4天前 0 瀏覽
今天早餐點了深海狹鱈魚堡的外賣自取,這間麥當勞製作的速度10分快!在手機下單後,地鐵站走到過去就可以拎了。這個鱈魚布的魚柳比魚柳包大很多,外層10分脆,魚柳的size大過麵包很多,早餐吃這個就很飽了
2024-05-02
早餐
2024-03-06 48 瀏覽
最近mcdonaldshk新推出厚椰奶鐵🥥只要用app買就可以有試飲價$9.9(原價$34),味道清新,椰子味幾濃郁,但唔會有好膩嘅感覺,同咖啡味幾夾幾balance,叫咗少甜少冰,仲有得轉用低因咖啡,不過椰奶唔算好厚,$9.9都值得試試啦!!😎
😎
2023-05-18 246 瀏覽
今日點了M記早餐,預先用麥記的APP落單,D職員好快手呀, 到去唔洗等就即刻有得拎,實在太有效率太方便了。返到公司,個包仲係熱的,  仲好多醬添。嘆埋杯熱奶杯,提一提神先至開始做野。

返到公司,個包仲係熱的,  仲好多醬添。

嘆埋杯熱奶杯,提一提神先至開始做野。

2023-05-18
外賣自取
$50 (早餐)
2021-11-13 640 瀏覽
鋪天蓋地鏡仔炸雞, M 記炸雞又出新口味,  今次輪到爆蒜口味, 唔係唔試呀很美的鏡盒, 有教主陪食, 餐廳入邊播住....Uh-oh uh-oh uh-oh, 味道當然會提升不少吧.入返正題, 打開盒子, 兩件炸雞仲熱騰騰的, 即食非常脆口, 熱氣在所難免, 想食食野就不要計較了.m記炸雞越趨成熟, 炸漿冇以前咁厚, 炸雞肉質juicy, 入口有啲蒜香, 雞肉有少許鹹味, 如果雞件都用蒜頭醃製, 有埋蒜香就更perfect了, 以35蚊兩件加杯汽水, 仲有咁靚既鏡盒伴食, 冇咩投訴了。

2021-01-25 618 瀏覽
Hello Kitty行運孖寶二人餐又引來不小 Hello Kitty 迷,當然包括我😂完全無打算過今晚嘅晚餐就係麥當勞😂麥當勞嘅二人套餐,為咗呢個咁靚嘅Hello Kitty套餐,今晚開餐就係佢👍————————見到咁靚嘅Hello Kitty,食都食得開心D🥳🟫黃金脆薯牛堡:成塊脆薯再加塊炭燒牛、炭燒醬汁夠惹味,包又夠軟熟,估唔到又幾正禾😏———————-🟧板燒雞腿包:生菜🥬爽口,醬汁惹味。雞腿和包又夠軟熟😏———————-🟩脆薯條:比平日的薯條好食好多👍———————-🟪紅豆批:麥當勞嘅批,大部份我都鍾意食,足料紅豆,批夠脆———————-🟥飲品:忌廉特飲:什果賓治——————Hello Kitty系列套餐開心🥳⋯⋯就係咁簡單———————
Hello Kitty行運孖寶二人餐
又引來不小 Hello Kitty 迷,當然包括我😂
完全無打算過今晚嘅晚餐就係麥當勞😂

————————
見到咁靚嘅Hello Kitty,食都食得開心D🥳
🟫黃金脆薯牛堡:

🟧板燒雞腿包:
生菜🥬爽口,醬汁惹味。雞腿和包又夠軟熟😏
🟩脆薯條:
比平日的薯條好食好多👍

🟪紅豆批:
麥當勞嘅批,大部份我都鍾意食,足料紅豆,批夠脆
🟥飲品:忌廉
特飲:什果賓治

——————
Hello Kitty系列套餐
開心🥳⋯⋯就係咁簡單
———————
2020-10-09 315 瀏覽
Lunch唔知食咩就食麥當勞,見佢個app有優惠,超值套餐減$5,於是就叫左芝士安格斯,+$3轉薯格,埋單$42。賣相:幾吸引,個包好大,本身我都驚唔夠飽,但舊牛肉好厚身,薯格就唔係好多,但望落脆身。氣味:一般麥當勞味味道:個安格斯好正,厚身又juicy,比例岩岩好可以啖啖肉,唔會最後只係食到包,芝士味就唔係好出,可能牛味太勁,薯格有驚喜,除左脆身,仲有黑椒味,幾好食。整體黎講,$42係非常抵食,出面d burger 賣成$80-$100一個,有時食下麥當勞可能都有驚喜,下次會再食。

