鳥華

鳥華 (已結業)

Torihana
鳥華 (已結業)
Ivy Yeung888
好好味嘅拉麵
Ivy Yeung888
2016-06-30
關注
拉麵有兩款湯底,第一款雞白湯湯底,雞味濃,湯底奶白色,第二款係醬油湯底,醬油味好香,兩個湯底各有特色。拉麵麵身滑而有彈性加上香蔥好好食。叉燒味亦很香,一個套餐會再加一碗細飯,個飯就一般般,不太吸引,但就一定好夠飽。查看更多
Sumfood
保持水準,失望
Sumfood
2016-06-09
關注
只可以講係v-city吾知可以食咩野之下又吾洗等位的拉麵舖…去到8點,今次我選擇食左辛辣豚肉湯拉麵 加 餃子味道只屬一般,因為肉偏少而面質偏淋,辣度中辣但冇辣味,份量適中。餃子冇咩味但夠熱,冇餃子醬,想落醋又冇味,和上次黎都係失望,下次行遠少少去市中心食仲多選擇查看更多
馬克臣又貝
回味無窮的雞白湯拉麵
馬克臣又貝
2016-06-06
關注
鳥華拉麵魚介雞白湯拉麵🍜$79之前想去尖沙咀試下佢地個雞白湯,點知原來無左,入屯門比我見到,就9秒9坐底,魚介雞白湯帶有淡淡的鰹魚香味,湯頭濃郁,不像🐷骨那麼肥膩,但略為偏淡,叉燒又係比較淡,沒甚肉味,但面質彈牙有爽口,這𥚃蔥花是免費加碼的,小第非常喜歡,把湯一飲而盡這是對一碗拉麵的尊重吧!それはそれのためにラーメンについてのスープボウル排水しました!查看更多
個湯咸咗好多
2016-05-01
關注
味付蛋這個味道一般,隻蛋是凍。我覺得爭些小綠茶,冇特別雞白湯拉麵個湯太咸了 ,叉燒味道一般,拉麵太淋有時去Vcity一個人吃晚餐。主要屋企人不在屋企時候,早前又在Vcity吃晚餐。我揀吃拉麵,鳥華而家只有Vcity一間店。可能拉麵競爭太大,開始做不住。鳥華之前去過幾次,今次叫雞白湯拉麵,湯頭比以前咸咗好多,好彩叫綠茶1支,拉麵煮得太淋了 ,味道整體唔好吃,服務就一般,這裡不用等位呀,應該冇下次了查看更多
食神小BU
物不所值的拉麵!!
食神小BU
2016-02-27
關注
昨天到屯門買東西,誤以為這間是灣仔鳥華亭的分店(因門口掛了紅布及鳥華字體有些相似) ,餐牌上所顯示的雞湯拉麵也與灣仔那間正宗的有些相似。不過那天感冒卻叫黑蒜油豚骨湯底的拉麵,本人十分愛吃拉麵及對味精非常敏感,湯一入口已感到不妙,他們落了不少味精,沒有濃郁豚骨湯味。:(其次他們所用麵條又不是正宗日本麵,沒有蛋香之餘麵身又沒有彈性。:(叉燒方面更差,肉質粗硬又沒有肉味,比"味X拉麵"還差。:(這碗沒有質素的拉麵竟收取日本正宗拉麵的價錢,真是過份﹗﹗查看更多
ivycheungivy
雞湯白拉麵
ivycheungivy
2015-08-03
關注
小弟鐘意雞湯,當然就點了個雞白湯拉麵,雞湯的味道香濃,不過有點過火,勝在沒有油,麵質感是偏硬,掛湯一般。雞肉一般,都係豬肉還好。大體上,味道偏鹹,麵條質感一般,偏硬身,掛湯能力一般,真係麻麻,只係湯夠味。不過勝在環境舒服。查看更多
阿啦
雞湯拉麵
阿啦
2015-07-22
關注
黎到V-CITY, 見有拉麵食, 就去試試, 同友人各點一碗拉麵, 再點多個小食.店子細細, 座位又估唔到甘多, 都唔算好迫. 店員都有禮貌, 只係有時冇視你, 可能夢遊緊.衛生麻麻, 我都知星期六多客, 但係太唔乾淨啦, 雞骨係地下, 而且D座位好油.講返食物先.一番雞白湯拉麵 ($79) :個湯唔油好清, 睇落好似老火雞湯, 而且好有膠質, 見佢開始起一層膜就知.濃郁既湯, 雞味反而少, 但好似豬骨加雞既味.紫菜另上既, 自己放落去.麵質爽滑彈牙, 唔會煮到過淋, 幾好味. 味付蛋仲有少少未熟哂, D蛋黃好香又滑, 而且好入味.叉燒有2塊, 睇落乾硬, 但原來食落好易咬鬆化既肉, 肉味唔算濃, 唔係好肥, 但食完膩膩地.特盛雞白湯拉麵 ($118) :同樣紫菜另上, 基本上同一番雞白湯拉麵一樣, 只係多左幾塊叉燒, 同有D蔥.分量比較多, 岩男仔食.炸雞 ($4X) :岩岩炸起, 夠哂熱. 脆卜卜既. 不過雞肉鞋D, 同乾身D, 不過都好惹味香口.(其實我地叫錯左, 我地想試門口放住個D一口炸雞粒, 下次再試啦).查看更多
+ 3
一番雞白湯拉麵
拉麵, 味附玉子
特盛雞白湯拉麵
午市拉麵又OK
2015-07-08
關注
