2023-04-17 78 瀏覽
走進位於鐵路旁的龍華酒店,仿佛穿越回到了懷舊的時代。呢道嘅裝潢和菜式都令人想起小時候的記憶👨‍👩‍👧‍👦 ✪ 龍華脆皮燒乳鴿 ⌫ 💲98@龍華酒店的招牌菜之一,龍華脆皮燒乳鴿。燒得恰到好處,外皮酥脆,肉質鮮嫩,味道非常美味。✪ 懷舊枝竹茄子魚腩煲 ⌫ 💲168魚腩煲熱氣騰騰上枱。煲裡的茄子和魚腩入味嫩滑,魚腩帶少少魚骨,要小心食用。而枝竹口感非常有嚼勁。✪ 欖角脆肉排 ⌫ 💲168肉排炸得非常酥脆,而且肉質鮮嫩,外層用蜜糖同欖角包裏住,好香甜。✪ 沙田風味豉椒炒蜆 ⌫ 💲168蜆肉鮮美,搭配著豉椒的醇香,好有風味。✪ 酥炸廣島蠔 ⌫ 💲198呢個出品有驚喜👍🏻蠔炸得很酥脆,一口咬下去,汁水四溢。【 龍華酒店 】沙田下禾輋村22號

✪ 龍華脆皮燒乳鴿 ⌫ 💲98@

✪ 懷舊枝竹茄子魚腩煲 ⌫ 💲168

✪ 欖角脆肉排 ⌫ 💲168

✪ 沙田風味豉椒炒蜆 ⌫ 💲168
蜆肉鮮美,搭配著豉椒的醇香,好有風味。

✪ 酥炸廣島蠔 ⌫ 💲198
呢個出品有驚喜👍🏻蠔炸得很酥脆,一口咬下去,汁水四溢。

【 龍華酒店 】
2023-04-15 112 瀏覽
好多年冇去過龍華酒店,Happy Friday就同屋企人老人家去懷舊一下,泊咗架車喺沙田警署對出嘅代客泊車,每架車$40,放低車匙就走得。好多年前未有升降機,要行過天橋都幾麻煩。好彩依家已經有升降機,方便老人家上落👍🏼👍🏼👍🏼行上龍華嘅小斜路,旁邊依然有幾隻孔雀同白鴿,但原來龍華已經裝修過,唔再係舊式酒家嘅裝潢。今晚得我同無食力嘅老人家,所以淨係order左一隻脆皮燒乳鴿、沙田雞粥、生磨杏汁白肺湯。隻乳鴿d肉係嫩滑嘅,不過就唔夠脆皮。雞粥個粥底好好食,不過略嫌d雞唔夠味。個白肺湯就⋯⋯真係算罷了⋯龍華酒店係好多香港人嘅回憶,就算食物味道冇以前咁好,但都好值得嚟回味下。

• 龍華脆皮燒乳鴿
2023-04-14 109 瀏覽
約好友晚飯,忽然想起30多年來都未有再去過龍華酒店,明知食物不會有驚喜,即管帶著懷舊心態,扯起條筋去試吓。六點去到,大廳已有十多個顧客;我們帶了支Paulliac, 要$100 開瓶費;問他們有沒有餐酒供應,中年男部長說都在菜牌內,但只寫着紅白餐酒$386,毋論什麼品種,連國家產地都沒有。叫了他們出名的燒乳鴿$99及茄子支竹魚腩$168, 味道質素都普普通通,連白飯一碗及開瓶費,埋單$451。服務就不要有要求,我們去到時只有一中年男似係部長,一個穿黑衣女侍應、及一個沒有著制服,穿著非常隨便汗衣的瘦小老婦,沒有什麼貼心服務;加上很多小蚊螆飛來飛去,如以一間要吸引遊客的古舊園林食店,肯定令香港扣晒分。最差的安排是如此喧嘩的中式酒樓,居然找兩位老年菲律賓樂手週旋擠逼飯桌間彈結他唱歐西情歌…. 非常之不協調,不倫不類,真為那兩位歌手難受。