氣味:一般麥當勞味

芝士安格斯
黑椒脆薯格
芝士安格斯
黑椒脆薯格
2020-09-24 65 瀏覽
見到麥當勞出左新既cake,本身諗住等下佢既app出優惠先去食,但一路都冇,於是就自己走去買,伯爵茶蛋糕一舊都差唔多$30,一落上手好輕,都覺得伏伏地,第一咬食落去冇咩味,愈食愈唔好食,成舊cake 都比較硬身,cream唔多,伯爵茶味又唔甜,又冇茶香,似榛子味,我自己唔鍾意呢隻味。
伯爵茶蛋糕
2020-04-23 186 瀏覽
如果唔想出街食飯,但又想飲酒食嘢,麥當勞就幫到我以前一向好小吃麥當勞,所以一直唔知有一桶炸雞🍗食,都係朋友話比我知,所以先知道,朋友話比其他鋪既炸雞🍗不同,咁我又食下晚飯時間,又來喝個紅酒🍷配炸雞🍗炸雞🍗——- 一吃之下,的而且確好味禾,皮薄鬆脆雞肉滑,熱辣辣鬆化入口即溶的感覺,比起好耐之前食過既一間其他舖既楠🐔之後,相比之下,其他鋪油淋淋又不好吃,之後都好小食呢類快餐店的炸雞🍗,今次麥當勞了食咗呢個一桶炸雞🍗,原來麥當勞既炸🐔整得真係幾好食。加埋用來配紅酒🍷,食落又真係滋味又惹味⋯⋯
如果唔想出街食飯,但又想飲酒食嘢,麥當勞就幫到我

晚飯時間,又來喝個紅酒🍷配炸雞🍗

2019-07-08 321 瀏覽
18件麥樂雞套餐係咪伏味濃😏? 麥樂雞嘅滋味醬組合嘅味道究竟係點,等我依家話比大家知啦!👻1️⃣18件麥樂雞套餐 $48🥫香草檸檬🍋醬呢個醬反而最驚喜😼,酸酸甜甜。配上雞塊就解晒啲油膩感。🙃伏味指數:2.01/10🥫蜜糖芥末🍯醬蜜糖味🍯有少甜甜地帶微酸,芥末味幾濃郁。味道正正常常,冇呀好驚喜。🙃伏味指數:3.02/10🥫鹹蛋黃🥚醬我都唔識形容呢個醬,奇奇怪怪咁🤡少少鹹鹹地甜甜地,而且帶酸味🤷🏻‍♀️感覺上有啲醋味🙅🏻‍♀️而且仲幾漏下🤢同舊雞完全唔夾🙃伏味指數:8.99/10🥫南乳燒雞🐣醬燒雞嘅味道完全食唔到,而且比較醎。反而佢嘅南乳味就幾出下🙃伏味指數:9.02/10⚠️整體來講,大家試都係為咗試吓佢係咪咁伏,我自己就覺得可以試一次就夠啦🙈!
1️⃣18件麥樂雞套餐 $48
🥫香草檸檬🍋醬
呢個醬反而最驚喜😼,酸酸甜甜。配上雞塊就解晒啲油膩感。
🙃伏味指數:2.01/10
🥫蜜糖芥末🍯醬
🙃伏味指數:3.02/10
🥫鹹蛋黃🥚醬
🙃伏味指數:8.99/10
🥫南乳燒雞🐣醬
燒雞嘅味道完全食唔到,而且比較醎。反而佢嘅南乳味就幾出下
🙃伏味指數:9.02/10
2019-07-05 188 瀏覽
Happy Friday 當然要放縱一下! 午餐挑戰18塊麥樂雞餐。主角當然係新出嗰四款醬。Lemon Aioli and Honey Mustard sauce 都冇乜驚喜。如果有得再揀可能會換返平時食開嘅 sweet and sour 同 hot mustard. Red beancurd 係南乳醬,同平時食開嘅南乳燒雞點嘅醬差唔多,所以同麥樂雞都幾夾。另外有近排大熱嘅鹹蛋黃醬。味道不及南乳,可能因為本人並不太喜歡鹹蛋黃。個餐轉左粟米不單止減低內疚感,而且減低左食完後飽飽滯滯嘅感覺。

10 分鐘 (外賣自取)
2019-05-12 129 瀏覽
2019年5月11日星期六今日去咗中環返工因為時間非常趕所以去麥當勞買個外賣。我只係點左一樣非常簡單嘅菜式就係豬柳蛋包。我真係冇諗過叫一個咁簡單嘅菜式都可以有問題出現。公司嚟麥當勞有5分鐘路程。一拎起個包摸上手未打開packaging已經覺得麵包皮非常之乾。感覺好似擺咗好耐咁樣樣一打開個包真係想講粗口,搵嚟搵去都見唔到塊豬柳。咁樣都收貨就真係X都食得落唯有行返去麥當勞玩返一個正常嘅包,但係已經浪費左我唔少時間今次醒目點都望一望睇吓有冇嘢先至行返公司今次有返舊肉不過質素都係幾差,麵包都係乾到冇人有
2019年5月11日星期六

