2021-05-03
香港人365日都要打邊爐!小叉最近好想食麻辣嘢,所以今次約埋一班朋友嚟咗食點鍋!🍲呢間點鍋原來係社企嚟嘅,請咗聾啞人士做樓面,佢哋全部都好有禮貌而且態度好好,值得支持!💕講到食物方面,湯底選擇非常多。我哋選擇咗麻辣同蕃茄雙拼。麻辣湯底非常足料,見到有一大堆辣椒花椒係湯入面!味道係想念中嘅四川麻辣味!🌶🌶🌶火鍋配料非常多,小叉就介紹吓值得推薦嘅幾款啦!海鮮🦐入場會按人頭送海鮮拼盤,有蝦、帶子、斑片同蜆。海鮮算新鮮,不過份量唔算多。牛肉🥩打邊爐最緊要有牛肉!每台會送一客頂級牛肩脊肉。佢嘅牛肩片同肥牛片肥瘦比例適中,而且入口一D都唔鞋,仲好有牛味!手打芝士丸/自家製水餃🥟手打墨魚丸非常彈牙,中間仲包住芝士流心,淥完一咬開芝士就會爆出黎,非常推薦!要自家製水餃非常推薦黑松露蝦蟹餃。黑松露味好夠,鍾意黑松露嘅朋友記得叫黎試吓!金沙鹹蛋炸魚皮/即炸手工紫菜響鈴🫔依兩樣香口野又係打邊爐必要!鹹蛋炸魚皮非常野味,唔淥就咁食都好好味。另外佢地自家制響鈴中間包左紫菜,即叫即炸非常脆口,唔會有油益未!朋友們都不停encore ! !飲品/甜品🧃飲品係任飲嘅,都係一般市面嘅罐裝同紙包飲品。而甜品就係奉送迷你雪
海鮮🦐
牛肉🥩
手打芝士丸/自家製水餃🥟
金沙鹹蛋炸魚皮/即炸手工紫菜響鈴🫔
飲品/甜品🧃
飲品係任飲嘅,都係一般市面嘅罐裝同紙包飲品。而甜品就係奉送迷你雪米糍,有三種口味,獨立包裝。
今次嘅打邊爐湯底同食物都好有水準,而且服務態度幾好。但係用餐時間就有啲短,有啲食物食唔晒都要夠鐘走啦。小叉決定同朋友下次要再嚟幫襯!😋