2023-04-14
龍華酒店 📍沙田下禾輋村22號帶左祖母來到沙田~呢間歷史悠久中式餐廳古色古香~沿路掛滿紅燈籠🏮非常有懷舊感覺~帶佢尋回兒時回憶店內有好多懷舊照片~一磚一瓦非常有特色而且店內餸菜同點心即做即賣~新鮮熱辣。龍華脆皮燒乳鴿 $98 現炸乳鴿系佢地招牌菜一試難忘♥️皮脆肉嫩👍🏻必食推介。馳名沙田雞粥 $98雞粥粥底棉軟~雞件肉嫩~份量好足。特色乾炒牛河 $138 李小龍最愛菜式😋河粉炒得乾身~不油膩牛肉好夠味~入口有韌勁另外叫左幾款點心 ~ 即叫即蒸 ~ 。北菇手造燒賣 $39。懷舊咸水角 $39。鮮蝦菜苗餃 $39 。竹炭流沙包 $29 。上素春捲 $29*茶位 $13 ~ /位如果想嘆返一盅兩件 或者 港式小菜~推介大家來龍華酒店😄而且店內仲有只好可愛鸚鵡可供觀賞店內更設有庭園~好岩拍照留念
龍華酒店

。特色乾炒牛河 $138

李小龍最愛菜式😋
河粉炒得乾身~不油膩
牛肉好夠味~入口有韌勁

另外叫左幾款點心 ~ 即叫即蒸 ~

。北菇手造燒賣 $39

如果想嘆返一盅兩件 或者 港式小菜
~推介大家來龍華酒店😄
而且店內仲有只好可愛鸚鵡可供觀賞
店內更設有庭園~好岩拍照留念
龍華酒店喺歷史悠久嘅中式餐廳,門口掛滿紅色燈籠,富有特色 。全港罕見嘅動物園餐廳,可以近距離見到大孔雀🦚,開屏時真喺好靚㗎,仲可以同鸚鵡🦜傾計添!好有氣氛嘅園林餐廳,令人感覺好舒服。餐廳有分户外同室內座位,環境寬敞又舒適,過往有明星到訪龍華酒店,影相留念同打卡都好正呀!帶子大良炒鮮奶大良炒鮮奶係一個經典粵菜,將蛋白同鮮奶炒得夠滑又有奶香,加上帶子就更加金香。食入口非常之又口感十分嫩滑,工序多已是買少見少嘅菜式。豉油皇海蝦最愛豉油皇海蝦,合用豉油皇煎提升海蝦鮮味,肉質爽彈,入味香甜,風味嘅豉油王煎蝦,蝦殼充滿豉油香,蝦肉爽脆鮮甜,非常惹味。香煎釀豆腐煎釀豆腐係客家名菜之一,客家風味嘅豬肉,帶鹹鮮口感層次豐富,使豆腐散發芳香濃烈嘅豆香味道,釀入豬肉令豆香氣更明顯,增加食慾。煎豆腐的汁料,令平凡的小菜,增添層次及鮮味。龍華酒店 (下禾輋村) (沙田)📌沙田下禾輋村22號

好有氣氛嘅園林餐廳,令人感覺好舒服。

帶子大良炒鮮奶

豉油皇海蝦

香煎釀豆腐

龍華酒店 (下禾輋村) (沙田)
📌沙田下禾輋村22號
龍華酒店係香港唯一一間動物園嘅餐廳,係一間歷史悠久同以園林設計著名嘅中式餐廳,喺沙田下禾輋村。餐廳沿路掛滿紅色嘅燈籠,中式庭園嘅風格,餐廳內可觀賞孔雀、鸚鵡等動物,不少電影公司借用嚟拍電影,喺打卡嘅好地方。龍華酒店喺古色古香嘅餐廳,聞名招牌菜式有紅燒乳鴿,喺必點菜式之一,紅燒乳鴿炸時先要封鎖乳鴿的肉汁,令其皮脆而不乾身,吃起來香脆肉嫩,保留當時的傳統風味,外脆內嫩又多汁。我哋點選了滋潤湯水,生磨杏汁燉白肺湯,湯水呈奶白色,湯料有豬肺、雞腳、瘦肉等,杏味夠濃,豬肺處理得好,湯汁醇厚可口。這道菜味道好傳統,又夠火候。瑤柱野菌金菇炆伊麵,伊麵配上野菌金菇炒至外香內嫩,加入瑤柱色香味美,味道清爽不膩,加入醬汁令伊麵更惹味,別具風味。龍華酒店 地址:沙田下禾輋村22號

