2012-01-07 58 瀏覽
有人話 McDonald's 都好寫 個個都知咩味道. 但我只係想講... 香港個豬柳蛋漢堡真是特別好味的, 又呃多個食評, 包比較軟身啱香港人口味, 豬柳比起外國的其實少了酥味也濕多少少但偏香鹹. 蛋就全世界都差不多吧.但加加埋埋, 這個香港版豬柳蛋漢堡 真的會食上癮!薯餅就唔寫了, 同外國一樣味道.

有人話 McDonald's 都好寫
個個都知咩味道.

豬柳比起外國的其實少了酥味也濕多少少但偏香鹹.
蛋就全世界都差不多吧.
但加加埋埋, 這個香港版豬柳蛋漢堡 真的會食上癮!

薯餅就唔寫了, 同外國一樣味道.

2010-11-08 17 瀏覽
今日要在做facial前吃點東西, 又不知食什麼好, 於是就去試新出的CBD紐約特級煙肉雞堡. 怎料, 結果是, 這是我二十多歲以來, 食過的最差的一個麥當勞包包裡面的雞肉, 是一塊炸了的雞扒, 是炸到沒有了肉汁, 很乾很乾的雞扒 包內的煙肉, 細得可憐, 而包內應有的沙律汁, 芥末汁, 都只有一丁點芝士, 無芝士香味, 生菜, 有點苦, 還有那一塊蕃茄, 不新鮮的因此, 用"乾噎"來形容, 最合適不過了. 不過我聽聞有一些麥當勞分店是整得好好味的. 但我也不會試了, 怕怕. 這個套餐盛惠$28.5, 如果我加多幾元也可以去burger king食得更好喇.這個CBD, 不會有下次了.

包內的煙肉, 細得可憐,
而包內應有的沙律汁, 芥末汁, 都只有一丁點

因此, 用"乾噎"來形容, 最合適不過了.

這個CBD, 不會有下次了.
CBD
無芝士香味
雞扒炸到很乾
2010-10-30
$28.5 (午餐)
2010-07-11 8 瀏覽
其實唔係我買的,有人請我飲.好像有啲像 Fruit Punch 嘅嘢,咳葯水味都唔算重! 幾解渴, 下面啲水果都幾好食.不過再叫的機會唔大. 去都去 Joda's Cup 或 貢茶好啲
其實唔係我買的,
有人請我飲.
好像有啲像 Fruit Punch 嘅嘢,
咳葯水味都唔算重!

幾解渴, 下面啲水果都幾好食.
不過再叫的機會唔大.
去都去 Joda's Cup 或 貢茶好啲

夏天好多騎呢嘢出
外賣自取
2009-10-13 11 瀏覽
又有2個鐘時間,又未食晏就!!梗係去m記ee肚先!!電視一有廣告我就已經飛奔去食lu,太掛住喇!order左喇不過點解唔同左既,d汁少左,片肉又好薄wo唉,又一次失望喇下次再試下其他間先,睇下係咪都仲係咁差!!

order左喇

不過點解唔同左既,d汁少左,片肉又好薄wo

唉,又一次失望喇

下次再試下其他間先,睇下係咪都仲係咁差!!
2009-10-02
(非會員)
2009-02-16 14 瀏覽
自從轉了落完單晌旁邊取餐這個方式後,效率差了很多,次次去都慢到無輪。等侯取餐的客人積了大埋人,亂到不得了。今晚我去外賣了個田園沙律,企晌到等了15分鐘,但當時成個 counter 共埋都只得 3-4 個客人,都要等咁耐,落單時個職員告訴過要等 4 分鐘,我說無問題,之後個職員就行開跟其他職員 social,完全好像忘記了我等緊!回家打開一看,田園沙律不是應該有些橙色和白色芝士嗎?!怎麼會沒有了??我最鍾意就是那些芝士,竟然沒有,好唔開心!!

