2022-06-06 57 瀏覽
味道:⭐⭐⭐⭐❶台式肉蛋吐司 $46個人超like呢個吐司
豬扒係選用美國大草原穀飼豬扒🐖而我最最最欣賞既就係中間夾住既半熟流心蛋🍳蛋黃味濃郁 一咬下去 兩種口感 味道一流💜另仲加入左自家製既美奶滋醬同流心既芝士🧀呢個配搭真係好滋味😻❷慢烤雞腿蛋吐司 $46呢個吐司同台式肉蛋吐司既分別就係豬扒變得左雞扒🐥呢款都令我相當驚喜😳雞扒相當厚身 雞味濃厚而且嫩滑 相當唔錯👍🏻❸黑布台式香腸 $28台式香腸主要既材料係豬肉🐽豬肉既肥瘦又會影響到口感👄而呢到既香腸口感較紮實 帶點豬油香味 值得一試😺❹古早味手工滷肉飯 $48滷肉飯係每次去到台式小台必選既菜式🇹🇼滷肉既精髓在於滷肉既肥瘦同醬汁🍚而呢到既滷肉飯都做得幾出色💖會見到肉粒既肥瘦分明 而且醬汁份量同咸度都適中😈❺桂圓杞子玫瑰三色圓 $38呢個三色圓大大粒 相當煙韌 仲係全人手製作✋🏻芋圓呈淡紫色 香氣四溢 💜地瓜圓帶有淡淡既番薯香🧡紫薯圓顏色最突出 並帶紫薯香🟣❻冬瓜茶 (吐司加配+$5)冬瓜茶甜度適中 消暑解渴一流🚤❼凍頂烏龍(吐司加配+$8)凍頂烏龍茶就係無糖既 消滯解膩🌻
味道:⭐⭐⭐⭐

呢個三色圓大大粒 相當煙韌 仲係全人手製作✋🏻
芋圓呈淡紫色 香氣四溢 💜
地瓜圓帶有淡淡既番薯香🧡
紫薯圓顏色最突出 並帶紫薯香🟣

❻冬瓜茶 (吐司加配+$5)
冬瓜茶甜度適中 消暑解渴一流🚤

❼凍頂烏龍(吐司加配+$8)
凍頂烏龍茶就係無糖既 消滯解膩🌻

2022-06-06 38 瀏覽
首先要讚嘅係 呢到嘅烘吐司真係好食試左兩款 就算入面爆醬 吐司都係充滿焦脆感而且配嘅自製醬汁都好滋味🥢慢烤雞腿芝士蛋吐司🌟👉🏻烤嫰雞腿肉厚但滑嫰不乾 配上鹹香的醬汁 惹味好吃👉🏻夾了的流心蛋令吐司內裡軟外酥脆 吃起來像會聽到咔嚓聲 口感豐富🥢台式肉蛋芝士吐司🌟👉🏻薄美國大草原殼飼豬排 相比雞腿較有嚼勁👉🏻配像果醬的醬汁 和溶化了起司混在一起 甜和鹹的配搭絕佳🥢甜不辣✨👉🏻是在台灣夜市吃到的質感和圓餅形狀👉🏻甜不辣帶煙韌感 配上泰式甜辣沾醬🥢台式香腸✨👉🏻油脂香濃郁的正港台灣香腸👉🏻每每都會想念的味道
首先要讚嘅係 呢到嘅烘吐司真係好食

🥢台式香腸✨
👉🏻油脂香濃郁的正港台灣香腸
👉🏻每每都會想念的味道
2022-06-05 201 瀏覽
今天我和朋友在D2看完電影後, 覺得少少肚餓就去咗對面憶利嗰間黑布小巷充飢。 舖頭係採用自助式,用QR code落單,登記做會員仲會有coupon。好彩早到,唔係又等好耐先入座言歸正傳,我們分別點了慢烤雞腿芝士蛋吐司和滷肉飯至於慢烤雞腿芝士蛋吐司真係好邪惡🤩但係又好好食。首先入邊嗰個雞腿肉真係好大塊,肉與嫩滑,非常juicy真係食過返尋味至於個滷肉飯肥豬肉比例都幾多, 食落好味,係去台灣夜市食滷肉飯嘅感覺另外點咗花枝丸食,每粒花枝丸都熱辣辣好彈牙,一個唔錯嘅小食我覺得當下午茶或early dinner ,呢個係一個不錯選擇

