夜晚旺角晚飯想食家常便飯得來,又唔想求其去茶餐廳食,我們今次就到旺角點心到MIX大排檔食完飯啦。呢度日抖食點心,夜晚主打家常菜:1. 啫啫豬潤雞煲 $962. 鑊氣小炒王$983. 馬拉盞炒通菜 $72三個送三個飯,夠曬一家三口👨‍👩‍👧送飯晚餐,三個菜我都好鍾意,最重要係味道調教得好,雞煲好入味,小炒王又夠鑊氣,通菜又夠曬味,送飯真係一流。 4. 點心:黑金流沙包,卡通芋容包,榴槤雪眉娘,夜晚就有呢三款點心可以選擇,而且三款各有特色,我就最鍾意榴槤雪眉娘,因為我超鐘意食榴槤。食完晚飯,飲淡茶,食返個包,不亦樂乎。
呢度日抖食點心,夜晚主打家常菜:
1. 啫啫豬潤雞煲 $96
2. 鑊氣小炒王$98
3. 馬拉盞炒通菜 $72
食完晚飯,飲淡茶,食返個包,不亦樂乎。
2023-08-21
5 分鐘 (堂食)
2023-08-28 56 瀏覽
平時成日食日本嘢 西餐,都好少食中菜,心血來潮覺得好耐冇食小菜,於是今晚就搵吓邊度有得食。原來金雞廣場附近嘅點心度係有小菜食!聽個名以為係飲茶點心,原來晚市係賣小菜!咁啱我又喺波鞋街買完嘢,啱晒啦。首先我哋叫咗個水煮牛肉,好香,個辣味香得來唔會辣得滯,啱啱好,少少麻辣感覺,味道唔錯,入邊仲有粉絲!非常好味。之後叫咗個蒜爆小排骨,豬肉好香口,超鍾意蒜蓉味嘅我,呢碟當然岩口味啦!好有鑊氣。之後仲叫咗個流沙包,佢嘅包係竹炭包嗰種口感,棉棉地又有啲爽,幾正!奶黃嘅味道出色,熱辣辣嘅流心奶黃流出嚟,好好味。最後用一個楊枝甘露甜品作結,芒果好甜,份量都幾多,好好味,有啲唔會太酸又唔會太苦,完美嘅作結。

2023-08-27 57 瀏覽
呢度嘅秋葵野菌扒豆腐不錯!秋葵嘅汁液處理得好好👍🏻食落口感唔錯亦都整得好惹味 豆腐份量好多而且唔會散開晒冰鎮咕嚕肉外脆內軟 菠蘿好甜 成個餸好開胃❤️份量好多 餸飯不錯榴槤雪媚娘榴槤控必食!超香超有份量😂一碟兩件 薄薄嘅糯米皮包住好多cream 入面再包住榴槤蓉 食得好過癮!
  • 秋葵野菌扒豆腐
  • 榴槤雪媚娘
  • 冰鎮咕嚕肉
2023-08-17 119 瀏覽
放假行完街去飲下午茶真係好happy🤣🤣同朋友中意黎呢度食點心,因為呢度坐得舒服又唔洗加一😆😆點心質素都幾好,茶位5蚊都係合理價👍🏻👍🏻同朋友點左5款點心一齊食,每款都唔錯:✨晶瑩鮮蝦餃✨可以揀要四粒定兩粒~我哋要左四粒,每粒都包滿蝦肉,正!!!✨原隻蝦燒賣✨同樣要左一份四粒,豬肉燒賣上有爽彈蝦肉,口感豐富~✨五香鹹水角✨外皮金黃,脆而軟糯,餡料惹味😚😚✨豐料糯米雞✨糯米雞大大隻,又係好足料~有厚切叉燒同咸蛋黃,仲有香菇同肉碎添💕✨金沙脆皮銀蘿腸✨滑身既腸粉包裹住脆卜卜既內餡同蘿蔔絲,特別之餘又好食,值得一試👍🏻👍🏻呢度除咗茗茶之外,仲可以另點咖啡奶茶等不同飲料,選擇多樣化,嚟多幾次都唔怕悶🤗🤗🤗
放假行完街去飲下午茶真係好happy🤣🤣

同朋友中意黎呢度食點心,因為呢度坐得舒服又唔洗加一😆😆

點心質素都幾好,茶位5蚊都係合理價👍🏻👍🏻

同朋友點左5款點心一齊食,每款都唔錯:

