2017-10-15
星期日放假仔同女朋友出去行街仔入左元朗成日,諗住係元朗食埋晚飯先返屋企。發覺原來都幾多選擇,揀左好耐,見到呢間自家經營既西餐廳唔錯咁就入去試下。店鋪雖小,但五臟俱全,無論在環境佈置燈光等,都睇得出有落心思。幸好7點過黎時,人唔算多,到7半時已經滿座咁濟,都幾多人食同等!而呢度餐牌主要係set dinner 同主食,沒有小食(如有有埋仲好☺️)店員都好親切,而餐牌都好有心拎到我地面前唔洗望得咁辛苦跟住揀左陣,我同女朋友叫左兩個主食+set餐湯係忌廉蘑菇湯,濃度適中,而印象較深係都幾多蘑菇粒,湯唔咸,而蒜蓉包就脆脆地,蒜蓉味唔算太強,牛油味重,但熱辣辣幾好食煙三文魚天使麵天使麵其實幾難煮仲要好食,佢呢道汁既濃度、擺設都岩岩好,而且仲係新鮮做起熱辣辣,整得係幾好食!而我呢個食肉獸就梗係叫個安格斯牛五成熟黎食☺️外皮烤得幾好,冇太乾身,入面既肉汁保留到,而且好大塊😆價錢同質素都好唔錯!總括黎講,呢間自家經營既店鋪比我印象深刻,一黎係服務員好有禮貌好親切,二黎食物係即叫即整,需要多人時就要等耐d,但我鐘意新鮮熱辣辣好過整定哂!同埋佢價錢唔算貴性價比高,730pm前落單仲有8折,姐係一個意粉折完都係6
店員都好親切,而餐牌都好有心拎到我地面前唔洗望得咁辛苦
跟住揀左陣,我同女朋友叫左兩個主食+set
煙三文魚天使麵
總括黎講,呢間自家經營既店鋪比我印象深刻,一黎係服務員好有禮貌好親切,二黎食物係即叫即整,需要多人時就要等耐d,但我鐘意新鮮熱辣辣好過整定哂!同埋佢價錢唔算貴性價比高,730pm前落單仲有8折,姐係一個意粉折完都係60幾蚊,多人既我都會外賣返去。所以呢間真係覺得大家要去試下!