2024-07-18 0 瀏覽
每個女人,每個月最關心嘅除咗出糧💰之外,相信就係月經🩸。喺香港生活和工作節奏急促,都市人冇時間煲湯水進補🍲如果係百忙中,還要獨自忍受經痛,實在是種折磨😫經期後,食鴻福堂豬腳薑醋能夠幫助女生補充氣血,月經暢順,大家都可以試吓🫶🏻🫶🏻【份量】一人份量,不含防腐劑🚫✴️豬腳2-3件✴️老姜2-3件✴️蛋2隻【食後感】✔️老姜🫚不是很辣,但好明顯有助驅寒去濕,行氣活血✔️醋不是很酸😋,能消腫散瘀,幫助身體解毒✔️豬腳🐖多肉多皮,含豐富骨膠原,可以補益養顏✔️雞蛋🥚也很入味,不會煮得太老
每個女人,每個月最關心嘅除咗出糧💰之外,相信就係月經🩸。
喺香港生活和工作節奏急促,都市人冇時間煲湯水進補🍲
如果係百忙中,還要獨自忍受經痛,實在是種折磨😫

【份量】一人份量,不含防腐劑🚫
✴️豬腳2-3件
✴️老姜2-3件
✴️蛋2隻

【食後感】
✔️老姜🫚不是很辣,但好明顯有助驅寒去濕,行氣活血
✔️醋不是很酸😋,能消腫散瘀,幫助身體解毒
✔️豬腳🐖多肉多皮,含豐富骨膠原,可以補益養顏
✔️雞蛋🥚也很入味,不會煮得太老
2024-07-18
5 分鐘 (外賣自取)
紀念日
  • 豬腳薑
2019-10-08 266 瀏覽
這次來到鴻福堂買東西 看到好多產品也變了變了低糖飲品 現在只賣新鮮飲品 包裝的要去超市這裡是自助取東西 然後付款 與一般超級市場一樣所以是沒有服務可言的 環境一般 有幾個坐位🤔·蝦醬蝦米豚肉紅米飯 HKD$30·火麻仁 HKD$24·川貝枇杷雪梨茶 HKD$28·川貝雪梨海底椰 HKD$28最後買三枝飲品及一個飯 價錢與新鮮涼茶店差不多飲品可以選擇冰/熱飲的 飯也可以叫店員幫忙加熱但勝在地理位置比較方便一點 所以很多人在這買

這次來到鴻福堂買東西 看到好多產品也變了

最後買三枝飲品及一個飯 價錢與新鮮涼茶店差不多
飲品可以選擇冰/熱飲的 飯也可以叫店員幫忙加熱
但勝在地理位置比較方便一點 所以很多人在這買[悠闲]
2017-04-23 277 瀏覽
而家愈黎愈難搵到茶葉蛋買,要好食就更難。鴻福堂既茶葉蛋由細食到大,可惜而家味道只係一般般,先係請埋d講野唔正既阿姐,D蛋又加左價,唔夠入味,又貴..好令人失望。睇黎下次都只買佢d支裝飲品算了..
而家愈黎愈難搵到茶葉蛋買,
要好食就更難。
鴻福堂既茶葉蛋由細食到大,
可惜而家味道只係一般般,
先係請埋d講野唔正既阿姐,
D蛋又加左價,
唔夠入味,又貴..
好令人失望。
睇黎下次都只買佢d支裝飲品算了..
茶葉蛋
2017-04-22
下午茶
2015-08-10 250 瀏覽
早前團購買左d coupon,就飲左好多唔同味ge野飲就咁去買要$26蚊支果d首先講下我最中意ge雪耳竹笙鮮椰露,聽到椰露就知係肥野,姐係正野!!飲落去唔會太甜,好香椰奶味,仲會飲到d雪耳一粒粒咁好好味,我覺得d雪耳係重點然後我屋企人就中意杏仁露,貪佢杰身,又好有杏仁味。不過我個人認為太大陣甜味,我就飲奶時溝少少杏仁露,咁就正喇!椰香紫米露,個椰字姐係好味LOL咁d紫米又係一粒粒咁係好正其實冬天d味正d,例如有個燕窩奶露,係好似甜d ge奶咁但又係有d雪耳碎好好味,我唔信佢有燕窩比我架喇(而且食燕窩的話覺得d燕子好慘),好味咪得囉,反正呢d都算係甜品,我都冇諗過會唔會養顏啦其他味我麻麻地,係以上呢幾隻好味,可能因為其他冇咁高糖啦,哈哈
早前團購買左d coupon,就飲左好多唔同味ge野飲
就咁去買要$26蚊支果d

椰香紫米露,個椰字姐係好味LOL咁d紫米又係一粒粒咁係好正
其實冬天d味正d,例如有個燕窩奶露

外賣自取