2008-12-19 6 瀏覽
講緊麥記, 也講緊我。麥記這條和風橋今次都算駛到盡, 賣完魚柳就到賣蝦堡。大大個盒, 裡面個包雖未至於幾啖就食哂, 但離飽肚也真是有相當遠的距離。個蝦餅是值得一讚的, 雖然蝦無蝦味但總算見到一隻隻蝦仁, 食得到有點點爽的, 只是搭上了我不喜歡的千島醬, 倒令我有點為難, 而且也不能擺脫醬汁多到個包水浸的流弊。可我未食過日本麥記的蝦堡, 究竟真正的味道該是怎樣, 還得靠想像。又, 這邊廂才環保地重用和風概念, 那邊廂已來個一箭雙鵰, 整個 double 魚柳包大家歎! 真的不是江郎才盡是什麼? 我也真不知寫什麼才好...
講緊麥記, 也講緊我。

$16 (其他)
2008-10-26 3 瀏覽
趕時間既關係,同朋友仔叫了芥末雙層魚柳包餐上車食。一打開個啡色外賣袋,wow,魚柳包個盒好靚呀~haha,講返d野食先。由於當時巴士上實在太多人,幾乎full曬。我地決定首先食薯條,無他的,因為係1點既時候,大部份人都仲未食lunch,係巴士呢撻密封既地方食住咁香既野食,一定俾其他人心中咒罵。據朋友仔講,佢買既時候條人龍勁長,所以薯條新鮮製,即使焗係紙袋十幾分鐘都無損佢脆口並香口,即使唔點茄汁都夠曬味。最後終於食個包喇,噢...雖然係兩層魚柳,但size都仲係好細。朋友仔食左半先輪到我食,可能因為咁,芥末汁流曬係另一邊,所以佢話無咩芥末味,而我就幾次都好攻鼻,不過我幾鍾意呢款醬汁。或者係隔左咁耐先食既關係,魚柳焗到稔pat pat,無黎生氣,一d都唔似炸魚柳。
趕時間既關係,同朋友仔叫了芥末雙層魚柳包餐上車食。

一打開個啡色外賣袋,wow,魚柳包個盒好靚呀~

2008-09-19 5 瀏覽
尋日新出了朱力批,我這個朱力迷點可以唔立即試。外表個子小小成一三角形,有d似印度餐廳既小食。批皮勁厚,但見到有好多層,幾鬆化。入面既軟心朱力漿只得少少,但再多可能會膩,只係略嫌不夠流質。值得一試。p.s. 多謝您
尋日新出了朱力批,我這個朱力迷點可以唔立即試。

外表個子小小成一三角形,有d似印度餐廳既小食。
批皮勁厚,但見到有好多層,幾鬆化。

值得一試。

p.s. 多謝您
2008-08-07 11 瀏覽
22-6-08 (日)九點後的Double足三両,一點也不便宜,勝在牛肉份量多,但味道沒有怎麼特別,看來除了廣告外,還需要改進食物的質素,推出更多新品種。
22-6-08 (日)

2008-02-21 15 瀏覽
我唔知係唔係成日去親都係夜晚關係.....他們員工工作時,可以在客人面前,一面落單一面玩,玩還玩,都唔好係個客面前玩丫~!!我之前在這買了外賣(至尊漢堡餐),食完返屋企肚痾~~~>w<自從肚痾一事後,以後我也不會再去這間幫襯~!!
我唔知係唔係成日去親都係夜晚關係.....
自從肚痾一事後,以後我也不會再去這間幫襯~!!
2006-07-10 3 瀏覽
今日食mcdonalds做dinner,麥樂雞餐加多個new product, 意式朱古力新地杯$10.woo!! 好味呀!!雖然佢唔係一杯滿, 不過份量都okay!係vanilla 雪糕, 加d咖啡味gei sauce, 仲有多好oreo餅碎, 真係好多好多. 加多仔蛋卷.好味道!!! 比想像中的好食. 下次試下杯milkshake 先.另外麥樂雞比起以前細到真係一口size... 薯條亦... no good!
今日食mcdonalds做dinner,