餐廳沿路掛滿紅色嘅燈籠,中式庭園嘅風格,

龍華酒店
地址:沙田下禾輋村22號

2023-04-11 121 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 沙田 - 龍華酒店 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『香港唯一一間動物園餐廳』老香港餐廳你又諗到邊間?我相信龍華酒店絕對係排行榜名單之一龍華酒店1983年開幕 當時以酒店形式經營後來轉型以餐廳形式經營入餐廳走過經過長廊 掛滿紅色燈籠別具特色 中間其實都有唔同嘅動物,大孔雀🦚 、鸚鵡🦜第一次咁近距離見到大孔雀 屏嘅顏色真係好靚上到去會發現呢度真係一間園林餐廳地方大而且好chill 環境佈置氛圍100分再睇下呢度發現好多出名嘅人都曾到訪龍華酒店例如金庸、李小龍、陳寶珠等餐牌上仲有寫邊啲係佢哋favorite 🤣餐廳有分户外座位同室內今次Friday night 嚟食 坐outdoor chill 下感受下涼涼秋意 頭頂有漫天紅燈籠🔹招牌乳鴿『必點💜』基本上每一台都會點嘅招牌菜皮脆肉嫩 大大隻 而且仲要多汁 真係要襯熱食🔹沙嗲牛肉炒芥蘭比較創新嘅菜式 不過略嫌沙嗲牛較韌身不過好大份量嘅餸 三四個人食都得菜都炒得好食🔹枝竹魚腩煲『推薦❤️』好多魚肉 唔怕冇肉得骨仲要勁入味 枝竹索曬啲汁超juicy 🔹沙田雞粥『推薦❤️』兩至三人份量已經好足夠勁多雞件 而且唔會太咸 清清地 🔹蒜

『香港唯一一間動物園餐廳』

老香港餐廳你又諗到邊間?
我相信龍華酒店絕對係排行榜名單之一
龍華酒店1983年開幕 當時以酒店形式經營
後來轉型以餐廳形式經營

入餐廳走過經過長廊 掛滿紅色燈籠
別具特色
中間其實都有唔同嘅動物,大孔雀🦚 、鸚鵡🦜
第一次咁近距離見到大孔雀 屏嘅顏色真係好靚

上到去會發現呢度真係一間園林餐廳
地方大而且好chill 環境佈置氛圍100分

再睇下呢度發現好多出名嘅人都曾到訪龍華酒店
例如金庸、李小龍、陳寶珠等
餐牌上仲有寫邊啲係佢哋favorite 🤣

餐廳有分户外座位同室內
感受下涼涼秋意 頭頂有漫天紅燈籠

🔹招牌乳鴿『必點💜』
基本上每一台都會點嘅招牌菜
皮脆肉嫩 大大隻
而且仲要多汁 真係要襯熱食

🔹沙嗲牛肉炒芥蘭
比較創新嘅菜式 不過略嫌沙嗲牛較韌身
不過好大份量嘅餸 三四個人食都得
菜都炒得好食

🔹枝竹魚腩煲『推薦❤️』
好多魚肉 唔怕冇肉得骨
仲要勁入味 枝竹索曬啲汁超juicy

🔹沙田雞粥『推薦❤️』
兩至三人份量已經好足夠

Happy night. 💜

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評
每碟餸其實都好大碟 而且食落真係覺得冇味精
用餐環境闊落 而且幾有氣氛

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍龍華酒店 (下禾輋村) (沙田)
沙田下禾輋村22號

喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee沙田
🔎發掘同類美食:#ee港式

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #龍華酒店
2023-04-09 93 瀏覽
細個搭車經過龍華酒店多年 第一次到呢間歷史悠久老字號 1938年家長都未出世餐廳已馳名中外 牆上掛滿餐廳發展史 係間環境古色古香嘅中式酒家 溫馨共聚二人套餐$498 🐦紅燒乳鴿喜雙飛必食招牌乳鴿 新鮮即燒脆外皮熱辣辣到燙手 肥美厚肉 原隻或切件上都得 🦀情若蟹肉燕窩羹大啖燕窩 足料蟹肉竹笙 清淡上湯羹底🦐喜慶洋洋灼海蝦新鮮白灼蝦點豉油原汁原味 每隻大小平均🥬上湯浸郊外時蔬上湯浸當造小白菜 多炸蒜頭粒🍜特式乾炒牛河註明係李小龍當年最喜愛菜式牛肉算大塊 豉油炒亦唔過鹹🌼心心相印桂花糕兩件桂花糕就正常發揮 雖然同沙田站一段距離 但唔少食客慕名而來有興趣再去試下點心
紅燒乳鴿喜雙飛

