2018-05-03 87 瀏覽
經過麥當勞, 早上食的麥當勞緊係最好食熱香餅 , 我認為熱香餅係最吸引嘅早餐, 加埋一塊熱辣辣嘅薯餅 ,真係醒神。現在麥當勞有淨係食一個包加一杯嘢飲,還有特價 , 豐儉由人 。不過個精髓就係個薯餅 ,既然有時間,我就選擇咗坐低慢慢食個早晨全餐

2018-05-02
$30 (早餐)
2018-03-17 67 瀏覽
成日都去食麥當勞 的確麥當勞依個十一蚊嘅魚柳包好抵食 不過咁講 炸魚又唔係好脆 又會炸到有少少乾 但係塊芝士幾好味 整體嚟講 好味唔係好好味 但係真係抵食 醫肚幾好 食兩塊個應該夠飽
2018-01-27 62 瀏覽
麥當勞有不同的包括仲有薯條雪糕甜品 有時仲會有限定的包和甜品例如係今期出咗布丁狗系列招財福堡 對於鍾意食烤嘅人嚟講真係好重要因為有得揀唔同嘅包而且啲包仲要係人即刻整熱辣辣又夠滋味
麥當勞新出脆煙肉芝士薯條同北海道三文魚堡😍😍😍芝士迷嘅我點可以唔試😇😋😋餐加四蚊就可以轉,芝士醬略厭少,芝士味都重,煙肉脆又香口,同芝士配搭一流👍🏻👍🏻呢個值得一試三文魚堡包裝好吸引❤️❤️❤️伸幫你用紙幫你包起半個包,方便拎起食,呢樣真係要一讚😍👍🏻👍🏻三文魚牛堡,牛肉同平時漢堡包的牛肉份量一樣,三文魚炸得脆口,比魚柳包的魚柳干身,三文魚餡都算多,整體都滿意,若果牛肉厚d會更滿足
麥當勞新出脆煙肉芝士薯條同北海道三文魚堡😍😍😍
芝士迷嘅我點可以唔試😇😋😋
呢個值得一試

三文魚堡包裝好吸引❤️❤️❤️
2017-11-09 82 瀏覽
最近見到麥當勞推出牛油果雞堡,雖然一眼睇落去就見到係麥香雞包加牛油果醬。不過,作為一個牛油果迷,都係忍唔住要去試一試。近年麥當勞嘅漢堡包越縮越細個..我當然唔會同你講我20幾歲人隻手仲識越生越大(這是秘密喔㊙️)還好呢隻加左牛油果醬嘅麥香雞包冇因為多咗醬而升價,同其他”平平”包一樣都係11蚊一個原來不知不覺間,超值選已經由$8加到$11嚕。今次可以用$11試到牛油果醬添加系列,價錢遠遠比上次$3x/4x的貴價版便宜味道方面 其實牛油果本身係一團有益的脂肪需要靠外在調味料,第一口吃下帶點辣,本來以為係麥香雞的調味,後來才弄清楚,果蓉之中似乎夾雜著辣椒的身影。對住青椒或辣椒類一向敬而遠之,所以傻傻分不清,吃下去就罷,或者你試完過我知加左啲咩🙁🙁份量方面,果蓉的份量還可以接受當然沒有官方圖片那般「爆醬」,就是沒有上次推廣的包般不靠譜,(包名已忘記,可我獲得的果蓉實在少得很!)不過個人認為這是看你的運氣,店員下果醬的份量大概沒有標準(祝你好運🤣)不過就這樣單點一個包大概不夠飽腹,可能當是下午茶吧大概因爲份量不足的關係,又不能跟餐,所以到我手的應該是預先製作好,沒預上人點,已放涼了的。捧在手裡的包

