2020-07-03 68 瀏覽
潮流興樓上舖,同媽咪阿女行完街,試下新嘗試,我和媽咪有少少肚餓,黃金小食拼盤唔錯,有魚餅雞塊薯條和春卷,份量都不少,足夠我們三位女士飽肚見阿女沿路乖乖聽話,就叫了客棉花糖雪糕窩夫,上枱見顏色繽紛,我們很快便清光,特別欣賞設有很多免費遊戲供食客遊玩,有啤牌,波子棋同埋各式各樣嘅遊戲盒,我和阿女選了一個曲奇配對,大家玩得十分高興,另外我和媽媽有玩波子棋,媽媽說好像返老頑童,一個食店又有得食又有得玩,真係唔錯
潮流興樓上舖,同媽咪阿女行完街,試下新嘗試,

我和阿女選了一個曲奇配對,大家玩得十分高興,

另外我和媽媽有玩波子棋,媽媽說好像返老頑童,
一個食店又有得食又有得玩,真係唔錯
2020-06-27 1209 瀏覽
-黃店介紹💛-5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條 ($128👉🏻$102)(係6點前離座有8折優惠)依個漢堡包賣相都不錯👍手打牛肉幾Juicy又厚身仲有洋蔥粒係牛肉中😋而牛肉上面有一片熱溶嘅芝士漢堡包焗得好香脆(≧∀≦)而薯條🍟都好好食,好脆口ヽ(*´∀`)整體來說,個漢堡包🍔和薯條都幾好食😘-千島海鮮窩夫薄餅👍🏻($68)依個窩夫薄餅都幾新奇特別🤔味道食落都幾吸引😍係新鮮出爐嘅窩夫上面放咗好多蟹柳同蜆肉(*´ー`*)再淋上千島醬😊配埋窩夫食,估唔到味道都幾夾🥰記得要趁熱食窩夫,會香脆D(о´∀`о)-*每個套餐會包$40以下飲品Rainbow🌈 ($56👉🏻$16)(雪碧|芒果汁|士多啤梨糖漿)味道都不錯,不過偏甜飲果陣唔洗攪勻😀飲到不同層次的味道😆-Chocolate Smoothie🍹 ($56👉🏻$16)朱古力味幾濃😝仲有Cream和朱古力脆脆係上面😚-Name🏠:5%CafeLocation📌:旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號舖(港鐵油麻地站 A1 出口, 步行約3分鐘)價錢💰: 5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條 ($128👉🏻$102),千島海鮮窩夫薄餅($68),Rainb

黃店介紹💛
5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條 ($128👉🏻$102)
(係6點前離座有8折優惠)
依個漢堡包賣相都不錯👍
手打牛肉幾Juicy又厚身
仲有洋蔥粒係牛肉中😋
而牛肉上面有一片熱溶嘅芝士
漢堡包焗得好香脆(≧∀≦)
而薯條🍟都好好食,好脆口ヽ(*´∀`)
整體來說,個漢堡包🍔和薯條都幾好食😘

千島海鮮窩夫薄餅👍🏻($68)
依個窩夫薄餅都幾新奇特別🤔
味道食落都幾吸引😍
係新鮮出爐嘅窩夫上面放咗好多蟹柳同蜆肉(*´ー`*)
再淋上千島醬😊
配埋窩夫食,估唔到味道都幾夾🥰
記得要趁熱食窩夫,會香脆D(о´∀`о)

*每個套餐會包$40以下飲品

Rainbow🌈 ($56👉🏻$16)
(雪碧|芒果汁|士多啤梨糖漿)
味道都不錯,不過偏甜
飲果陣唔洗攪勻😀
飲到不同層次的味道😆

朱古力味幾濃😝
仲有Cream和朱古力脆脆係上面😚
Name🏠:5%Cafe
價錢💰: 5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條 ($128👉🏻$102),千島海鮮窩夫薄餅($68),Rainbow($56👉🏻$16),Chocolate Smoothie ($56👉🏻$16)
  • 千島海鮮窩夫薄餅
2020-06-21 98 瀏覽
去cafe玩board games好似係00後的專屬,我同老公班friends好似格格不入咁但係其實有正地方,大家都玩得&食得好開心!呢度真係好好hea, 氣氛又好,店員又nice原來依家興玩狼人殺,呢度仲每個weekend都有開game玩(當然除咗狼人殺仲有勁多board games)值得一提,係嘢食方面一啲都唔hea講真,去過好多樓上cafe & party room, 啲嘢食真係好普通,一啲誠意都冇!呢度啲嘢食性價比高,好味道連老公都話下次再叫friend來玩呀!