✨晶瑩鮮蝦餃✨

可以揀要四粒定兩粒~
我哋要左四粒,每粒都包滿蝦肉,正!!!
✨原隻蝦燒賣✨

同樣要左一份四粒,豬肉燒賣上有爽彈蝦肉,口感豐富~
✨五香鹹水角✨

外皮金黃,脆而軟糯,餡料惹味😚😚
✨豐料糯米雞✨

糯米雞大大隻,又係好足料~
有厚切叉燒同咸蛋黃,仲有香菇同肉碎添💕
✨金沙脆皮銀蘿腸✨

🌟餐廳:點心到 MIX·大排檔📍地址:旺角洗衣街39-55號金雞廣場地下1A,1B,1C號舖💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一至日07:00 - 00:00📱電話:59684809 想食小菜又想食包點、甜品,點心到 MIX·大排檔就滿足到我,餐廳晚市主打小菜,同時提供各類煲仔菜、炒粉麵、海鮮、甜品等等,超多選擇!———————————————————🔹 紅燒乳鴿見到唔少客人都有叫紅燒乳鴿,即刻叫返碟試吓先~乳鴿相當大件頭,外脆內嫩又多汁,味道香濃入味,皮脆唔油膩,肉質仲好滑溜添~———————————————————🔹 鮑汁鳳爪鳳爪滷製得相當入味,食落好軟淋,仲索盡鮑汁精華,風味一流。———————————————————🔹 乾炒牛肉腸粉牛肉鮮嫩軟滑,腸粉炒得好有鑊氣,外皮香脆,香氣十足。———————————————————
🔹 楊枝甘露用上葡萄柚、芒果、西米露等製成,食落甜而不膩,又帶點清爽~———————————————————
🔹 黑金流沙包包夠鬆軟,輕輕撕開就流出香濃流沙內餡,口感滑順綿密,好邪惡啊!
———————————————————
🔹 卡通芋蓉包賣相好可愛,
🌟餐廳:點心到 MIX·大排檔
💰價位:$101-200
⏰營業時間:星期一至日07:00 - 00:00
📱電話:59684809

🔹 紅燒乳鴿

🔹 鮑汁鳳爪
鳳爪滷製得相當入味,食落好軟淋,仲索盡鮑汁精華,風味一流。

🔹 乾炒牛肉腸粉
牛肉鮮嫩軟滑,腸粉炒得好有鑊氣,外皮香脆,香氣十足。

🔹 楊枝甘露
用上葡萄柚、芒果、西米露等製成,食落甜而不膩,又帶點清爽~

🔹 黑金流沙包

🔹 卡通芋蓉包
賣相好可愛,芋蓉內餡香甜綿密。

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-08-11
食物: 呢間主打做港式酒樓的餐廳。之前食左佢油麻地的點心店,今日再黎到呢間旺角的分店,睇下有咩分別。英式芥末牛柳粒($118): 牛柳粒大小適中,口應好軟淋,唔會咬唔開。芥末唔太辣,而且有些少蜜糖味,呢個絕對係必點!大肚婆炒飯($82):呢個炒飯主要有蔥,薑,蛋, 蝦, 叉燒, 翠玉瓜粒。飯炒得粒粒分明,有鍋氣,蝦仁粒唔少,值得推薦!其他食物點了呢度的名物,冰鎮咕嚕肉($88),但比較上,我會喜歡以上兩款多啲。環境: 店舖比油麻地分店大,但地點要行過波鞋街!晚上遊客什多,但因店面大,都唔洗點等位!

2023-08-14
  • 英式芥末牛柳粒
2023-08-14 70 瀏覽
話說一直都有幫襯開,夜晚D姐姐服務態度好好,唔知點解今日去飲茶,換曬班啊姐,排左成十分鐘,距問我齊人未,我話黎緊,個員工吖姐好竄咁話「仲有幾多分鐘?」我話Around5分鐘,之後距居然夠膽同我講!「5分鐘後未得就出返黎等!」咩事?我要唔無緣無故受你氣!!?😯🥵之後會轉場飲茶👎
之後會轉場飲茶👎
2023-08-13 77 瀏覽
服务:避雷吧。首先,这是我在香港30多天遇到的第一位态度很难接受的,她们上错了菜,但我确实是不知道是上错了,后来我们的菜齐了才知道第一道菜上错了。结账的时候,自动加上了这道菜,中途有几个服务员经过还盯着我们看,但无人告知我们。 结账时我说:这个菜是你们上错了吗。她回答:那你吃了啊!。我说:是的,但是是你们上错了的是不是。她说:是。 既然你也知道是你们的问题,为什么不能态度好点,无语死了真的。如图,上错的118元。如果我说的有什么问题,可以回复。
服务:

如图,上错的118元。如果我说的有什么问题,可以回复。

2023-08-12
30 分鐘 (堂食)
2023-08-10 81 瀏覽
今次去左點心到既旺角分店都食,除左點心之外仲有好多海鮮同小炒可以食😗我地叫左個飛天通菜煲 ($82)、黑松露炒帶子 ($118) 同黑金流沙包 ($10/個)😎個飛天通菜煲一黎到渣渣聲好吸引,食落好惹味,D菜唔會話好老好乾身,而且份量都幾多😛黑松露炒帶子陣黑松露味好香,D帶子好大粒,而且煮得乾剛好,完全唔會韌,味道鮮甜😘佢仲有西芹同菇做配菜,令口感更加豐富😎個黑金流沙包賣相精美,一咬落去就爆曬奶皇汁😂個包既口感好軟熟,甜甜地好好味😛-Overall我覺得呢間環境都幾好,都多大檯,好適合同班fd過黎食,下次會再去🤣

2023-08-10 87 瀏覽
陣間喺旺角金雞廣場樓下成日都好多人排隊,中午食點心 晚市就主打小菜 仲有新鮮海鮮,不過都見到有少量嘅點心可以叫。我哋兩個人主要都係想食小菜,感覺上價格都幾親民,我哋要左幾乎每台必點嘅紅燒乳鴿 $55,即刻炸返熱上台 即刻食,而且餐廳仲提供埋手套 拎住食最正👍🏻另外,仲叫咗兩個比較容易送飯嘅餸,蒜香骨同埋魚香茄子煲。蒜香骨夠乾身 好多蒜蓉 所以好夠香口。魚香茄子煲係我覺得最好食嘅,唔會太鹹上到枱嘅時候個煲重係滋滋聲,食到尾都仲keep住熱。肉碎好多 茄子都唔會好油👏🏻 成碗飯食哂。
2023-08-10 76 瀏覽
今日放假朋友相約出旺角shopping,咁啱經過「點心到」MIX 大排檔,就係度食晚飯.在門外等咗一陣就有位,午市做點心,有多款即叫即蒸嘅點心。晚市就變成有鑊氣嘅大排檔小菜,各有特色。今次就先試下小菜,下次再過嚟試埋點心。🌟秋葵野菌扒豆腐🌟這裡豆腐分兩層的,白色和綠色,外脆內軟,應該是炸過的.還有野菌和秋葵,加埋濃郁嘅醬汁,送飯一流。🌟深海墨汁海鮮麵🌟帶子鮮甜、蝦球爽口彈牙,墨魚汁好香,仲有蕃茄仔.食落唔會覺得油膩。🌟XO醬炒蘿蔔糕🌟蘿蔔糕煎得香脆,同XO醬一齊翻炒,吸收曬XO醬嘅精華,十分惹味。
在門外等咗一陣就有位,午市做點心,有多款即叫即蒸嘅點心。
晚市就變成有鑊氣嘅大排檔小菜,各有特色。
今次就先試下小菜,下次再過嚟試埋點心。

🌟秋葵野菌扒豆腐🌟

🌟深海墨汁海鮮麵🌟

🌟XO醬炒蘿蔔糕🌟

2023-07-30
2023-08-09 66 瀏覽
晚市主打中菜小炒, 餐牌菜色選擇多, 我推介《秋葵野菌扒豆腐》, 真係好出色, 個菜式又特別喎!🥢秋葵野菌扒豆腐 招牌菜之一, 十分推介!扒豆腐上面淋上醬汁, 配以秋葵同野菌。扒豆腐分開兩層顏色, 上層係綠色嘅菜豆腐💚, 下層係玉子豆腐🤍, 外層微微焦脆, 一咬開超級嫩滑, 豆味香濃, 一定要試試, 好食😋!🥘麻辣雞煲 雞煲大大鍋, 充滿麻辣味🌶, 味道香濃, 濃郁惹味醬汁包裹著雞件, 配埋碗白飯仲正🍚! 🥬蒜蓉炒時蔬白菜仔翠綠, 充滿蒜香
🥢秋葵野菌扒豆腐