言歸正傳,我們分別點了慢烤雞腿芝士蛋吐司和滷肉飯
慢烤雞腿芝士蛋吐司

另外點咗花枝丸食,每粒花枝丸都熱辣辣好彈牙,一個唔錯嘅小食

黑布小巷必叫芝士吐司🤤十分邪惡 打卡一流今次叫左台式肉蛋芝士吐司同埋慢烤雞腿蛋芝士吐司,識食一定要加芝士🤤烘底麵包加流心蛋嘅蛋漿,裡面夾住兩塊豬扒/勁厚嘅雞扒,肉質嫩滑,秘制醬汁酸酸甜甜,口感超豐富!吐司大大份,食得有d狼狽,但係餐廳餐廳好貼心,仲有手套提供👍🏻
黑布小巷必叫芝士吐司🤤十分邪惡 打卡一流

2022-06-02 97 瀏覽
最近去了荔枝角的這間台式餐廳,真的很高質,環境又舒服,不過晚上時間都挺多人,可能要等等位。裝修設計簡約,木系的椅子給人一種很舒服的感覺,都是等差不多關門才能看到店內的裝修,晚上實在熱鬧。這個位置挺有茶飲店的感覺,盒子都相當可愛。餐點款式很多,而且價錢超級划算。我們點了一個麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司,超級惹味爆醬,所以有手套提供給客人進食。雞肉相當嫩滑,餡料很足夠,真的被滿滿的芝士包圍,是一份很飽肚的toast。另外的是古早味手工滷肉飯,這個真的很地道呀,很久沒吃過如此高質的滷肉飯,肥瘦平均,醬汁濃郁,飯粒也有咬口呀。小食方面選了花枝丸配淮鹽,口感十足,亦不會太油膩,配淮鹽十分特別。最後不少得我最愛的芋圓啦!芋頭椰汁三色圓又有咬口又香甜。配埋香濃的芋頭椰汁湯,簡直就是絕配,很想再吃呀。飲品方面,冬瓜茶和桂花雪梨羅漢果茶都是清新自家製,不會很甜,絕對是養生之選,十分適合食完辣吐司之後解辣,非常透心涼。總括而言,如果鍾意吃台灣味道的朋友,切勿錯過這間餐廳啦,每款都相當足料抵食,一定會再去。

這個位置挺有茶飲店的感覺,盒子都相當可愛。

餐點款式很多,而且價錢超級划算。

最後不少得我最愛的芋圓啦!芋頭椰汁三色圓又有咬口又香甜。

配埋香濃的芋頭椰汁湯,簡直就是絕配,很想再吃呀。

2022-06-01 314 瀏覽
近排見到好多人推薦呢間 尤其係佢嘅多士 好似好邪惡 唔知好唔好食呢😚👅慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53呢個包真係超級推薦‼️佢有好多芝士 超級邪惡🤤入面仲有塊雞扒 都幾大塊 同埋幾嫩滑 而佢嘅醬汁有少少檸檬味 酸酸地 令到食落唔會覺得好滯 好好食😋👅古早味手工滷肉飯 $48佢嘅滷肉飯都唔錯 肥膏嘅份量比較多 所以食落好軟腍 啱晒重口味嘅小編🥰同埋都幾大碗 性價比唔錯😙👅花枝丸配淮鹽(五粒)$38佢嘅花枝丸上枱熱辣辣 咬落都幾彈牙😛好味👅台南蝦捲(三條)$38蝦卷調味唔錯 唔會好鹹😝👅芋頭椰汁三色圓(凍)$46佢嘅芋圓唔會好粉 幾煙韌 椰汁味都幾突出🙈亦都唔會好甜 唔錯😗總括嚟講 呢間台式餐廳嘅食物幾出色😋同埋幾抵食 大家要嚟呢度一試😚😋 好味:8.27/10🤑 價錢:7.98/10🤗 服務:7.65/10😝 環境:7.54/10😚 衞生:7.23/10🤩 整體:8.03/10

