2019-07-13 1552 瀏覽
難得兩公婆撐枱腳,當然要做下準備,見逸園鳥居評價吾錯,又啱曬我地口味,仲有sake 😍😍地方算大,全店日本裝飾,很具日風,服務也是日本級,會為我們介紹食物和sake 貼心💕先來個蟹子沙律🥗打開個胃😂😂 很多蟹子呢可以自己揀Sake杯,好靚靚呀😍😍呢款安藝虎飲落陣陣花果香,店心仲特意拿上冰桶👍👍刺身點了3款,蝦超大只,jam口架,連蝦頭都吾放過,帶子厚切,鮮甜爽口😋😋海鮮系列💕活帆立貝,配上味噌,不錯的配搭,活的始終較鮮🤣網燒活鮑魚,燒完後切開一片片,方便分享蟶子皇超大隻,用上牛油蒜蓉,非常之香,未入口已經陣陣香味,cut 開幾條,細細口,啱晒啲lady😌😌😂😂第一次食鹽燒岩魚,好鮮甜冇乜骨,而且好多肉,點上特製醬汁,好好味🥰🥰其他串燒都很講究,雞翼一夜干非常之特別,外皮脆卜卜好似食薯片,肉質依然嫩滑,呢個食法超鍾意厚切牛舌同樣出色,爽口有牛味,師傅火候拿捏得剛剛好👍👍日本直送柚子雪皅,酸酸地,一解油膩感!千層蛋糕口感非常好👍總括來說,很滿意,食物種類選擇多,服務一流,食材高質👍👍

先來個蟹子沙律🥗打開個胃😂😂 很多蟹子呢

可以自己揀Sake杯,好靚靚呀😍😍
呢款安藝虎飲落陣陣花果香,店心仲特意拿上冰桶👍👍
安藝虎

刺身盛

海鮮系列💕
活帆立貝,配上味噌,不錯的配搭,活的始終較鮮🤣
燒活帆立貝

網燒活鮑魚,燒完後切開一片片,方便分享
網焼活鮑魚

鹽燒岩魚

厚切牛舌同樣出色,爽口有牛味,師傅火候拿捏得剛剛好👍👍

日本直送柚子雪皅,酸酸地,一解油膩感!千層蛋糕口感非常好👍

總括來說,很滿意,食物種類選擇多,服務一流,食材高質👍👍
安藝虎
刺身盛
燒活帆立貝
網焼活鮑魚
鹽燒岩魚
2019-07-13 890 瀏覽
舊同事約食物,遷就佢放工就係銅鑼灣逸園,就在地鐵站旁,非常就腳,今次揀左係17樓,門面內在裝修都如日本,唯一附瞰下去是希慎和夜晚銅鑼灣迷人街景🤗🤗食材基本上都是日本,菜式以刺身,串燒為主,飲下sake,談下近況,一大樂事😌友人揸車,飲蜜桃梳打😂我就飲sake 安藝虎 細細支,入口陣陣花果香,配串燒👍👍日本餐廳總少不了食刺身,帶子,🦐、三文魚,新鮮,果然高質每樣叫一只share ,可以滿足貪心既我地😂😂蟶子皇用上牛油蒜茸,師傅好細❤剪成一段段,方便入口,好爽口,鮮甜😋活帆立貝,切成一片片燒,再加上自家制味噌醬,與別不同,而且超級大隻😬😬網燒活鮑魚呢個食法最原汁原味,而且火候剛好,非常彈牙👍👍不得不提厚切牛舌,非常爽口,稍稍加鹽和黑椒已經帶出其濃郁牛味,可見高質食材🥰🥰其他同樣好味雞亦一夜干,皮非常脆😍露荀豬肉卷爽脆得來加上豚肉,拿捏到平衡鵝肝炭燒的食法很特別,外脆內軟,香到呢⋯⋯😆😆最後,食埋甜品🍮干層蛋糕、柚子雪葩🤩🤩飲飽食醉,高質美食伴上稱心服務,舒舒服服渡過一晚❤❤

