2021-10-12
呢間雞煲之前已經喺荃灣食過一次,開到旺角之後都係第一次食,食物嘅質素都仲維持到,值得一提嘅係佢成個場都裝咗好多唔同嘅打卡位可以俾大家影相。當日係平日去食都爆曬場。雞煲嗌咗小辣,一上枱叫咗啦到之後5分鐘都唔夠雞煲就已經嚟到,店員會幫你上台之後撈兩撈雞煲就食得。雞嘅份量比想像中少,不過就啖啖都係肉唔會有太多骨。個雞煲汁味道偏鹹唔會太辣,入面都有好多芫荽洋蔥花椒等等。小試兩啖之後就可以正式打邊爐,對於食啦唔係太多嘅我都幾滿足。我就平平哋揀咗套餐A,牛肉方面比較推薦特級肥牛,肥肉嘅比例冇其他咁多可以食多兩舊都唔會咁肥膩。呢個套餐雖然係最平嗰個但係牛肉都算放得落口唔會話冇牛味或者係太難咬,都算係對得住個價錢。其他配料方面水魷魚同埋墨魚滑都值得食。水魷魚都幾新鮮放落去之後唔會話太快老晒,非常之易咬。墨魚滑方面都幾爽口同埋重魚味。另外炸魚皮都係必食之選,上枱嗰陣仲係脆卜卜就算擺咗一陣之後都唔會淋曬,放落個湯嗰度浸一浸即刻食啱啱好。其他食物嘅質素都算係不過不失。完全對得住個價錢樣樣都食少少。飲品方面除咗罐裝飲品之外仲有唔同嘅樽裝茶,茶味清香可以消除打邊爐嘅油膩感。最後職員嘅服務態度唔錯,上菜嘅速度非常
飲品方面除咗罐裝飲品之外仲有唔同嘅樽裝茶,茶味清香可以消除打邊爐嘅油膩感。最後職員嘅服務態度唔錯,上菜嘅速度非常之快,亦都唔會有漏單嘅情況出現。