都食得落
唯有行返去麥當勞玩返一個正常嘅包,但係已經浪費左我唔少時間

今次醒目點都望一望睇吓有冇嘢先至行返公司
今次有返舊肉不過質素都係幾差,麵包都係乾到冇人有

2019-04-07 1125 瀏覽
咪睇小弟嘅食評好似不時都食好嘢,其實,平貴都會試吓,不過,有時又唔喺食過乜都寫而已。近排見「麥記」推出兩款新包:宮崎風味南蠻炸雞漢堡及金澤風味黑咖喱吉列豬排漢堡,仲賣廣告賣到鋪天蓋地咁,所以,搵次食晏試試佢。小弟今次想試嘅喺前者,因為二年前去過一轉九洲嘅宮崎同鹿兒島,晌當地食過好幾次南蠻炸雞,所以,有種想重溫那些年回味嘅感覺,當然,心裡有數,「麥記」出品跟食地道嘅南蠻炸雞就梗喺有啲落差啦。個宮崎風味南蠻炸雞漢堡嘅包裝好和風,我本身事前就無刻意番意嗰個廣告,所以,對個包都無咩具體認知。一拿上手,爆晒汁,可能落醬太多,瀉晒出嚟,而件炸雞塊幾厚身,嫩就唔嫩滑架喇,但亦唔叫嚡(其實應該都喺跟平常食嘅麥香雞嗰件雞塊一樣),沾滿酸酸甜甜嘅醬汁,除椰菜絲、洋蔥絲,上面仲加有啲蛋沙律,整體味道確喺幾唔錯。薯條換咗沙律杯,無咩好補充,反而杯凍檸茶想講兩句,茶色比較淡,雖然有3塊大檸檬片,但咁大杯就唔多啱比例,故此飲起嚟檸檬味薄啲囉。正所謂好又一餐,唔好又一餐,今餐?都OK啦,「麥記」不時推出新包款,將唔同地方嘅食材、菜式都物盡其用,進行「二次創作」成為新包款,雖然好多人都話「麥記」喺賣垃圾食物,咁佢哋賣
,所以,搵次食晏試試佢。
凍檸茶
正所謂好又一餐,唔好又一餐,今餐?都OK啦,「麥記」不時推出新包款,將唔同地方嘅食材、菜式都物盡其用,進行「二次創作」成為新包款,雖然好多人都話「麥記」喺賣垃圾食物,咁佢哋賣「垃圾」得嚟,都入咗好多心思嘅。
5 分鐘 (外賣自取)
2019-03-21 76 瀏覽
今天是3月14日,麥當勞一年一度的pie day,所有批類食品都只需$3.1元!還記得往年的時候,我錯過了這個一年一次的機會食$3.1元蘋果批,今年當然不會放過。今年麥當勞仲推出了一日限定的野莓吉士批。之前推出過菠蘿批、紅豆批等的,我都通通試食過,呢個野莓吉士批我當然唔會放過。所以我就買了幾個回公司和同事一齊share。批的內餡一半是淡紅色的野莓醬,另一半是吉士醬,非常分明。兩種醬好食之餘又不會太甜,最啱喜愛甜食但又怕肥的人。可惜這個野莓吉士批只賣一天,要不然的話,下次去麥當勞都會再食。

2019-03-14
外賣自取
$3.1 (下午茶)
2019-03-08 70 瀏覽
麥當勞早餐一早沒有什麼驚喜,亦不應該有驚喜,因為同一樣食物每個香港人起碼食超過十年,但是品質方面總是會有一些參差尤其是熱香餅很多時候熱香餅會變得比較燶帶苦味 ,有時 則未夠火喉比較生顏色比較淺白 。今天運氣真好熱香餅竟然是金黃色的厚度適中脹卜卜搽上牛油淋上maple syrup 香噴噴很有滿足感。
2019-01-08 127 瀏覽
2019年M記日日新優惠,今日就係到焦糖蛋糕Oreo麥旋風的新優惠反工休息時間凍冰冰最岩去買雪糕食撞上今期麥旋風有優惠,味道:焦糖蛋糕Oreo用上紙杯裝食用時會比較方便配上4件蛋糕-嘉頓鬆軟蛋糕,個人認為每件蛋糕再分一半搞拌後會食得更方便 現在這樣蛋糕和雪糕會分開食另外配上了好多曲奇碎和焦糖醬麥當勞雪糕我喜愛是因為夠軟夠滑,但食麥旋風唯一壞處是材料與雪糕未夠均勻不知道個時會出朱古力曲奇麥旋風呢味道賣相衞生服務抵食推介
反工休息時間凍冰冰最岩去買雪糕食
撞上今期麥旋風有優惠,味道:焦糖蛋糕Oreo
用上紙杯裝食用時會比較方便
另外配上了好多曲奇碎和焦糖醬