2022-10-10 43 瀏覽
上次食過黑布小巷之後,對個吐司戀戀不忘, 決定再訪!😍✨慢烤雞腿芝士蛋吐司($53)吐司依然香脆,帶牛油香。搭配自家製醬汁,十分match。烤雞腿食落嫩滑juicy,肉都好厚,加埋芝士同半熟溏心蛋,一邊食蛋汁同芝士會流出來,每一啖都超級滿足😍店家好貼心準備左手套, 可以盡情食😎✨古早味手工滷肉飯($48)采用傳統台式做法、 搭配自家製滷水汁、慢煮豬腩肉和高級珍珠米🍚豬腩肉粒分量好足,肥瘦均勻,配兩塊酸蘿蔔解膩。飯粒粒分明,好邪惡☺️✨花枝丸($38/5粒)跟餐+$28花枝丸可以揀淮鹽或者鬼椒粉,入面有粒粒花枝,口感都好彈牙💕✨甜不辣 ($38/3 大塊)跟餐+$28配酸辣醬,每一塊都好煙韌,真係超大塊好滿足🤤✨黑糖紅棗薑三色圓三色圓包括芋頭、地瓜同紫薯,糖水甜度適中,好濃薑味🤪✨古早味冬瓜茶($22)跟餐+$5✨桂花烏龍茶 ($22)跟餐+$8味道清新,帶小小花香,消暑一流,又解膩😝
上次食過黑布小巷之後,對個吐司戀戀不忘, 決定再訪!😍

✨慢烤雞腿芝士蛋吐司($53)

✨古早味手工滷肉飯($48)

✨花枝丸($38/5粒)跟餐+$28
花枝丸可以揀淮鹽或者鬼椒粉,入面有粒粒花枝,口感都好彈牙💕

✨甜不辣 ($38/3 大塊)跟餐+$28
配酸辣醬,每一塊都好煙韌,真係超大塊好滿足🤤

✨黑糖紅棗薑三色圓
三色圓包括芋頭、地瓜同紫薯,糖水甜度適中,好濃薑味🤪

✨古早味冬瓜茶($22)跟餐+$5
✨桂花烏龍茶 ($22)跟餐+$8
味道清新,帶小小花香,消暑一流,又解膩😝

係ig見到有foodie推介 見到食物相好吸引👅👅👅所以 專登去試吓😌紅日嘅2點幾到 唔使排隊餐廳嘅位置都算多入座後自助點餐👌🏻鬼椒肉蛋吐司🌶🌶賣相好吸引🤤鬼椒(揀咗小辣)辣到個嘴好麻!!!☺️☺️好夠味又大碗嘅滷肉飯🥄另外 推介埋台南蝦餅&冬瓜茶😻
係ig見到有foodie推介
見到食物相好吸引👅👅👅
所以 專登去試吓😌

紅日嘅2點幾到 唔使排隊
餐廳嘅位置都算多
入座後自助點餐👌🏻

鬼椒肉蛋吐司🌶🌶
賣相好吸引🤤鬼椒(揀咗小辣)
辣到個嘴好麻!!!