日本餐廳總少不了食刺身,帶子,🦐、三文魚,新鮮,果然高質

每樣叫一只share ,可以滿足貪心既我地😂😂

蟶子皇
用上牛油蒜茸,師傅好細❤
剪成一段段,方便入口,好爽口,鮮甜😋

網燒活鮑魚
呢個食法最原汁原味,而且火候剛好,非常彈牙👍👍

其他同樣好味
雞亦一夜干,皮非常脆😍

露荀豬肉卷
爽脆得來加上豚肉,拿捏到平衡

鵝肝
炭燒的食法很特別,外脆內軟,香到呢⋯⋯😆😆

最後,食埋甜品🍮干層蛋糕、柚子雪葩🤩🤩

飲飽食醉,高質美食伴上稱心服務,舒舒服服渡過一晚❤❤
2019-07-12 46 瀏覽
鮮菜沙律($24) 蘿蔔、椰菜、青瓜等切條狀,蔬菜新鮮,單吃/點味噌醬吃都各有特色。溫泉蛋娟豆腐沙律($88) 沙律配菜多,非常清新的前菜。沙律配芝麻醬,毫無疑問係好吃的。😂刺身盛($288) 刺身非常新鮮,厚切三文魚和帶子非常有口感,最驚艷是蝦刺身好好好大隻。🤤北海道原隻海膽($128) 第一次吃原隻的北海道海膽,除左鮮甜,還是鮮甜。😋Suntory生啤($174/3) 吃串燒一定要配🍻/🍶。清酒選擇亦很多,好適合喜歡飲酒的朋友。七味魚翅($78)魚翅烤得香口,配啤酒好正。🍻網燒活鮑魚($148) 鮑魚肉質鮮嫩,配上薄薄一層醬汁,咸甜咸甜很好吃!鹽燒鮪魚尾($328)平時食居酒屋一定唔會點鮪魚,擔心會很腥,但鳥居的鹽燒鮪魚尾魚肉很有鮮味、魚皮更是香脆可口。😋活帆立貝($316/2)、聖子皇($256/2)食材只要夠新鮮,簡單的調味,已經很足夠。厚切牛舌($136/2)、黑牛頂葉片($136/2)呢兩款串燒是我最最喜歡的菜色,厚燒牛舌嫩滑多汁,黑牛頂葉片肉汁豐富,充滿牛味,非常出色。😋👍🏻明太子玉子($108) 玉子嫩滑、明太子份量多,好吃!雞翼一夜干($114/3)雞翼外脆內嫩,充滿
鮮菜沙律($24)

溫泉蛋娟豆腐沙律($88)

刺身盛($288)

北海道原隻海膽($128)
第一次吃原隻的北海道海膽,除左鮮甜,還是鮮甜。😋

Suntory生啤($174/3)

七味魚翅($78)
魚翅烤得香口,配啤酒好正。🍻

網燒活鮑魚($148)
鮑魚肉質鮮嫩,配上薄薄一層醬汁,咸甜咸甜很好吃!

鹽燒鮪魚尾($328)

活帆立貝($316/2)、聖子皇($256/2)
食材只要夠新鮮,簡單的調味,已經很足夠。

厚切牛舌($136/2)、黑牛頂葉片($136/2)

明太子玉子($108)
玉子嫩滑、明太子份量多,好吃!

雞翼一夜干($114/3)
雞翼外脆內嫩,充滿肉汁,是我心中烤雞翼前三名。🤣

雞丸($174/3)
雞串加蛋食法好新穎,熱辣辣的雞肉浸入雞蛋皇,蛋皇變熟,帶糖心蛋效果,值得一試。

露荀豬肉卷($68/2)
豬肉燒得香口,露荀爽口多汁,熱辣辣非常好吃。

西班牙黑毛豬($368)、松露雞肉串($76/2)
今晚吃左好多肉,雞牛豬,很滿意。

甜品分別點左柚子雪葩($78)、
蘋果雪葩($78)及日本糯米糰($28)。雪葩非常清新,特別喜歡柚子雪葩帶有濃濃的柚子味。另外,紅豆糯米糰的紅豆餡綿密、糯米煙煙銀銀非常有口感。大讚! 🥳

