2025-06-09
放假終於可以同老公歎返餐好,行街時無意中發現呢間任食餐廳,門口已經好吸引,我們便決左在這裡吃一頓豐富既餐 。今次我哋揀咗$308嘅任食海鮮餐,前菜就有一盤新鮮刺身,包括甜蝦、油甘魚、八爪魚同三文魚,每款都鮮味十足,三文魚油脂豐富、入口即溶,甜蝦爽口彈牙,油甘魚帶點甘香,八爪魚咬落煙韌有嚼勁,三文魚仲可以任點,真係食極都唔厭!最驚喜係卜卜蜆煲,蜆肉超多又肥美,湯底辣得過癮,香氣撲鼻,每啖都食到鮮甜海味,辣味同蒜香完美融合,令人一試難忘。海鮮拼盤上枱時,海蝦,鮑魚仲郁緊,超新鮮!鮑魚爽滑彈牙,生蠔大大隻又鮮甜 ,另外海蝦,廣島蠔,鱔片都係任食,正!肉類方面,牛板腱肥瘦適中,肉味香濃,食落口感軟嫩,高質素 。仲有炸物香芋地瓜圓,單骨雞翼都係我最愛,炸到卜卜脆,外脆內軟 自肋吧仲有好多菜類,丸類,醬料,雪糕,飲品選擇,蔬菜翠綠新鮮,丸類醬料都十分齊,不得不提一下,有啤酒任飲,打邊爐加啤酒,爽 。最後食埋雪條,非常滿足 。
仲有炸物
香芋地瓜圓,單骨雞翼都係我最愛,炸到卜卜脆,外脆內軟
最後食埋雪條,非常滿足 。