層香濃可可粉,整體味道平衡而且份量極大薑汁菠蘿沙冰 + 氈酒 Pineapple & Ginger Slushie + Gin> Weekend嘛,下晝飲返杯唔唔過份啫。菠蘿清甜味重啲薑味顯得dd,加咗氈酒反而無咁甜更加好飲,夠凍消消暑

Tomato Bruschetta

薑汁菠蘿沙冰 + 氈酒

薑汁菠蘿沙冰+氈酒
薑汁菠蘿沙冰+氈酒
A Tavola Bar & Grill🌿走過一段煩囂嘅市區 走進將軍澳海旁假日就應該搵一間餐廳好好chill一波😌A Tavola好有外國渡假feel😍如果唔怕熱 坐門外嘅座位都幾正啱哂夜晚黎個happy hour 🍻又或者一班朋友chill下都好啱▫️Prosciutto E Rucola 🍕($188)今日唔做食肉獸 叫左個意大利火腿Pizza火箭菜配上Parma Ham 批邊好脆Parma Ham鹹香味道 加上Mozzarella cheese🧀 味道好夾▫️Beef Lasagna🍝 ($178)芝士味起香濃 面層曬香左嘅芝士 好邪惡千層麵夠creamy又唔會好漏 仲有好香蕃茄味🍅 ▫️Stella ($60)Happy hour嘅draught beer 價錢合理除左Stella 仲有好幾款啤酒選擇😍 下次要飲Goose Island😍 吧台用上Tiffany blue燈光 好靚🤤
A Tavola Bar & Grill🌿

走過一段煩囂嘅市區 走進將軍澳海旁
假日就應該搵一間餐廳好好chill一波😌
A Tavola好有外國渡假feel😍
如果唔怕熱 坐門外嘅座位都幾正
啱哂夜晚黎個happy hour 🍻
又或者一班朋友chill下都好啱

▫️Prosciutto E Rucola 🍕($188)
今日唔做食肉獸 叫左個意大利火腿Pizza
火箭菜配上Parma Ham 批邊好脆
Parma Ham鹹香味道
加上Mozzarella cheese🧀 味道好夾

▫️Beef Lasagna🍝 ($178)
芝士味起香濃 面層曬香左嘅芝士 好邪惡
千層麵夠creamy又唔會好漏
仲有好香蕃茄味🍅

▫️Stella ($60)
Happy hour嘅draught beer 價錢合理
除左Stella 仲有好幾款啤酒選擇😍
下次要飲Goose Island😍
吧台用上Tiffany blue燈光 好靚🤤
2022-07-29 38 瀏覽
屋企人生日食飯,因為試過東涌分店好食,所以試將軍澳,可惜質素參差,牛扒一上枱已覺唔對路,未見過牛扒係白,又無牛味,要求medium ,比左well done,重做,但又肥又多根,$3xx 🤮 豬肋排又咸又乾$4xx,最值欣賞係羊架。總括而言,唔同廚真係唔同煮,不要期望太大。
肉眼
生日
魷魚
羊架
2022-07-29 31 瀏覽
位於將軍澳海旁嘅意大利餐廳酒吧非常寫意,環境佈置得好舒服,亦有唔少藝術感嘅擺設,適合三五知己坐低飲酒傾偈,餐廳舒適而且食物質素不錯意式千層麵 Beef Lasagna🤌🏻千層麵最緊要個醬汁,而芝士份量直頭我係覺得多,感覺好似同啲麵份量差唔多🤣每層分明寫得出芝士、肉醬、牛肉,三者加埋口感好豐富,有啲似食緊肉醬芝士,整體不錯如果多返啲麵就更加好👍🏻夏威夷披薩 🤌🏻一開始比佢個聖馬扎諾醬吸引,pizza 上菜估唔到咁大份,12寸厚批食到我飽飽。餅底整得好好,外脆內軟 ,唔會覺得好乾身,而夏威夷披仲有番茄、火腿菠蘿等,唔少得仲有芝士,大滿足口快快講咗要支水🤣意大利嘅水有咩分別真係要搵品水師試試🫡🚩 A Tavola Bar & Grill (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖#addifoodie #addifoodie將軍澳#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecoupl

意式千層麵 Beef Lasagna🤌🏻

夏威夷披薩 🤌🏻

口快快講咗要支水🤣意大利嘅水有咩分別真係要搵品水師試試🫡

🚩 A Tavola Bar & Grill (將軍澳)

#addifoodie #addifoodie將軍澳
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫
2022-07-23
將軍澳近海🌊嗰邊宜家開多左好多特色既餐廳🍴,遠離煩囂,而且咁啱見到有唔少foodie都黎呢到試過,而A Tavola 有 it’s time for lunch / dinner既意思,所以喺好奇心既驅使之下,小編都黎試下😂 整體環境闊落,裝修係歐式風格同埋有異國格調,走型格路線,有埋啲音樂🎵,係個放鬆、chill下既好地方,加上野食幾高質,就算係啲平時會見到既菜式,呢到都能夠整到有與別不同既味道,好食😋(5 😍 係滿分,🤩係半分) 蟹肉扁麵條 🦀️🍝 - $158 (好味指數:😍😍😍🤩)望落雖然細碟啲,但其實隻碟幾高,深左落去都裝到幾多意粉🍝,意粉🍝軟硬度適中,咬落帶啲煙韌偏腍啲都唔錯~ 而個汁係用橄欖油🫒同香草🌿製成既特製醬汁,感覺幾清新唔會有油膩既感覺,提鮮之餘亦唔會好似好多既白汁咁食得多有油膩既感覺~ 上面有隻用麵包糠炸既軟殼蟹🦀️,金黃酥脆帶有啲油香,而下面個飯🥘撈左好多梳既蟹肉🦀️,啖啖肉真係幾正🤤 味道鮮甜牛肝菌燴飯 🥘 - $148 (好味指數:😍😍😍😍🤩)牛肝菌本身風味獨特,帶啲堅果香同肉既風味~ 所以用左牛肝菌既燴飯滋味濃郁,味道醇厚,口感柔滑細緻~ 另外仲有新鮮既香草🌿

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
蟹肉扁麵條

蟹肉扁麵條 🦀️🍝 - $158 (好味指數:😍😍😍🤩)
牛肝菌燴飯

牛肝菌燴飯 🥘 - $148 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
牛肝菌本身風味獨特,帶啲堅果香同肉既風味~ 所以用左牛肝菌既燴飯滋味濃郁,味道醇厚,口感柔滑細緻~ 另外仲有新鮮既香草🌿同蘑菇🍄,可以平衡飯🥘既濃郁香潤,鮮嫩脆滑,口感亦都豐富啲,同時仲有黑松露醬 ⚫️,令到整體既味道更加香口~ 裡面仲有啲巴馬臣芝士🧀️,令到個飯🥘更加creamy,但又唔覺得漏真係唔錯😋
Tiramisu

Tiramisu ☕️🍰 - $88 (好味指數:😍😍😍😍)
估唔到份量都幾多~ Tiramisu ☕️🍰係意大利🇮🇹既國民甜品,喺意大利文有 ”Pick Me Up”既意思,真係聽到都想試😍食落有mascarpone cheese既甜味,係由意大利芝士🇮🇹🧀️同埋雞蛋打成既,質感軟滑輕盈,味道幾濃郁~ 另外有幾香既奶味🥛,而手指餅浸過酒之後好似海綿蛋糕🍰咁鬆軟,仲有啲冧酒既香氣,所以食落會濕潤啲~ 上面仲撒慢左好多咖啡粉☕️ 味道更加濃厚~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
蟹肉扁麵條
Tiramisu
呢間係將軍澳海旁嘅A Tavola Bar & Grill 環境好精緻 牆身掛咗啲好有藝術感嘅畫✨~~ʕ •ᴥ•ʔ同朋友坐低飲杯酒 傾下計 食下嘢好chill🥰 可以坐好耐🤣👍🏻 食物質素都唔錯🫶🏻 室外係pet-friendly仲可以帶埋寵物一齊嚟😻✻ 夏威夷披薩($168)首先pizza賣相好吸引 估唔到咁大份 呢個價錢12寸厚批好抵食!我覺得佢嘅餅底整得好好 外脆內軟 厚薄適中夏威夷披薩🍕有番茄 火腿 同 新鮮烤菠蘿🍍仲有好多拉絲芝士🧀~~ 而且用咗聖馬扎諾醬都幾好食✻ 意式千層麵($178) beef lasagna呢個我覺得好好食!!推介推介真心好多芝士 啖啖芝士好正🤤每層都有芝士 肉醬 牛肉 同埋好creamy嘅調味醬口感好豐富 食落去軟棉棉咁好滿足😚仲有個藍色碟好靚🤣💙
牆身掛咗啲好有藝術感嘅畫✨~~ʕ •ᴥ•ʔ
同朋友坐低飲杯酒 傾下計 食下嘢好chill🥰
可以坐好耐🤣👍🏻 食物質素都唔錯🫶🏻
室外係pet-friendly仲可以帶埋寵物一齊嚟😻