原來不知不覺間,超值選已經由$8加到$11嚕。

味道方面 其實牛油果本身係一團有益的脂肪

份量方面,果蓉的份量還可以接受
不過就這樣單點一個包大概不夠飽腹,可能當是下午茶吧

大概因爲份量不足的關係,又不能跟餐,所以到我手的應該是預先製作好,沒預上人點,已放涼了的。捧在手裡的包只有微溫。

嗯...麥香雞的漢堡包層換上muffin...多了一分嚼勁,同時多了一份乾涸...建議單點者多點一杯清水😂

扮健康之選 牛油果雞堡...哪天我不太餓會再食多次
ps 我愛牛油果

2017-09-19 67 瀏覽
知道麥當勞新出左款漢堡包,咪去試吓囉。牛油果加左啲青椒同洋蔥,好夠味,加埋雞扒味道好夾。再叫左個朱古力抹茶,太多朱古力味,飲唔到抹茶味。仲有其他新出產品,下次再試。
知道麥當勞新出左款漢堡包,咪去試吓囉。

牛油果加左啲青椒同洋蔥,好夠味,加埋雞扒味道好夾。
再叫左個朱古力抹茶,太多朱古力味,飲唔到抹茶味。

仲有其他新出產品,下次再試。
2017-09-11 56 瀏覽
阿華田軟雪糕死啦,我真係好鍾意食雪糕, 食到不能自拔,我諗我手提電話既雪糕相一定多過有自己樣啲相。。。今日不幸俾我見到麥當勞又有阿華田雪糕呢。我同事話好飽好飽,但在我威迫利誘之下,陪我食一杯,我點的係筒裝軟雪糕,佢點既係阿華田麥旋風。 阿華田味超濃,有啲似朱古力味,唔會太甜,夠結實(可能今日唔太熱)。朋友的係麥旋風,除左濃郁的阿華田軟雪糕,仲有阿華田朱古力粉同聰明豆,一路食一路short short聲。不過我見到都有少少嚇親,配料份量超多!好開心食到啲咁平又好味即雪糕,一定會食多幾次先!
阿華田軟雪糕

好開心食到啲咁平又好味即雪糕,一定會食多幾次先!

2017-08-22 456 瀏覽
食飽午飯,我地通常會出街行吓,今日同事話好想食麥當勞之前出過既綠茶雪糕。可能仲未係點宣傳,排3個人就到我地了!原來朋友喜歡的並不是綠茶雪糕,而係鍾意食雪糕面既玄米粒。今次啲玄米都經多吓, 就真係幾脆,而且重茶香味,卜卜脆,好有咬口,連埋啲滑滑既軟雪粒食,對比性大,雙重享受。另外仲有綠茶味 Kit Kat插響雪糕面,不過我地就覺得多左,有啲過甜,雪糕本身已太甜,再食就真係承受不了!我地都很浪費咁掉了~綠茶味雪糕就麻麻,除了過甜之外仲唔似綠茶味,好假,雖然話係平,唔可以同綠茶雪糕專門店相比,但都可以同這店之前的紫薯雪糕比掛....

2017-07-14 127 瀏覽
溫習完畢想放縱一點,所以去了''麥當勞''吃個快餐哈哈。因為怕熱氣的關係有很久都沒有食麥當當了,但偶爾就是會有很想食的心情。人很多,點餐後就在屏幕等叫Number再拿餐點了''芝味蘑菇安格斯'',忘了現在可不可以免費轉薯條做粟米,如有的話我會光顧多一點的。 M記的薯條乾巴巴的真的不怎麼樣。這是新岀的 ''芝喳喳芥末雞堡'',烤雞有點乾,煙肉普通,情願叫回狂野火辣脆雞比較好吃。脆薯嘜外表可愛,味道超級難吃,比乾巴巴的薯條更難吃,吃下去成啖粉......也沒有薯味。

人很多,點餐後就在屏幕等叫Number再拿餐

2017-07-04 65 瀏覽
<< 食物 >>抹茶新地 ($8)McD matcha sundae早排試咗麥記嘅抹茶新地。抹茶味唔夠,奶味重。似普通綠茶多啲。質地同平時新地一樣。同其他店嘅冇得比。不過咁平真係唔可以有太高期望。如果抹茶味重就唔係呢個價錢架啦。不過見有抹茶味即管試下者。如果上面係灑上抹茶脆脆 / 淋抹茶醬應該會更好味。
<< 食物 >>
抹茶新地 ($8)
McD matcha sundae
抹茶新地