👅慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53

😝 環境:7.54/10
😚 衞生:7.23/10
🤩 整體:8.03/10
2022-06-01 60 瀏覽
今次行開D2 Place系堆工業區度搵到間台式小店,大家都知疫情搞到大家冇得「翻鄉下」,就連最近既台灣都去唔到,實在太掛住台灣果滷肉飯。不過聽講尼間主打係吐司,一場黎到當然都要試埋。 尼間店都幾貼心,可以用QR code 落單,基本上唔洗排晒隊去嗌野食。店員既服務態度都好親切,都盡力解答顧客既問題。 ⦁古早味手工滷肉飯 $48尼間既滷肉係用小小肥既肉粒去整,肥瘦適中,食落果感覺唔會太乾太柴。飯量算少,但配其他小食一齊食就岩岩好。飯上面仲放左兩片醃蘿蔔片,可以解膩。 ⦁跟餐加配凍頂烏龍 $8味道清清地,無糖,茶味係淡淡的,消膩一流。除左烏龍仲有其他茶款可供選擇。 ⦁台式肉蛋芝士吐司 $53吐司一黎就已經對半切好,仲好貼心附上膠手套,方便進食吐司本身已經烘底,雖然豬扒薄薄一片,但依然juicy,再配上半融既芝士,口感已經好豐富。我覺得最最最點睛既部分當然係半熟流心蛋漿,基本上係成個吐司既靈魂。 ⦁芋頭椰汁三色圓 $46黎到果陣我呆左,眼見白雪雪一片,搵唔到我要既芋頭。試左先知芋頭同椰汁打埋左一齊,味道唔算好甜,但少左芋頭既咬口,有點失望。唯一最出式係入面既三色芋圓(芋圓、地瓜圓、紫薯圓)

⦁古早味手工滷肉飯 $48

⦁跟餐加配凍頂烏龍 $8

⦁台式肉蛋芝士吐司 $53
吐司一黎就已經對半切好,仲好貼心附上膠手套,方便進食

⦁芋頭椰汁三色圓 $46
黎到果陣我呆左,眼見白雪雪一片,搵唔到我要既芋頭。試左先知芋頭同椰汁打埋左一齊,味道唔算好甜,但少左芋頭既咬口,有點失望。唯一最出式係入面既三色芋圓(芋圓、地瓜圓、紫薯圓),夠晒大粒,非常煙韌。

2022-05-09
10 分鐘 (堂食)
  • 台式肉蛋芝士吐司
2022-05-30 71 瀏覽
長沙灣工業中心上面有好多台灣特色小店雖然開喺工業中心,但係食物質素都好高質吐司🍞賣相太吸引,正正因為吐司耐慕名而來🤣慢烤雞腿蛋吐司 $46🍞吐司真係好吸引呀!必食之一慢烤雞腿🍗啖啖肉,肉質嫩滑多士烘後,外表香脆,入面夾住流心蛋,蛋漿爆曬出嚟加埋秘製醬汁,真係好滋味🥰🥰餐廳好貼心,仲附有手套添!古早味手工滷肉飯 $48滷肉飯大大碗,二人分量,可以一齊share上面鋪滿滷肉粒,半肥瘦適中,仲有少少肉汁白飯係用日本珍珠米,拌匀食好正啊!另外套餐可以加小食同台灣特飲花枝丸配淮鹽 $28炸到好脆好香口啊!炸皮好薄,加上淮鹽,鹹香味十足甜不辣 $28超大塊呀!口感煙韌,加酸甜汁,好好味芋頭椰汁三色芋圓 $46芋泥同椰汁🥥味香濃,口感順滑芋圖大大粒,好煙韌,好滿足啊🤤🤤飲品推介冬瓜茶味道唔算太甜,消暑又解渴黑布小巷荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405號舖
長沙灣工業中心上面有好多台灣特色小店
雖然開喺工業中心,但係食物質素都好高質
吐司🍞賣相太吸引,正正因為吐司耐慕名而來🤣

慢烤雞腿蛋吐司 $46
🍞吐司真係好吸引呀!必食之一
慢烤雞腿🍗啖啖肉,肉質嫩滑
多士烘後,外表香脆,
入面夾住流心蛋,蛋漿爆曬出嚟
加埋秘製醬汁,真係好滋味🥰🥰
餐廳好貼心,仲附有手套添!