✻ 夏威夷披薩($168)
首先pizza賣相好吸引 估唔到咁大份
呢個價錢12寸厚批好抵食!
我覺得佢嘅餅底整得好好 外脆內軟 厚薄適中
夏威夷披薩🍕有番茄 火腿 同 新鮮烤菠蘿🍍
仲有好多拉絲芝士🧀~~
而且用咗聖馬扎諾醬都幾好食

口感好豐富 食落去軟棉棉咁好滿足😚
仲有個藍色碟好靚🤣💙
夏威夷披薩
  • Beef Lasagna
餐廳在將軍澳海邊,黃昏時分去剛好見到日落美景。雖然我們只有兩個人,但Menu太吸引了,叫了3款食物~香脆炸魷魚$148炸魷魚超級大碟,很適合和朋友一邊把酒言歡,一邊吃的小食,炸魷魚以檸檬胡椒調味,配蕃茄nduja,沒有油膩的感覺。配雞醬和辣醬吃,十分惹味。蟹肉扁面條$158意大利麵Atavola 特製醬汁和新鮮香草,有麵包屑和軟殼蟹,上碟時軟殼蟹就鋪在碟上,非常igable,扁面的口感煮得剛好,而且有很多蟹肉,香草風味令整碟意粉很新鮮,分量剛剛好。漁夫漢堡$148麵包魚配菊苣沙律,配軟管塔塔蒜泥蛋黃醬,跟炸薯條。炸薯條是粗薯條那款,和炸魚柳超級香脆。如樓的size大得像手板一樣,超級誇張。然後會跟一小盤沙律菜。分量很大,大夥兒可以happy share!

香脆炸魷魚$148

2022-07-23
香脆炸魷魚
蟹肉扁面條
漁夫漢堡
-將軍澳海濱開左好多酒吧餐廳,主要食意大利菜,呢到好受外國人歡迎❤️而且侍應都好熱情,而且我好中意佢坐得好舒服,座位好闊。🆂🅷🅰🆁 🆆🅸🆃🅷 🆈🅾🆄 -🍝 Spaghetti Carbonara我平時係餐廳都叫Carbonara食,上枱覺得好細份好驚唔夠飽,但係食下食下都夠飽,因為好多煙肉同埋好多汁😂啲煙肉多到嚇死我。$155🐟 Fisherman Burger超大塊炸魚😋食落去好香脆,而且好夠魚肉味,食落去出面好脆口,裡面又好滑身。而且裡面包左生菜番茄,食落去無咁油膩。仲有好多薯條,兩個人食都食唔曬🤩$148🍎 Apple Crumble蘋果金寶都係我好中意食嘅甜品,餅乾好碎,所以食落去唔會一舊舊,而且大量蘋果粒配肉桂,食落去好香甜,又唔會掩蓋左蘋果味道,配埋雪糕食一流❤️$108🆂🅴🅴 🆈🅾🆄…📍 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖📍Branch Store東涌𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻

🆂🅷🅰🆁 🆆🅸🆃🅷 🆈🅾🆄

🍝 Spaghetti Carbonara

🐟 Fisherman Burger

🍎 Apple Crumble

🆂🅴🅴 🆈🅾🆄…

📍Branch Store
東涌