上openrice睇下銅鑼灣有咩推介食肆,發現呢間鳥居好多人好評,我同朋友懶得自己發掘好野食,決定跟住叫就掂啦😂呢度環境好舒服,真係好適合同朋友食下小食、摸下酒杯底、傾吓計串燒同海鮮都好鐘意食摸酒杯底時間就馬上點左柚子梅酒&柚子檸檬酒酒味唔重,酸酸甜甜,好易入口,好岩女仔飲見到好多人點呢個前菜,睇落好似好普通,但職員介紹醬汁,點落去生色不少超大隻聖子呀,好爽好彈牙,即叫即整,鮮味十足,加埋蒜蓉同蔥,好惹味網上必點食物,鹽燒鮪魚尾,燒得好出色,鎖住左魚肉汁,四周充滿膠原,配上特色豆瓣醬,感覺好特別,第一次食但令我好難忘活帆立貝加上秘製燒汁,更加帶出帆立貝嘅鮮味朋友大叫好食既厚切牛舌,一食就想馬上encore,其他地方一定食唔到咁好食咁話黑牛頂葉片煎得啱啱好,裏面仲係好juicy雞翼一夜干,但燒得一啲都唔乾,雞肉仲係嫩滑,唔洗點其他醬汁都一樣好味一串串的雞丸,職員話特色就係要點埋生雞蛋醬出奇地夾,蛋醬滑口,加強雞肉口感好似平時打邊爐加生雞蛋做醬汁咁👍🏻雞肉入面有冬菇,味道有啲似日式餃子嘅餡料,但這更嫩滑日本糯米糰,呢個甜品真係驚喜,入面係紅豆同黑芝麻,唔會太甜,但煙煙韌韌,推👍🏻👍🏻呢間鳥

串燒同海鮮都好鐘意食

摸酒杯底時間就馬上點左柚子梅酒&柚子檸檬酒
酒味唔重,酸酸甜甜,好易入口,好岩女仔飲

活帆立貝加上秘製燒汁,更加帶出帆立貝嘅鮮味

黑牛頂葉片煎得啱啱好,裏面仲係好juicy

一串串的雞丸,職員話特色就係要點埋生雞蛋醬
出奇地夾,蛋醬滑口,加強雞肉口感
好似平時打邊爐加生雞蛋做醬汁咁👍🏻
雞肉入面有冬菇,味道有啲似日式餃子嘅餡料,但這更嫩滑

呢間鳥居能夠帶出日本居酒屋嘅味道,好chill好relax

難得去銅鑼灣接姊妹收工,當然要去居酒屋飲返杯!鳥居係唔錯嘅選擇!環境夠暗,傾心事一流!摸下酒杯底先,分別有柚子梅酒同柚子檸檬酒!好岩女仔飲!好易入口,飲多幾杯都唔怕第一道菜係蟶子,配埋香葱啲鮮味出哂黎!好鮮甜!最值得一提嘅係呢個超級好食嘅牛舌!好juicy!味道唔會過咸!配埋佢啲鹽同汁係想食多幾串!之後呢個鮪魚尾真係好有驚喜!好大件!!配咗個豆瓣醬又幾得意!呢個估都估唔到係黑牛頂葉片!第一次食呢個!口感似牛排!不錯呢!呢個帆立貝真係要再叫多個先得!好食到暈!啲醬汁完全配合到!仲有火灸過!yummy!黎得居酒屋一定要食雞肉棒!撈蛋黃汁係必食精華!另外雞翼都好香脆!熱辣辣配埋青檸汁好醒胃!最後係燒糯米團!有芝麻同紅豆兩種口味!面頭有脆卜卜嘅蜜糖!咬落又軟綿綿!好鐘意食!要再叫!今次真係食到好飽又好enjoy!!10點後日本啤仲買一送一!下次黎過!
難得去銅鑼灣接姊妹收工,當然要去居酒屋飲返杯!
鳥居係唔錯嘅選擇!