早排試咗麥記嘅抹茶新地。
抹茶味唔夠,奶味重。
似普通綠茶多啲。
質地同平時新地一樣。
同其他店嘅冇得比。
不過咁平真係唔可以有太高期望。
如果抹茶味重就唔係呢個價錢架啦。
不過見有抹茶味即管試下者。
如果上面係灑上抹茶脆脆 / 淋抹茶醬應該會更好味。
2017-06-23 93 瀏覽
為咗要換開心樂園餐的玩具,我今朝一早就食麥當勞開心樂園餐。我覺得我食得幾健康,揀左粟米。開心樂園餐有比較健康嘅飲品選擇,雖然我今日係飲朱古力,唔算太健康,但係我都係為咗玩具啫。我食麥芝蛋包,麥芝蛋包嘅醬汁真係非常特別,好味。麥當勞嘅包特別軟,雖然明知係因為化學嘢,所以佢先咁鬆軟,但係始終都係好味嘅。終於換到玩具,真係好開心。玩具真係冇咩用,只係一個擺設,所以我換一隻就滿足㗎喇,唔使換曬成套嘅, 玩曬成套都冇位擺。
2017-06-18 113 瀏覽
有電子COUPON,一於試下麥記嘅芝味蘑菇安格斯套餐 (原價 $41個幾,用COUPON 減 $5)。用牛油煎過的蘑菇幾香口,加埋半溶的白芝士,成件事同塊牛扒好夾;總括黎講呢個包唔錯!

2017-06-17
用餐優惠
優惠券
2017-02-18 209 瀏覽
麥當當岀新品,成日形住形住會好伏,都唔知買唔買好呢?總於試左呢個紫薯味新地 $9終於可以唔使食朱古力、士多啤梨新地喇!呢個新地配以 Oreo 窩夫筒,上面仲有一塊Mini Oreo 餅乾,唔使齋食雪糕咁Dry。先食一口oreo餅乾仔,口腔入面充滿左oreo味,細細粒唔會好膩。食下個雪糕先,雖然個筒真係無乜Oreo味,不過口感都比傳統既質感好。而紫薯味都好夠濃,一D都唔假,意料之外既好味!以後再去麥當勞我應該都會食呢個新地,九蚊雞唔錯!
麥當當岀新品,成日形住形住會好伏,都唔知買唔買好呢?

總於試左呢個紫薯味新地 $9
終於可以唔使食朱古力、士多啤梨新地喇!

以後再去麥當勞我應該都會食呢個新地,九蚊雞唔錯!
2016-12-11 192 瀏覽
去完會展看展覽,感到有點口渴,但我沒有帶水。見到不遠處有間M記,便進去拿水喝。M記就是好,專救濟窮人,現在買一枝水,動輒就是$6、7蚊,但其實根本不用喝整支水。去M記拿一杯水就可以省回這筆錢,何樂而不為?最後順便買了個細薯條過口癮便離開。細薯條$5.5,吃的時候仍是熱的,夠脆夠咸,加上茄汁一起吃很美味。

$5.5 (下午茶)
2016-11-29 156 瀏覽
曾幾何時,麥記出左款三角型酥皮朱古力批,都幾好食架,之後,就消失左好耐,今年又再出現,好期待呀,佢回歸既頭幾日不少麥記排長龍,排左成幾個字先到手呀!不過,形狀不再係三角,係「全新」的形狀------即係平時的長方形批,感覺上hea左,同蘋果批的炸脆批皮一樣,入面係朱古力醬,甜甜地咁唔係好勁朱古力味,不濃不淡,口感杰杰地,唔容易流出黎,味道麻麻,個批同個朱古力醬唔多夾,無乜誠意既味道,但見係新野,多數都捧下場既!