(當然除咗狼人殺仲有勁多board games)

值得一提,係嘢食方面一啲都唔hea
呢度啲嘢食性價比高,好味道
連老公都話下次再叫friend來玩呀!
2020-06-15
2020-06-21 567 瀏覽
今日同個friend去咗 "黃店"食dinner, 發覺原來呢度有board game玩, 呢度好過癮,咩年齡階層嘅客人都有。間餐廳出曬名啲drinks正,食物就以西式/港式fusion食品為主。Hot Baby Toddy, 喺暖笠笠嘅麥茶裏面加入蜂蜜、肉桂、檸檬,味道甜甜蜜蜜又啲酸酸地,好飲又健康。黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條,好味又價錢平嘅burger唔係周圍都有,但係呢度就食到!呢個漢堡包,嗰個牛肉打得好好味,好夠肉味又juicy,黑椒汁好香又唔係太辣又夠惹味,個burger麵包又鬆軟, 加埋好味嘅芝士,真係超級好味嘅漢堡包。薯條炸香口又脆身又好有薯仔味,好好味。我朋友食嘅係紅酒燴牛脷飯,睇起上嚟都好好味,不過我同佢雖然friend,但係又未係friend到可以交換食物嗰隻,所以我唔知係咩味。#5percentcafe #mkcafe #cafe #hamburger #黑椒手打牛肉芝士漢堡 #黃色經濟圈 #黃店 #良心小店 #撐黃店

薯條炸香口又脆身又好有薯仔味,好好味。

2020-06-20 58 瀏覽
約咗朋友係旺角行街,夜晚就去咗樓上cafe醫醫肚。呢間cafe環境唔錯,唔會好嘈,係度食下野傾下計最好。而且呢度食物都唔貴,每人平均百幾元可以坐咁耐傾計,都唔錯。▪️5%黑椒手打牛肉漢堡配薯條 ($128)手打牛肉幾入味,肉入面加入洋蔥,口感豐富。漢堡包烘得微脆,個包有蘑菇汁,再加上微微熱溶的芝士,整體口感唔錯。薯條份量都好多,都好脆口又大條,一定夠飽~~跟餐會送飯品,我點左杯接骨木梳打,酸酸地帶微甜,幾開胃。▪️生炸雞脾配薯角($68)雞脾都好大隻,啖啖肉,外皮薄身炸得好香脆,咬落去幾juicy,唔會乾身。薯角份量多,薯味比薯條濃。▪️芒果百香果梳打($40)夏天飲杯芒果百香果好消暑解渴,呢杯芒果味會較突出,味道不錯~-除左傾下計,cafe仲有好多唔同board game玩,人均百幾元真係性價比高👍🏻成班朋友黎gathering 都好合適咖!
約咗朋友係旺角行街,
夜晚就去咗樓上cafe醫醫肚。

呢間cafe環境唔錯,
唔會好嘈,係度食下野傾下計最好。

而且呢度食物都唔貴,每人平均百幾元可以坐咁耐傾計,都唔錯。

▪️5%黑椒手打牛肉漢堡配薯條 ($128)

薯條份量都好多,都好脆口又大條,一定夠飽~~
跟餐會送飯品,我點左杯接骨木梳打,酸酸地帶微甜,幾開胃。

▪️生炸雞脾配薯角($68)
薯角份量多,薯味比薯條濃。

▪️芒果百香果梳打($40)

2020-06-18 150 瀏覽
🔸千島海鮮窩夫薄餅 $68🔸瑞士汁雞扒拼士華力腸配薯角 $108🔸接骨木花綠茶(跟餐)🔹另收加一服務費.嚟到樓上cafe嘅集中地旺角,啱晒同朋友坐低飲吓嘢、傾吓偈,唔怕俾人催住走。呢間cafe先講咗店員全部都好有禮貌,而且好熱心,見我喺遊戲櫃前面選擇太多又唔知揀咩好,就走過嚟介紹遊戲俾我同朋友,服務態度非常好啊~嘢食方面叫咗份雞扒配薯角,啱晒邊玩board game邊擺入口啊哈哈!雞扒非常厚身大件,薯角份量都算多。套餐包一杯$40或以下飲品,我就叫咗接骨木花綠茶。另外叫多份窩夫薄餅,將千島醬同海鮮料依啲好平常嘅薄餅料,放咗上一份窩夫上面,口感即時唔同晒,非常創新啊!
🔸千島海鮮窩夫薄餅 $68
🔸瑞士汁雞扒拼士華力腸配薯角 $108
🔸接骨木花綠茶(跟餐)
🔹另收加一服務費

