2001-10-25 11 瀏覽
細細個阿媽就帶我o黎食雲吞麵,個陣時覺得真係好掂,雲吞新鮮,湯底夠濃,麵條彈牙,再過對面香記食碗軟綿綿粥就真係最佳配搭。點知呢幾年裝修左之後水準直線下降,個湯底最唔掂,一d鮮味都冇,以前坐o向隔離澳洲都聞倒大地魚煲湯o既味,而家碗麵d湯同清水都差無幾;另外麵又唔夠彈牙,雖然食得出係手打既麵,但係可能d湯淥得太多麵,變左淋淋地,扣晒分;雲吞又唔得,一來蝦唔太新鮮,有陣腥味,二來ma油味好重,雲吞變左怪怪地。所以自從上次之後都冇乜點再去,費事破壞童年美好o既回憶。
2001-05-15 30 瀏覽
  第一次o黎「麥文記」,當然要試下雲吞麵$18 。標榜o既全蝦雲吞果然唔錯,蝦爽口之餘又有蝦味,細細粒,可以一啖一個。而麵底彈牙得o黎無鹼水味,份量雖然細,但可以食到最後一啖麵都係咁彈牙;湯底更加鮮味,唔似一般精湯底飲完口乾乾。
2001-04-06 16 瀏覽
相信佢馳名o既係手打麵,真係好爽好彈,好有質感. 其次係佢個湯底,我估係用蝦殼熬出來o既上湯好鮮(我都飲晒) ,不過佢o既雲吞及水餃只是一般的貨式, d 蝦真係好唔新鮮, 還帶有少少霉, 而個水餃麵得三粒水餃一個麵底($19) 男人邊到夠食呀??? 唔通真係只叫淨麵先係最perfect???
2000-08-01 18 瀏覽
雲吞好細粒又冇蝦味、碗麵又細碗,仲賣咁貴。<br>碟油菜又淨係得o個四五條,認真過份!<br>地方亦相當污髒,D 呀伯服務勁態度仲勁差。<br>
雲吞好細粒又冇蝦味、碗麵又細碗,仲賣咁貴。
<br>碟油菜又淨係得o個四五條,認真過份!
<br>地方亦相當污髒,D 呀伯服務勁態度仲勁差。
<br>
2000-07-12 15 瀏覽
來食番個真材實料的麵都算係咁啦,少係少d,叫做食過,番唔番尋味就..我就唔會啦.
2000-06-07 41 瀏覽
唔多掂~ 牛腩-- 幾好, 不過又唔覺得特別好食~ 雲吞-- 好咸~ esp. D 蝦醃得太耐~ 油菜-- 好多蟲~ 一碟at least 4 條~ 而且蠔油要另收$1~ 而且D 麵size 好細, 又唔俾" 雙拼"~ 唉~ 失望~
1999-12-30 23 瀏覽
蝦子撈very good, 白灼韭菜係我最喜歡的,不過D 雲吞都唔錯~" 好食" 。
1999-12-30 19 瀏覽
雲吞麵唔係好特別~ 最正係個蝦子撈同白灼韭菜~d 蝦子食到你唔停得口..
雲吞麵唔係好特別~
最正係個蝦子撈同白灼韭菜~
d 蝦子食到你唔停得口..