第一道菜係蟶子,配埋香葱啲鮮味出哂黎!好鮮甜!

之後呢個鮪魚尾真係好有驚喜!好大件!!
配咗個豆瓣醬又幾得意!

黎得居酒屋一定要食雞肉棒!撈蛋黃汁係必食精華!

另外雞翼都好香脆!熱辣辣配埋青檸汁好醒胃!

2019-07-09
2019-07-09 724 瀏覽
星期五晚上,炎熱間中有雨。在SOGO旁邊的這幢大樓裡面全是餐廳,其實現在找吃的真的很方便,今天下班後就跟好友來到這家串燒店。主要是被它的名字吸引,鳥居於日本傳說中是連接神域與人間的通道,屬結界的一種,又一說法是鳥字於日語中單用時可解作雞,故又有放置雞的木架一說。顧名思義,這居酒屋有可能以雞串比較有名。從電梯門外,到裡面的裝潢格局走日式風,燈光幽暗,環境熱鬧,甚有置身日本居酒屋的感覺。裡面有開放式吧台,可以看到師傅們在面前烤串燒,不過已經有客人,這晚就不能坐在吧台了。點菜前我們很有共識的先點兩杯三得利黑麥啤酒,泡沫綿密,入口充滿濃濃麥芽香氣,醇厚回甘,配燒物實是適合。味噌燒活帆立貝 $158帆立貝為北海道出產,然後塗上自家製味噌醬烤,入口彈牙。蒜香蟶子皇  $64蟶子產地為紐西蘭,上面鋪滿蔥花和蒜茸,口感爽彈,而且淡淡牛油香在口中奠發。明太子雞翼  $58以原隻雞翼親自取骨起肉,再釀入滿滿的明太子,不是從供應商訂的貨,故此雞肉嫩滑,跟明太子的鮮味配合得恰到好處。鹽燒鮪魚尾  $328份量之大我們驚呆了,鮪魚尾巴部位柔軟細滑,嘴唇的黏稠感是豐富的膠原蛋白,魚皮微焦香脆,鹽燒提升魚肉鮮香。再
星期五晚上,炎熱間中有雨。

三得利黑啤
味噌燒活帆立貝
味噌燒活帆立貝 $158
帆立貝為北海道出產,然後塗上自家製味噌醬烤,入口彈牙。
蒜香蟶子王
蒜香蟶子皇  $64
明太子雞翼
明太子雞翼  $58
鹽燒鮪魚尾
鹽燒鮪魚尾  $328
薩摩雞翼一夜干
再來一份薩摩雞翼一夜干 ($38),自家以鹽醃製,風乾一夜的製法,雞翼採用鹿兒島薩摩雞,為日本三大地走地雞之一,難怪肉質結實有彈性,外皮燒成金黃色,多汁柔軟。
所有串燒的份量都比一般來得大,以在銅鑼灣這黃金地段來說性價比是真的高,而且座位,環境氣氛是很不錯的。
2019-06-21
明太子雞翼
鹽燒鮪魚尾
2019-07-09 33 瀏覽
燒烤都錯幾特別, 叫左個燒牛舌同埋雞翼,不是一味燒汁,有落到其他, 如鹽同埋醬油. 味道唔錯架. 另外都叫左D刺身,刺身都新鮮,因為唔覺肉身D色好沉! 呢到環境都唔錯!
2019-07-07 64 瀏覽
我發覺澳門逸園的日本餐廳的質素都非常高,食過幾間都非常棒,例如鳥居!坐低不久就有個鮮菜沙律,very fresh!近來愛上喝,今晚點左支大嘅惠信清酒,非常清甜!和風蒜子蕃茄沙律,蒜子非常香,天氣咁熱食個冰凍蕃茄真係透心涼!酒煮風紋貝,貝滑,湯甜!七味魷魚,小小辣好惹味。燒馬刀貝/紐西蘭蟶子 ,蒜蓉牛油煮,好爽口!燒西班牙黑毛豬,內裏非常粉嫩,肥瘦適中,調味非常好燒吞拿魚尾,非常大份,不用點醬已經好好味!燒牛舌,燒得非常好,軟腍但仍有嚼勁,一點都不靭蟹籽雞肉串,正常。明太子茶漬飯,好好味,所有湯都飲埋!梅子飯團,熱辣辦脆卜卜,一流!!甜品有千層蛋糕,好香旦味同creamy!另外的蘋果雪芭,清清地唔太甜,very good!服務又係好好,店員都好活潑笑意盈盈,加上飲左支靚清酒,今餐真係食得非常開心!