紅燒乳鴿喜雙飛
特式乾炒牛河
情若蟹肉燕窩羹
2023-04-09 71 瀏覽
🍴🍴龍華酒店 🍴🍴『香港沙田老字號餐廳』一行入餐廳經過紅色燈籠長廊就會睇到兩側有唔同嘅動物,例如孔雀 、鸚鵡。無論小朋友、大朋友睇到都一定好開心。餐廳環境夠晒寬敞,佈置復古,仲有紅燈籠環境乾淨企理🍴招牌乳鴿🍴呢間餐廳嘅招牌菜乳鴿皮脆肉嫩、大大隻,仲要熱辣辣。非常香口。🍴沙嗲牛肉炒芥蘭🍴好大份量嘅餸,好抵食,不過沙嗲牛肉有少少韌。整體來講都算不錯。🍴枝竹魚腩煲🍴怕魚骨多嘅朋友,啱晒食呢味餸,因為超大嚿魚肉,而且冇骨,識落啖啖肉。沙田雞粥超多雞件,而且粥底軟綿,唔太鹹,識落非常舒服。蒜香一口牛蒜香味超重嘅牛肉粒,而且牛肉唔太韌,食落去仲有少少嘅牛肉味。今次咁啱去到餐廳有駐場歌手唱歌我哋可以揀返首啱氣氛嘅歌聽住嚟嘆美食成個感覺夠曬chill🌿餐廳資訊🌿龍華酒店 (下禾輋村) (沙田)沙田下禾輋村22號
🍴🍴龍華酒店 🍴🍴

『香港沙田老字號餐廳』

無論小朋友、大朋友睇到都一定好開心。

餐廳環境夠晒寬敞,佈置復古,仲有紅燈籠
環境乾淨企理

🍴招牌乳鴿🍴
呢間餐廳嘅招牌菜
乳鴿皮脆肉嫩、大大隻,仲要熱辣辣。
非常香口。

🍴沙嗲牛肉炒芥蘭🍴

🍴枝竹魚腩煲🍴

沙田雞粥
超多雞件,而且粥底軟綿,唔太鹹,識落非常舒服。

蒜香一口牛

今次咁啱去到餐廳有駐場歌手唱歌
我哋可以揀返首啱氣氛嘅歌聽住嚟嘆美食
成個感覺夠曬chill

🌿餐廳資訊🌿
龍華酒店 (下禾輋村) (沙田)
2023-03-30 99 瀏覽
龍華酒店在1950年代是香港的園林酒店之一,吸引不少電影公司到底拍攝電影,陳寶珠、蕭芳芳、李小龍等都曾經在龍華酒店留下足跡👣。至今,其裝修仍然保留中式傳統風格,喺香港來買少見少!講到打卡一定要在紅燈籠小路影相、仲有人話好似京都伏見千本鳥居⛩️添!食物方面有遠近馳名的燒乳鴿!🥇不少人慕名而來!另外雞粥、豆花都好受歡迎!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽一場來到緊係要食最出名既「沙田四寶」,亦是龍華酒店的招牌菜!🔹◉紅燒乳鴿 $196.00🔹◉沙田雞粥1窩$168.00 🔹◉豆腐花一桶$68.00🔹◉乾炒牛河$138.00乳鴿🐦係我最愛!叫左兩隻乳鴿一開四,真係啖啖肉!外香酥脆皮,內裏嫩又多汁;明火雞粥🐔,熬煮後雞既鮮甜同粥融合 ,不用調味鮮甜至極;豆腐花非常細滑甜美,陣容上了桂花蜜,增添了一份清新;李小龍最愛乾炒牛河有鑊氣,份量都好夠!🔹◉新鮮菠蘿咕嚕肉$168原來係李小龍太太喜歡的咕嚕肉!而且最受外國遊客歡迎!雖然炸過但夠腍,採用了新鮮的菠蘿!好甜。🔹◉沙田風味炒蜆$168.00

