2025-06-24
📍 麵麵香(土瓜灣)呢一間舖頭主打特式罐罐湯底米線🍜勁有特色,吸引老少咸宜,材料方面,由於係自設廠房,唔係買製成品番黎再煮,所米線係特製煙靭,新鮮食材製作半罐湯底 半罐料,豐富營養,份量十足,真材實料💯至於舖頭另一個主打重慶小面以糊辣殼炒辣椒乾,係香港獨家技術整成🤲🏻✨ 西紅柿米綫用大量鮮蕃茄熬製而成🍅做到鮮甜濃郁口感,濃郁鮮甜茄湯!條條米線都索晒茄湯真係滋味×100倍💯 佢個茄湯係濃稠到有啲似茄茸嘅質地,當然就係好茄,亦都無好酸又無好假嘅茄味🍅入邊係包含哂木耳、鵪鶉蛋、豬肉片、豬肝片、海帶𢇁,$56呢個價錢有埋甘多配料,真係底食🥢✨ 重慶小面肉醬多到每啖麵都食到肉碎,再加埋佢既重慶辣,真係愈食愈辣🌶️裹上特调辣油,越吃越香,撈埋一齊食,本人覺得幾特別,有啲似內地街邊檔既風味🥢
📍 麵麵香(土瓜灣)
✨ 西紅柿米綫
用大量鮮蕃茄熬製而成🍅