2024-06-11 34 瀏覽
#OTIS放假去邊好 #生日派對i’m lovin‘ it 有幸出席姐姐既驚喜生日party🥰 估唔到係充滿童真既麥當勞🍔生日會呀😚OTIS都係第一次參加🤣 又有麥當勞姐姐同我哋玩遊戲👱🏻‍♀️玩Bingo😚 呢個我識喇 搵相同🤣仲有玩左個「開心返埋嚟」🤣🤣 真係好搞笑😙 玩完仲有小禮物🎁又可以畫畫 油顏色🎨最後滿載而歸🙆‍♂️ 有波波 有puzzle 有貼紙It’s time to have fun together 🎉#麥當勞 #麥當勞派對 #mcdonaldsparty #mcdonald#生日會 #生日派對 #派對 #生日場地 #麥當勞姐姐 #imlovinit #party #birthday
#OTIS放假去邊好 #生日派對

最後滿載而歸🙆‍♂️ 有波波 有puzzle 有貼紙

#生日會 #生日派對 #派對 #生日場地 #麥當勞姐姐
#imlovinit #party #birthday
2023-02-12 176 瀏覽
麥當勞新推出咗$25/個早餐,見佢咁抵,梗係要試一試啦😉😉😉😉😉套餐有三款先至係$25 ,有我最鍾意嘅炒雙蛋火腿飽,麥當勞炒蛋真係幾好食㗎,再加上少少沙律醬簡直係絕配,佢既火腿扒一向都係我嘅最愛,再加埋一塊脆脆既薯餅,超爽爆!仲有杯提神嘅熱咖啡☕️☕️☕️☕️☕️☕️,係我忙碌嘅假日早餐🥰🥰😋😋另外,真係不得不讚麥當勞個Apps,由屋企撳完再去拎,啱啱出門口撳咗,去到商場一入去就係話有得拎喇,啱晒忙碌嘅香港人☺️
2023-02-12
外賣自取
早餐
2022-06-19 157 瀏覽
屋邨商場好似翻新咗,但位置係3樓,建議搭lift,不然要狂行樓梯。現在多用app落單,去到已經可以即刻開餐/外賣拎走,一串光陰一串金!餐廳位置尚算充足,早餐水餐如出一轍,性比價什高

餐廳位置尚算充足,早餐水餐如出一轍,性比價什高

2019-10-29 301 瀏覽
由唔知幾時開始,朝早晏左起身唔想煮,就食麥記😂 間唔時一次半次,冇所謂啦😂 每次同仔落嚟食,都一定係點呢2個餐-豬柳蛋扭扭粉 & 珍寶套餐~因為仔又想食扭扭粉又想食熱香餅~呢個月媽咪會仲送薯餅添!超邪惡🤤水準一如既往,薯餅脆,炒蛋鞋,豬柳,包,粉,一定好食!
水準一如既往,薯餅脆,炒蛋鞋,豬柳,包,粉,一定好食!
豬柳蛋扭扭粉
珍寶套餐
豬柳蛋扭扭粉
珍寶套餐
2019-06-24 132 瀏覽
今日到大圍工作未開工前例牌動作就係食早餐今日想食老麥所以就去左麥當奴食個早晨餐個包太過乾令到個口感好硬炒蛋都幾香口好味道漢堡豬扒有少少黑椒味,都算唔錯都唔會太油膩炸薯餅都好好食,唔油膩同夠熱熱奶茶正常野,不過不失
今日到大圍工作未開工前例牌動作就係食早餐
今日想食老麥所以就去左麥當奴食個早晨餐
個包太過乾令到個口感好硬
炒蛋都幾香口好味道
漢堡豬扒有少少黑椒味,都算唔錯都唔會太油膩
炸薯餅都好好食,唔油膩同夠熱
熱奶茶正常野,不過不失
2019-06-10
$27 (早餐)
2019-05-17 144 瀏覽
估唔到連McDonald 都加入芝士奶蓋嘅行列!🧀🧀早幾日見到Juno 同Kay 賣廣告時都想去試一試,有朋友試完都話okay! 咁岩見到McDonald 個App 有 free drink 仲要係芝士奶蓋四季春茶,所以就去試下🧀❤️淨係試左淡奶蓋先,芝士奶蓋都幾香滑,唔會太甜仲帶點咸香,四季春茶由於係綠茶,味道比較淡,唔太突出,各自試完之後就想兩樣撈埋再飲,但係唔係幾撈得埋,撈完之後都係茶還茶,奶蓋還奶蓋感覺唔係太夾
估唔到連McDonald 都加入芝士奶蓋嘅行列!🧀🧀

2018-04-21 245 瀏覽
同朋友打完波,就去麥當勞食個宵夜,咁我見到個新出嘅蘑菇包🍄咪試吓囉~😛我已經要求個包要多醬~ 點知埋位食啦👅滿心歡喜期待😀一打開個包😱我的天張敬軒~得果一啖醬~~有冇搞錯!究竟有冇搞錯!食個包根本就係為咗食個醬,點知個包冇醬~所以我依家唯有根據有醬果啖黎寫呢個食評~☺️係可以既,塊漢堡乾爭爭,但係幾厚既~不過薯條真係要讚!大讚!因為佢炸到我好鍾意食嗰種林之之☺️☺️☺️正呀~媽呀~~鍾意食脆薯條嘅你一定要留意~你可以去第二間啦🤣
係可以既,塊漢堡乾爭爭,但係幾厚既~

鍾意食脆薯條嘅你一定要留意~你可以去第二間啦🤣
乾爭爭漢堡
2016-06-13 267 瀏覽
麥當勞一向都係充滿驚喜,近排又有新驚喜啦,同超超超超hea既蛋黃哥合作,出左一系同蛋黃哥有關既野食,而筆者最鐘意同介紹既就係最有代表性既親子飯堡。香香既米飯夾住鮮嫩既炸雞塊同炒蛋,雞塊炸得好香脆,炒蛋入面有粟米粒,口感好黏稠,有d似糯米,好健康。飯堡入面仲有好野味既蛋黃醬,又有芝士味,味道好夾。簡直就係perfect match~~!!真係好想大聲咁叫 超好味呀!!好味還好味,都有需要改善既,炒蛋炒得太老,如果可以炒得滑d就好啦。

真係好想大聲咁叫 超好味呀!!