古早味手工滷肉飯 $48
滷肉飯大大碗,二人分量,可以一齊share
上面鋪滿滷肉粒,半肥瘦適中,仲有少少肉汁
白飯係用日本珍珠米,拌匀食好正啊!

另外套餐可以加小食同台灣特飲
花枝丸配淮鹽 $28
炸到好脆好香口啊!
炸皮好薄,加上淮鹽,鹹香味十足

甜不辣 $28
超大塊呀!口感煙韌,加酸甜汁,好好味

芋頭椰汁三色芋圓 $46
芋泥同椰汁🥥味香濃,口感順滑
芋圖大大粒,好煙韌,好滿足啊🤤🤤

飲品推介冬瓜茶
味道唔算太甜,消暑又解渴

黑布小巷
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405號舖

2022-05-30 47 瀏覽
最近黑布小巷喺荔枝角嘅工廠區開咗新分店 就決定去食lunch!嗌咗個台式肉蛋芝士吐司🍞賣相真係好吸引 入面即係雙層豬扒再加半溶嘅芝士同埋流心蛋份量十足!隻蛋仲好流心 蛋汁令到成個吐司食落更加Juicy
今次嚟到位於荔枝角嘅黑布小巷 ✨本身喺葵廣有分店 依家終於係荔枝角億利工廠大廈開咗堂食 平時係ig都見幾多人幫襯🤪今次終於trytry😚————————————————❶ 慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53絕對係依度嘅必嗌之選✨慢烤雞腿夠嫩滑 而且激多芝士瀑布咁流出嚟!超級邪惡!再Mix埋半熟蛋和秘製醬汁 鹹鹹甜甜好滿足🥰不過個人覺得吐司烘得再香脆啲就好😚❷ 古早味手工滷肉飯 $48滷肉飯調味唔算重 滷肉偏瘦 所以冇咩肥膏嘅香味 份量夠多啲肉鋪滿啲飯🥰好大碗 食晒都已經好飽!❸ 台南蝦捲(3條)$28➍ 甜不辣(3大塊)$28台南蝦捲有三條 外皮炸得好香🤪甜不辣有三大塊 每一塊都好似手掌咁大片 旁邊配埋甜酸醬🥳用來做小食啱啱好❺ 黑糖紅棗薑三色圓 $38入面包括番薯圓、紫薯圓和芋圓🥰每一粒都夠晒煙靭 幾欣賞佢嘅糖水幾真材實料 好濃郁嘅紅棗同埋薑嘅味道 飲完之後覺得好健康!依款甜品啱晒做飯後甜品同朋友一齊share😆❻ 三花凍頂鳥龍茶 $12❼ 凍冬瓜茶 $5個人好怕甜!但係呢款出奇地容易入口 佢嘅甜度比較低 同時又有冬瓜嘅天然香味🫶🏻好似因為佢嘅冬瓜磚係自家製!加分🤣—————————————

