2025-07-09 0 瀏覽
上星期係好朋友生日,我喺BobobakeryHK訂咗一個6吋Melody朱古力蛋糕,一來朋友係Melody粉絲,二來我哋都係朱古力控,見到立即落單。蛋糕到手時包裝得好靚,造型好精緻,拎出嚟大家都「嘩」一聲~切開之後發現蛋糕層次分明,朱古力忌廉香濃但唔會太甜,食落唔膩口,口感算輕盈,幾啱我哋呢啲唔鍾意重奶油味嘅人。我哋6個人食6吋size都啱啱好,不過如果係甜品控就可以考慮訂大少少,每人都大份啲🤣佢哋話每日新鮮製作,低糖低油,食完真係無負擔,之後都會考慮再試其他口味。推介比鍾意靚靚蛋糕又重視味道嘅朋友!

2025-07-04
10 分鐘 (堂食)
2025-03-07 8 瀏覽
今日放工特登去買咗幾個包同蛋撻,真係冇令我失望!個包鬆軟香口,咬落去仲有陣陣麵粉香,完全係新鮮出爐嘅感覺。蛋撻更加係無得輸,酥皮脆到不得了,一咬就碎,蛋漿滑溜又香甜,入口即化,真係食到停唔到口!難怪日日都賣嗮,果然名不虛傳!🥐🥚 下次一定要早啲去排隊,搶多幾個返屋企慢慢歎!
2025-03-04
2025-03-04 13 瀏覽
.今次試咗黑森林蛋糕,真係好驚喜!朱古力味濃郁得嚟唔會太甜,完全唔會覺得膩,中間嘅櫻桃餡酸甜適中,完美平衡咗朱古力嘅濃郁感。最驚喜係仲有啲脆脆嘅口感,令成個蛋糕嘅層次更加豐富!每一啖都係享受,食完一啖就想食第二啖,絕對係甜品控嘅最愛!🍫🍒 下次一定會再嚟試其他款式!
2025-03-02
2025-02-21 16 瀏覽
女女生日訂咗個草莓味蛋糕,之前朋友推介話好味,訂過好多次,今次終於試到!蛋糕真心靚,草莓新鮮,味道清甜,質感鬆軟,的確唔負朋友的推介!因為屋企比較遠,門店好貼心幫我哋安排叫車,雖然係額外服務,但感覺好方便,仲準時送到門口,完全唔使擔心遲到,服務真係好周到!不過,蛋糕價格$350起,唔知會唔會貴少少,但見到成品真心覺得物有所值。蛋糕設計精緻,師傅用心製作,每個細節都好到位,特別係裝飾位,睇得出花咗心思。因為有老人家一齊食,我特別要求唔整咁甜,師傅好細心照顧我哋嘅需要,成品甜度適中,大人細路都食得開心,老人家都話好味

2025-02-19
2025-02-05 26 瀏覽
一向都鐘意麵包先生,今次特別推介原味蛋撻!保證味道係最有驚喜,酥皮唔使翻熱都好脆。朱古力 donut 夠吸引,小朋友好鐘意食。第二朝焗返熱做早餐都好好食,牛角包同菠蘿包都適合小朋友帶返學。
2025-02-04
15 分鐘 (堂食)
  • 蛋撻
2025-01-15 41 瀏覽
平時上班經過呢間麵包店,成日見到好多人買早餐,心入面一直好奇點解咁多人鍾意。今日我特意早啲出門,決定入去試下,看看究竟有咩咁吸引。一入到店內,即刻被嗰陣香噴噴嘅麵包味吸引住。我揀咗幾款唔同口味嘅麵包,有鬆軟嘅牛油包、香甜嘅豆沙包,仲有外酥內嫩嘅菠蘿包。每款看起來都好好味。計數店員仲推薦咗佢哋家嘅招牌朱古力包,聽講好多人都鍾意,所以我都順便買咗一個嚟試下。回到公司後,我將這些麵包分給同事試下,大家食完都話好好吃。牛油包鬆軟又香甜,豆沙包嘅餡料綿密唔膩,菠蘿包嘅外皮酥脆。尤其是嗰個朱古力包,巧克力味道濃郁,完全唔會太甜,食落好過癮。  所以點解日日都咁多客人,都係有原因嘅!
所以點解日日都咁多客人,都係有原因嘅!
2025-01-14
20 分鐘 (堂食)
$47 (早餐)
紀念日
  • 朱古力包
2024-12-18 19 瀏覽
竟然喺大埔搵到間超正嘅懷舊麵包小店🍞連啲價錢都好似回到以前咁,真係超抵😍!收到呢個蛋糕真係超驚喜🎁——寶莉小馬蛋糕勁靚囉!佢哋個蛋糕上面嘅裝飾超少女心💖仲要唔係好甜🍰揀咗黑森林餡超好食😋!就係我細個鍾意食嘅黑森林味,滿滿的回憶💭。下次訂蛋糕都要搵佢哋!真係裝飾得好靚!佢哋嘅麵包🍞、卷蛋🍳,同埋dessert都超吸引木糠布甸🍮超級愛!口感好順滑仲有合桃提子包,勁大個都係10幾蚊,超抵😋!芒果雪媚娘 好好食唔會酸!
竟然喺大埔搵到間超正嘅懷舊麵包小店🍞
連啲價錢都好似回到以前咁,真係超抵😍!