Vcity是屯門大型商場之一,我每天放工都會經過VCITY,Vcity内食店基本上去過,徐了酒樓同日式燒烤未去過之外,屯門拉麵店不能同市區相比,鳥華是光顧次數算多,這兩日去了vcity吃午餐,無意中發現多了特價午市,主要輕食為主,而家有不少餐廳推出輕食午餐,女人又怕肥又要四處食,輕食幫到追求健康OL,今次点了雞白湯拉麵(49元/餃子)+5元汽水,另加味付蛋(10元) 我覺得拉麵又幾好吃,只是拉麵稍為硬身些小,我愛吃軟身拉麵,雞白湯味道又不太咸,我飲了半碗,湯底味道唔錯,餃子亦好好吃,餃子的皮夠薄就唔夠多肉汁,整體幾好吃,服務就一般,地方十分適中,座位亦坐得舒適相比市區同元朗,屯門冇咁選擇,拉麵店在屯門算多,我覺得鳥華已經幾好查看更多
+ 1
shopkid
拉麵普通量少湯底太鹹
shopkid
2015-03-15
關注
星期日其實已經接近兩點先食lunch點知四圍都好多人想起呢間一直都好想試 點知坐底睇完餐牌先知大問題 餐牌𥚃面有尖沙咀店限定另外有一部份係晚上6點先開始供應 可以點既選擇無幾 點了佢哋引以為傲既雞白湯麵加蛋 上菜快但拉麵普通量少湯底又太鹹 唯一係個雞蛋好食 埋單$79加一 食完好似冇食咁 真係只此一次下不違例:(查看更多
waiyan210
雞白湯^^.......鳥=雞
waiyan210
2015-02-23
關注
本來諗住吃隔離(牛角燒肉)點知要等好耐先有位.....走左去隔離鳥華啦麵.....一直都想試一試...今天有機會了睇餐牌...款式不多...主打雞湯..當然要一試....我點了雞白湯叉燒拉麵湯底農得黎好香雞湯味...麵身帶小粗有點韌感覺..唔會軟林林..合我心意.至於叉燒厚度ok入味的但淋而不滑.食落有點兒爭小小的感覺 ....整碗麵黎講都可說是好食的老婆點的滑蛋猪扒飯...也可以猪扒應該是即炸的.....滑蛋煮的時間很好...炸猪扒入囗時仍然脆囗...不過飯質偏硬....要扣分............總結(鳥華)黎講都可以是一間一試無防的啦麵店..但不要其望過高...也不會話難食到放不進口裏的..............查看更多
雞白湯叉燒拉麵
滑蛋猪扒飯
今晚又去VCITY烏華拉麵
2015-02-15
關注
最近成日去VCITY光顧它的食店,今晚就去了烏華拉麵,烏華拉麵去過3次,今晚点了濃蝦湯海老拉麵(79元),湯底看上去好似好濃味,其實一點都不濃味,拉麵今晚水準一般啦,我覺得只是一般,應話呢個拉麵不太啱我口味,清湯底較為啱我口味多D,我覺得烏華都OK,服務都OK,今晚不算太多人,不用等位,座位任坐,呢度地方不算好大,我覺得座位坐得舒服味道:濃蝦湯拉麵只是一般,湯底不算太濃味,蝦只是蝦干,不如叫蝦干拉麵啦,給它的名字誤導咗服務:都OK環境:地方不大,尚算舒適番吃:間中來就OK 查看更多
enjoysandy
一人午餐
enjoysandy
2015-01-31
關注
收左工番到屯門,等埋老公去巴倫紐睇戲,lunch就自己搞掂。自己一個,星期六既下午係新墟呢一帶食野一定多人,但我又唔想同人搭枱,又想坐得舒服,價錢又要合理.....哈哈,其實我都幾奄尖架。否決左m記,海皇粥店,上海野,tomato otamot.....最後比我搵到佢—鳥華,唔係因為佢好好食,因為我都係第一次試,70多元食個正宗的日本拉麵都算係咁啦,最重要係佢有適合“單身人士”用餐的位子,就係對住個落地大玻璃,望住一田超市用餐喇。既可以免卻跟陌生人打對面坐的尷尬和拘謹,又可以閒適地用餐,慢慢食都得哩!至於食物,我只可說ok啦,個麵同湯底無咩特別,不過隻糖心蛋好好味!义燒都不錯!如果下次我都係要自己一個食lunch, 我都會再食呢間,但下次會試佢d飯查看更多
Tingll
好油加無味嘅白雞湯底
Tingll
2014-10-28
關注
:(點了個下午茶餐嘅白雞湯底,個湯底又油又無味,拉麵又普通,好彩無食正價嘅拉麵,唔係就浪費左幾十蚊,價錢又貴……個茶係立頓茶包,仲要唔夠熱。食過今次就夠,唔會再嚟。查看更多
冰燄火人
好難食嘅拉麵
冰燄火人
2014-09-25
關注
好吧, 首先講他們引以為傲的湯底, 龍蝦湯底得個鹹, 雞肉湯底又淡又好難飲, 豬骨湯沒有豬味. 然後拉麵非常硬身, 難食.叉燒很低質素難食, 雞肉感覺比麥記的差幾皮. 黑豚骨質素很差得個鞋, 芝麻雞翼肉少味道差.另外雖然人流少, 但上菜速度出奇的慢... 食個半鐘有五十分鐘的等待, 廚房比新人練習緊煮麵?查看更多
豚兒
連普通的拉麵都不如
豚兒
2014-07-01
關注
:(拉麵款式好少,來來去去都只得叉燒一種,只係不同湯底選擇。:(濃蝦湯底好咸。:(叫左個鷄亦好似食緊麥當當咁無特別。:(鷄白湯還可以,但拉麵好硬…叉燒唔好食。:(咁嘅價錢同一wind堂和屯王好好多倍,一定唔會再食。查看更多