2018-11-21
成日聽朋友話呢間好正,終於有機會趁經過,得閒d可以抽時間買杯試下。但係門口真係好多人,落單比錢其實都快,不過等野飲先係重頭戲。收銀個到,已經寫明要等20分鐘,但係比錢個時,收銀都話人多可能要等30分鐘登登登—-「黑糖鹿丸鮮奶」第一次試,都係買杯招牌經典而且大家真係要睇呢個飲法,有2個step 。第一,先唔好搖晃,直接飲。我第一次咁樣飲珍珠,飲落口底下d珍珠仲係暖既,暖既時候同黑糖intensive 咁撞埋一齊,但係又唔會太濃味,幾唔錯(發現新大陸)。第二個step就係搖左幾下先飲用,即係平時既飲法。黑糖、鮮奶味互相balance,珍珠咬口剛剛好。個杯其實比較細(貴精不貴多),但係價錢都係平時珍珠奶茶價,性價比唔太高。加上要等咁耐,我未必會強烈推介,但係如果未飲過,或者咁岩個日好似人流較少/真係得閒d,係附近行緊街,都可以一試。
登登登—-「黑糖鹿丸鮮奶」
第一次試,都係買杯招牌經典
黑糖鹿丸鮮奶
而且大家真係要睇呢個飲法,有2個step 。
第一,先唔好搖晃,直接飲。
黑糖鹿丸鮮奶