2015-05-24 319 瀏覽
見今日麥當榮新地樂買一送一就決定跟媽媽弟弟去試試那新出的新地樂黑加厘子新地樂真的是太甜了……只是一些很甜的糖醬味完全沒有任何黑加厘子的味道另外都點了四隻脆香雞翼公道說句麥當榮的脆香雞翼係大FIT!外脆內軟的不錯只是愈買愈貴了
見今日麥當榮新地樂買一送一
就決定跟媽媽弟弟去試試那新出的新地樂
黑加厘子新地樂真的是太甜了……
只是一些很甜的糖醬味
完全沒有任何黑加厘子的味道

另外都點了四隻脆香雞翼
公道說句
麥當榮的脆香雞翼係大FIT!
外脆內軟的
不錯
只是愈買愈貴了
2015-05-24
2015-05-24 250 瀏覽
麥當勞食品,可能好多人都愛食,今次在麥當勞不是買包,而是雞翼加鮮橙汁,雞翼不會令你失望,次次都很脆,內裏肉汁很多,吾會亁身,所以我一定order,今次還加了鮮橙汁,算ok不太甜。
麥當勞食品,可能好多人都愛食,今次在
了鮮橙汁,算ok不太甜。

2015-05-22
5 分鐘 (堂食)
$25 (宵夜)
  • 雞翼
  • 鲜橙汁
2014-02-28 315 瀏覽
最近麥當勞新推出了超值套餐,原本29元的脆辣雞腿包减至21元!嘩,个包最好吃,雞腿大大塊,又辣又脆又多汁,真值得推介。mcdonald 的美食當然還有麥樂雞餐,同樣21蚊。還有至尊漢堡,夠曬多料塊牛肉又厚。mc donald 真係又平又好食,最適合喜愛junk food 的我。
2014-02-22
5 分鐘 (堂食)
  • 脆辣雞腿包餐
2010-11-22 50 瀏覽
麥當當又有新包~~~今次係法國皇室凱旋堡~~~睇POSTER/廣告覺得個包都幾足料~~有番茄有芝士有肉~!都幾吸引~決定買嚟食下~~~單售要成$18.8都幾貴~不過抱住試下心態~豪D啦~打開包裝盒~又一包裝紙~包的確好大~而且塊肉真係好大!但實在係太乾~個包都唔夠熱~不過好彩都溶到啲芝士~~~~揭開個包皮都會望到幾多醬同茄汁~足料但感覺好肥~!!!!!包皮軟熟~~~呢個抵讚!但用差不多廿蚊再買呢個包應該都唔會了~早知都係買返鎮店之寶~~~9蚊豬柳蛋漢堡啦~~Haha~又抵食~又好味~!!!!
麥當當又有新包~~~
今次係法國皇室凱旋堡~~~
精美but極唔環保o既包裝盒

睇POSTER/廣告覺得個包都幾足料~~
有番茄有芝士有肉~!都幾吸引~決定買嚟食下~~~
單售要成$18.8都幾貴~
不過抱住試下心態~豪D啦~
打開包裝盒~又一包裝紙~
又係極唔環保o既表現~

好大個包~!

包的確好大~
而且塊肉真係好大!
但實在係太乾~
個包都唔夠熱~
不過好彩都溶到啲芝士~~~~

好足料~好多醬~但塊肉勁乾~!!!!

揭開個包皮都會望到幾多醬同茄汁~
足料但感覺好肥~!!!!!
包皮軟熟~~~
呢個抵讚!
但用差不多廿蚊再買呢個包應該都唔會了~
早知都係買返鎮店之寶~~~
9蚊豬柳蛋漢堡啦~~Haha~又抵食~又好味~!!!!
2010-11-21
5 分鐘 (外賣自取)
精美but極唔環保o既包裝盒
又係極唔環保o既表現~
好大個包~!
  • 豬柳蛋漢堡
2010-09-12 138 瀏覽
※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※在麥當勞的食品之中,比較欣賞蘋果批和雪糕多於其他 :蘋果批一如以往,都是那樣的水準,外層夠脆,內裡的蘋果餡料夠熱又美味 ,在連鎖快餐店之中,是個人最喜愛的蘋果批。double Sundae ( 芒果+朱古力 ) 不錯的double Sundae,一次過吃兩種的味道 ,但這次的雪糕不夠凍,以至雪糕融化得太快,朱古力醬份量足夠,芒果醬就是少了一些,如果芒果醬多一些,雪糕又凍一些就十分滿意了。※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※

※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※
在麥當勞的食品之中,比較欣賞蘋果批和雪糕多於其他 :
蘋果批
一如以往,都是那樣的水準,外層夠脆,
內裡的蘋果餡料夠熱又美味
,在連鎖快餐店之中,是個人最喜愛的蘋果批。
double Sundae ( 芒果+朱古力 )
不錯的double Sundae,一次過吃兩種的味道

但這次的雪糕不夠凍,以至雪糕融化得太快,
朱古力醬份量足夠,芒果醬就是少了一些,
如果芒果醬多一些,雪糕又凍一些就十分滿意了。

※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※‧※

蘋果批
double Sundae ( 芒果+朱古力 )
Mc-students studying hard inside the restaurant