瑞士汁雞扒拼士華力腸配薯角

套餐包一杯$40或以下飲品,我就叫咗接骨木花綠茶。
接骨木花綠茶

瑞士汁雞扒拼士華力腸配薯角
2020-06-16 45 瀏覽
【黃店推介 - 旺角樓上Cafe鬆一鬆 - 5% Cafe☕️】🐷🐷🐷🐷💭哈佬!今次嚟到旺角呢間樓上cafe食Tea~ 佢入面有好多唔同種類嘅board game可以借嚟玩玩!而且小店環境好舒服,店員又會主動教我地點玩啲board game, 好有家嘅感覺呢~🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 生炸雞脾配薯角($68) 配熱蜜糖綠茶抵食推介, 好大隻炸脾同薯角, 特別塊雞皮炸到好脆口, 非常邪惡, 熱辣辣即叫即做!! 而且仲包$40 以下嘅野飲!! 飲品好多選擇, 揀左養生蜜糖綠茶滋潤下, 唔使加錢架!!🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 千島海鮮窩夫薄餅 ($58) 配 熱黑咖啡 (Americano) 呢個係最平嘅TEA SET, 兩塊窩夫Pizza即叫即做, 千島醬夾海鮮好岩, 而且有大量粟米粒配襯! 一啲都唔DRY!! 海鮮份量唔多, 想輕食可以考慮下!! 反正重點在於環境舒服, 空間感大又有好大張沙發, 傾計同玩game 都唔怕嘈到人尷尬!! 想見番下朋友又唔知做咩好, 可以考慮喺呢個鬧市下嘅小店完美咁消磨一個下晝!!

🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 生炸雞脾配薯角($68) 配熱蜜糖綠茶

下午茶
2020-06-14 52 瀏覽
好懷念呀‼️😆 超級耐冇黎旺角樓上cafe🥳讀U嘅時候成日都要搵地方reu聚會( •̀∀•́ )✧要有可以坐得耐玩game 食物環境又OK嘅都幾難 以前成日做搞手真係好慘😢 今次呢間cafe幾推薦比大家٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 仲要係黃店💛 位置唔算多 平日夜晚佢都full左 記得要book‼️board game 種類都幾多睇相就知 可以玩餐飽🤪👍🏻❣️Set menu 配$40以下飲品———————————————————🍔5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條 $128 🍟真係食得出手打既鬆軟 漢堡扒混合洋蔥口感唔錯😆 包應該係現成 兩邊都烘過 配埋半溶嘅芝士👌🏻薯條份量好多 粗薯正 炸得幾香脆 (๑‾ ꇴ ‾๑) 🐟香脆龍利柳拼牛肝菌汁長通粉 $128 🍝我自己比較鍾意呢碟😚 勁大嚿龍利柳啖啖肉🤤而且牛肝菌汁調味幾正! 個汁又有啲菇 通粉唔會過淋過硬✅ 仲有少少沙律伴碟 個賣相更好👍🏻🍹荔枝紅茶🍹餐廳都有好多特飲 不過老了都係鍾意飲最普通嘅 叫咗少甜係我鍾意嘅甜度🐷 好多Cafe都唔理會覺得自己飲緊糖漿😥 ———————————————————❣️想讚下佢哋服務好好 隔離有枱人問店員個boardgame點
好懷念呀‼️😆 超級耐冇黎旺角樓上cafe🥳
board game 種類都幾多睇相就知 可以玩餐飽🤪👍🏻

❣️Set menu 配$40以下飲品
———————————————————
🍔5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條 $128 🍟
薯條份量好多 粗薯正 炸得幾香脆 (๑‾ ꇴ ‾๑)

🐟香脆龍利柳拼牛肝菌汁長通粉 $128 🍝
我自己比較鍾意呢碟😚 勁大嚿龍利柳啖啖肉🤤

🍹荔枝紅茶🍹
———————————————————
❣️想讚下佢哋服務好好 隔離有枱人問店員個boardgame點玩 佢好用心解釋咗好耐 仲dem埋game😂 我平時玩嘅狼人 牛頭王 作弊飛蛾 呢啲都有(๑•̀ㅁ•́๑)✧ 呢個價錢食物OK 又可以俾你坐咁耐玩 好易做到呢間餐廳嘅概念🥰(最尾張相)💛