☺️☺️好夠味又大碗嘅滷肉飯🥄

另外 推介埋台南蝦餅&冬瓜茶😻
滷肉飯😻
台南蝦捲
2022-10-04
滷肉飯😻
台南蝦捲
2022-10-09 42 瀏覽
《 #62飲飲食食 》 💁🏻‍♀️呢到採用自助QR Code落單,自己鐘意坐邊都得,枱上會有各自的枱號專屬QR code,落完單比完錢就可以等野食,好方便,環境光亮,裝修簡約,有啲太陽自然光射入黎啲卡位到,望落好舒服。.► 🍞慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53推薦✨ 面包烘過,滿滿的流心蛋啲蛋汁同芝士滿瀉,一咬落去就係口入面流哂出黎🤤,雞腿爆曬餡🍗肉質滑嫩,用七味粉醃過更香但唔辣,好食得黎又唔膩。小貼士:要小心唔好食埋啲紙🤫► 🍚古早味手工滷肉飯 $48有兩片醃蘿蔔,滷肉🍖粒粒半肥瘦,油脂分明,滷肉汁滲透晒落啲飯到,食落唔會乾爭爭咁,大大碗,性格比好高。► 黑布台式香腸兩條$28 & 花枝丸配淮鹽5粒跟餐$28► 💜💛🤍黑糖紅棗薑三色圓 (凍/熱)$38又係我最愛的芋圓,紫色白色黃色😍都係咁煙韌彈牙,糖水色水好靚,飲落唔太甜,有陣紅棗清香。► 🥤冬瓜茶 跟餐$5 & 桂花雪梨羅漢果茶 跟餐$5冬瓜開茶由台灣空運冬瓜磚、自家煲製,不含防腐劑。桂花雪梨羅漢果茶不加糖,不含防腐劑。♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.9/5 性價比超高,又唔洗加一,應該好快又會再掛住個吐司😋
► 🍞慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53

► 🍚古早味手工滷肉飯 $48

► 黑布台式香腸兩條$28 & 花枝丸配淮鹽5粒跟餐$28

► 💜💛🤍黑糖紅棗薑三色圓 (凍/熱)$38

► 🥤冬瓜茶 跟餐$5 & 桂花雪梨羅漢果茶 跟餐$5
冬瓜開茶由台灣空運冬瓜磚、自家煲製,不含防腐劑。
桂花雪梨羅漢果茶不加糖,不含防腐劑。

♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.9/5
性價比超高,又唔洗加一,應該好快又會再掛住個吐司😋
  • 古早味手工滷肉飯
  • 桂圓杞子玫瑰三色圓
  • 花枝丸配准鹽
  • 滷肉飯
2022-10-09 40 瀏覽
原址喺旺角黑布街嘅黑布小巷 主打多款邪惡足料台式蛋吐司🤤舊年3月旺角外賣店結業後 今年喺荔枝角重開 仲設有堂食位置👏🏻而葵廣同炮台山分店仍然係外賣店~-除咗邪惡吐司 仲提供滷肉飯、小食、芋圓 叫吐司或者滷肉飯就可以加錢叫小食/飲品 我哋揀平日夜晚 嚟到已經高朋滿座👀近門口仲有一排好似自修室嘅面牆位 坐嗰邊可以體驗重返校園嘅感覺🙈Scan QR code就可以落單俾埋錢-🥪慢烤雞腿芝士蛋吐司套司套餐 $53重頭戲當然要重點介紹🤘🏻佢哋亦貼心提供手套 吐司加咗半熟流心蛋同芝士🧀所以賣相非常邪惡😈芝士仲有拉絲添 雞腿又厚身又大塊 而且嫩滑多汁🤪不過味道同我哋想像中有啲唔同😯本身以為加咗芝士 應該會係鹹吐司 估唔到佢哋為咗減低油膩感 喺自家秘製醬汁加入咗檸檬🍋所以食落酸酸甜甜 幾清新~食辣之人可以試下麻辣鬼椒雞腿蛋吐司🌶·🥓黑布台式香腸 (跟餐+$28)雖然只有兩條🥲但係離遠已經聞到好香 面頭搽咗層蜜糖🍯一咬已經爆晒汁 好juicy 香腸亦好入味 推薦大家叫呢個小食😉·🌼桂花烏龍茶 (跟餐+$8)茶葉都係嚟自台灣💕再經過低溫冷泡8小時而製成 飲落桂花味幾香 茶味再濃啲會更好😗-🍚古早味手工滷肉

🥪慢烤雞腿芝士蛋吐司套司套餐 $53

🥓黑布台式香腸 (跟餐+$28)

🌼桂花烏龍茶 (跟餐+$8)