坐低不久就有個鮮菜沙律,very fresh!

近來愛上喝,今晚點左支大嘅惠信清酒,非常清甜!

酒煮風紋貝,貝滑,湯甜!

七味魷魚,小小辣好惹味。

燒馬刀貝/紐西蘭蟶子 ,蒜蓉牛油煮,好爽口!

燒西班牙黑毛豬,內裏非常粉嫩,肥瘦適中,調味非常好

燒吞拿魚尾,非常大份,不用點醬已經好好味!

燒牛舌,燒得非常好,軟腍但仍有嚼勁,一點都不靭

蟹籽雞肉串,正常。

明太子茶漬飯,好好味,所有湯都飲埋!

梅子飯團,熱辣辦脆卜卜,一流!!

甜品有千層蛋糕,好香旦味同creamy!
另外的蘋果雪芭,清清地唔太甜,very good!

2019-07-05 75 瀏覽
上回說到我在江仔記的經歷, 其實是因為吃完串燒後感到不少的空虛. 鳥居的串燒價格並不便宜, 而且點每一種串燒也要以兩串起跳, 作為花心想選不同款式的我, 的確感到有點苦惱呢! 不過只開晚市的她, 要維持經營也許就要這樣吧!雖說鳥居以雞串馳名, 但我和女友沒有點太多的雞類菜式, 充其量就是吃了松露雞肉串, 松露醬附在紫菜上, 令前者不易漏出, 而雞肉燒得剛熟, 頗為嫩滑但不夠炭香. 蒜汁牛肉的汁醬偏酸, 豬肉蘆筍卷的豬肉燒得如肉乾一樣, 令我有點失望. 反而汁煮大腸令我驚喜, 除了是因為大腸腍而有膻香外, 味噌高湯的柔和更能突出其味道, 最後連湯也喝下去. 當然, 女友對豬大腸依舊是極其抗拒就是.

2019-06-29 78 瀏覽
難得星期日約到朋友食飯,今次揀左鳥居居酒居慢慢食和慢慢傾計。餐廳主要以刺身和燒物為主,因為我唔食得生冷野,所以朋友好好,陪我一齊食熱食。活帆立貝:絕對食得出活帆立貝和雪藏貨既分別。呢隻係鮮甜之餘,肉質較軟熟,和雪藏貨偏韌,係有明顯的分別。網燒活鮑魚:鮑魚已經清洗所有內臟,燒好之後再切埋。我地就咁食就得,超方便。鮑魚面仲有少少日色香料(不過我唔知係咩),加埋一齊食,有提鮮既作用。燒龍蝦:呢隻龍蝦真係食到我舐舐脷。燒龍蝦初初好難剝殼,我以為未熟la,但又唔係wor。剝殼後係啖啖肉,而且非常爽脆彈牙。兩個人食一隻就剛剛好。鹽燒鮪魚尾:鮪魚即係吞拿魚,通常食刺身或罐頭,未食過吞拿魚扒。侍應話吞拿魚扒上加上了廚師特製既醬汁。個汁酸酸甜甜,都幾特別。可能我較保守傳統,我還是較喜歡刺身或罐頭既食法😂日本岩手早沢牛:侍應話和牛達A4級別,怪不得130g要$428。不過貴得黎都好值得。因為我食全熟的部分,牛肉食落口一d都唔肥,而且肉質好滑、好軟淋,充滿濃濃的牛肉味。自家製月見免治雞肉棒:食法好得意,係點日本生雞蛋食。但因為我唔食得生野,所以無試生雞蛋,留返下次先試la。味道有d似日式餃子入面既肉,不過就