• 香脆龍利柳拼牛肝菌汁長通粉
2020-06-13 654 瀏覽
最近忙着幫公司選購燈飾,逛完旺角忙裏偷閑,放工時間走到樓上 cafe 享受與 bestie 的愉快時光。店員會先為客人量體溫,有消毒搓手液供使用,防疫措施做到足。來這裏的大部份都喜歡玩 board game,門口放了很多不同種類型的 board game ,年輕店員非常熱情的教我地點玩,不過記得叫定嘢食然後一邊玩遊戲一邊等美食。5%黑淑手打牛肉芝士漢堡配薯條 $128賣相很好有層次感,熔岩般嘅芝士好似就快要流出來,黑椒手打牛肉味道濃郁,厚身多肉汁,十分有驚喜。就連漢堡包兩面都焗得非常香脆,芝士漢堡配脆口薯條感覺係最吸引,份量好十足,食到停唔到口,推薦試吓好滋味 。 套餐配 $40 以下飲品,其他補差價就可以了,我點了最愛的 Cappuccino,賣相平實樸素,咖啡香味撲鼻,口感綿密,味道層次分明。最後當然我唔會錯過 加$28配自家製蛋糕啦!當日我揀咗 tiramisu ,味道突出,入口鬆軟,甜度適中,令人回味。旺角地點交通方便,又食又玩,一大班朋友或者幾個閨蜜傾偈放鬆,一個很好的選擇。

店員會先為客人量體溫,有消毒搓手液供使用,防疫措施做到足。

5%黑淑手打牛肉芝士漢堡配薯條 $128

2020-06-08 51 瀏覽
偶然搵到呢間5%cafe上到去都未算繁忙時間就坐住等friend到一邊睇餐牌揀食咩等時都發現呢都好似partyroom 咁 可以一大班人一齊玩,又有broadgame 玩 食物方面:order 左兩個主食 另加兩杯drinks5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條🍟紅酒繪牛脷配意粉🍝等左一陣staff 送上熱辣辣嘅兩個主食上枱我個牛肉漢堡睇落都幾厚肉多汁 薯條都幾好食😋唔會太濃味 份量十足 好夠飽👍🏻用牛脷煮意粉好特別 通常紅酒繪牛腩 未試過 味道都幾match 飲品方面:一杯係Pure colada (菠蘿汁 耶漿 雲呢拿糖漿 煉奶 肉粉)調製而成 感覺好冰涼唔因為係重甜 😋nice另一杯就係ice cappuccino 同平時飲開嘅差唔多環境方面:舒適
偶然搵到呢間5%cafe

飲品方面:

另一杯就係ice cappuccino 同平時飲開嘅差唔多
環境方面:舒適
2020-03-17
放工想揾間cafe坐底輕鬆下,就嚟咗呢度。叫咗個5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條,漢堡塊包烘得唔錯,外脆內軟,塊手打牛肉好厚好大塊,都保留咗唔少肉汁,好juicy ,係好食嘅。不過薯條就差少少,唔係即叫即炸,所以唔夠脆,係林林地嗰隻,真係睇個人口味喇。另外叫咗脆魚手指同雞塊做小食,雖然都係急凍再翻炸嗰啲,但就價錢而言算係咁啦。野飲叫咗芒果百香果梳打。估唔到呢兩隻味又幾夾喎,而且唔會溝得太甜,跟餐仲唔使加錢添。
放工想揾間cafe坐底輕鬆下,就嚟咗呢度。