🍚古早味手工滷肉飯套餐 $48
滷肉飯肥肉瘦肉都有 滿佈成碗飯🤓飯就煲得啱啱好 滷肉味道同平時食嘅有啲唔同 比較重豉汁味😬可以同朋友share

🍤台南蝦捲 (跟餐+$28)
蝦捲有3條 但係要加$28有啲貴😶‍🌫️味道甜甜地 幾煙韌 可惜炸得比較油 而且入面有我唔鍾意食嘅青豆🥶或者大家可以試下花枝丸 見到網上評論都唔錯😉
☕️古早味冬瓜茶 (跟餐+$5)
食咁多油膩野 梗係要嗌返杯冬瓜茶解下膩😙佢哋採用台灣空運過嚟嘅冬瓜磚自己煲 味道冇出面咁甜✌🏻夠健康
🍡桂園杞子玫瑰三色圓(凍) $38
最尾當然要食返個甜品作結 三色圓分別係芋圓 地瓜圓 同紫薯圓 形狀四四方方😆味道天然 同桂園杞子糖水好夾 不過有幾粒黐埋咗一齊(可能佢哋太frd🤷🏻‍♀️

p.s. 4個月前食的
  • 黑布台式香腸
之前聽同事介紹黑布小巷嘅吐司,北角店專做外賣,而荔枝角店就有得堂食,今日嚟D2 place睇戲一於要試埋,星期五晚上都幾旺場。台式肉蛋芝士吐司($53)招牌必食吐司,香煎美國大草原榖飼豬扒,半熟流心蛋加上雙重瀑布芝士,記得要趁熱食感受拉絲質感!慢烤雞腿芝士蛋吐司($53)呢款新品幾有驚喜,雞腿肉多汁又厚又滑,如果鐘意食辣嘅朋友可以食麻辣鬼椒版,更惹味刺激!甜不辣(+$28)有成三大塊扁扁甜不辣,圍邊煎到香脆,內𥚃煙韌,蘸埋泰式辣醬,係唔錯嘅小食。凍頂烏龍茶(+$8)呢度嘅自家製冷泡茶選用台灣茶葉,8小時低溫冷泡,好香濃,仲要主打不加糖、不含防腐劑,養生又解渴!桂花雪梨羅漢果茶(+$13)同樣不加糖,可以品嘗羅漢果茶嘅原味,非常清潤!黑糖紅棗薑三色圓($38)女仕恩物,補血之選,配上煙韌自家製芋圓、地瓜圓、紫薯圓,係完美嘅飯後甜品!

慢烤雞腿芝士蛋吐司

甜不辣

黑糖紅棗薑三色圓

慢烤雞腿芝士蛋吐司
甜不辣
黑糖紅棗薑三色圓
2022-10-09 168 瀏覽
最近看了很多台灣的美食介紹, 實在太想念了旅遊還是遙遙無期, 還是先來這裏解解饞餐廳是QR code 下單, 不一會,菜就上齊了。這裏最出名的, 首當這個招牌吐司台式肉蛋芝士吐司這款超厚吐司, 不論在台灣還是香港,都是近期大熱。吐司烤得黃金香脆, 配上香煎美國大草原穀飼豬扒,半熟流心蛋和芝士。 超級豐厚,馬上想咬一口。古早味手工滷肉飯這個飯的份量比平時的大碗 滷肉切得方正, 最愛肥瘦相間,入口滿滿的肉香,邪惡但美味加配的小食黑布台式肉腸,外皮香脆,內餡沒有太多肥油👍🏻 淮鹽花枝丸也是加配的5粒大大粒,非常爽口,入面仲食到粒粒花枝肉粒呢女女說最愛呢個芋頭椰汁三色圓濃稠的椰汁底配上香芋粒,芋頭味非常香加上Q彈的蕃薯圓和紫薯圓, 煙煙韌韌的而且椰汁不會太甜,一點也不膩這裏沒有粉開的化學珍珠奶茶, 反而更多的是這種養生茶, 純天然, 不加防腐劑。冬瓜茶更是台灣直送的冬瓜磚呀。味道非常清新,沒有化學飲料的死甜。而且價錢非常超值, 十多元就有一杯。台灣的食物,總是百食不厭。尤其這裏坐得舒服,價錢也不貴。 比在台灣夜市食得更舒適呢。
最近看了很多台灣的美食介紹, 實在太想念了
旅遊還是遙遙無期, 還是先來這裏解解饞