🥘麻辣雞煲

🥬蒜蓉炒時蔬
白菜仔翠綠, 充滿蒜香
2023-08-09
  • 秋葵野菌扒豆腐
2023-08-09 55 瀏覽
🥈鬧市小菜點心店😋.話說🐡🐡滿心期待黎依度食點心😂入到去先發現原來夜晚冇得食點心,仲要想食既甜品榴槤雪媚娘都已經賣晒🥹老人家我真係笑左🤣🤣.結果叫左一個🐡🐡好鐘意食既白飯魚煎蛋補返,入面都有唔少既白飯魚,食到佢都好滿意😝叫咗一個叫做大肚婆炒飯嘅炒飯,雖然唔知點解佢叫大肚婆炒飯🤣🤣但入邊有叉燒、蝦仁、菜粒同薑粒,都算足料而且啲飯粒粒分明得黎又唔會過硬🥰岩晒老人家我😋仲叫左個川味口水雞,呢度主要以醬做調味,同平時浸滿晒油既口水雞唔一樣,唔知邊款先係正宗呢😂.已經決定左下次要中午黎食點心同十個榴槤雪媚娘呀🤣🤣.#fatfat4ever_旺角 #fatfat4ever
🥈鬧市小菜點心店😋
已經決定左下次要中午黎食點心同十個榴槤雪媚娘呀🤣🤣
#fatfat4ever_旺角 #fatfat4ever
今日又嚟到旺角搵食啦 選擇好多 不過我特別鍾意呢一間 "點心到" 餐廳 晚市食小菜夠曬火候 選擇又勁多 仲有新鮮海鮮食 啱曬放工一大班人嚟食 今晚點咗個大肚婆炒飯裏面好足料有好多蝦 叉燒 等等夠曬火候兩個人食都夠飽杏汁燉白肺湯好夠火喉 好好飲 味道適中試咗呢度招牌嘅 紅燒乳鴿 熱辣辣上啖啖肉 配埋淮鹽食 真係好正 甜品點咗 楊枝甘露非常之下火 好多水果 甜蜜蜜好正另外我最愛嘅榴槤雪媚娘 裏面勁多忌廉同埋榴槤肉係我嘅至愛有我最愛嘅 凍檸茶飲添餐牌上面好多新鮮海鮮同埋小菜食 選擇非常之多 晚上都好爆呀好在呢度位置多地點方便 服務都唔錯添 又發掘到一間好嘢

今晚點咗個

好在呢度位置多地點方便 服務都唔錯添 又發掘到一間好嘢
  • 榴槤雪媚娘
  • 紅燒乳鴿
2023-08-08 66 瀏覽
尋日經開金雞商場嗰頭,見好耐無食呢間點心舖,飲下茶😽今次我地兩個點左幾籠點心,包括蝦餃、燒賣、鮮竹卷、流沙包、鮮蝦腸粉同咸魚雞粒炒飯🤤🤤食到超滿足😋點心類全部食落都好新鮮,特別係蝦餃同腸粉皮夠煙韌同薄身,好推介😚黑金流沙飽口感鬆軟又夠流心🤤而且啲點心仲可以揀兩粒,非常適合人唔多,但係想食多幾款口味點心嘅朋友👍👍🤤🤤咸魚雞粒炒飯午市飯餐類$68有一碟大大碟炒飯炒飯炒到勁有鑊氣,粒粒分明又乾身,好香口🙌🙌超級推介📍 點心到 MIX·大排檔 (旺角)旺角洗衣街39-55號金雞廣場地下1A,1B,1C號舖#飲茶 #香港文化 #港式美食 #港式點心 #美食推薦 #旺角美食 #點心推薦 #金雞廣場 #新式飲茶 #mk #dimsum #點心控 #foodie #mkfood #hkfood
尋日經開金雞商場嗰頭,見好耐無食呢間點心舖,飲下茶😽

點心類

咸魚雞粒炒飯
午市飯餐類$68有一碟大大碟炒飯
炒飯炒到勁有鑊氣,粒粒分明又乾身,好香口🙌🙌超級推介

📍 點心到 MIX·大排檔 (旺角)
旺角洗衣街39-55號金雞廣場地下1A,1B,1C號舖

2023-08-03