2020-06-07 28 瀏覽
假期前夕又出來食番餐輕鬆下,最佳地點一定係樓上Cafe 店,可以俾大家慢慢暢談之餘,又可以食到各款特式美食確係一個唔錯嘅聚餐好地方,係旺角呢頭開飯比較多選擇,就去了呢間5%cafe品嚐一餐美食未入門口已聽見陣陣歡笑聲音,就知道係一個聚會好地方,坐喺軟綿梳化凳上邊食邊傾特別輕鬆,係餐牌上有一系列菜式同小食,連特色飲品同甜品肯定滿足到大家食慾,我就點了一款小食同一款晚市套餐一齊享用,先來有千島海鮮窩夫薄餅用咗窩夫做餅底入口更加香脆可口,表面沾滿各款海鮮配料同芝士,味道香濃鮮味十足輪到主菜係雙重芝士焗鮮茄肉醬意粉芝士嘅香味特別濃厚加上惹味肉醬粒,每口意粉都吸收晒兩款芝士味道提升口感,食落飽滿滋味十足再襯杯matcha smoothie 啖啖清新綠茶味道特別香滑又繼續邊食邊傾品嚐一餐晚餐。
輪到主菜係雙重芝士焗鮮茄肉醬意粉
再襯杯matcha smoothie
啖啖清新綠茶味道特別香滑
又繼續邊食邊傾品嚐一餐晚餐。
  • 千島海鮮窩夫薄餅
  • 雙重芝士焗鮮茄肉醬意粉
2020-06-06 31 瀏覽
行完信和買完玩具想座下慢慢嘆,這裡就係一個唔錯嘅選擇,首先地方闊落座位舒適,最緊要係就腳,在信和行過去2至3分鐘,而餐牌上都有不同食物選擇,set menu 內嘅選擇已包了$40價錢以內飲品,可補差額選擇其他特色飲品,我點了黑椒汁雞扒配司華力腸配薯角,加多個小食雞塊併手指魚柳,加埋杯巧克力smoothie!等餐時跟住望吓戰利品,上下網再望望吓時,小食雞塊併手指魚柳上枱,4件雞塊3件手指魚柳,邊吃住啖啖肉嘅雞塊,味道都唔錯!而手指魚柳外脆內裡肉質嫩滑,加埋個沙律醬入口味道十分配合!接住就係今晚我嘅主菜,黑椒汁雞扒配司華力腸配薯角,大大塊炸雞扒,炸得十分香脆,切開時內裡嘅肉質仍然十分嫩滑軟熟,點少少黑椒汁入口帶點辣,夠晒刺激!而司華力腸亦十分香口,還有大大件嘅炸薯角,真係十分滿足!嘆住杯巧克力味道濃郁嘅冰涼沙冰,再慢慢品嘗戰利品之餘,又可以享用了滿足嘅晚餐,絕對係一個唔錯嘅地方!
行完信和買完玩具想座下慢慢嘆,這裡就係一個唔錯嘅選擇,

嘆住杯巧克力味道濃郁嘅冰涼沙冰,
2020-06-05 85 瀏覽
旺角有好多樓上Cafe,小弟好多年前去過之後就冇再去過。呢日就約咗朋友嚟咗呢間樓上Cafe聚一聚。上到去環境好舒適,亦都見到有好多桌上遊戲可以借比客人玩。小弟亦都見到有唔少人係度relax下傾下計,咁舒適嘅環境真係好難想像原來樓下就係好繁忙嘅彌敦道。一上枱就見到塊好吸引嘅芝士,勁邪惡小弟食burger最怕就係食到好論盡,啲汁滴到周圍都係,呢個burger啲汁就啱啱好,塊漢堡都好厚身薯條炸得好脆,份量都好多龍脷柳好香脆,即叫即炸,上到枱仲係熱辣辣!而且肉質好滑,一啲都唔鞋長通粉個汁好有驚喜,同長通粉好夾好香牛肝菌味,好好食飲花茶最怕就係淡茂茂,但係呢度嘅花茶好足料,味道好濃仲要有蠟燭喺下面暖住,啱晒慢慢坐喺度邊飲邊同朋友傾偈

5% 黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條

一上枱就見到塊好吸引嘅芝士,勁邪惡
薯條炸得好脆,份量都好多

香脆龍脷柳拼牛肝菌汁長通粉

長通粉個汁好有驚喜,同長通粉好夾
好香牛肝菌味,好好食

玫瑰洛神花茶、雪梨桂花茶

飲花茶最怕就係淡茂茂,但係呢度嘅花茶好足料,味道好濃
仲要有蠟燭喺下面暖住,啱晒慢慢坐喺度邊飲邊同朋友傾偈

5% 黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條
香脆龍脷柳拼牛肝菌汁長通粉
玫瑰洛神花茶、雪梨桂花茶
2020-06-05 22 瀏覽
🥰朋友聚 @5percentcafe·🍔5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條($128)賣相吸引~熱溶🧀鋪上juicy手打牛肉🐮👍🏻👍🏻味道剛好唔會過咸🙌🏼薯條香脆🐮·🍝海鮮卡邦尼意粉($118)蠻不錯.雖然海鮮得青口同炸蝦2隻較單調,但意粉彈牙🥰sauce 濃郁~·🍹Virgin mojito($52)薄荷味頗重.飲落清新☺️·🍵枸杞菊花茶 ($56) 老人家要養生都係飲番熱野🤣👵🏻·📍5% cafe 旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號鋪
🥰朋友聚 @5percentcafe

🍵枸杞菊花茶 ($56) 老人家要養生都係飲番熱野🤣👵🏻