餐廳是QR code 下單, 不一會,菜就上齊了。

這裏最出名的, 首當這個招牌吐司

台式肉蛋芝士吐司
這款超厚吐司, 不論在台灣還是香港,都是近期大熱。

古早味手工滷肉飯
這個飯的份量比平時的大碗
滷肉切得方正, 最愛肥瘦相間,入口滿滿的肉香,邪惡但美味

古早味手工滷肉飯

加配的小食
黑布台式肉腸,外皮香脆,內餡沒有太多肥油👍🏻
黑布台式香腸

淮鹽花枝丸也是加配的
5粒大大粒,非常爽口,入面仲食到粒粒花枝肉粒呢
淮鹽花枝丸

女女說最愛呢個芋頭椰汁三色圓
濃稠的椰汁底配上香芋粒,芋頭味非常香
加上Q彈的蕃薯圓和紫薯圓, 煙煙韌韌的
而且椰汁不會太甜,一點也不膩
椰汁芋頭三色圓

桂花雪梨羅漢果茶  冬瓜茶

2022-10-08
  • 台式肉蛋芝士吐司
  • 芋頭椰汁三色圓
Intro: 依家多左好多吐司專門店阿,而呢一間最近搬左黎荔枝角嘅工廈附近,環境都好寬敞,強烈建議你地叫芝士流心吐司,大家小心食到爆哂汁阿!___________________🍽 慢烤雞腿芝士蛋吐司🍽 豬排芝士蛋吐司💰 53 ⭐️8/10✍🏻 店員有切開兩舊方便大家分享✍🏻 蛋同芝士係做到流心效果,芝士可以拉絲✍🏻 雞腿肉厚得黎好滑✍🏻 有雙層豬扒好易咬開✍🏻 多士係烘過,但唔算係靚嘅麵包 桂花芋圓💰 38 ⭐️6/10✍🏻 賣相真係麻麻,芋圓嘅數量太少,估唔到仲有龍眼肉✍🏻 芋圓勝在夠煙韌同餡靚✍🏻 桂花湯嘅味道夠清甜🍽 花枝丸💰 28/5粒 ⭐️5/10✍🏻 花枝丸本身嘅味道係鹹,但加左額外嘅鹽粒搞到更鹹🍹 凍頂烏龍茶💰 套餐加配5 ⭐️8/10✍🏻 茶底好香好清,無糖而無苦澀味嘅感覺___________________
Intro:
___________________
🍽 慢烤雞腿芝士蛋吐司
🍽 豬排芝士蛋吐司
💰 53 ⭐️8/10
✍🏻 店員有切開兩舊方便大家分享
✍🏻 蛋同芝士係做到流心效果,芝士可以拉絲
✍🏻 雞腿肉厚得黎好滑
✍🏻 有雙層豬扒好易咬開
✍🏻 多士係烘過,但唔算係靚嘅麵包