❶ 慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53

好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
2022-05-28 35 瀏覽
[荔枝角]黑布小巷💛.台式肉蛋芝士吐司食剩指數:0/100吐司夾住美國大草原穀飼豬扒、半熟流心蛋配上自家秘製醬汁同瀑布芝士豬扒肉質好軟熟流心蛋汁同芝士合左體好正秘製醬汁酸甜酸甜令到好邪惡既芝士一啲都唔油膩食到停唔到.古早味手工滷肉飯食剩指數:0/100滷肉飯好人氣肥瘦比例適中唔會食到成嘴油佢既滷肉比較大粒鐘意有啲口感既一定要叫.台南蝦捲食剩指數:0/100蝦捲外皮好香脆入面蝦滑好彈牙.芋頭椰汁三色圓食剩指數:0/100三色圓分別係蕃薯圓、芋圓、紫薯圓每粒都全人手制作咬落好軟韌Q彈特別係蕃薯圓真係好出色食到蕃薯香椰汁芋頭底都唔錯夠香又唔會太甜.古早味冬瓜茶食剩指數:0/100冬瓜茶跟餐只係加5$好抵飲甜度較低但係冬瓜香味都有.桂花烏龍茶食剩指數:0/100自家制既冷泡茶用8小時低溫冷泡出無加額外既糖茶味幾清新
[荔枝角]黑布小巷💛
台式肉蛋芝士吐司
食剩指數:0/100
吐司夾住美國大草原穀飼豬扒、半熟流心蛋
配上自家秘製醬汁同瀑布芝士
蝦捲外皮好香脆
入面蝦滑好彈牙
芋頭椰汁三色圓
食剩指數:0/100
三色圓分別係蕃薯圓、芋圓、紫薯圓
每粒都全人手制作
茶味幾清新
  • 台式肉蛋芝士吐司
  • 芋頭椰汁三色圓
  • 古早味手工滷肉飯
以前小店還在旺角的時候就很喜歡‼️😗 相隔一段日子,依然會為它家的吐司著迷‼️😻▫️❥$𝟰𝟲 慢烤雞腿蛋吐司🍞不想吃得狼狽就一定要戴手套來品嚐吐司🧤雞腿肉大大的一塊很有口感‼️👅 每咬一口蛋汁和甜甜的醬汁便緩緩流下,好不邪惡‼️😈▫️❥$𝟱𝟱 麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司🍞相比慢烤雞腿蛋吐司除了多了芝士外,也多了一份辣‼️🌶 不要小看它的辣度😝 最初吃時只感覺到輕微的麻,之後辣度就慢慢滲透出來‼️🥵 麻辣交纏,要狂喝飲品‼️🙈▫️❥$𝟰𝟴 古早味手工滷肉飯🍚香噴噴的滷肉飯採用傳統台式做法‼️🥢 慢煮的豬腩肉很軟嫩,中間還加了些豬軟骨,口感豐富‼️👍🏻 配上軟綿的白米飯,簡單又美味‼️🤤▫️❥夜市蝦卷🦐 (套餐只需另+$𝟮𝟴)中間真的有蝦肉,很真材實料‼️😋▫️❥桂花雪梨羅漢果茶🥤(套餐只需另+$𝟭𝟮)用雪梨乾、桂花、羅漢果煲製而成🍐 具有清肺潤喉、止咳化痰之功效‼️💪🏻▫️❥三花凍頂烏龍茶🥤(套餐只需另+$𝟭𝟮)主要有玫瑰花、桂花、茉莉花、凍頂烏龍茶‼️🌹 散發一絲絲的玫瑰香,能達至舒緩情緒、安心寧神‼️💆🏻‍♀️
❥$𝟰𝟲 慢烤雞腿蛋吐司🍞

❥$𝟱𝟱 麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司🍞

❥$𝟰𝟴 古早味手工滷肉飯🍚

▫️
❥夜市蝦卷🦐 (套餐只需另+$𝟮𝟴)
中間真的有蝦肉,很真材實料‼️😋

▫️
❥桂花雪梨羅漢果茶🥤(套餐只需另+$𝟭𝟮)

▫️
❥三花凍頂烏龍茶🥤(套餐只需另+$𝟭𝟮)
📍 黑布小巷 Hak Po Alley🎗📍 荔枝角 𝗟𝗮𝗶 𝗖𝗵𝗶 𝗞𝗼𝗸 • 億利工業中心4樓405室\ & a takeaway shop @ kwai chung plaza /〔 follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-< Hak Po Alley > had their first shop on Hak Po Street, Mong Kok. It was a small takeaway shop but still attracted crowds with their famous Taiwanese style toast sandwiches.Their Mong Kok shop earlier closed and they went on to open a restaurant in Lai Chi Kok.-Here they offer a lot more dishes, including Taiwanese braised pork rice, plenty of Taiwanese
📍 黑布小巷 Hak Po Alley🎗
Here they offer a lot more dishes, including Taiwanese braised pork rice, plenty of Taiwanese snacks and taro ball desserts, at affordable prices.
Recommended if you're looking for some Taiwanese treats!
Be sure to try their signature toast sandwiches which feature runny egg, pork chop / chicken thigh, cheese and their secret sauce!
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
人氣台式吐司良心外賣店《黑布小巷》終於有堂食店啦!
他們位於旺角黑布街的舊店吸引了不少擁躉
結業後,終於在荔枝角開餐廳~
這裡依然提供招牌吐司,還有其他台式美食,包括滷肉飯、台式小吃、手工芋圓、茶飲
價錢貼地、味道有水準、服務親切,推薦!💛
慢烤雞腿芝士蛋吐司 ($53)
慢烤雞腿芝士蛋吐司
黑布小巷的〔台式肉蛋吐司〕為招牌菜式。新店就新增了這項〔慢烤雞腿吐司🥪〕~
只看橫切面已經看到厚厚的雞腿 還有 快要湧出來的流心蛋,非常吸引!😍
餐廳很貼心的準備了手套,食客可以避免弄污雙手
吐司烤得微脆、口感鬆軟,雞腿厚身又嫩滑
加上蛋味香濃的半熟流心蛋、份量豐富、味道濃郁的「雙重瀑布芝士
還有「自家秘製醬汁
美味十足!💛