收到呢個蛋糕真係超驚喜🎁——寶莉小馬蛋糕
勁靚囉!佢哋個蛋糕上面嘅裝飾超少女心💖

仲要唔係好甜🍰揀咗黑森林餡超好食😋!
就係我細個鍾意食嘅黑森林味,滿滿的回憶💭。
下次訂蛋糕都要搵佢哋!真係裝飾得好靚!

佢哋嘅麵包🍞、卷蛋🍳,同埋dessert都超吸引
木糠布甸🍮超級愛!口感好順滑
仲有合桃提子包,勁大個都係10幾蚊,超抵😋!
芒果雪媚娘 好好食唔會酸!
2024-12-06 19 瀏覽
今日去咗呢間麵包鋪買咗幾個我鐘意食嘅麵包,覺得味道好不錯!🍞 一入到店,服務態度有好好,已經被香噴噴嘅麵包味吸引住。揀咗幾款唔同口味嘅麵包,幾鬆軟嘅。每一天都係新鮮出爐,香氣撲鼻,令我好期待品嚐。回到屋企,就同家人分享啲美味麵包。質感鬆軟,入口即溶,好似食緊雲朵咁;啲包(唔記得名)皮脆到爆,而內裡則保持住柔軟嘅質感,每一口都充滿咗小麥嘅香氣;紅豆包則甜而不膩,紅豆餡香濃滑溜,真係令人一食難忘。我朋友上個月都幫襯過呢間舖頭,係拒介紹我嚟嘅雪莓娘:見到白雪雪、滑溜溜的、皮薄的白色波波,下次一定要買, 今次買太多野啦大家不妨可以品嘗了。全人手製造嘅,包你食得健康,有美味。我可以同你講呢間店麵包蛋糕都好低買。
我朋友上個月都幫襯過呢間舖頭,係拒介紹我嚟嘅
港式麵包
2024-12-05
50 分鐘 (外賣自取)
生日
港式麵包
2024-12-05 9 瀏覽
拎翻到屋企比網上見到仲要更加靚!❤️ 蛋糕入面栗子餡,壽星好鐘意,食得好開心,滑得又唔甜爺爺好鐘意!🥰 店主又推出優惠,好低買,服務態度非常好,真係一次開心嘅購物體驗,真係要必個讚先得!👏
爺爺生日快樂
2024-12-03
10 分鐘 (外賣自取)
生日
爺爺生日快樂
  • 爺爺生日蛋糕
2024-12-04 31 瀏覽
呢間係我老友介紹同埋拒最鐘意食既蛋糕店,拒話, 好香好滑啲 cream , 但又唔會好甜, 但是有啲遠, 但都會繼續食、所以昨天我又去買咗聖誕雪人蛋糕真係太得意啦!賣相靚,我老友冇講錯,真好美!🍰 真係為我嘅生日派對增添咗好有自然感覺。💕 非常推薦!🎅
聖誕老人蛋糕
2024-12-03
20 分鐘 (外賣自取)
聖誕節
用餐優惠
優惠券
聖誕老人蛋糕
  • 聖誕蛋糕
2024-10-15 30 瀏覽
呢間麵包舖真係平靚正!成日都嚟買包食。今日見到佢哋擺咗啲咁靚嘅蛋糕出嚟!真係估佢唔到!影低咗相,下次一定要嚟訂個蛋糕試吓,睇吓味道又點!唔記得問有冇得送貨翻去!
蛋糕
2024-10-15
蛋糕
2011-12-11 748 瀏覽
食完上海包, 我又繼續買包. 不過呢一堆包就絕非是即買即食的, 而是買來用作做明日去澳門遊玩的臨行前早餐.買時不知道, 買了, 說為大家買了明早出發前的早餐, 太太一看包裝. 說, 這家麵包店用了好多豬油. 不能吃. 我問, 怎麼看得出, 她說, 令立立的面, 就是其中一個證據. 事後才知道的, 所以我買了一隻叉燒包, 一隻雞尾包, 同一隻紅豆沙包.紅豆沙包, 是真正的中式紅豆蓉餡. 紅豆, 全起沙的, 而且味道甜. 包子雖然被我壓扁了, 但依然夠腍, 焗熱了再食, 三個包都香味十足. 而此香味, 的確是用了肉油才有的.雞尾包, 餡內的椰絲甜美. 焗到有少少脆皮咁黎食, 夠香口.叉燒包, 雖然食到一條條的叉燒, 但感覺有點乾, 叉燒肉不夠腍. 包子雖是甜美但佈餡就普通了一點.若不是太太冇得食既關係, 同因為佢係工廠Mass Production既關係, 味道, 尚算不錯的..

外賣自取
$10 (早餐)