桂花芋圓
💰 38 ⭐️6/10
✍🏻 賣相真係麻麻,芋圓嘅數量太少,估唔到仲有龍眼肉
✍🏻 芋圓勝在夠煙韌同餡靚
✍🏻 桂花湯嘅味道夠清甜

🍽 花枝丸
💰 28/5粒 ⭐️5/10
✍🏻 花枝丸本身嘅味道係鹹,但加左額外嘅鹽粒搞到更鹹

🍹 凍頂烏龍茶
💰 套餐加配5 ⭐️8/10
✍🏻 茶底好香好清,無糖而無苦澀味嘅感覺

___________________
  • 台式肉蛋芝士吐司
2022-10-07 1064 瀏覽
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。.自認為開關在望🫣 但都好掛住台灣嘅美食終於食到黑布小巷了,從以前係旺角店就知佢地既吐司大份又足料 不過立食始終不便開左係LCK億利後 有堂食就決定黎試下🤤整體食物既味道都唔錯呢!.餐牌上既主食以吐司為主🍞價錢唔算貴想飽肚啲可以叫滷肉飯 仲可以跟餐叫小食吐司即叫即整,而且餡料十足🤤仲俾埋手套你用嚟食 唔怕整污糟隻手 非常細心叫左雞腿芝士蛋吐司 橫切面都見到流心蛋黃🤤多士有烘過 入面仲有好多芝士、雞蛋同雞腿肉雞肉有調味 有少少似日式炭烤雞串既味道食落好滿足!推薦 👍🏻.滷肉飯上面嘅滷肉份量慷慨 色澤對板味道都唔錯 略嫌滷肉汁唔夠多食到中間已經冇乜汁撈飯 如果可以多點就好了.另外叫咗兩個小食,台式香腸煎得好香簡單嘅炸花枝丸都唔錯 ~.糖水揀咗桂圓杞子玫瑰湯底嘅芋圓玫瑰味食落唔會好重香精味 亦唔會好甜 加左桂圓杞子味道幾清幽芋圓亦煮得軟硬適中😬.冬瓜茶同羅漢果茶都飲落很生津潤喉羅漢果茶仲冇額外加糖!岩晒我飲品走甜人士.๑ 慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53๑ 古早味手工滷肉飯 $41๑ 黑布台式香腸 跟餐+28๑ 花枝丸配

自認為開關在望🫣 但都好掛住台灣嘅美食
終於食到黑布小巷了,從以前係旺角店
就知佢地既吐司大份又足料 不過立食始終不便
開左係LCK億利後 有堂食就決定黎試下🤤
整體食物既味道都唔錯呢!

餐牌上既主食以吐司為主🍞價錢唔算貴
想飽肚啲可以叫滷肉飯 仲可以跟餐叫小食
吐司即叫即整,而且餡料十足🤤
仲俾埋手套你用嚟食 唔怕整污糟隻手 非常細心
叫左雞腿芝士蛋吐司 橫切面都見到流心蛋黃🤤
多士有烘過 入面仲有好多芝士、雞蛋同雞腿肉
雞肉有調味 有少少似日式炭烤雞串既味道
食落好滿足!推薦 👍🏻

滷肉飯上面嘅滷肉份量慷慨 色澤對板
味道都唔錯 略嫌滷肉汁唔夠多
食到中間已經冇乜汁撈飯 如果可以多點就好了

另外叫咗兩個小食,台式香腸煎得好香
簡單嘅炸花枝丸都唔錯 ~

糖水揀咗桂圓杞子玫瑰湯底嘅芋圓

๑ 冬瓜茶 +$12
๑ 桂花雪梨羅漢果茶 +$12
  • 桂圓杞子玫瑰三色圓
  • 花枝丸配准鹽
本身想和朋友吃另一間憶利工廈的Cafe,竟然星期日沒開,於是選擇了黑布小巷。差不多三時去到,客人很多,都要等大約15至20分鐘。餐廳是用QR code落單的,可以在網頁版上付款或出到櫃檯付款。我們點了:台式肉蛋芝士吐司配小食+飲品 $86上菜時可以用相貌平平來形容哈哈,因為看起來沒有相片中的澎湃,不過原來內有乾坤,因為大量的芝士都溜到落底,超級好味。所謂的肉,是兩片薄薄的豬扒,夾在吐司裡也很好味,兩個人share一份剛剛好。小食:花枝丸配淮鹽花枝丸應該是炸的,配淮鹽都幾香口。飲品:冬瓜茶餐廳的飲品全都是凍的,我就什麼都沒有點了🥲希望將來可以有一兩款熱飲吧…桂圓杞子玫瑰三色圓(熱)$38糖水不太甜,三色丸子很好吃,而且吃得出是有番薯味、芋頭味之類。芋頭椰汁三色圓(凍)$46有超多芋頭,而且椰汁很入味。