自家製月見免治雞肉棒:食法好得意,係點日本生雞蛋食。但因為我唔食得生野,所以無試生雞蛋,留返下次先試la。味道有d似日式餃子入面既肉,不過就再滑d,而且加左冬菇,味道好香。

薩摩雞翼一夜干:起初見到個名好疑惑,牛肉乾、豬肉乾食得多,咩係一夜干呢?原來係用鹽醃左雞翼一晚,風乾後第二日燒。效果唔錯,個皮燒到脆脆地,隻雞翼唔會太肥,只有少少咸香,不用其他調味料已經好夠味。
燒牛舌
2019-06-29
燒牛舌
  • 味噌燒龍蝦
  • 雞翼一夜干
2019-06-27 66 瀏覽
近排好想食日本餐,但係又唔食得刺身,所以就同朋友去咗居酒屋食燒物啦。呢間之前食過,食材質素好高,好多都好新鮮,同埋從日本入口。牛舌真係燒得好好味,佢只簡單用了鹽和黑椒調味,但已經好好食,食得出係高質食材。咁大個人,第一次食燒活帆立貝,通常食蒸或冰鮮。帆立貝鮮甜,加上特製醬汁,非常惹味。燒和牛:牛肉肉質豐腴,而且牛味香濃。侍應建議點芥末食,但我覺得加少少鹽已經能帶出牛既鮮味,不過燒得再濃少少就會更香口。免治雞肉串燒幾特別,除左就咁食之外,仲可以點生雞蛋,點雞蛋就會令雞肉更香滑。另外出面的雞肉串會加雞軟骨,但我就唔鍾意有骨既質感,呢串無骨更加合我胃口。「燒雞翼,我鍾意食。」呢隻日本🇯🇵燒雞翼來自薩摩(鹿兒島特產)。之前只食過魚既一夜干,雞翼未試過。呢款幾好味,只用鹽醃已經能帶出雞肉味。餐廳特登風干一日再燒,好味過出面餐廳來貨加工既燒雞翼。日式糯米團好似燒湯丸😂😂個皮加左少少醬油燒,而內餡係紅豆,麵團亦好軟熟帶少少焦香,不錯👍🏻👍🏻

• 活帆立貝
  • 雞翼
2019-06-26 62 瀏覽
今日特登出銅鑼灣同朋友食飯,點知出到去竟然落雨,好彩餐廳係sogo 隔離,非常方便,都唔怕淋濕。去到樓下發覺呢棟大廈有好多餐廳,下次可以試下唔同餐廳。侍應話呢度嘅海鮮都係活海鮮,所以今次就點多啲唔同品種嘅海鮮試吓。燒牛舌火候燒得剛剛好,雖然厚,但就柔軟而且唔會有浸怪味(平時食總係覺得有怪味),而且仲有少少既肉汁,都幾juicy。A4和牛通常係日本先捨得食,今次同朋友食豪dd,點左一客,而牛肉絕對無令我地失望。牛肉燒得半生熟,生的部份較軟滑juicy,而熟既部份亦好香口,軟熟。通常食酒樓既清蒸鮑魚仔😂,今次食日式燒鮑魚,又幾好食wor。記得係韓國食過飽魚刺身,肉質比較硬,所以我鍾意食熟鮑魚。呢隻鮑魚肉質鮮味又唔腥,真係一流👍🏻👍🏻👍🏻最令兄我食指大動係味噌燒龍蝦,燒出黎個賣相已經好吸引,隔離枱見到之黎都即刻點左一隻。侍應仲話已經係最後一隻,可見佢既海鮮入貨不多,只選新鮮靚海鮮限量發售。龍蝦本身已經爽口而帶咸鮮,加埋味噌燒,更加惹味。呢個燒吞拿魚扒都幾特色。一般餐廳通常係燒銀雪魚、三文魚、鯖魚、秋刀魚等。燒吞拿魚扒真係第一次食,味道都ok,可以一試。點左燒小丸子,一串紅豆,一串芝麻。我比較