🔹◉紅燒乳鴿 $196.00
🔹◉沙田雞粥1窩$168.00
🔹◉豆腐花一桶$68.00
🔹◉乾炒牛河$138.00

🔹◉新鮮菠蘿咕嚕肉$168

🔹◉沙田風味炒蜆$168.00

2023-03-29 1774 瀏覽
🐷去左沙田snoopyland,我同媽媽就重溫昔日沙田龍華酒店乳鴿的美味,記得小時候,爸爸媽媽就帶我食沙田龍華酒店乳鴿,記憶當年有鸚鵡讓人參觀,食飯前又有得去小公園玩🐦龍華脆皮燒乳鴿風味依然,而且熱呼呼,肉身外脆肉質內嫩,一點也沒有鞋口的感覺而且肉汁流出,色澤紅亮,讓人忍不住一口又一口🐔沙田雞粥沙田名物雞粥,想不到大大碗,兩個人食份量剛剛好,而且粥底十分綿,吃到最尾的粥也不是水汪汪,而是啖啖雞味,而且雞肉質嫩滑,份量也十分多,油炸鬼配雞粥👍🦑避風塘魷魚魷魚鮮嫩可口,炸蒜十分香脆,而且帶少少辣,炸粉薄薄,感覺不肥膩,而且每塊魷魚份量也大✨️椒鹽豆腐片感覺十分特別,豆腐片炸得脆脆,但又能保持豆腐的味道和嫩滑,椒鹽帶起口腔味道的刺激✨️桂花豆腐花山手豆腐花,名不虛傳,而且豆腐很滑,不易散開日夜境,也是不同的風味,夜境打卡顏色十分搶眼👍

🐦龍華脆皮燒乳鴿

🐔沙田雞粥

🦑避風塘魷魚

✨️椒鹽豆腐片

✨️桂花豆腐花

山手豆腐花,名不虛傳,而且豆腐很滑,不易散開

日夜境,也是不同的風味,夜境打卡顏色十分搶眼👍
  • 龍華脆皮燒乳鴿
  • 雞粥
  • 豆腐花
  • 椒鹽豆腐
2023-03-28 93 瀏覽
有80多年歷史的沙田「龍華酒店」素以燒乳鴿、雞粥等等聞名!早排小編亦都係電視節目認識到呢間餐廳,一於來試下!原來龍華酒店屬於園林式酒家,以前有餐廳、遊樂場、動物園、酒店房,這種營運形式在香港實在碩果僅存!更加是不少名人飯堂,好似李小龍就係熟客仔🤓🔹1開四紅燒鴿 $196.00非常入味,鴿肉肉質鮮嫩,肉汁豐盈!雖然一開四仍然大大隻!食得出十分有誠意!果然是招牌!超好吃!🔹沙田雞粥1窩$168.00店家的雞粥口感綿密,這質感我十分喜歡!帶濃郁香濃的雞肉味道!份量好足,適合四人分享!🔹乾炒牛河$138.00經典粵菜!據聞是李小龍每次來到這家餐廳必點的菜式!炒出的牛河口感彈牙,牛肉味濃而不膩,相較坊間的乾炒牛河,比較少油,吃下去比較舒服!沙田風味炒蜆$168.00蜆肉非常新鮮,炒得剛好,利用了豆鼓、辣椒、醬油調味,好惹味,超喜歡。新鮮菠蘿咕嚕肉$168色澤相當鮮豔而吸睛!菠蘿糖醋味道不錯,咕嚕肉炸過但不會太乾,豆腐花一桶$68.00用一個小木桶盛著豆腐花!趣緻可愛!但其實份量絕對足夠4人享用!豆腐花口感綿密,豆味味道濃郁,使用桂花蜜代替糖漿製成,更加健康美味之餘,亦很有新鮮感!