古早味手工滷肉飯 ($48)
古早味手工滷肉飯
豬腩肉以慢煮方式烹調,肉質鬆化,脂肪豐盈
配上兩片酸蘿蔔,可以解解膩😛

黑糖紅棗薑三色圓 ($38)
黑糖紅棗薑三色圓
這裡的芋圓為全人手製作,真材實料!
三色圓包括芋圓、地瓜圓、紫薯圓
全都很大顆、十分Q彈煙韌,有顆粒口感,也吃得到各自的風味
配上黑糖紅棗薑湯,很養生的感覺🥰

黑布台式香腸 ($28/2條)
花枝丸 配淮鹽 ($38/5粒; 套餐價 $28)
黑布台式香腸
花枝丸配淮鹽

桂花雪梨羅漢果茶 ($32; 套餐價 $12)
三花凍頂烏龍茶 ($32; 套餐價 $12)
桂花雪梨羅漢果茶; 三花凍頂烏龍茶
點主食可以優惠價加配飲料
這裡沒有「肥仔水」珍奶手搖
反而提供養生帶淡淡香味的純茶飲🫖
堅持每天新鮮製作,也不加糖、防腐劑
茶味清香,不錯喝~

Menu:
黑糖紅棗薑三色圓
2022-05-24 39 瀏覽
之前仲未開返晚市堂食, 雖然一直好想試呢間黑布小巷, 但考慮到外賣返屋企有啲遠, 所以一直都冇機會食依家終於可以約埋朋友去食晚餐啦<慢烤雞腿蛋吐司>黑布小巷非常有人氣, 我哋去到嘅時候全部肉蛋吐司都已經售罄, 有少少可惜但係就俾我哋發現咗超好食嘅慢烤雞腿蛋吐司雞腿肉非常滑嫩, 中間夾咗流心蛋, 加埋惹味特配醬汁, 好好食<古早味手工滷肉飯>滷肉飯係健康版, 用咗半肥瘦豬肉, 唔會太油膩<花枝丸配淮鹽>推介花枝丸一定要配淮鹽, 鹹香鹹香好match<黑布台式香腸>台式香腸燒得好香好脆<桂圓杞子玫瑰三色圓>本身想叫椰汁芋頭三色圓, 但係今日已經賣晒好彩佢個桂圓杞子芋圓都唔錯, 滋陰得黎唔會話好甜
依家終於可以約埋朋友去食晚餐啦

<慢烤雞腿蛋吐司>
但係就俾我哋發現咗超好食嘅慢烤雞腿蛋吐司
<古早味手工滷肉飯>
滷肉飯係健康版, 用咗半肥瘦豬肉, 唔會太油膩

<花枝丸配淮鹽>
推介花枝丸一定要配淮鹽, 鹹香鹹香好match

<黑布台式香腸>
台式香腸燒得好香好脆

<桂圓杞子玫瑰三色圓>
本身想叫椰汁芋頭三色圓, 但係今日已經賣晒

好彩佢個桂圓杞子芋圓都唔錯, 滋陰得黎唔會話好甜
  • 慢烤雞腿芝士蛋吐司
  • 花枝丸配淮鹽
  • 桂圓杞子玫瑰三色圓
2022-05-23 25 瀏覽
喺荔枝角嘅工業中心一向都好多好嘢食 最近就開咗呢間新嘅台式小店 相當抵食嚟到當然要食佢哋嘅招牌台式肉蛋吐司🍞賣相真係好吸引!烘到金黃色 中間夾住兩塊豬扒同埋流心蛋 口感非常之豐富😍