2017-03-22 141 瀏覽
呢度之前係food court,依家變咗麥當勞,經過試吓佢新設備,就係可以自己落order唔使係counter買,揀完食物之後可以去櫃檯比現今又或者直接喺部機裏面用八達通俾錢,好方便,大大縮減左排隊時間,然後張收據上面會有Number,當螢幕顯示該Number時候先出去攞食物。可能係按order準備食物,所以食物全部都熱辣辣同新鮮,我自己散叫左個豬柳蛋包同細薯條埋單,$17蚊可以有個消閑嘅下午茶,價錢又好抵!豬柳蛋一路都係我最鍾意食嘅包,仲有塊好香嘅芝士夾埋一齊真係好好食;薯條一個人食細包就好足夠,我鍾意啱啱炸起嘅薯,因為夠脆,不過建議大家唔好即刻食,放一陣間費事咁熱氣。

2016-12-01 356 瀏覽
附近開左間新麥當勞,即刻去幫襯下。一入商場見到,整個商場即刻有生氣左,亦都旺左。由於之前入左麥樂會,所以想用左張優惠卷,點知一入去格局十分奇怪。眼見有四部自助買餐機,再行入兩步,就有收銀機,但無職員負責收銀於是立即問下個路過嘅職員,一問之下佢先話「好丫,咁我幫你」再一次O咀,不過唔關職員事,佢地好nice,奇就奇在無安排職員喺收銀。我就好彩有人行過可以問到,咁其他人呢?話口未完,有個中年男士講電話「我等左個半字都無人幫我買餐呀」而且自助買餐機都無人幫手,有人又問另一位顧客部機點用。我都明初開幕係會有混亂,希望之後有改善啦。雖然有未完善地方,但其實餐廳都有可取之處,就係環境同設備。環境方面,餐廳比同區其他麥當勞大間,又有大玻璃窗感覺開揚,坐得舒服啲。而設施又係最新,自助機如果識用真係好方便。另外又有齊麥cafe同雪糕bar,一應俱全!是次用卷換左熱朱古力,細粟米同麥樂雞,再叫左一個脆香雞翼。食物質素同其他麥當勞無乜分別。午餐時間買,撞正附近學校放lunch, 幾乎成間餐廳都坐滿學生了。好多人買餐,但因為設備新,所以買完攞飛等叫號,所以都節省唔少時間,又唔駛排隊人貼人好迫咁等。如果熒幕大啲

於是立即問下個路過嘅職員,一問之下佢先話「好丫,咁我幫你」

如果熒幕大啲仲好。
外賣自取