🔹1開四紅燒鴿 $196.00

🔹沙田雞粥1窩$168.00

🔹乾炒牛河$138.00

沙田風味炒蜆$168.00

新鮮菠蘿咕嚕肉$168

豆腐花一桶$68.00
沙田一間歷史悠久嘅中式餐廳🍴😋。呢間餐廳最特別嘅地方,除咗環境大之外,仲要係餐廳𥚃面有動物園❤️❤️,真係全港唯一一間👍🏻💕。龍華酒店係香港🇭🇰嘅最有代表性同埋最古老餐廳之一,建於戰前1938年,以紅燒乳鴿為招牌菜😋👍🏻,連以前港督彭定康都係佢哋嘅熟客😍😍。另外,龍華酒店以園林設計著名,因此當年不少電影公司借用嚟拍電影及錄音,李小龍、陳寶珠、蕭芳芳等等都喺度拍過戲。餐廳入面有鸚鵡、孔雀等動物。進店嘅時候,沿路掛滿紅色嘅燈籠🏮,充滿中式庭園嘅風格,絕對係打卡嘅好地方🧡🧡。我都幫佢哋影咗好多相🥰🥰。🌟 招牌脆皮乳鴿 (必食)$98/隻我相信每枱客人都一定會叫的🫶🏻🫶🏻,乳鴿入口非常香脆,肉質嫩滑,食完一隻又想叫多一隻👍🏻👍🏻好好味😋🌟 沙田雞粥 $98 又係勁推介👍🏻,個粥煲得夠火候,好綿,粥本身偏淡,但配埋乳鴿,又覺得岩岩好,粥入面嘅雞肉好幼滑,仲有油炸鬼👍🏻👍🏻🌟新鮮菠蘿咕嚕肉 $168咕嚕肉係我最愛,每次都係必食🫶🏻。咕嚕肉外脆內軟,豬肉選用左半肥瘦,酸酸甜甜非常開胃😋💕💕。另外佢哋嘅菠蘿係選用新鮮嘅菠蘿,一食落口竟然非常鮮甜,值得加分👍🏻🌟沙田風味豉椒炒蜆 $168蜆肉非常新鮮,每一

🌟 招牌脆皮乳鴿 (必食)$98/隻

🌟 沙田雞粥 $98

🌟新鮮菠蘿咕嚕肉 $168

🌟沙田風味豉椒炒蜆 $168
蜆肉非常新鮮,每一粒都炒到非常入味,豉椒味濃😋,十分好味👍🏻

2023-03-23 80 瀏覽
有朋友從台灣過來,我當然要招呼一下他, 一盡地主之誼,知道他比較喜歡吃中菜,我特別帶他來香港最有特色的龍華酒店吃乳鴿。來到這裡看到有套餐,我們就點了“溫馨共聚二位套餐”,套餐好豐盛, 先來的是這裡最出名的龍華乳鴿喜雙飛, 入口很香乳鴿肉香嫩, 然後是情若蚧肉燕窩羹,兩碗材料十足每一口也很美味。之後是喜慶洋洋灼海蝦,海蝦新鮮鮮甜彈牙,再來一道上湯浸郊外時蔬, 今天是小白菜,一朵朵分開每一條菜也吸光上湯所以很甜。最後本來是心心相桂花糕,但廚房說沒有,幫我們換了 桂花豆腐花 ,想不到,豆腐花很滑豆味很重我們都很喜歡。

2023-03-22 90 瀏覽
今次特登去龍華酒店食飯,尋找小時候嘅回憶。🌷佢哋嘅環境依然係好靚,雖然明顯比以前殘舊咗好多,同埋冇咗歌手喺度唱歌。🥹去到龍華梗係要返佢哋嘅乳鴿啦,乳鴿其實都冇以前細個咁好食,但都唔錯。咬落去都好香而且乳鴿油係個口度徘徊,真係食到唔想停。😋叫咗佢哋個避風塘炒蜆,炒蜆唔係好新鮮,食到四五隻味道都有少少怪怪地,食咗一半就冇食。😕但今次最失望嘅居然係佢哋個招牌之一豆腐花,個豆腐花真係好難食,以前佢哋係自己整,而家喺百福豆腐花…真係生意難做。☹️以前呢度都幾爆場,而家的確少咗好多人。好彩而家啲人少,可以喺度影吓相打下卡,心情即刻好返晒。
今次特登去龍華酒店食飯,尋找小時候嘅回憶。🌷