台式肉蛋芝士吐司配小食+飲品 $86

小食:花枝丸配淮鹽
芋頭椰汁三色圓

花枝丸應該是炸的,配淮鹽都幾香口。

飲品:冬瓜茶

桂圓杞子玫瑰三色圓(熱)$38

芋頭椰汁三色圓(凍)$46

有超多芋頭,而且椰汁很入味。
2022-10-02
25 分鐘 (堂食)
芋頭椰汁三色圓
2022-10-05 30 瀏覽
之前係黑布街試過已經一試難忘,不過外賣好多時都會搞到個多士淋晒😩係荔枝角呢間分店設有堂食,終於可以坐低慢慢食!🤤呢間價錢唔太貴又飽肚好抵食😍慢烤雞腿蛋吐司 呢個雞腿多士真係超吸引!岩岩黎到仲係熱辣辣,大大舊既雞扒加埋流心蛋一咬落去啲汁都流晒出黎🤣多士仲係脆的~店員仲好貼心比埋手套你唔怕整污糟晒隻手滷肉飯份量都幾大,而且滷肉都好足料,肥瘦都均勻,一個人都差啲食唔晒~冬瓜茶 好多台式餐廳既冬瓜茶都好甜😵‍💫而呢間Menu上已經寫明係少甜,味道岩岩好,而且都勁大杯!

慢烤雞腿蛋吐司

滷肉飯

冬瓜茶

2022-10-02 27 瀏覽
今日朋友約我食lunch, 佢想食黑布小巷,咁就當然要試下啦,12:30到等左5分鐘到就有位,佢地用QR code 落單仲可以直接比埋錢好方便,我地點左麻辣鬼椒慢烤雞腿芝士蛋吐司,滷肉飯,好邪惡,但好好食,開頭驚會好辣但原來唔會,有驚喜既有蛋漿雞肉又嫩,仲配左杯凍頂烏龍
黑布小巷喺北角、葵廣都有,不過只係得荔枝角有堂食-▪️麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 $60▪️桂圓杞子玫瑰三色圓(凍/熱)$38▪️少甜冬瓜茶(跟餐)-▪️麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 $60:個包有兩塊烤多士、自家製醬汁(類似沙律醬)、半流心蛋、香煎豬扒/烤雞腿,同邪惡雙重瀑布芝士😈。-揀咗食雞腿款。記得一定要戴手套,一個唔小心,雞汁、芝士、流心蛋就都會令你成手都係🤣望住對方食,記得要有儀態啲啦😎-麵包烤得乾身,即烤但同時用紙包住,食嗰陣要推一推出嚟,略嫌有少少痴住包裝紙。整體個包都幾大份,一人一半開心share都得。-呢份多士除咗芝士係重點之外,中間夾住嘅麻辣鬼椒雞亦值得期待。第一啖食落去唔係死辣,辣味會慢慢刺激喉嚨,呢個時候飲啖冬瓜茶解辣一吓就啱晒。-▪️桂圓杞子玫瑰三色圓(凍)$38:平時食芋圓多數都係食黑糖冰底,今次呢邊係少見啲嘅桂圓杞子玫瑰糖水。三色芋圓望落份量唔算多,仲有啲桂圓(龍眼)。不過配搭厚多士、小食一齊食,份量就啱啱好。糖水有淡淡玫瑰味🌹,甜度同冬瓜茶有啲類近,唔想重覆食,可以喺飲冬瓜茶或食芋圓之間做選擇。-呢度係用手機落單,落完直接epay或者出去俾cash。
黑布小巷喺北角、葵廣都有,不過只係得荔枝角有堂食
▪️麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 $60
▪️桂圓杞子玫瑰三色圓(凍/熱)$38
▪️少甜冬瓜茶(跟餐)
▪️麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 $60:

▪️桂圓杞子玫瑰三色圓(凍)$38:

桂圓杞子玫瑰三色圓

呢度係用手機落單,落完直接epay或者出去俾cash。
2022-09-26 35 瀏覽
#fatchubelly荔枝角黑布小巷 (億利工業中心) (荔枝角)慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53吐司烤過配上滑嫩多汁嘅雞腿肉瀑布般嘅芝士🧀同埋甜甜地嘅醬汁非常惹味食完一份之後超級大滿足😍一定會再嚟encore!🥰評分:95.8回頭率:100黑布小巷 (荔枝角/葵芳/北角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界26號舖北角電氣道160號木蘭苑地下A號舖 #hkfoodie#hkig#hkfood#852food#852foodie#hkfoodlover#hkfoodblogger#hkrestaurant#852美食#黃店#黃店美食#美食推介#美食#良心店#打卡#聚會#台式餐廳#長洲 #長洲美食 #小店 #良心小店 #台灣 #台灣美食 #吐司 #爆餡三文治 #食評#食好西 #荔枝角美食 #葵廣美食
#fatchubelly荔枝角

黑布小巷 (億利工業中心) (荔枝角)

慢烤雞腿芝士蛋吐司 $53
超級大滿足😍
一定會再嚟encore!🥰

評分:95.8
回頭率:100

黑布小巷 (荔枝角/葵芳/北角)

荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室

葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界26號舖

北角電氣道160號木蘭苑地下A號舖

2022-09-16 67 瀏覽
呢間台式餐廳好受歡迎,好多人嚟食,好多後生仔女嚟食,可能因為價錢都相宜👍🏼,坐得都好舒服。我都會再幫襯😊糖水好好味😋好出色。三文治好正,口感好豐富。😻🤩
2022-09-12 109 瀏覽
疫情期間無得去旅行,但其實花些心思,也可以打造本地遊享受這日就是與一班由中學識到現在的死黨,相約在這日一起請假去吃喝玩樂!這日我們就來到荔枝角一帶,先後去了D2 Place玩 VR槍Game、玩小型賽實、看本地科幻鉅著「明日戰記」,相當精采,當然食方面都要有一定要求!一眼看完的菜單,很多菜式我們都躍躍欲試,最後一起叫完再分享。我們叫了包括以下:慢烤雞腿蛋吐司 $46豬扒麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司 $55花枝丸 $38/5粒黑布台式香腸 (2條) $28桂花烏龍 (500ml) $28豬扒麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司 $55吐司非常出色,蛋汁豐富,配合豬扒同芝士醬汁,口感一流。黑布台式香腸 (2條) $28香腸都恰到好處,煎得香脆又不多油甜不辣 (38)香脆鬆軟,口感彈牙其中的一張單,因邊食邊叫,所以沒影足所有食物,不過我們試過的食物都不錯,大家放心叫應該都不會「有伏」下次再來這頭玩時encore再食!
疫情期間無得去旅行,但其實花些心思,也可以打造本地遊享受

我們叫了包括以下:
慢烤雞腿蛋吐司 $46

豬扒麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司 $55

花枝丸 $38/5粒

黑布台式香腸 (2條) $28

桂花烏龍 (500ml) $28

豬扒麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司 $55
吐司非常出色,蛋汁豐富,配合豬扒同芝士醬汁,口感一流。

黑布台式香腸 (2條) $28
香腸都恰到好處,煎得香脆又不多油

甜不辣 (38)
香脆鬆軟,口感彈牙

其中的一張單,因邊食邊叫,所以沒影足所有食物,
不過我們試過的食物都不錯,大家放心叫應該都不會「有伏」
下次再來這頭玩時encore再食!
2022-09-02