點左燒小丸子,一串紅豆,一串芝麻。我比較喜歡紅豆蓉,個餡熱滑d。芝麻餡都好濃,但就較「杰」。
2019-06-23
  • 雞翼一夜干
  • 味噌燒龍蝦
  • 活帆立貝
2019-06-15 49 瀏覽
去過兩次^_^食物很美味!選擇也很多樣!喜歡吃菜的人也有很多選擇!推薦芝士年糕/味增煮蘿蔔/三文魚茶泡飯/雞肉大蔥串燒/洋蔥~店員服務還可以~下班小酌的好去處!
去過兩次^_^
食物很美味!
選擇也很多樣!
喜歡吃菜的人也有很多選擇!

店員服務還可以~
下班小酌的好去處!
2019-06-14
90 分鐘 (堂食)
2019-06-06 79 瀏覽
今晚同媽咪去銅鑼灣行街買野,佢話想食日式串燒,我醒起曾經食過鳥居覺得唔錯,決定帶媽咪去食入面真係有日本居酒屋既感覺。我地一坐低,店員就比鮮菜我地。味道新鮮,口感爽脆,點一下附上的面鼓醬都幾特別。 Menu選擇花多眼亂味噌燒龍蝦($398) 龍蝦不開邊後加上味噌醬燒,味道香濃,但又唔會搶龍蝦既味!龍蝦好大隻好多肉,肉質鮮美爽口!系我呢餐最中意食明太子墨魚棒 ($58) 墨魚肉爽口微彈,平時好少夾埋明太子一齊食,估唔到又幾好,味道特別。黑牛頂葉片($68) | 外面燒到焦脆,牛肉爽嫩,味道香濃好juicy! -味噌燒半殼蠔 唔知係咪用法都會特別好食,提升咗蠔既美味,肉鮮粒飽滿,好好味清酒煮粒貝($368) 粒貝其實係響螺肉切成粒狀,用原隻盛載,加入清酒,放系小火爐上面加熱。店員提醒滾起就食得,唔好放太耐~果然爽口彈牙,帶少少酒味
2019-06-01
45 分鐘 (堂食)
2019-05-31 108 瀏覽
朋友喜歡食串燒,在Openrice見到這間餐廳有不少好評,就立即嚟試!可能因為我地星期四嚟,兩日前網上訂位也okay!每款串燒至少要order兩串,一行3人試咗十多款,個人覺得味道不錯,喜愛濃味重口味的朋友會很喜歡,相反就會覺得偏咸~雞軟骨(味道好但燒得乾咗少少)牛舌 (餐廳有厚切,這個係簿切,也是燒得比較乾)柚子墨魚嘴 雞肉串 (好嫩滑,值得一試)雞肉大蔥 (濃味,個人會喜歡上面的雞肉串)白鱔 (這個估不到咁好食,需要encore)厚切牛舌 (必食!唔好食簿切!非常夠味!)明太子釀雞翼 (偏咸,食了半枝就放棄了)雞翼一夜干 (和普通雞翼沒大分別)雞腎 油甘魚 赤蝦刺身 (普通,但沒有雪氣)環境方面,地方唔大,枱與枱之間有少少窄,但可接受。

雞軟骨(味道好但燒得乾咗少少)

牛舌 (餐廳有厚切,這個係簿切,也是燒得比較乾)

柚子墨魚嘴

雞肉串 (好嫩滑,值得一試)

雞肉大蔥 (濃味,個人會喜歡上面的雞肉串)

白鱔 (這個估不到咁好食,需要encore

厚切牛舌 (必食!唔好食簿切!非常夠味!)

明太子釀雞翼 (偏咸,食了半枝就放棄了)

雞翼一夜干 (和普通雞翼沒大分別)

雞腎

油甘魚 赤蝦刺身
普通,但沒有雪氣)

環境方面,地方唔大,枱與枱之間有少少窄,但可接受。
2019-05-30